The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 314.344
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls:Online
Hystorian kaže...

Ma daleko od toga da je igra smeće, to je prejaka riječ. Niti jedna igra ne moze zadovoljiti sve ukuse i prohtjeve. Što se nekome ne sviđa, drugome je super.

Mislim, tko ju nije igrao ne treba igru ni blatit. Ovdje bi se trebalo razgovarati o činjenicama uz poneku usporedbu s konkurentskim igrama.

Osobni dojam je samo to i nista drugo, o ukusima se ne raspravlja. Ja ovdje mogu navesti što mi je dobro, a što nije, i zašto je to tako, a na čitatelju je da procijeni koliko mu je relevantno to što se ovdje piše.

Što se tiče prelaska na F2P, tu bih se složio da od toga doskora neće biti ništa jer je ovo jedini MMO za konzole, dakle ekskluziva, i ako ništa, bar će na toj ekskluzivi natući dovoljno love da ne moraju prelaziti na F2P. Puno više ljudi se igra na na konzolama nego na PC-u i to je činjenica. Zato i je u igri iznimno izrazen konzolitis, koji većini igrača na PC-u ne odgovara.

Igra neće biti neuspjeh, koliko god to neki zagovarali.

Oni se mogu pokopati jedino game-breaking bugovima i izrazitim nedostatkom contenta. Iako će se i to teško dogoditi jer igra ima velik fanbase.

vidis o tome i ja govorim

naravno da igra ima nedostataka, momentalno me recimo zivcira pvp 

lev 33 sam a likovi u pvpu vec par dana su lev50 veteran 5-10 i kao igra te buffa ali ti ne buffa recimo manu toliko i mozes odredjeni spell u pvpu bacit 4 puta dok taj isti spell u pve zoni gdje je moj level bacam 8 puta

znaci desava mi se nedostatak mane i kolju me ko konja u pvpu.

sad momentalno levelam se kroz pve zonu da bi u pvp uletio kad budem lev 50

pa maintenance

prvi main europskog servera je bio u prime time onda drugi oko 16h popodne i jutros rano ujutro reko ajd bar slazu servere kad najmanje igracima smeta kad ono mahuna momentalno su serveri opet sruseni

pa bugovi koje doduse ispravljaju ali stalno popravljaju bugove koje sam vec nekako prosao a stalno nalecem na nove

nedostatak auction house itd,itd

daleko od toga da igra laga ili da je cijela zbugana ali ima sitnica koje nerviraju

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 18:41 (ZujoVg).
17 godina
protjeran
Hystorian kaže...

1)jer je ovo jedini MMO za konzole, dakle ekskluziva, 

2)Iako će se i to teško dogoditi jer igra ima velik fanbase.

1) Defiance,Dust514,FFXIV, ...

2) Star Wars fanovi vs SWTOR ?!

13 godina
neaktivan

Za pod 1 ne mogu nista reci jer sam samo za FF uopce cuo

Pod 2, sta fali swtoru? Igra je dobra, contenta ima hrpa i redovito izlazi novi, broj igraca je stabilan vec godinu i pol dana, ne znam zbilja na sto mislis?

17 godina
protjeran
Hystorian kaže...

Pod 2, sta fali swtoru? Igra je dobra, contenta ima hrpa i redovito izlazi novi, broj igraca je stabilan vec godinu i pol dana, ne znam zbilja na sto mislis?

bila je P2P  pa su presli na F2P,zar ne?

17 godina
Hystorian kaže...

Ma daleko od toga da je igra smeće, to je prejaka riječ. Niti jedna igra ne moze zadovoljiti sve ukuse i prohtjeve. Što se nekome ne sviđa, drugome je super.

Mislim, tko ju nije igrao ne treba igru ni blatit. Ovdje bi se trebalo razgovarati o činjenicama uz poneku usporedbu s konkurentskim igrama.

Osobni dojam je samo to i nista drugo, o ukusima se ne raspravlja. Ja ovdje mogu navesti što mi je dobro, a što nije, i zašto je to tako, a na čitatelju je da procijeni koliko mu je relevantno to što se ovdje piše.

Što se tiče prelaska na F2P, tu bih se složio da od toga doskora neće biti ništa jer je ovo jedini MMO za konzole, dakle ekskluziva, i ako ništa, bar će na toj ekskluzivi natući dovoljno love da ne moraju prelaziti na F2P. Puno više ljudi se igra na na konzolama nego na PC-u i to je činjenica. Zato i je u igri iznimno izrazen konzolitis, koji većini igrača na PC-u ne odgovara.

Igra neće biti neuspjeh, koliko god to neki zagovarali.

Oni se mogu pokopati jedino game-breaking bugovima i izrazitim nedostatkom contenta. Iako će se i to teško dogoditi jer igra ima velik fanbase.

Slazem se.

Ovo ce mi biti prvi MMO na konzoli (PS4), stoga teskog srca preskacem PC verziju nakon desetljeca igranja MMO igara na PC kanti :)

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
13 godina
neaktivan
Van_Blaster kaže...
Hystorian kaže...

da i?

16 godina
neaktivan
Hystorian kaže...
Van_Blaster kaže...
Hystorian kaže...

da i?

Lol!!!

WoW ima f2p već više od 5 godina pa nikome ništa xD

Grow old or die trying
11 godina
neaktivan
ZujoVg kaže...

dobro onda igraj tetris  i nek ti eso bude smece

ja nemam nista protiv

al nemoj kenjat po igri i ljudima koji ovo igraju i koriste ovu temu za informiranje, povezivanje i na kraju krajeva komentiranje

kad budes igrao i otkazao sub reci igra je smece meni se ne svidja i ne vrijedi te novce

do tad odhebi u troskocima

Igra je smece do plafona ako ti nešto nije jasno obrati se upravi vodovoda :)

Igra u beti i rekao dovidjenja releasu...Ne kužim šta ti tu nije jasno, možda da nacrtan...Braniš igru kao da ti ju plačaju da ju igraš, šuti i igraj ju a ako ja ili neko drugi kaže da ne valja to je moje mišljenje a svoju ograničenost u shvaćanju tuđih komentara ostavi kod kuće, jasno ? kk, thx bye...

4 9 hvala 0
17 godina
protjeran
Hystorian kaže...
Van_Blaster kaže...
Hystorian kaže...

da i?

SW ima stotine milijuna fanova i vecina nije smatrala igru vrijednu placanja mjesecne pretplate ili cak ni zauzimanja prostora na HDD-u,serveri su bili pustare i svako malo su se spajali,igra je lsa  MMO kao i ESO ,brojni fanovi nemogu  spasiti igru od unakazivanja prelaskom na F2P.

E sad ,igram mmo-ove radi socijalne interakcije sa drugim igracima,prijateljski iil neprijateljski kontakti svejedno mi je.

Sto se to sad desava sa ESO,usporen napredak ,exp dobivam samo za questove sto me ne interesuje a i vecina igraca je asocijalna igraju mmo kao solo sp igru.Ne mogu cak napredovati ni u ciirodilu.

Trenutno samo sto me drzi uz ovu igru jeste trazenje veza   likova i knjiga iz Morowinda i Obliviona sa ovim dogadjajima i likovima u ESO-u.

Da bih se prisjetio likova i njihovih prica zaigrao ponovno Oblivion i kao TES igra ponovno me fascinirala svojim svijetom koji je zivlji od ovog u ESO-u,a i lik mi nema nikakvog ogranicenja sa klasom ili buildom.Imam osjecaj da igram neki open world sandbox mmo ,osjecaj koji mi nedostaje u ESO-u koji je jedino graficki superorniji.

ESO nije losa TES igra samo je los MMO.

11 godina
protjeran
sk0MI kaže...

Igra je smece do plafona ako ti nešto nije jasno obrati se upravi vodovoda :)

Igra u beti i rekao dovidjenja releasu...Ne kužim šta ti tu nije jasno, možda da nacrtan...Braniš igru kao da ti ju plačaju da ju igraš, šuti i igraj ju a ako ja ili neko drugi kaže da ne valja to je moje mišljenje a svoju ograničenost u shvaćanju tuđih komentara ostavi kod kuće, jasno ? kk, thx bye...

Pa onda čovječe IDI IZ TEME. Kao što ti je rekao "u troskocima". Šta si još uvijek tu i truješ temu i hejtaš

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 15:53 (Reanimator).
11 godina
neaktivan
ZujoVg kaže...
pa dobro smece ti je reko sam ti nemam nista protiv

igrao sam WOT tri mjeseca i meni se igra ne svidja odnosno nije mi zarazna

neces naci ni jedan moj post na temi WOT-a jer ima ljudi koji to igraju i kojima se to svidja traze savjete i netreba im idiot da im hejta i spama temu

Mene uoće ne zanima da li ti imaš protiv ili ne igra je fail...Back to your phail game Jimmy!

1 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Elder Scrolls:Online

Volio bih kad bi mogao iskljuciti ostale igrace iz igre pa igrati kao nastavak TES serijala, ali sta je tu je!
Maloprije propao kroz texture radeci main quest, cekao nekoga da me unstuck-a jer ni TP nije pomagao, svega 5 min sam cekao, svaka cast {#} 

Realno, ne smeta mi pretplata igra nudi dosta toga :P

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

pa eso nije smece. da je smece onda ga nitko ne bi ni kupio niti bi ga igrao. sigurno da svaka igra imaju svoju kolicinu fanboy-a koji ce je igrat bez obzira na sve ali taj broj nije ogroman. eso je jednostavno jedan prosjecan mmo u kojem nema nista revolucionarno (sve vec videno) i usudio bih se reci losija kopija skyrim-a. najvise zbog toga jer je igra i na konzoli, stoga je moralo doc do ''poglupljivanja''.

stvar je u tome da ima puno boljih igara koje su buy2play (to ne mora znacit da su te igre najbolje, nego su bolje nasuprot eso), a da ne govorimo o igrama sa pay2play modelima. i to sa objektivnog stajalista o kvaliteti, a ne subjektivnog dojma. jer netko ce igrati eso jer mu se jednostavno svida ali onda takva osoba ne moze soliti pamet drugima i govoriti da je eso the best of the best. to je ono sto ljudi ne kuze, tj ono sto ne zele priznati (bar ovdje neki pojednicni) pa se cijelo vrijeme hvataja za slamku koja se zove pretplata.

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
ZujoVg kaže...

gledaj ljudi dolaze na ovu temu jer su negdje nesto culi vidjeli itd o igri i interesira ih detaljnije i kako da se eventualno prikljuce community-u

to je razlog zasto sam ja osobno ovdje jer pokusavam okupiti sto veci broj nasih igraca u jednoj guildi da bi na kraju krajeva i meni game exp. bio bolji plus na ovoj temi sam cim sam cuo da se release novi mmo

sta mislis obi sto ih vise zanima ono sto je bilo u beti ili momentalno stanje

gledaj vec i pticice na grani znaju da te hebe pretplata i da bi MOZDA igrao da je b2p vjerujem da i po mojim postovima znaju da mi se igra dopada

nisam odigrao ni jedan TES nastavak prije ovoga dosao sam sa mmo igre na ovu mmo igru i kao mmo igra mi se svidja jer se osjeti bar malo nekakve zasluge za nesto sto si napravio

navodno u skyrimu i prijasnjim nastavcima se to jako osjetilo pa ljudima iz tes serijala je to manje izrazeno i ne svidja im se. i to je u redu

meni netrebas ti i skomi da mi kazu da je ovo smece kad to 'smece' igram svaki dan po 3-4 sata i zove me i sutra da opet upalim

ma vi ne shvacate jednu stvar. ja nikad nisam rekao da je igra smece. kao sto ne shvacate da je beta 95% cijele igre. sigurno da ce novi content izac, ali combat se nece nikad prominit. do sada sam igrao dovoljno mmo igara da ovo mogu posvjedocit iz prve ruke. prvenstveno promjene idu u smislu popravka bugova, optimiziranja, balansa necega ako treba i naravno novog contenta. takoder, ja nikad nisam rekao nekome da ne smije kupiti igru. ja sam samo savjetovao iz svog iskustva iz bete (nekih 20 sati ako ne i vise) da je ja ne bi igrao uz dosta detaljan opis stanja kako bi pomogao ljudima da se odluce dal da iskrcaju lovu za igru ili ne.

mene osobno ne smeta pretplata. je da je jedan bitan razlog, ali i bez nje bih se dobro zamislio dal da iskrcam 50€ ili da kupim nesto drugo. vjerojatno ovo drugo.

to sto govoris da je ljudima koji nisu prije igrali tes igre, da, to se slazem, da ga nisam igrao vjerojatno bi imao drugacije misljenje, ali sta je, tu je.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Hebate koliko hejtera ovdi ima :)

Iman dojam, da ih je pola igralo/vidilo betu, a pola nikad nije vidilo igru osim na netu :)

Sve u svemu, zelim igri kao i svim drugim mmo igrama, dug i sretan zivot! {#}

Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

Obi i Skomi. Ne znam od kud potreba pisanja toliko postova da vam je igra bezveze. Ja odigrao betu, vidio da je sranje , ali ne pada mi na pamet tu pametovat ljudima da je igra fail. Pustite ljude da uživaju, neka svako sam prosudi po yt filmicima , raznoraznim rewievima da li im se igra ili ne. Ja sam npr. nakon ESO bete glatko napravio preorder za Wildstar i ne pada mi na pamet pljuvati ovdje. Hvala

3 5 hvala 0
11 godina
protjeran
weco75 kaže...

Obi i Skomi. Ne znam od kud potreba pisanja toliko postova da vam je igra bezveze. Ja odigrao betu, vidio da je sranje , ali ne pada mi na pamet tu pametovat ljudima da je igra fail. Pustite ljude da uživaju, neka svako sam prosudi po yt filmicima , raznoraznim rewievima da li im se igra ili ne. Ja sam npr. nakon ESO bete glatko napravio preorder za Wildstar i ne pada mi na pamet pljuvati ovdje. Hvala

Eto, vidiš to se traži......napokon netko normallan

13 godina
neaktivan
Van_Blaster kaže...
Hystorian kaže...
Van_Blaster kaže...
Hystorian kaže...

da i?

SW ima stotine milijuna fanova i vecina nije smatrala igru vrijednu placanja mjesecne pretplate ili cak ni zauzimanja prostora na HDD-u,serveri su bili pustare i svako malo su se spajali,igra je lsa  MMO kao i ESO ,brojni fanovi nemogu  spasiti igru od unakazivanja prelaskom na F2P.

Evo samo jos komentar pa da prestanem offtopicariti. Swtor uopce nije unakazen prelaskom na F2P, ja i vecina ljudi u igri koje znam svi smo pretplatnici. F2P je swtoru udahnuo novi zivot i toliko potreban content koji sad redovito izlazi. SWTOR je kupilo 2 milijuna ljudi, niti jedan MMO ne moze zadrzati toliki broj igraca u danasnje vrijeme kad ima milijun drugih igara tog tipa. Vecina kupaca novih MMO-a su gutaci sadrzaja, koji kad probave cijeli content u prvih mjesec-dva, prelaze na nesto drugo. Sve je to viđeno na swtoru, GW2, Secret Worldu itd. Tako će biti i sa TESO.

SWTOR sad ima vjerujem redovitih 300k ili vise pretplatnika plus F2P igrace koji besplatno prakticki samo pricu mogu odigrati. A cash shop je ono sto SWTOR-u donosi lovu, u swtoru se pretplatnik osjeca povlasten, jer povlastice su zbilja mnoge. SWTOR ima zaista kvalitetan PVE, PVP je manjkav u neku ruku i to je to.

Naravno u ono gore navedeno ne spada jedino WOW, koji je poseban skroz, mnogima je bio prvi MMO i njima se ne isplati opet takvu kolicinu vremena investirati u druge igre, da ne spominjem azijske modele placanja, plati koliko igras, jednodnevne pretplate itd. plus fantasy setting koji prolazi u aziji, a SW fransiza jedino USA i Europa.

12 godina

Ako nekog zanima broj prodanih primjeraka igre i usporedba sa SWTOR-om:

SWTOR u prvom tjednu: 1.4 mil.

ESO u prvom tjednu: 250k

Dosta slabiji start u odnosu na SWTOR. Vidjet ćemo koliko će donijeti novih kupaca izlazak na konzolama.

Još par podataka u svrhu špekuliranja broja prodanih primjeraka za konzole:

Skyrim za PC: 3.5 mil.

Skyrim za konzole (PS3,X360): 13 mil.

Final Fantasy XIV: ARR (P2P MMORPG za PC i PS3): 750k komada za PS3.

11 godina
protjeran

Ako je SWTOR free2play onda sam ja magistar farmacije haha......mogu oni to nazvat f2play ali on to nije, ne uz sve te silne restrikcije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 10:14 (Reanimator).
Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
Reanimator kaže...

Ako je SWTOR free2play onda sam ja magistar farmacije haha......mogu oni to nazvat f2play ali on to nije, ne uz sve te silne restrikcije.

Slažem se.

Ja sam odusta igrat nakon 2 pocetna mjeseca, ali neki od moje ekipe su presli na f2p i zale se na restrikcije.

Al opet, kome ne smeta, super.

16 godina

ESO ima puno vise prednaduzbi ako se ne varam, nije samo broj prodanih primjeraka u prvom tjednu ono sto se gleda.

Sa druge strane u SWTOR imas ogranicenja, ali u tom slucaju si uplati pretplatu pa ces ih izgubit, to je win-win... U ESO imas samo pretplatu trenutno, sa nekim dodacima u ingame shopu, ali puno nas se slaze da ce vjerojatno iskoristit koji mjesec pretplate, pa polako povecavat broj dodataka u ingame shopu, a postepeno ukinut pretplatu, ili ostavit f2p + vip sub opciju ko neki naslovi.

Sve ovisi o vremenu od sada do jeseni, mozda Bozica, kako ce izgledat endgame, kojom brzinom ce dodavat sadrzaj, gubit pretplatnike, odnosno, eventualno, odrzavat trenutni broj ili cak povecavat broj korisnika. Mislim da bethesda ima plan za sve navedene mogucnosti vec neko vrijeme razradjen, nisu oni od jucer.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 13:28 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Ovisi i kolika je njihova računica.

SW:TOR je daleko ambiciozniji naslov koji je ciljao i na casual igrače, oni koji su možda odlučili predahnuti od WoW-a, kao i potpuno nove igrače kojima bi se svidio SW svemir. Ustvari SW je ciljao na najširi mogući spektar publike.

Malo tko izvan igrača ES-a će se odlučiti plaćati MMO za kojeg nije imao interesa ni kad je bila SP igra. Ja bih svoja predviđanja bazirao na prodaji DLC-ova na dan izlaska kao i u vrijeme rasprodaje Legendary Editiona na Steamu. Tu se dobije predođba temljenih igrača, onih  koji će držati igru aktivnom.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
weco75 kaže...

Jedan od rijetkih normalnih komentara u 41-oj stranici ove teme.

14 godina
neaktivan

Nakon dodavanja addonova, igra postaje zanimljivija {#}

Imate li preporuku još kojeg osim ovih koje trenutno koristim?

Skyshards

Slightly improved XP bar

Recount

Sligthly improved Attribute bars

Spamfilter

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
xhopeon kaže...

Nakon dodavanja addonova, igra postaje zanimljivija {#}

Imate li preporuku još kojeg osim ovih koje trenutno koristim?

Skyshards

Slightly improved XP bar

Recount

Sligthly improved Attribute bars

Spamfilter

Meni je zgodan onaj sa minimapom, no evo SS mog UIa pa pogledaj šta koristim

17 godina
weco75 kaže...

pljuvanje je jedno (neutemeljene optuzbe) a konstruktivna kritika je drugo.

druga stvar... sta ako netko tko se nije odlucio kupit igru zeli malo detaljnije informacije? ima ovdje materijala za procitat (bar sto se mojih postova tice) i to iz prve ruke, a ne neki bezveze review u koji daje igri 90/100. a tko moze osjetit kako njemu pase igra preko youtube-a svaka cast, meni to jako tesko uspijeva (i to zavisi od zanra)

mmo igre nisu nesto sto mozes skinut sa interneta i probat jer niti jedna igra nema praksu da daje trial odma po izlasku. a trial se najcesce pojavljuje nakon 6 mjeseci - godinu dana. i zato nije nikad na odmet da ima i vise nego dovoljno informacija o igri.

11 godina
protjeran

Ma kakvi reviewi, kakve recenzije, kakvi qurci-palci........dok sam ne probaš igru ne možeš znati hoće li ti se svidjeti ili ne. Ako se stotini ljudi od stotinu  nije svidjela igra NE ZNAČI da se neće i tebi. Pisanje/snimanje recenzija je izmišljen "posao" za drkadžije, neradnike, besposličare i ostale "lako ćemo" likove. Ne pada mi na pamet temeljiti odluku hoću li neku igru ili neću temeljiti na ocjeni jednog (ili dvojice-trojice) likova..........

Moj PC  
1 7 hvala 0
13 godina
Reanimator kaže...

Ma kakvi reviewi, kakve recenzije, kakvi qurci-palci........dok sam ne probaš igru ne možeš znati hoće li ti se svidjeti ili ne. Ako se stotini ljudi od stotinu  nije svidjela igra NE ZNAČI da se neće i tebi. Pisanje/snimanje recenzija je izmišljen "posao" za drkadžije, neradnike, besposličare i ostale "lako ćemo" likove. Ne pada mi na pamet temeljiti odluku hoću li neku igru ili neću temeljiti na ocjeni jednog (ili dvojice-trojice) likova..........

http://www.metacritic.com/game/pc/the-elder-scrolls-online ovdje očito nisu plaćene rezencije,ali nebitno za pro rezencije najbolje je pogledati user score kada se nemože probati igra,to dosta govori

https://www.youtube.com/user/TheUntouchables2k14
17 godina
sstrmi kaže...
Reanimator kaže...

http://www.metacritic.com/game/pc/the-elder-scrolls-online ovdje očito nisu plaćene rezencije,ali nebitno za pro rezencije najbolje je pogledati user score kada se nemože probati igra,to dosta govori

a sjajan ti je i metacritic user score... dode lik i da igri 0 ili 10... pa to ne da ne mozes, nego ne smijes dati. prvo znaci da igru ne mozes ni pokrenuti a drugo da je igra najbolja na svijetu. jadno i zalosno kad je metacritic referentna tocka nekakvog argumenta.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice