Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

poruka: 108
|
čitano: 30.292
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Battlefield 3
13 godina
protjeran
Ljudi imam problem, trebam pomoc!
Imam konfu iz "moj pc", igram na razi 1440x900
znaci na high postavkama na mesh qualiti low imam 50fps-a, najmanji 35, prosjek 47, max preko 70
ali imam problem sa igrom da trza, da mi dropa fps, imam najnovije beta drivere, bio sam na starima ista stvar, sto duze igram to vise dropa cim udem nebude tako jako, nego se s vremenom pojaca, ali uvijek malo trzucka
koliko se ja sjecam prije mjesec dana nisam imo taj problem, nego se nedavno pojavio, sve ostale igr odlicno rade, nfs the run, crysis 2, tropico 4,mw3 .....
Mišljenje je kao šupak, svi ga imaju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
MARKOcVp kaže...
znaci na high postavkama na mesh qualiti low imam 50fps-a, najmanji 35, prosjek 47, max preko 70
ali imam problem sa igrom da trza, da mi dropa fps, imam najnovije beta drivere, bio sam na starima ista stvar, sto duze igram to vise dropa cim udem nebude tako jako, nego se s vremenom pojaca, ali uvijek malo trzucka
koliko se ja sjecam prije mjesec dana nisam imo taj problem, nego se nedavno pojavio, sve ostale igr odlicno rade, nfs the run, crysis 2, tropico 4,mw3 .....

Stavi još 4 GB RAM- a. To bi trebao popraviti zastajkivanje.

13 godina
neaktivan

Meni sa 2.5GB rama radi sasvim uredu.

HUGE RESPECT: woodgamesfx, captain_soap_McTawish, rustweaver, royalhero, tracerCPP,Indestructible
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Svakome radi drugačije.
13 godina
protjeran
FireMan97 kaže...

Meni sa 2.5GB rama radi sasvim uredu.

pa na 50fps-a osjetis dropove a na manjem fps-u neosjetis

i misli mda sma to rjesio, sad se jako, jako rijetko dogodi, nekad kad padne avion ispred mene i ja nanisanim sa snipom npr...

znaci ugasio sam aero i stavio anisotropic na 8x, ne 16 i to je rjesilo problem, nadam se, igro sam 1h danas i sve je ok, fps avrage 50, minimum 37, max 86, fraps kaze

driveri beta najnoviji, 304.xxx

primjetio sam da mi gpu ussage neide iznad 90%, najcesce je 80 do 90, vjerojatno procesor bottlenecka, pa cu ga ocnit na 2.8 da taman popunim prazninu

detalji su high pri 1440x900, sa 2x mssaa, hbao, 8x anisotropic, igra izgleda fenomenalno

ali cu dodati jos 4gb rama da mi se brze loudaju mape

13 godina
neaktivan

E a kako saznati koliko imaš fps-a?

Battlelog: D4RKM4N_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bruno_K!ng kaže...

Upiši render.drawfps 1 u komadolinijski izbornik.

13 godina
neaktivan
NiramX kaže...
Bruno_K!ng kaže...

A tnx :D

I btw ovo tvoje mi je možda malo pomoglo ali mi još jako laga..recimo neke igre koje imaju isto tako dobro grafiku kao bf3 mi ne lagaju a bf3 laga..imam 4 gb rama, 32 bitni windows 7, ati readon hd 4650 1 gb, pentium dual core E5500 2.80 ghz..

FPS mi je kad sam došao u server vrtio se od 30-45,a kad sam došao u heli počeo mi je padati i biti od 15-20...

ako ikako znaš pomoći MOLIM TE POMOGNI jer sam na rubu živaca s lagom!

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 14:20 (Bruno_K!ng).
14 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...

Oprosti ali gdje je taj izbornik? ;P

Stisni tildu na tipkovnici dok si u igri.

Slažem jelovnike,planove treninga,suplementaciju,uvod u sportsku farmakologiju i sve ostalo vezano uz BB----> cijena ovisi o kompleksnosti pitanja. Za više informacija javite se Privatnom Poruk
13 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...
NiramX kaže...
Bruno_K!ng kaže...

A tnx :D

I btw ovo tvoje mi je možda malo pomoglo ali mi još jako laga..recimo neke igre koje imaju isto tako dobro grafiku kao bf3 mi ne lagaju a bf3 laga..imam 4 gb rama, 32 bitni windows 7, ati readon hd 4650 1 gb, pentium dual core E5500 2.80 ghz..

FPS mi je kad sam došao u server vrtio se od 30-45,a kad sam došao u heli počeo mi je padati i biti od 15-20...

ako ikako znaš pomoći MOLIM TE POMOGNI jer sam na rubu živaca s lagom!

jel zna ko kako ovo popraviti?

13 godina
protjeran

Nabavi 64- bitni OS. Ako to ne pomogne onda dodaj još 4 GB RAM- a.

0 1 hvala 0
15 godina

Miješate lag i štekanje igre.

Jednostavno je, stavite rezoluciju na neku normalnu, dakle ne trpajte 1920 ako ne ide. Stavite sve na low....nije sramota, to je multiplayer igra i cilj je dobit što više fps.

Ako je fps preko 30 igrivo je, vjerujte mi je. Na ps3 je igra na 25 frejmova, meni na laptopu igra ide na nekih 25-35 frejmova i igrivo je.

Imate i network smoothing factor stavite ga na pola, povećajte fov ali smanjite rezoluciju. Imate razne BF3 config programe koje uguglajte i snjima si poriktajte sve kako želite.

Bf3 je zahtjevna igra, ali može se igrat fino uz par trikova. 

p.s. nemojte sa forama meni crysis radi bez problema....BF3 je multiplayer igra, veće mape, više ljudi, network zajedno sa grafikom što je puno teže. Prema tome bf3 je posebno zahtjevna igra i sa novim engine-om koji ponekad malo štucne. :)

Natrpajte rama i procesore i sve će ić ok.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen....
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Miješate lag i štekanje igre.

Jednostavno je, stavite rezoluciju na neku normalnu, dakle ne trpajte 1920 ako ne ide. Stavite sve na low....nije sramota, to je multiplayer igra i cilj je dobit što više fps.

Ako je fps preko 30 igrivo je, vjerujte mi je. Na ps3 je igra na 25 frejmova, meni na laptopu igra ide na nekih 25-35 frejmova i igrivo je.

Imate i network smoothing factor stavite ga na pola, povećajte fov ali smanjite rezoluciju. Imate razne BF3 config programe koje uguglajte i snjima si poriktajte sve kako želite.

Bf3 je zahtjevna igra, ali može se igrat fino uz par trikova.

p.s. nemojte sa forama meni crysis radi bez problema....BF3 je multiplayer igra, veće mape, više ljudi, network zajedno sa grafikom što je puno teže. Prema tome bf3 je posebno zahtjevna igra i sa novim engine-om koji ponekad malo štucne. :)

Natrpajte rama i procesore i sve će ić ok.

problem je u tome što ja igram na malim rezolucijama i šteka mi..network smoothing factor mi već je na pola

13 godina
neaktivan

pozdrav imam jedan problem nije da mi steka BF3 vrti se na oko 35 FPS  ali mislim da bi mogao ici jos bolje 

imam Q 8300 OC na 3.15GHz

i 5 gigia rama i grafiku 5770 OC 1010/1359

e sad kad igram BF3 sa 64 igraca na caspain borderu CPU usage je oko 75 % rada a grafika varira od 80% pa do 95% dali je ovaj procesor bontleack za ovu grafiku a na drugim mapama kao close quarters sa 64 igraca jednostavno zalijepi grafiku na 100%usage onda imam 40 fps igram na 1600x900 na ultra sa iskljucenim AA i motionblur prija mi se to nije desavalo

jer trebalo bi po nekom pravilu ako procesor ima lufta snage da zalijepi grafiku na 100% a kod mene ima jer radi na 75%

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lisnjic kaže...

pozdrav imam jedan problem nije da mi steka BF3 vrti se na oko 35 FPS  ali mislim da bi mogao ici jos bolje 

imam Q 8300 OC na 3.15GHz

i 5 gigia rama i grafiku 5770 OC 1010/1359

e sad kad igram BF3 sa 64 igraca na caspain borderu CPU usage je oko 75 % rada a grafika varira od 80% pa do 95% dali je ovaj procesor bontleack za ovu grafiku a na drugim mapama kao close quarters sa 64 igraca jednostavno zalijepi grafiku na 100%usage onda imam 40 fps igram na 1600x900 na ultra sa iskljucenim AA i motionblur prija mi se to nije desavalo

jer trebalo bi po nekom pravilu ako procesor ima lufta snage da zalijepi grafiku na 100% a kod mene ima jer radi na 75%

Pa ako imaš dosta stvari na ultra onda se i ne trebaš čuditi što imaš oko 35 frejmova.

Stavi nepotrebne stvari na low , a sve ostalo na medium i NEĆEŠ vidjeti razliku a imati ćeš više frejmova.

Ja sam sve podredio performansama, dakle sve mi je apsolutno na low i imam oko 80 do 100 i nešt frejmova ali sam u igri lockao frejmove na 59 jer pošto imam monitor koji radi na 60 hertza kao i većina vas, dakle može prikazati 60 sličica u sek oni frejmovi iznad 60 su "bačeni"

a na 59 frejmova ne vidim nikakvu razliku, a grafička mi nije toliko opterečena kao prije i manje se grije.

Možeš ti imati 250 frejmova ako imaš monitor na 60hz vidjeti češ samo 60 onih 190 su bačeni i jedino ih vidiš kad upališ fraps.

a 25 frejmova na ps3 i 30 frejmova na pc-ju se nemogu uspoređivati.

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
13 godina
neaktivan

znam ja to da cu dobiti fps veci kad smanjim opcije to je normalno  ali ja bi ostavio na ultra postavke nebi dirao,  ali nije mi to problem ,problem je sto grafika nece ici na 100%Usage a procesor je oko 75 80% rada a kad bi bila na 100%usage ja bi ima 40 fps kao na close quarter kad igram sad znal iko o cemu je problem jel procesor bontleck iako nije zastekao ili ima neki softverki problem u igri

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
lisnjic kaže...

znam ja to da cu dobiti fps veci kad smanjim opcije to je normalno  ali ja bi ostavio na ultra postavke nebi dirao,  ali nije mi to problem ,problem je sto grafika nece ici na 100%Usage a procesor je oko 75 80% rada a kad bi bila na 100%usage ja bi ima 40 fps kao na close quarter kad igram sad znal iko o cemu je problem jel procesor bontleck iako nije zastekao ili ima neki softverki problem u igri

pa i meni je slicno tako, imamo dosta slicnu grafu(moja malo jaca), procesor, jedino je moj na 90% kad igram, a grafa od 70-99, ako je 64 igraca onda 80% grafika, na 32 mi zakuca na 90+%, detalji high, fps avg 50, 1440x900 nativna reza, misli mda ti je fps ok, ali brate smanji na high neces razlike vidit nikakve, to ultra-high je samo fps razlika, slicno je s medium-high, ali na low se primjeti da ruzno izgleda

najbolji omjer grafika-performanse je:

texture high, shadows high-medium, effects-high,blur-off, HBAO on, 16xaf, terrain qualiti-medium, terrain decoration-high, mesh qualiti- medium(najvise utjece na fps

13 godina

nije to najbolji omjer performansi,texture stavis na high ako imas vise od 1gb vram,stavi si na medium,effects na medium ne treba vise,shadows na medium,mesh stavi na high,blur,i onaj ssaoi hbao na off jer samo potamnjuje sliku,i onaj aa filter na x16 ne utjece na fps i isto tako terrain quality i decoration na high nema utjecaja na fps

13 godina
protjeran
Doca15 kaže...

nije to najbolji omjer performansi,texture stavis na high ako imas vise od 1gb vram,stavi si na medium,effects na medium ne treba vise,shadows na medium,mesh stavi na high,blur,i onaj ssaoi hbao na off jer samo potamnjuje sliku,i onaj aa filter na x16 ne utjece na fps i isto tako terrain quality i decoration na high nema utjecaja na fps

je al ni shadowsi na med ili high mi neutjecu na fps, mesh mi najvise utjece na low imam 60fps projek, a kad je mesh medium ili high fps je 50, znaci za 10fps, i kad stavim hbao mi puno ljepse izgleda

13 godina

hbao ti uzme 5-10 frejmova mozda i vise...a tamnije je sve

13 godina
protjeran
MARKOcVp kaže...
Doca15 kaže...

je al ni shadowsi na med ili high mi neutjecu na fps, mesh mi najvise utjece na low imam 60fps projek, a kad je mesh medium ili high fps je 50, znaci za 10fps, i kad stavim hbao mi puno ljepse izgleda

pa bez hbao je sve istobojno, bezveze, dok mesh medium ili high nes primjetit veliku razliku, ali low-med oces, kad je na low sve ti se iscrtava i spawna ispred nosa, kamenje mijenja oblik i slicno

meni hbao neuzima fps, ja ugasim post aa i upalim 2x mssa jer je slika ostrija a rubovi glatki, kad je post aa upaljen zamuti sliku nekako, pa me zaboli glava nakon igranja, ali mesh si obvezno stavi na med, na low je ruzno

LooooooL
13 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

pusti ti sta ti ovaj gore govori da stavis 4 gigie rama vidis da momak buba, kazes prija nisi imao problem sad ti se to desava zna i meni se to pocne desavati nakon nekog vremena i prestane pogledaj da ti grafika ne underckloka mozda se pregrijava pa onda underckloka pa se tebi onda desava taj drop fps

lisnjic
13 godina
protjeran
lisnjic kaže...
MARKOcVp kaže...

pusti ti sta ti ovaj gore govori da stavis 4 gigie rama vidis da momak buba, kazes prija nisi imao problem sad ti se to desava zna i meni se to pocne desavati nakon nekog vremena i prestane pogledaj da ti grafika ne underckloka mozda se pregrijava pa onda underckloka pa se tebi onda desava taj drop fps

to mi se desava samo u bf3, tako da nema logike da se grafa pregrijava ili underclocka, giga windforce 2x hladnjak, nema teorije da se pregrijava ili ista slicno

i pomaze mi game booster neko vrijeme ali onda opet ram dode 3.4gb i onda pocne stekuckanje, mislim uvijek stekucka i bez i sa gamebosterom

i nepocne s vremenom, nego kad dodem na drugi dio mape ili naglo okrenem u avionu iz van u kabinu kad prebacim i slicno

LooooooL
13 godina
protjeran
Čekaj, je li imaš 32- bitni OS?
13 godina
protjeran
NiramX kaže...
Čekaj, je li imaš 32- bitni OS?

ne, imam 64 bitni win 7 ultimate

ma fali rama, tocno se osjeti uvijek dogura do 3.5gige u bf3, tocno fali, mozda pocinje i swap vec, dok u drugim igrama nikad neide preko 3gb i ok je

cim budem mogo idu jos 4gb, ionako mi fali za razne stvari, ovako moram pazit sta imam upaljeno dok igram

LooooooL
13 godina
neaktivan

Meni dogura maksimalno do 2.2 GB.

HUGE RESPECT: woodgamesfx, captain_soap_McTawish, rustweaver, royalhero, tracerCPP,Indestructible
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
FireMan97 kaže...

sp jel tako? i ti imas dual core kojem treba manje rama

mani u mp sve prikuca do krajnjih granica, proc prikuca na 90+% i grafu isto, ram sam reko vec na 3.5gb, a nista sa strane nije upaljeno, samo x-fire,origin,antivirus, i nvidia

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 10:58 (MARKOcVp).
13 godina
protjeran
FireMan97 kaže...

To je zato što tebi cijeli sustav predstavlja bottleneck za ovu igru.

13 godina
protjeran
MARKOcVp kaže...
FireMan97 kaže...

sp jel tako? i ti imas dual core kojem treba manje rama

mani u mp sve prikuca do krajnjih granica, proc prikuca na 90+% i grafu isto, ram sam reko vec na 3.5gb, a nista sa strane nije upaljeno, samo x-fire,origin,antivirus, i nvidia

Nisam još čuo da bi SP mogao povući manje RAM- a, ali ja sam se u ovom vodiču orijentirao isključivo na MP jer samo 1% igrača igra SP.

13 godina
protjeran
NiramX kaže...
FireMan97 kaže...

To je zato što tebi cijeli sustav predstavlja bottleneck za ovu igru.

e vidim ti imas dosta slicnu konfu mojoj, jel tebi isto fali rama? tj jel ti se dogada ovo sto i meni, igram na 48 serverima najvise, tu i tamo 32 rush ili conquest large 64 ponekad

EDIT: sp vuce svega manje, osim grafe, evo npr. moj proc, u sp je na 60% a grafa na 99%, do kje u mp proc pblizu 100% i grafa takoder, ram poraste isto

jednom sam uhvatio potrosnju rama na 3.7gb, to je najvisa ikad bila, to je nakon 1h igranja bf3

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 11:02 (MARKOcVp).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Battlefield 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice