TES V: Skyrim - Modding

poruka: 383
|
čitano: 99.227
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: The Elder Scrolls V: Skyrim
17 godina

Nisam stavio jer testiram. A odmah dolaze i dodatni modovi za download!

A ako imaš SES (enchanched shadres) i FXAA, evo ti promjenjene filove pa probaj - KLIK

Samo ne zaboravi pod enbpatch promjenit

DeviceId=00006898
VendorId=00001002

u svoje...

*i backupiraj svoje..

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 19:37 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: TES V: Skyrim - Modding
Doktore koristis li kakve modove za kompas, mapu...?
17 godina
ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

UPDATE v2.3

SLIKA1   SLIKA2   SLIKA3   SLIKA4   SLIKA5

U ovom updateu je primarna stvar promjenjeno osvjetljenje u igri. A koraci su sljedeći:

1.

Skinite FXAA Post Process Injector, skinite manual install) te prebacite FXAA PPI Preset 1 u Skyrim Folder, (ako ste već radili prvi korak iz prvog posta ovo nije potrebno već samo treba krenut od drugog koraka, ali da bi radilo treba biti prebačen Preset1 injektora)

2.

Skinite SKYRIM ENHANCED SHADERS te iz foldera sa donje slike sve prebacite u Skyrim direktorij

Nakon toga skinite moj setup za FXAA PPI i SES te prebacite u Skyrim Folder. Nakon toga treba u otvoriti enbpatch, (slika) te postaviti DeviceId=00000E22 VendorId=000010DE u brojeve vaše kartice, (boldano se mora promjenit)

Te podatke ćete naći, (DeviceId i VendorId):

*za nvidia grafičke skinite Nvidia inspector te brojeve sa slike treba upisati iza četri nule 

Dakle kod mene je DeviceId=00000E22 VendorId=000010DE

*za ATI 

KLIK  

3.

Sljedeći korak :

u datoteci Skyrim .ini pod [Display] dodajte sljedeću komandu sD3DDevice="ENB" 

Te u SkyrimPrefs.ini, sD3DDevice="ime vaše kartice" prebacite u sD3DDevice="ENB"

Novi modovi/Update modova

Alchemy and enchanting tables retex

Blades Armor redesigned in HD

Improved NPC Clothing - High Res (skinuti Improved NPC Clothing 1_7_1 te pod optional files More dirt_Blacksmiths_Merchants_Innkeepers_Miners

Vurts Skyrim Flora Overhaul (Vurts Skyrim Flora Overhaul - Non-modular version v106)

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

Ne preporučam instalacijuSkyrim HD - 2K Texturesv1.2 jer su recimo preporučene teksture snjrga, vode, brda iz prvog posta mnogo kvalitetnije! Ali pošto više nema starije verzije to će biti malo zeznuto ako niste već modali Skyrim, (stvrano mi nije jasno zašto je maknuo staru verziju kad je normalno da se pusti i to na raspolaganju)!! Ali ja tu ne mogu ništa!

_____________________________-

Toliko od mene i modanja. Moja GTX460 nemože primit više editiranja i izmjena tekstura. Sada u šumama imam oko 30/35 FPSa, na otvorenom 40/45 te tamnicama i zatvorenim prostorim oko 50. I to je to.

I ovako igra izgleda odlično.

A kada dođu neki paketi modova već ću odavno preći Skyrim te se time neću baviti!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 16:13 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
protjeran

koliko ovaj enhanced shader guta fps

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mierda-del-torro kaže...

koliko ovaj enhanced shader guta fps

1,2,3,

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
... Nakon toga skinite moj setup za FXAA PPI i SES te prebacite u Skyrim Folder. Nakon toga treba u otvoriti enbpatch, (slika) te postaviti DeviceId=00000E22 VendorId=000010DE u brojeve vaše kartice, (boldano se mora promjenit
Te podatke ćete naći, (DeviceId i VendorId):

*za nvidia grafičke skinite Nvidia inspector te brojeve sa slike treba upisati iza četri nule 

Dakle kod mene je DeviceId=00000E22 VendorId=000010DE

*za ATI 

KLIK 

Za ati skinite GPU-Z http://www.techpowerup.com/downloads/2065/TechPowerUp_GPU-Z_v0.5.6.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 12:48 (Osa).
17 godina
neaktivan

Ljudi kako da resim problem sa vodom, nekako se previse providi?

0 0 hvala 0
17 godina
Daka kaže...

Ljudi kako da resim problem sa vodom, nekako se previse providi?

Izađi i uđu ponovno u igru. Ako ne pomogne...nebih zano.

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan

Koje datoteke trebam vratiti (ili nešto u njima promjeniti) da ponovo imam prikaz magica/health/stamina, pointer i kompas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Osa kaže...

Koje datoteke trebam vratiti (ili nešto u njima promjeniti) da ponovo imam prikaz magica/health/stamina, pointer i kompas?

Možda je samo HUD opacity u igri na minimumu i isključen Crosshair!! Ja to nisam dirao u datotekama!

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Osa kaže...

Možda je samo HUD opacity u igri na minimumu i isključen Crosshair!! Ja to nisam dirao u datotekama!

A ja vracao stare  datoteke (skyrim, skyrimprefs, injFX_Settings.h) i nije mi htjelo promjenit :P

Hvala, upravo to je bilo.

17 godina

Evo video prelaska dana u noć sa najnovijim mod updateom!

Vijeme u igri - početak videa - 17:45 - kraj 20:25

Evo i slika istog tog videa samo po maglovitom danu. Znači 17:45. To pokazuje da boje nisu šarene već da se sa SES i FXAA kada se dobro podesi dobije mnogo kvalitetnije osvjetljenje. I noć nije mrkla noć kao šta ljudi misle!

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Stavljen novi download!!! FIX!!!

Pod drugim korakom,

"Nakon toga skinite moj setup za FXAA PPI i SES te prebacite u Skyrim Folder...." je falila jedna datoteka! Sada je potpuno (i ovaj link radi)

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 13:42 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Molim mrvicu pomoći.

Skinuo sam Vurths Skyrim Flora Overhaul.Omod i kada želim odpakirati ispiše mi kako winsi ne prepoznaju taj tip datoteke.

Pa ako netko ima volje objasniti kako se taj mod instalira step by step i u koji folder bio bi vrlo zahvalan.

Hvala.

Link 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 8:32 (Tiby).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Molim mrvicu pomoći.

Skinuo sam Vurths Skyrim Flora Overhaul.Omod i kada želim odpakirati ispiše mi kako winsi ne prepoznaju taj tip datoteke.

Pa ako netko ima volje objasniti kako se taj mod instalira step by step i u koji folder bio bi vrlo zahvalan.

Hvala.

Daj mi link za skidanje moda da vidim.

EDIT:

Ja sam isprobao i radi mi, kad ti se skine, desni klik, 7z, extract here ( ili gdje već ).

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 8:49 (thuglife).
14 godina

Riješio sam problem krivi mod sam skinuo mojom nepažnjom.

Kad sam skinuo manual instalation sve radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

probao enhanced shader i sve je u banani. mutno, puno blura, nema oštrine, ko da je na rezoluciji od 800x600.

možda sam nešto krivo napravio.

ne da mi se previše munjivati jer mi i bez tog izgleda ok.

doktore da li instalirati Skyrim HD - 2K Texturesv1.2 ili ne. ako instaliram što bi trebalo promijenit.

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mierda-del-torro kaže...

doktore da li instalirati  Skyrim HD - 2K Texturesv1.2 ili ne. ako instaliram što bi trebalo promijenit.

Ako da sljedi ove upute:

Extract the "Skyrim HD" textures folder on your desktop.

From textures/architecture:

-REMOVE:

wrcastlecarpets01_n.dds

wrcastlecarpets02_n.dds

*Removing those files will ensure better compatibility with "Chris Whiterun HQTP" mod.

From textures/landscape:

-REMOVE the "roads" folder.

-REMOVE *ALL* the .dds files from cavebaseground01.dds to volcanictundrarocks01_n.dds, but not the ones inside the subfolders like mountains, dirtcliffs etc.

*Removing those files will totally remove the landscape textures added by Skyrim HD, which are performance demanding, and imho not good as vanilla on the med-long distance.

Now put the textures folder in your Data folder, and overwrite.

Nakon toga:

Better Landscape textures

*prebaciti samo: Data/textures/landscape:
"dirtcliffs" folder
"road" folder
fieldgrass02.dds
fieldgrass02_n.dds

Improved rock and mountain (2048x2048, ako imate GTX560Ti+ onda 4096x4096)

High Resolution Snow (2048x2048, ako imate GTX560Ti+ onda 4096x4096)

i nakon toga:

Alternative Road Textures (NE zamjeniti kada pita)

**sa 4870 OBAVEZNO skini Lite verziju!!! Ja je koristim i sa GTX460!!

Ja sam napravio svježu instalaciju i novi setup modova bez imalo gubitka performansi. Takorečeno, V3.0, ali neću stavljat na forum. I ovako je igra izgleda i radi odlično!

A to sa ENB, nešto nisi dobro podesio ili si možda skinuo v0.99 koja ima SSAO i tada je slika mutna i zblurana, (provjereno). Imao sam i ja problema sa "mrežama" na snjegu i isključivanjem istog, ali uz čačkanje po datotekam sve je proradilo!!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 14:49 (doktor1).
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
 Imao sam i ja problema sa "mrežama" na snjegu i isključivanjem istog, ali uz čačkanje po datotekam sve je proradilo!!

Kad već spominješ "mreže"

korištenjem tvojeg zadnjeg updatea sa svim datotekama i modovima za FXAA i ambient lightnintg (no uglavnom bez tekstura, samo par komada takvih modova možda) primjećujem nešto ...

ne znam dal je to ta mreža o kojoj pričaš, no vidim u sjenkama uglavnom, 20m cca ispred sebe crtu koja se odmiče /miče usporedno s kretanjem mojeg lika.  Dakle samo jedna crta, konop radije nego mreža {#} 

imaš li pojma što bi to moglo biti? Sa starim postavkama nisam je primjećivao vjerujem.

17 godina
Thorien Kell kaže...
doktor1 kaže...
 Imao sam i ja problema sa "mrežama" na snjegu i isključivanjem istog, ali uz čačkanje po datotekam sve je proradilo!!

Kad već spominješ "mreže"

korištenjem tvojeg zadnjeg updatea sa svim datotekama i modovima za FXAA i ambient lightnintg (no uglavnom bez tekstura, samo par komada takvih modova možda) primjećujem nešto ...

ne znam dal je to ta mreža o kojoj pričaš, no vidim u sjenkama uglavnom, 20m cca ispred sebe crtu koja se odmiče /miče usporedno s kretanjem mojeg lika.  Dakle samo jedna crta, konop radije nego mreža {#} 

imaš li pojma što bi to moglo biti? Sa starim postavkama nisam je primjećivao vjerujem.

Ne meni je bila baš mrežasta površina pogotovo vidljiva na snjegu!!

Probaj sljedeće:

Skini SES - verziju 1-8, (najnovija na vrhu) (snimi isponova SES!!!)

Onda ove datoteke - KLIK

Ovog puta pod enbpatch nisam stavljao DeviceID i VendorID već su samo nule

I u SkyrimPrefs.ini po sd3d ovo

sD3DDevice="Skyrim Enhanced Shaders HDR"

Meni radi odlično

A ja mislim da je ovo rješilo problem u enbseries.ini...

ForceAnisotropicFiltering=1 sam stavio

ForceAnisotropicFiltering=0

Koristim nvida AF i možda mi je bilo do toga

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 15:31 (doktor1).
17 godina
protjeran

evo ovi modovi zapakirani u rar. 1.2 gb.

http://www.filesonic.com/file/4206977845/Skyrim_Mods.rar.torrent

seedam brzinom koju mi t-scum daj.

nisu baš svi modovi iz prvog posta al ih ima, tu je i update 1.3 ako netko nema i fix za esbern quest kad nema zvuka

ako torrent ne ide javite valjda nešto nevalja.

http://www.kat.ph/skyrim-mods-rar-t6047615.html

''how yes no''
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 19:46 (mierda-del-torro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Skyrim MOD v3.0

- bolji FPS

- maknuti neki modovi

- stavljeni kvalitetniji

- detaljne instrukcije za instalaciju

- .........

Preporuka: modirati na čistu instalaciju igre!!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 20:54 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Skyrim MOD v3.0

- bolji FPS

- maknuti neki modovi

- stavljeni kvalitetniji

- .........

ti si genije -;)

marroncevic
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Skyrim MOD v3.0

- bolji FPS

- maknuti neki modovi

- stavljeni kvalitetniji

- .........

Svaka čast tebi prijatelju i tvojoj neumornoj potrazi za savršenim settingom no meni je dosta! Svaki dan neki novi ku*ac stavljam, već napamet znam svaki fajl : ) 

Dosta modanja, igra mi izgleda dobro i ostavit ću ovako. Možda kakv mod za teksturu ubacim no nema više petljanje po ini fajlovima!

; )

17 godina

To je ono šta sam ti već linkao šta se tiče osvjetljenja i ini fileova i ENBa!! za popravljanje "mreža", crta i sličnih gluposti {#}

Zbog drugačije instalacije grafičkih modova igra radi bolje!! A pošto sam dosta modova skidao i stavljao u folder, normalno da se sve to zbrćka. No uz malo istraživanja i pomoći na nexusu došo sam do idealne instalacije (šta se tiče tekstura)

Doktorirat ću Skyrimovu srž, mogao bi se javiti ovima iz Bethesde za kakav posao, makar čistit ured {#}

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 22:36 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pošto imam problema s ovim skyrim 4gb i l.a.a patchom, mogu li koristit samo cff exp. da bi omogućio igri više od 2gb memorije? Više mi je pun k* ovog ctd. Može mali help :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@doktor1

Gledam malo ovaj MOD v3.0 i ne vidim nigdje da se LCA ili 4Gb MOD spominje.. Ti preporučaš 4Gb?

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

U vezi 3.0, sve ludilo, jedini veći Frame drop na 20 je u Whiterunu kada gledam sa dragonsearcha na stablo dolje i to je to... 

Ali jedan veći problem, samo kada flame magic udre u kamen... (bilo koji drugu spell je bez buga)

EDIT: Ispravljeno, skinuo fixed verziju

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 11:35 (Mitsuoka).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: The Elder Scrolls V: Skyrim
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice