The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 313.817
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: The Elder Scrolls:Online
Tonči kaže...
JackIsBack kaže...
Tonči kaže...
Rhodin kaže...

Ne slažem se. AoC je jedini problem s questovima imao do 2. tjedna i to na rasponu od 50.-55. nivoa. Već mjesec dana nakon izlaska dodana je hrpa sadržaja i za end-game, a bugova kakve spominješ nije bilo nakon releasea, pogotovo nakon prvog patcha 6 dana od izlaska. Barem ne game-breaking. Balans (količina healanja) je nešto drugo.. nije baš tako kritično.

Što se tiče sadržaja MMO-a, to je nemoguće. Neće nikad izaći MMO s par ili 10 godina spremnog sadržaja. Jednostavno je nemoguće. MMO se izbacuje rano i nadograđuje. 

Možemo se složiti da se ne slažemo!!! {#}

Neču decidirano tvrditi da im je trebalo dva-tri mjesecada to ispeglaju ali je sigurno više od dva tjedna. Broken klasa ili spelovi koji ne rade je game-breaking, ako to tebi nije ok ali meni je pogotovo ovo što sam naveo (healovi na templaru) jer je ta klasa bila zamišljena sa manjim "output damageom" ali sa hilovima i bio si inferioran u odnosu na druge dps klase.

Na koncu svega napisao si i sam da su dodali sadržaj mjesec dana nakon izlaska ali nekome je i jedan dan previše čekati a da ne govorim tjedan ili dva. A kada jednom odeš teško se vratiti.

Suma sumarum, meni se AOC isto jako svidio i mislim da je to prilično ok MMO (ne znam kakva je sada situacija) ali ne možeš mi tvrditi da su ljudi otišli samo zbog hard-core wajnanja jer sam igrao igru i znam zbog čega sam prestao igrati i zbog čega su prestali igrati moji prijatelji, a mi nismo hard core igrači.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 13:15 (JackIsBack).
17 godina

meni grind ne smeta, ali da je u granicama normalnoga. znaci nekakav 25% drop rate je prihvatljiv, a ne 0.25%. zar cu igrat igru mjesec dana radeci jedno te isto? takva su vremena za mene proslost, to sam radio u wow-u radeci dailiy questove, za mene to vise nema smisla

wow sam napustio iz nekoliko razloga; prebrzo nerfanje novog contenta, svaki novi patch novi gear, pretvaranje igre u posao (po pitanju hardcore raidanja), LFR itd. osjecao sam da sam postao rob necemu sto mi vise ne daje zadovoljstvo i krenuo sam dalje. za mene je i dalje vrlo dobar mmo, ali sam ga prerastao.

sto se tice idealiziranja gw2, ako cemo gledat core mehanike (npr combat) ili neke nove inovacije (direktno stavljanje crafting materijala u banku, dobijanje xp-a supljanjem materijala i craftanjem) ne vidim razloga zasto se ne bi hvalilo ono sto valja. ali bar za mene tu prestaje hvaljenje. ja sam gw2 igrao od pocetka kad je igra izasla + sudjelovanje u beti do trenutka kad sam vidio da ce sve otic kvragu, a to je bilo kad su izasli fraktali. tada sam vidio da su otisli u krivom smijeru, rekao sam puno puta da to ne valja i odustao sam. tu i tamo sam se ulogirao par puta, cisto da vidim kakvo je stanje i to je sve. dakle, igrao sam igru od 25.8.2012 pa sve do izlaska fraktala (rekao bih do kraja 2012 godine) to je nekih 3 miseca. i doslovno sam visio na igri. nije bilo te sile koja me je mogla odvuc. medutim ja sam odustao od igre zbog toga jer je developer usrao situaciju, a ne zato jer je mene prosla volja. ja dan danas zalim u sto se gw2 pretvorio i mislim da nikad necu prezalit jer igra mi je bila super, narocito combat sto je za mene glavna mehanika. jos uvijek ima nade da se to popravi, da li ce to tako bit ne znam.

glavni problem sa ovim novim mmo igrama je ili nedovoljna kolicina vremena u razvoju (rushanje igre) ili krive odluke. u prvom slucaju ces izgubit puno vise ljudi na samom pocetku (recimo swtor), jos pogotovo ako imas pretplatu a u drugom slucaju ces imat dovoljno ljudi i drzat ces ih malo duze vremena ali nakon krivih odluka i nebrige oko igre (gw2) ljudi masovno odlaze. 

It's not who u are, it's who u know.
12 godina
Obi Wan kaže...

glavni problem sa ovim novim mmo igrama je ili nedovoljna kolicina vremena u razvoju (rushanje igre) ili krive odluke. u prvom slucaju ces izgubit puno vise ljudi na samom pocetku (recimo swtor), jos pogotovo ako imas pretplatu a u drugom slucaju ces imat dovoljno ljudi i drzat ces ih malo duze vremena ali nakon krivih odluka i nebrige oko igre (gw2) ljudi masovno odlaze. 

Kod nekih igara je problem oboje.

SWTOR po meni nije toliko požuren, koliko su donesene krive odluke (vlastita nekompetentna prilagodba polu-gotovog engine-a). Igra je na tržištu već par godina, pa je i dalje temeljno loša, jer engine ne podržava više od 15-ak igrača na ekranu. To se nikad neće moći promijeniti.

GW2 developeri su donijeli neke upitne odluke u razvoju igre, ali igra temeljno nije loša. Financijska injekcija i dobar content redizajn bi GW2 mogli napraviti ponovno top MMORPG-om, ali bojim se da im je u startu ideja bila da igra egzistira ovakva kakva je sad.

ESO je po meni negdje na pola puta između ove dvije igre. Animacije i kombat su loši zbog engine-a i ne vjerujem da će to ikada uspjeti ispraviti. Ostali aspekti igre koji su slabo odrađeni (nema aukcijske kuće, masivnog PVE contenta, arena PVP-a i sl.) su rezultat nedostatka vremena za razvoj (ili znanja), ali se mogu ispraviti kroz vrijeme.

13 godina
nine kaže...

dečki nebute više nikada ništa igrali duže od par mjeseci kako se meni čini.. {#}

ae da vidim dali mogu rekord TD-ova u ovoj temi skupiti.. 

mislim da si potpuno u pravu.

ako ništa,barem u mom slucaju jesi.nikad nisam igrao ikoji mmo (wow nemrem smislit) duze od recimo 6 mjeseci. to mi je taman neka granica.

izgubi čar. mada,tak je sa svim igrama ikad (i rts i fps itd...)

kad sam bio mladji ,prije nekih 6-7 godina vjerojatno bi mogao. danas ne baš

16 godina
The Elder Scrolls:Online

GW2 sam igro stalno do u nazad 2-3 mjeseca kad sam reko dosta vise Scarlet i LS vezanog uz nju. Sad je finale, spojit cu se da zatvorim poglavlje i cekat LS season2- (LS =Living story - nacin na koji guild wars 2 izdaje novi content je novi patch sa dodatnim contentom SVAKA 2 TJEDNA). Problem je sto je prica krenula sa elder zmajevima od kojeg smo 1 ubili na kraju personal storya, a ostala 4 jos cekaju. I onda se pojavi Scarlet sa svojim robotima i aetherpirateima, toxic kraitovima i slicno i odvede pricu u totalno 10om smjeru cijelu 2013. i pocetak 2014.. to je ljudima problem, dosta nam je svima faila oko Scarlet i njenih robota, advanced oruzja (do sada je bio patch sa ogroimnim NLO-om na kojem je visio robot visine 100-150 igraca slobodne procjene) i tako to. Sama igra je i dalje vrh onoga sto sam vidio do sada.

Ako krene dalje sa novim mapama i novim zmajevima svi koji su se odmakli od igre ce se mozda htjet vracat.

E... a mozda i ESO bude uvodio takve stvari. Mozda uspiju ubacit raid, mozda dungeoni i raid u Cyrodilu nece uzrokovat problema koliko trenutno mislimo da bi mogli (WvW se znao cekat po 45min-1h povremeno, mislim da bi moglo biti slicno i sa pojedinim kampanjama), mozda srede TP/AH, mozda mozda mozda... problem je ako to nece radit u startu i krenu gubit ljude. Ako im se desi jedan od predvidjenih scenarija da ide na F2P vec na jesen i slicno. To necemo znat dok se ne desi...

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 14:54 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jel' ima netko informaciju, sliku, link na Youtube ili slično vezano uz glavne gradove u ESO-u?

Zanima me jel' ih ima i kako izgledaju.

15 godina
neaktivan

cijenim argumentirana obrazloženja {#}

na koncu mislim da nije toliko problem u igrama, nego u tome što smo se mi svi kroz iskustvo, kroz igranje velike količine mmo/online igara razmazili i tražimo ono nešto savršeno.

u principu i ja tražim igru koju na kojoj bi mogao godinama visiti, ali idealna igra ne postoji..

postoje samo one koje su po manje točki iritantne {#} što me opet dovodi do zaključka da možda i nije toliko problem u developperima i razvojnim kućama, nego u samim igračima, princezama na zrnu graška, žderačima contenta itd itd..

eto npr. ja sam toliko ispljuvao diablo 3 u početku (nedostatak pvp-a, contenta, loša itemizacija bla bla), ali na kraju sam ga iz nedostatka pametne alternative iz nekog razloga podosta igrao.. {#} došao sam do zen stanja uma.. upališ igru, isključiš mozak i peri-deri.

ja sam od najviše igara odustao jer sam krenuo igrati sa 3-4 RL frenda, i na kraju su oni svi otišli.. pa jbg. nebum solirao dok oni igraju nešto drugo skupa {#}

@Obi-Wan

sry na ispravku, ali kronično miješaš grind i farm {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 16:47 (nine).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

pa grind je obavljanje repetitivnih zadataka, a farmanje je slican pojam samo je fokus na tome da se dobije zeljena stvar. znaci, grind je opcenito, a farmanje je bas ciljano obavljanje necega. nema tu nekog preveliko mijesanja pojmova.

sto se tice trazenja savrsene igre... ja mislim da je to stvar komunikacije izmedu developera i igraca. recimo guild wars 2 je savrsen primjer. izbacio si igru kakvu si izbacio, igrac kao takav prihvaca taj proizvod i igra. u prvih par sati procijenis da ti igra pase, ali to nije dovoljno da vidis neke manje feature kao npr skin preview-er. ali ako te cijeli community moli da izbacis skin preview-er (koji je na pocetku bio kljucan jer su developeri samo pilali o tome kako nece bit veci tier armora nego samo exotic pa su skinovi bili vazni) onda ga izbaci, nemoj cekat 3 miseca da to napravis, napravi odmah. isto vrijedi za poboljsanje WvW elemenata, kao i za balansiranje klasa.

medutim, kad ti developer izbaci nesto kao fraktale ti jednostavno nemas izbora, jer to je izaslo i tu nema nikakvih rasprava. da sad ne govorim kakvih je tu bilo problema, a jos uvijek ih ima. u ovaj problem ulazi i direktno gazenje obecanja developera da nece bit novi tier opreme. dakle, gubis kredibilitet brzinom svjetlosti. ja sam se osjecao kao da mi je netko pljunuo u lice.

15 godina
neaktivan

sve stoji, igrači su često po mnogočemu u pravu, a dev-ovi ne slušaju.. sve već viđeno.

ali pogledaj samo ovu temu. koliko nas tu realno raspravlja o igri? možda 5-6 ljudi koji napišu nešto konstruktivno.

koliko je mišljenja o igri samo u ovoj temi? ja bih rekao minimalno 3-4 različita razmišljanja o igri.

teško je svima udovoljiti, tako da svaka promjena u igri utječe na populaciju.. neke stvari je dev-u jako teško odvagati, bez obzira na sve parametre koji si mogu uzeti za pomoć (kao statistike, ankete itd..). vidio sam i odluke dev-ova koje su kontradiktirale željama igrača, pa su se na kraju pokazale i kao dobre.

ono najgore je kada dev napravi kritičnu grešku, velika količina ekipe ode, teško je onda opet pridobiti ljude da se vrate.. eto koliko god su neki mmo-i koji su u startu failali sad super (npr. AoC), opet nema šanse da će ikada više pridobiti populaciju koja se negomilala na release-u.

živi bili pa vidili što će biti sa ESO-om.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Odlazak na posebno mjesto za craftanje opreme mi je odlična ideja. Nadam se da budu i malo začinili područje oko tog mjesta tako da se ne možeš samo tako ušetati u njega. Manji farm mi ne smeta, dapače čak je i poželjan. da bi imao osjećaj da si se za to potrudio (ne tipa gw2 i legendary gdje je farm nenormalan, brutalan čak i za kineze :) ). Jedva čekam da vidim ostale novine, nego jel netko našao jeftin limitted edittion? opako mi se igra imperial klasa jer imaju izgleda armora koji jako preferiram :) gadovi

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

GW2 legendary uopce nije problem kakvim ga ljudi predstavljaju. Fora je da si u toj igri mogao imat SVE najbolje, a legendary je bio skin/achievement koji je bio tu "ako doista zelis nesto farmat". Cak stovise, jos uvijek rade na "fair" sustavu craftanja legendary precursora.

Osobno imam jedan legendary i para i materijala za jos 1-2 po izboru (dakle ne najjeftinijih), ali cekam vidjet precursor svavenger hunt kako ce izgledat, a i izbacivanje novih legendary weapona (a moguce i drugij dijelova geara) prije konance odluke.

Sa druge strane, ono sto jest problem je cinjenica da su izbacili novi tier opreme (armori, weaponi, trinketi) koji zahtjeva OGROMAN farm (pogotovo armor i weaponi), a koji su izricito tvrdili da se NIKAD nece desit u GW2. To je upravo ono o cemu Obi prica kad developeri rade obecanja koja krse i ne slusaju zahtjeve igraca.

ESO se tu pokazao relativno OK kad su na zahtjev igraca za raidom rekli "ubacit cemo raid i trudit se ispunjavat ostale zahtjeve igraca) - zivi bili pa vidjeli. Ono sto je problem kod ESO sa druge strane je sto ti isti igraci taj content ocekuju 04.04.2014. a ne "negdje tamo jednom kad nadjemo vremena". To ce se desit sa brojnim stvarima koje fale u ESO. Sreca, pa je Zenimax predvidio takve dogadaje pa su obecali izdavanje patcheva svakih nekoliko tjedana, i prva 3 ili 4 vec imaju spremne (mislim u realnom slucaju to bi trebao biti dio release paketa, ali ovako djeluje da ispunjavaju obecanje o stalnom dodavanju novog sadrzaja). Time ce kupiti neko vrijeme i zadovoljstvo igraca. Vidjet cemo za dalje, nadam se da ce uspjet u tom dijelu... i malo sredit combat, da barem sa postojecim uvjetima i ogranicenjima djeluje dobro odradjen. AH/TP ce morat ubacit i slicno, cim prije tim bolje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

hm ako sam vec bio u beti prosli free vikend, jel moram opet uzeti key za ovaj vikend?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

hm ako sam vec bio u beti prosli free vikend, jel moram opet uzeti key za ovaj vikend?

Ne, kao što sam već jednom rekao, kad upadneš u Betu, tamo si dok ne izađe igra {#}

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
17 godina

Dobio sam na mail "bring a friend" key za betu ovu, pa ako netko želi nek se javi na PP. U principu, stavit cu key tu pa nek se poslužio kome god treba. 

DJJKJEJR6333HD4RGMWJ 

totus mundus agit histrionem
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 20:43 (SinCr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

This weekend, we’re inviting millions to test The Elder Scrolls Online!

Today, we’re sending out more beta invites for an ESO scale test. If you receive an invite, there will be an extra beta code included that you can give to a friend to join you in Tamriel!   

For this beta, you are no longer required to follow a Nondisclosure Agreement (NDA). We invite you to post your best screenshots, videos, and impressions this weekend, and livestream your adventures for everyone to see.

Evo, sad ćete moć slobodno diskutirat! :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Igor_Kreč kaže...

This weekend, we’re inviting millions to test The Elder Scrolls Online!

Today, we’re sending out more beta invites for an ESO scale test. If you receive an invite, there will be an extra beta code included that you can give to a friend to join you in Tamriel!   

For this beta, you are no longer required to follow a Nondisclosure Agreement (NDA). We invite you to post your best screenshots, videos, and impressions this weekend, and livestream your adventures for everyone to see.

Evo, sad ćete moć slobodno diskutirat! :)

mislim da je sve bitno vec receno...

13 godina

NDA je maknut još prije 10-ak dana

https://www.youtube.com/user/TheUntouchables2k14
16 godina

Nemoj tako, mozda ce ovaj vikend biti bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

AHR4957YCJRPD53ERRGL

tk osi hoce spasit novcanik nek proba... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
sstrmi kaže...

NDA je maknut još prije 10-ak dana

To je super i vrlo koristan podatak, pogotovo kad se uzme u obzir da je maknut NAKON beta vikenda, i nije se ta cinjenica mogla koristit PRIJE OVOG beta vikenda. Dakle, cinjenica da je formalno maknut nedaje ti za pravo objavljivat bilo sto nastalo prije ukidanja NDA, vec samo nakon tog datuma.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 7:58 (Rhodin).
13 godina
neaktivan

Meni sve skupa zvuči malo pre-samouvjereno. Mjesec dana prije izlaska bi trebali imati već finalni proizvod, ali nekako sam skeptičan s obzirom na viđenu situaciju u prošloj beti. Daj Bože da su ispeglali sve bugove, a kamo li sreće da su se osvrnuli na komentare ljudi i po mogućnosti promjenili neke stvari (u što sumnjam).

Bumo videli!

Hoće bit nekog guilda forumaša?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 9:43 (Igor_Kreč).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sudeci po anketi, 3-5 forumasa koji ce igru kupit mogli bi teoretski osnovat guild, ali nece biti prepun

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
17 godina

trebali su beta vikendi biti puno ranije, pogotovo bez NDA. prosli put su samo akreditirani novinari imali dozvolu stavit 15 min gameplay i 15 ss. zato smatram da ti tzv review-i nisu pouzdani s obzirom da su novinari dobili smjernice kako i na koji nacin raditi svoj review sto je apsolutno degutantno i neprihvatljivo

15 godina
Rhodin kaže...

Sudeci po anketi, 3-5 forumasa koji ce igru kupit mogli bi teoretski osnovat guild, ali nece biti prepun

jel to znaci da ti ovaj vikend neces igrati betu nego trositi vrijeme na nesto pametnije?

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
17 godina
smiglcro kaže...
Rhodin kaže...

jel to znaci da ti ovaj vikend neces igrati betu nego trositi vrijeme na nesto pametnije?

sto se mene tice mislim da necu jer vidio sam sve sta sam imao vidjeti.

16 godina
odjavljen
Obi Wan kaže...

trebali su beta vikendi biti puno ranije, pogotovo bez NDA. prosli put su samo akreditirani novinari imali dozvolu stavit 15 min gameplay i 15 ss. zato smatram da ti tzv review-i nisu pouzdani s obzirom da su novinari dobili smjernice kako i na koji nacin raditi svoj review sto je apsolutno degutantno i neprihvatljivo

Pišeš gluposti, s oproštenjem. Odakle si to izvukao? Takve optužbe? Novinari nisu dobili nikakve "smjernice", to sigurno znam za IGN i za sebe... (jer sam i ja dobio igru za test). Imam osjećaj da, kao i obično, po forumima ljudi izmišljaju priče i teorije zavjere kako im padne na pamet, samo da bi poduprli svoj stav, ma kakav on bio. Jer eto, igra je dobila dobru kritiku, tebi se ne sviđa, a kritičari su potplaćeni.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
Tonči kaže...

Pišeš gluposti, s oproštenjem. Odakle si to izvukao? Takve optužbe? Novinari nisu dobili nikakve "smjernice", to sigurno znam za IGN i za sebe... (jer sam i ja dobio igru za test). Imam osjećaj da, kao i obično, po forumima ljudi izmišljaju priče i teorije zavjere kako im padne na pamet, samo da bi poduprli svoj stav, ma kakav on bio. Jer eto, igra je dobila dobru kritiku, tebi se ne sviđa, a kritičari su potplaćeni.

pa izvoli i pogledaj video od ProJared-a na youtube-u Extended Thoughts - Elder Scrolls Online Beta. ti si dobio igru za test, i ja isto, ali nisi dobio dopustenje kao novinari, tj oni za koje zenimax smatra da su novinari.

lik fino kaze i'm under some restrictions and guildlines. zasto bi itko tko daje svoje misljenje bio pod nekim restrikcijama i smjernicama?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice