S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

poruka: 207
|
čitano: 59.569
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
stari mornar kaže...

Definitivno bolja igra od Crysis-a!

meni bas i nije!

Ali moram pohvalit grafiku, super je! Igrao sam 30min i unninstal, nesviđa mi se taj nacin igre.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
16 godina
neaktivan

igrati ovu igru je cisto zadovoljstvo, ispocetka je malo teska ali kad se uđe u stos (citaj: u ruci bolje oruzje) onda pocinje festa

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molim pomoć. Neznam kako da napravim instalaciju i kako da krekam igru.

Molim ako je moguće što prije odgovor puno hvala

frenki
16 godina
neaktivan

igra je super al je teska

doso sam do jednog dijela i nemogu dalje prec

imam 3k metaka itd  al vrazji rus na prozoru ima masinku

kaj sad

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Granata ili precizno pucanje iza ugla i puuuno srece i zivaca. :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedina debilana je trcanje i nosenje oruzja ali to sam cekao barem 10 godina pa mi je odlicno...

Mislim, najjace su mi igrice gdje mozes nosit 25 razlicitog oruzja, full opremu, municija za 25 oruzja na MAX i skakat po planinama i lezeci hodat.

Onaj tko je bio u vojsci, a jos u specijalcima, zna sta je oprema i kako je hodat sa onom "osnovnom na ledima" tokom cijele "igre" (vojske).

trgovanje na -80% za moju prodaju i 300% za kupnju mi se ne svida, ali opet, ima razlicitih mjesta i razlicitih ponuda, tako jedan za Viper nudi 300 a drugi 1200 ovisi gdje je i koliko ih ima na zalihama...

mene igra fascinirala iako ima praznog hoda

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Slušaj me dobro ne skidaj nikakve patcheve,imam riješenje.kada udjes u drugi level npr.yantar,otiđi main menu,options,video i promjeni na static lighting pa kada udjes opet u drugi level promjeni sa static lighting na odjects dynamic lighting i tako pa pradjes igru.i to s masinkom skrivaj se iza stabala i trci,namjest na quick medkit u opcijama.evo ti savjeta ako jos nesto hoces javi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2009 12:15 (naxeem).
16 godina
neaktivan

Bolja od far cry-a 2 i crysis warhead-a

Malo bugovi vucu al nema beze

Skoro da ih i nisam primjetil

Zašto je Aladin ostavio svoju princezu? Pročitaj njegovo ime unatrag

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
powerslave kaže...

igrica je prepuna bugova...
u yantaru sam bio doslovno 2 sata RL da skontam kako se otvaraju vrata, problem je bio u tome da sam bio "prijatelj" sa onima koji su ga trebali napast a ja branit da bi doc otvorio vrata. onda sam prosetao okolo poskido zombie i ostale frendove i vrata se otvorila.
igra je prepunaaaaa bugova cak i sa najnovijem patchom.

savjetovao bi da koristite uz quick save i obican save jer ponekad zna jednostavno pocet izbacivat.
Meni se desilo prvi put a zadnji save sam imao prije 2 sata i onda sve u krug.
za razliku od SoC ova igra nema praznog hoda osim ako nemas para za koristit vodice ili ides bezveze istrazivat.
bez artifakta se moze, jer neki kao da "ne rade" jedno s drugim i to mi malo glupo
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
16 godina
protjeran

Igra je po meni tesko sranje

Misije su pre pre preteske a da ubijes jednog od protivnika u njega moras ispucati minimum 8 metaka iz pistolja ili PAZI OVO 2 IZ SACME pa to je bolesno

Onda totalno SRANJE i katastrofa za one ljude koji obracaju paznju na sitne detalje LJUDI KOJI IMAJU GAS MASKE NA GLAVI JEDU HRANU I PIJU VODU A PRI TOM MASKU NISU NI POMJERILI SA GLAVE fakat to izgleda glupo do booooola

Pa jos pri tome kada vidim protivnike kako trce isto da su se barem cetiri puta usrali u gace pa se od tereta jedva krecu jednostavno dodjem na pravo dobru ideju a ona ide ovim redoslijedom

Esc

Exit game

Start

Programs

Deep Silver

S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky

Unistall S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2009 21:11 (luxman).

0 3 hvala 0
17 godina
powerslave kaže...

Po mom mišljenju sigurno nije bolja od warhead-a,stalker mi je dosadio nakon sata igre,a crysis jos uvije zaigram tu i tamo kad nemam što igrat
Only God will judge me tko je brži ili zec
17 godina
neaktivan
tommy2103 kaže...
powerslave kaže...

Po mom mišljenju sigurno nije bolja od warhead-a,stalker mi je dosadio nakon sata igre,a crysis jos uvije zaigram tu i tamo kad nemam što igrat
Meni se pocela gadit, cekao sam ga godinu dana i poceo mi se gadit od silnih bagova
prvo izade 1.4 i sve je isto, izade 1.5 nekompatibilan save sa 1.4, nakon toga izade do 1.7 u kojem navode da je sve rjeseno ali bas i nije "sve".
Bug u stashu kojem uvalis trgovcu svo oruzje (na tisuce) iz kampa vise ga nema, ali onaj bug sa izbacivanjem na desktopu opet dode.
Nakon nekog vremena pocne javljat gresku na XEnginu...

ja imam piratsku, ali frend mi ima original- original je dosao bez cd keya stoga bi se moglo rec da i on ima instaliranu piratsku verziju jer je mj nakon kupovine dobio cd key original...
a bugova isto kao kod mene...

17 godina
neaktivan

Stalkeri, imam jedan problem :D

vezan je za upgrade prvenstveno armora a onda ostalog.

Naime, kad nadogradujem armor nadogradim neke sitnice, ali onda se neke "zakljucaju" i nemogu ih nadogradit kod nijednog drugog mehanicara a sa onim kod bandita nemogu (procitao sam da je on specijalist za armor).

sta da napravim?

i dali postoji nacin na koji se mogu opet "sprijateljit" sa banditima kako bi dosao do njihovog mehanicara posto imam stick za njega sa armorom ali nemogu ni blizu jer sam smrtni neprijatelj?!

zna tko rjesenje?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mozes doci ces do mehanicara od bandita samo ako si barem neutralan ili prijatelj snjima.Da bi bio neutralan nesmijes se prikljuciti stalker faction jer su oni njima neprijatelji.Ja sam sad poceo igrat i nisam se pridruzio stalkerima samo kako bi poslije mogao kod bandita pojacati SEVA suit do daske :D

Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz MB Gigabyte P35-S3G,DDR II, SATA II Gigabyte GF 9800GT, 512MB DDR3,OC-ed 700/1715/900 2XDDR2 2GB PC6400 (800MHz),SuperTalent, CL5 Chieftec power supply 550W, EPS, ATX 2.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Mozes doci ces do mehanicara od bandita samo ako si barem neutralan ili prijatelj snjima.Da bi bio neutralan nesmijes se prikljuciti stalker faction jer su oni njima neprijatelji.Ja sam sad poceo igrat i nisam se pridruzio stalkerima samo kako bi poslije mogao kod bandita pojacati SEVA suit do daske :D

a dok si odgovorio ja doktorirao igricu i presao je sa svim levelima i joinam se svim factionima :D

SEVA psy protec ti netreba a to kod dutya mozes upg do full samo nemozes psy jer data dajes banditu
ja sam dobar sa njima dok me ne pokradu onda im prodam data i sva 3 upga za bandite i pridruzim se dutyu i skinem freedom
16 godina
neaktivan

Ovako, ja cu napisati par stvari o stalkeru SoC i CS onako "ukratko"... Svi smo iščekivali jako dugo SoC (točnije oko godinu dana) i kad je izasao napravio je BUM za neke ljubitelje FPS-a sa elementima RPG isto to je napravio i CS, mislim za mene, što se tiče same igrice u oba slučaja, grafika super, igrivost super, RPG elementi super, posebice sada u CS odnos sa frakcijama, i mogu jos toga nabrojati, e sad ono što mi se ne sviđa je to što ljudi pljuju po igrici koja je bugovita i je bugovita jer ako se ja ne varam, pogledajte kolika je ZONA i u SoC i u CS-u, pogledajte veličinu mape, ja znam da to ne igra ulogu, ali... Nije ni čudo što je bugovita. Sa patchevima se može dosta toga riješiti, ali ne možemo očekivati čudo. Da li je stalker i SoC i CS bolji od nekih igrica, mislim na Crysis ili slično i o tome bi se dalo pričati, Crysis je FPS, ima veoma jak engine i jaku j..... grafiku na HIGH, ali nema za mene neku igrivost, a to ima SoC i CS. Još nešto... Neki imaju pravo da je CS čista kopija SoC-a, ali odi ti onim putevima kojima si isao u SoC-u po mapi (primjer Cordon prvi mostić slijeva, Army Warehouses - tornjevi...), bilo koje istraživanje krajeva mape ili slično, BUM, radijacija do kraja, pa sad idi po istima u CS-u, ne ne, sinko, ima jako puno radijacije i gluposti. Moglo bi se josš toga napisati, ali j..... nećemo pisati knjige po forumima, toliko za sada...

E ček, još nešto, ovo su moje statistike CS-a koju sam prešao u 10 dana (sporo za mene, al sam puno istraživao, prešao igricu pa se vraćao natrag).... pa slobodno bacite komentar... :)

play time: 10 days                                                       freedoom: u frakciji            body; exoskeleton (nije do kraja sređen)                                                                                                                                              

stashes found: 93                                                        stalkers: good (za sada)   body mod; artifact contanier 2x

money earned: 459851                                              clear sky: good                                        inegrity +20%

money spent: 425007                                                 duty: enemy                                            durability +50%

tasks; received:263   completed:213   failed:13    renegades: enemy                                 night vision (second)

killed; stalkers: 553    monsters: 196                       bandits: enemy                                       strenght & health restoration

max weight +5%

artifacts; bubble 2x: radiation -12

gravi: radiation +3 max weight +20

(imao sam Seva suit skoro do kraja sređenu, Seva bolja, možeš trčat)

(max weight exosceleton armora 135kg)

P.S. možda nakon ove knjige što sam napisao ću sljedeće postove kraće pisati Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 18:27 (XIII).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uvijek me zanimalo sto zapravo rijec S.T.A.L.K.E.R. znaci

cega je to kratica

I can't remember anything Can't tell if this is true or dream

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
labrovic kaže...

uvijek me zanimalo sto zapravo rijec S.T.A.L.K.E.R. znaci

cega je to kratica

Scavenger, Trespasser, Adventurer, Loner, Killer, Explorer, Robber.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
16 godina
neaktivan

Pa meni grafika ne izgleda bas najbolje..... Dal se to meni cini ili ????????

Asus M2N-XE, Asus HD 4550, DDR2 2GB, AMD Athlon 64 X2 5200- 2 X 2,9GHz, HDD 500GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XIII kaže...

(imao sam Seva suit skoro do kraja sređenu, Seva bolja, možeš trčat)

(max weight exosceleton armora 135kg)

seva sa 2x artifakta +30KG i izdrzljivosti malo u hodanju mapama, cim meci lete uzmes exo :D

Vidim da si istrazivao obe igre i iste pozicije: D
ja sam to kad sam presao igru sa svim mogucim putevima i razlicitim stvarima pokusao na 2 razlicita kompjutera :D
ja igram na jednom a bratic me prati na drugom :D
sick totalni, iako, neznam sta su ljudi ocekivali, da ce igrica bit totalno razlicita od prvog djela???

meni je predobra, crysis osim grafike nema sta ponudit? dosadi koristenje odjelo na uvijek isti nacin, a sloboda istrazivanja je tolika da i zatvorenik u zatvoru ima vise slobode
16 godina
neaktivan

za hacker-ri;

da, seva se može upgrade-at sa artifactima do 90kg nosivosti, al ti artifacti imaju rad +3, ako jos nemas bubble, baj baj od radijacije... exo je za više za combat, ja sam imao sevu, od artifacta sam imao bubble 2x, gravi za težinu +20, za endurance neki artifact 2x i staaaaaari moj, trčiš od mape do mape... sad sa exom ne mogu to, al nema veze... sad sam u frakciji sa freedom, pa cemo vidjet kako se igrica odvija, pa cemo se nakon toga vratiti skroz natrag, pa ćemo se joinat sa dutyem, pa ćemo vidjet kako će to biti i tako.... JAKO PUNO EXPLORIRANJA... Smijeh

i jos jedno pitanje; sa koliko si ti, hacker-ri ili vi ostali STALKER-i završetaka prešli SoC i da li ima koji drugi završetak u CS-u osim onog umobolnog završetka u umobolnici ???

što se tiče različitosti igre, ja mislim da je nisu mogli napraviti različito jer se u nekim trenutcima, ja tako mislim, poistovjećuje sa SoC-om... ne znam... svu u svemu meni su oba dvije igrice super, ali stvarno bi bilo dobro da se ti bugovi malo smanje...

16 godina

Ja sam trenutno u freedom i bas sam dobio njihov exo suit(nakon sta sam rastavio duty bazu)zajedno sa snajperom pa sam ih sad nadogradio i krenuo opet na duty bazuOsmijeh

Exo mi se ful svida,nema veze sta nemogu sprintat al nosim 80kg(100 kad stavim artifact)i prakticki me ne mogu ubiti jer imam artifact za ljecenje i za prestanak krvarenja.Jedino me granate mogu ubit ak ne pobjegnem na vrijeme.Evo par screenova mojeg arsenala

Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz MB Gigabyte P35-S3G,DDR II, SATA II Gigabyte GF 9800GT, 512MB DDR3,OC-ed 700/1715/900 2XDDR2 2GB PC6400 (800MHz),SuperTalent, CL5 Chieftec power supply 550W, EPS, ATX 2.0
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 17:35 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za stoju;

kako si nabavio GP57, jer ja sad imam onu slabiju pušku koja slična GP57, točnije otprilike gdje i kada... i ako mi možeš šta napisati o ona 2 artifacta što imaš...

i da pitanje; kako, mislim ja to ne znam iskreno, kako j.... napraviš screenshotove iz igrice i još kako ih postaš???

17 godina
neaktivan
XIII kaže...

ali stvarno bi bilo dobro da se ti bugovi malo smanje...

Da se bugovi smanje,nebi to više bil S.T.A.L.K.E.R. Namigiva I ovak je igra odlična.
16 godina

GP57 sam kupio u yantaru,kolko mi se cini rjetko se pojavi pa ttreba imat malo srece da naletis da ga ima i da imas para za njega.

Sto se tice artifakta:Onaj prvi(ona narancasta kugla)to ti je najvrejdniji artifakt koji zaustavlja krvarenje,super stvar jer ne moras uopce trositi one zavoje(iako ih imam jedno 20 kod sebe neznam zas lol).njega ces naci u army warehouse mapi.Drugi artifakt ti je najvredniji artifakt koji te lijeci.Sa njim medkite vrlo rjetko koristim osim ak me bas puno njih napucava pa me ne stigne ovo dovoljno izljecit ili mi granatu bace.Njega ces naci u red forestu.Onaj treci je bubble koji skida radijaciju.Imam jos u inventoriju 4artifakt koji ti omogucuje da nosis 30kg-a vise.super stvar kad mi je dosta napucavanja i vracam se u freedom bazu pa nakrcam se sa dosta oruzja koje tamo prodam za dobre pare(skupim oko 20000RU ovisi koliko su ocuvane/sredene)

Za napravit screenshot obicno treba samo pritisnuti tipku "prt scr sysrq" (iznad tipke insert)i zatim u paintu je spremit.Nekim cudom to meni u stalkeru ne funkcionira pa ak ti to ne radi probaj ovako.Skini sa interneta program fraps,evo linka:

http://www.fraps.com/setup.exe

Verzija je demo al dovoljna za ovu svrhu.Otvori program i u opcijama (pod tabom screenshot)namjesti lokaciju i hotkey skojim ces ih radit te  minimiziraj ga te pokreni igru.Kad nades trenutak u igri da oces napravit screen,pritsni tipku koji si odredio za radit sliku(deafult je f10)i slika ce ti se spremit na mjesto di si odredio.Nakon toga posto je demo verzije programa format slike je u bmp-u a ne u jpg-u koji uzima puno prostora (oko3 i vise megabajta)sa bilo kojim programom koji imas za slike presaltaj u jpg da ti slika ima okok 200kb.Nakon toga ak oces ovdje sliku u postu stavit imas opciju "dodaj sliku sa racunala" klikni to,nadi si jpg sliku,upisi opis slike ak ces i pritisni "prebaci"slika ce se uploadat i kad posaljes post mi cemo je vidjet.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 20:49 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e hvala ti puno na savjetima...

imam pitanje; ja u inventoryu imam 4 PDA i neznam kako da ih se riješim, mislim, prodat, ili nešto s njima napraviti, stvarno ne znam... vidim da ih ti nemaš, možda zato što ti nisi prešao cijelu igricu ili slično... e da, mali savjet svim STALKERIM-a, koji hoce preći igricu i onda se vratiti da exploriraju ili pridruže se drugim frakcijama, napravite SAVE prije nego što uđete LIMANSK, jer kad uđete nema vraćanja, i još jako se pazite kad uđete u Deserted Hospital (nema je na mapi)...

evo ja sam par screenshotova napravio pa cemo vidjeti na što to liči...

Exo armor Exo armor
Sniper Rifle Sniper Rifle
Vintar BC Vintar BC
16 godina

PDA-ja se obicno rjesis u misijama,npr neki tip ti kaze da naeds neciji pda pa da mu ga vratis i tak ga izgubis.Ti si mozda prihvatio takve misije a tip kojem si trbo vratit je mozda umro u meduvremenu pa ga nemas kome dat.Ja isto imam jedan al mislim da ga moram cuvat neko vrijeme(kasnije cu valjda nekom ga dat).Vidim da si ti isto u freedom,oni su bas zakon Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zasto onaj glavni iz freedoma meni veli da ce me primit al ne sad, nest kao da moram cekat?

Sve sam obavio od glavne price za njih i sad su frendlies

Leaks. Lunatics. Rebellion. And now bleeding ghosts. Ain't life in Rapture grand?

0 0 hvala 0
16 godina

To je zato jer jos moras pratit pricu,gdje ides u duty bazu i radis par zadataka za njih.Nakon sto to odradis(mislim da nakon toga moras ic u yantar)moze se prikljucit freedom odmah ili jos obavljat zadatke za duty pa se njima prikljucit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A jel se isplati igrat za duty?

Koji su vam bolji?

Ja sam igrao samo za stalkere dosad

Leaks. Lunatics. Rebellion. And now bleeding ghosts. Ain't life in Rapture grand?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice