S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

poruka: 531
|
čitano: 255.408
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

mislim da to u COP nisam ni jednom dozivio... steam verzija

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
neaktivan

Hvala na odg, valjda bude i box verzija radila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lopoc kaže...

Jel ima ko s original igrom problema sta se tice x ray engine errora i crashanja? Sa piraton mi je dosta cesto to javljalo, ali kako mi se opet igra planiran je narucit ubrzo pa bi volija potvrdu da toga nema kod originala :D

Hm, ja imam steam verziju i imao sam samo problema sa pokretanjem. Nekad nebi radilo, odnosno .exe bi bio učitan u memoriji, ali window se nebi ukazao.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
13 godina
Lopoc kaže...

Jel ima ko s original igrom problema sta se tice x ray engine errora i crashanja? Sa piraton mi je dosta cesto to javljalo, ali kako mi se opet igra planiran je narucit ubrzo pa bi volija potvrdu da toga nema kod originala :D

Mozda je pitanje glupo, al eto. Jesi instaliravao neke modove ili namještao "cheatove"? I sve patcheve stavio?

Nepismen
13 godina

Evo mene čisto zanima koji vam je STALKER najlijepši-najkompletniji-najbolji :

16 STALKER - Shadow of Chernobyl
4 STALKER - Clear Sky
15 STALKER - Call of Pripyat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...
Lopoc kaže...

Mozda je pitanje glupo, al eto. Jesi instaliravao neke modove ili namještao "cheatove"? I sve patcheve stavio?

Pa da zapravo, pretezno mi sa misery modom crasha, pa sam odlucija kupit za nekih 60 kn da mogu u miru igrat :). Jel samo meni ova igra ima uzasno crappy performanse? Em oni lag dok se sprinta, em je fps veci vani nego u zgradama. 

13 godina
Lopoc kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...
Lopoc kaže...

Pa da zapravo, pretezno mi sa misery modom crasha, pa sam odlucija kupit za nekih 60 kn da mogu u miru igrat :). Jel samo meni ova igra ima uzasno crappy performanse? Em oni lag dok se sprinta, em je fps veci vani nego u zgradama. 

Engine ima problema sa stutteringom, pa čak i pri visokim prosječnim FPS-om. Imao sam SLI-setup i OC-anog quadonju pa ništa nije pomagalo; navikneš se s vremenom. Ima nekih neslužbenih "fixeva", ali ništa to nije popravilo situaciju.

EDIT: Hvala Bogu da za dvojku rade novi engine {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 1:33 (pr0n_addict).
14 godina

Pozdrav ljudi. Kupio sam na steamu STALKER:CoP i sad zanima me kako na multiplayer budući da u login ekranu nemogu upisati mail( točnije nemogu napisat @) nešto sam googlao ali banana.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
13 godina
...

Ja sam igrao Stalker: SoC sa 1.6 dualcem, 2gb rama i nvidia 8600 gt bez većih problema(bez patcheva {#}). Pa je valjda više do softwera na racunalu koji bi mogli ometati rad igre, negoli do hardwera. A znalo se ponekad rusiti na specifinim lokacijama, tipa kod mape gdje su "walking zombies" oni što se teturaju...

@dj_renny: Probaj napisati u Notepadu taj znak ( @ ) pa ga oznaci i stisni "Ctrl+c"(da ga kopira) onda odi u igru pa stisni "ctrl+v" za zalijepiti. (Govorim napamet, ponekad je meni to pomoglo kada sam imao sličan problem)

Nepismen
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 20:21 (Et_Tu_Brute?).
13 godina
neaktivan

Mene zanima jesan ja jedini papak koji ovo po danu igra :D Jos se divim sebi kako sam svaki presa po 1-2 puta, a nevjerojatno sam plasljiv :P

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sylar951 kaže...

Evo mene čisto zanima koji vam je STALKER najlijepši-najkompletniji-najbolji :

Shadow of Chernobyl definitivno, a još je i bolji sa complete 2009 modom.

13 godina

Malo sam prolistao i nisam naišao na sličan problem. Uglavnom, igra radi normalno ali nemogu nikako mijenjati onaj Render type u opcijama, bez problema sam i u SoC i CS stavio na "Objects Dynamic Lighting" i igrao, a sada da prominim bilo sto pod Render type izbaciva "xrEngine Stopped Working" Već ima zadnji patch.. Nešto sam čitao da je možda do Windowsa, imam win7 x64... Pa ako je netko imao sličan problem pa ga je riješio, bio bi zahvalan.

Aut vincere, aut mori!

0 0 hvala 0
16 godina

nije do winsa jer i ja imam w7x64 i nikad problema s tim. navodno da je puno modova radeno na patchu 1.00(0)5 i nisu predvideni za 1.00(0)6 (ako govorimo i SoC). ako govorimo o ostalim stalkerima, dalje stojim kod toga da winsi nisu problem jer sam ih sve presao na istim winsima.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Apsolutno razočarenje mi je CoP..

Baš sam završio Metro 2033 i rekoh idem kupit jedan Stalker, izbor pao na najnoviji..

Skinem igru, stavim skidat Complete mod (Misery kažu pričekaj novo izdanje) i rekoh idem po dozicu atmosfere.

Upadnem ja u igru i prva impresija "lol morrowind". I to ne na dobar način.

Fakat nisam rob grafike, meni je bitno da se igra pokrene, prvi OF mi je jedna ond najboljih igara ikad unatoč tome što je vjerojatno najružnija igra ikad..

Ali ovo je očaj..

Instaliran Complete mod, nova igra, Master težina.

Nikakvog osjećaja izgubljenosti nema. Hrane, bandaža i alata u izobilju, živine se zalijeću na mene i to bi me kao trebalo prestrašiti?!

Quest "hit", postavim zamku napadačima, tj. stanem uz stalkere protiv bandita..

I pazi sad, zasjeda postavljena, ali unatoč tome banditi posmicaju pola stalkera ako ja ne rambiram stvari..

Lijepa nagrada u stashu.

Idem na glavnu misiju. Prvi helikopter uz malo izmicanja radijaciji, 2 klika, 5 sekundi cut - scene. Pregorila elektronika.

Emisija, sklonim se u neki tunel, quicksave.. Emisija gotova, poruke da je sigurno, izađem van, padnem mrtav, quickload mrtav, quickload mrtav..

Drugi save.. Ovog puta emisija prođe normalno.

Očistim sawmill sa zombijima, igra ih uredno registrira kao "stalkers killed".. Aj dobro..

Dođem sa opremom do broda, game crash.. Zadnji savovi korumptirani, moram od početka sawmilla..

I sad bih kao trebao trčkarati okolo sa skenerom kako bih skupio ajmo reć 100k rubalja kako bih kupio bolje odijelo i par nadogradnji pa pređem u novu mapu..

Uz nikakvu atmosferu, prelagane neprijatelje, dosadne questove i nebrojene tehničke probleme..

Ovo je lošija igra i od Fallout 3, tamo je barem modding zajednica bila nemjerljivo aktivnija.

Trebao sam uzeti ili New Vegas ili Alan Wake ili Arrowhead za DayZ..

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 15:27 (NightShadow).
13 godina
odjavljen

Davno bi kada sam igrao STALKER CoP, i evo opet mi se zaigra... E sad, mozete li mi preporuciti neki dobar mod koji normalno funkcionise uz igru i da ne pravi neke burgije. I da, postoji li fix za glas (voice), posto kad razgovaram s nekim samo mi se ispisuje (na engl. sto je u redu) ali glasa nema (moze da govore i ruski nije problem). I kakav pec treba, ako uopste postoji, ne pratim temu, pa nemojte zamjeriti. Ukratko, preporucite mi sve sto mi treba za ljepsi ugodjaj, atmosferu i bolje iskustvo. Imam igru ali je pirat.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mali revive. Počeo sam taman opet igrat COP pa me zanima što mi preporučujete na što da novce trošim? Imam oko 70k i ne znam bi li kupovao exo odmah, bi li upgrejda ak 74 ili?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lopoc kaže...

Mali revive. Počeo sam taman opet igrat COP pa me zanima što mi preporučujete na što da novce trošim? Imam oko 70k i ne znam bi li kupovao exo odmah, bi li upgrejda ak 74 ili?

Davno sam igrao ali EXO je los bez svih apgrejda. Takodje ne mozes trcati sa njim bez posebnog zadnjeg apgrejda kojeg mozes dobiti kroz quest, ali se ne sjecam u kojem djelu igre(mislim da je sam kraj). Zaboravi EXO, druga odjela su sasvim dovoljna, bolje nabijaj pusku i obicno odjelo. Puska ce ti trajati tokom cijele igre, jer najbolju dobijas tek na kraju (sterlokova mislim).

EDIT: Clear sky odjela sa apgrejdima je skoro jednako dobra kao exo. A mnogo jeftinija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 14:11 (Arxi).
16 godina
neaktivan
Lopoc kaže...

Uf 70k je puno ako me sjećanje služi.

Gdje si od prilike? na kojem dijelu igre?

Ja nikad niti nisam kupio exo, uzeo sam onaj plavkasti armor od "clear sky". Mislim da ga mozes nabavit u Skadovsku kod onog frajera gore.

Najdraže oružije mi je bio an94 abakan (obokan u igri, ac96).

Inace trosi koliko hoces, u igri se uvijek da nac pare. Artefakti se respawnaju, pa su neograničen izvor novaca.

13 godina
neaktivan

Pri početku, grindam po Zatonu :D Rješio sam sve trenutno available side questove u Zatonu, tako da trebam odradit pokoji main da mi se stvore novi (pretpostavljam). Imam Vintara u skrinji, ali sa premalo metaka pa ga ne koristim, mogao bih potrošit pare na metke i upgrejde za njega ali mi se čini prerano za to. A armor imam početni još uvijek, samo bi barem malko bolji htio nabavit da počnem i to upgrejdat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne znam jel tu ima Druga Brke,okorjelog stalkerasa koji je hodajuca enciklopedija o STALKER serijalu.
Pitaj na PC ekspert forumu,on ce ti sve razjasniti i dati korisni info.

Skini si mod da imas odmah sve upgradeove pa upgradeaj Exoskeleton,sa elektromotorima ugradjenim mozes trcati,pojacas bulletproof/rupture,nightivision 3.generacije i spreman si za ulazak u dublje predjele Zone. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma jok ti modovi :D Prešao sam ja igru već dvaput, i jedinicu dvaput i cs jednom, samo sam hito više subjektivno mišljenje kako ste vi trošili novce, ja sam oba puta išao na direkt upgrade onoga što imam tako da su mi promakle mnoge puškice (nije se bilo novaca jel) pa sam sad samo htio pitat jel mi rano već tražit metke za vintara, ili kupovat exo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Evo, danas sam kupio S.T.A.L.K.E.R CoP u Algoritmu za 100 kuna :D

Znaci, molio bih nekoliko savjeta, od kojih podrucja da se drzim podalje, koja su naj bolja oruzja, i kojih se neprijatelja u pocetku moram paziti.

Usut, ovo mi je prvi S.T.A.L.K.E.R koji ikad igram pa sam totalni noob :)
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

U pocetku se pazi Bloodsuckera !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Prouči ovo sve ti tu piše 

http://stalker.wikia.com/wiki/List_of_weapons_in_Call_of_Pripyat

Da,pazi se bloodsuckera u početku,a kasnije je meni najteži i najstrašniji neprijatelj chimera,za susret s tim se treba dobro oboružati.

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Aha.. A sto je sa onim psima i svinjama?

BTW, vidio sam nekoliko mutanata (vjerojatno bivsi stalkeri koji su se prcili sa radijacijom :) ) koji hodaju čučeći i imaju gas maske koje im vise kao surle? Da ih tamanim kao Božićne kolače ili da ih zaobilazim ?
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Raging-poopingbaby kaže...

BTW, vidio sam nekoliko mutanata (vjerojatno bivsi stalkeri koji su se prcili sa radijacijom :) ) koji hodaju čučeći i imaju gas maske koje im vise kao surle? Da ih tamanim kao Božićne kolače ili da ih zaobilazim ?

Tamaniš ako ti se tamani,ako ti se neda onda nemoj,sve ovisi zapravo o težini na kojoj igraš,jer čemu trošiti metke i oružje(oružja se troše,treba ih popravljati) ako ih možeš zaobići.Nekada ubijam mutante čisto jer mi se ubija,ali izvan misije se svakog mutanta može zaobići ako se baš hoće,tvoj izbor.Neki su opasniji i teži za ubiti a neki lakši.Imaš na toj stranici što sam stavio o svemu u igri pa tako i o mutantima.

http://stalker.wikia.com/wiki/Snork 

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 17:17 (NFSPredator0010).
13 godina
protjeran
NFSPredator0010 kaže...
Raging-poopingbaby kaže...

Tamaniš ako ti se tamani,ako ti se neda onda nemoj,sve ovisi zapravo o težini na kojoj igraš,jer čemu trošiti metke i oružje(oružja se troše,treba ih popravljati) ako ih možeš zaobići.Nekada ubijam mutante čisto jer mi se ubija,ali izvan misije se svakog mutanta može zaobići ako se baš hoće,tvoj izbor.Neki su opasniji i teži za ubiti a neki lakši.Imaš na toj stranici što sam stavio o svemu u igri pa tako i o mutantima.

http://stalker.wikia.com/wiki/Snork 

ok puno hvala :D Now to get my sh*t together and play the game :D cim sam vidio snorkle (krivo napisano ali znate sto mislim), brzo esc i crta xD 

13 godina
protjeran
Evo, presao 2-3 misije, zasran sam totalno :D

Dakle, nekoliko puta me skroz zasrale, evo par slucajeva:

Dodem do onog broda, naletim na copor pasa, mislim si "ok" i potamanim djukele kalasem, ali onda od nigdje se na mene zaleti neka gromada (pretpostavljam da bi to trebala biti svinja), userem se, propsem ju sa shot gun-om. Onda bas kada se opustim, eto 4 blood suckera se zaleti na mene, jednoga sam prosuo shot gunom, jednoga sa kalasnjikovom, ali ponestalo municije pa trci, kad pred mene izleti ona karakondzula sa gas maskom. Vec sam totalno zasrao gace i udri trcat prema brodu.

Idem obaviti quest koji mi je Sultan dao kada napadas druge stalkere, ok, nas 4-5 usli, pobili, lootali i cekali dan. Pristigne jos 3 patrole od cetvero ljudi, krcat brod. Ja se okrenem na par minuta, gledam oko sebe, svi mrtvi. sakrijem se u sobicu kad se na mene zaleti blood sucker. Jos se tresem.

Ali koliko kog me preplasila igra, toliko sam ju zavolio :D Fu*king masterpiece
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Ima li ikakav mod za CoP da jos grafiku poboljsa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
2 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice