Shogun 2: Total War

poruka: 365
|
čitano: 70.427
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Da, upddate je ogroman, meni je 8GB.

Osim šta vam donosi mape iz FOTSa za MP i custom battle, donosivam malim milion popravaka.

Igra sada radi puno bolje. :)

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Baš super, jedva čekam zaigrat nakon patcha.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dakle, da javim šta mi se desilo nakon 100 turnova lijepe igre. {#}

Taman kad sam mislio da u ovoj kampanji nema cake, da ću ju završiti onako kako piše u clan victory conditions, jako sam se prevario.

Došao mi je event, da biram,  hoću li nastaviti boriti se za cara, te pogaziti sve šta je protiv njega (moja država postaje glavna carska, čak mi se mijenja i zastava i ime). Ili da mogu postati slobodna republika (dakle ne ovisim o caru ili šogunu, nego ja jedini protiv svih sistema)

Što god da uzmeš nayebao si.

Ako uzmeš da igraš isključivo za cara, dešavaju se sran** u državi, pola te vojske napusti i prijeđe neprijatelju, svi što su za šoguna te napadnu, izgubiš prava na "šogun vojsku" ako ju imaš, pa se obriše...

Ako uzmeš da hoćeš biti slobidna republika, neovisiti o nikemo i biti protiv svih, izgubiš prava na imperial i shogun vojnike, dakle pol vojske ti se obriše, te možeš graditi republikansku vojsku, ali teško da ćeš stići, pošto te u slijedećem turnu sve nacije napadnu, znači i carske i šogunske, i ima još problema, al to će te sami vidjeti...

Ima tu i nekih dobrih stvari, ali jako jako malo. {#}

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Razradit taktiku kolega.... {#}

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma ide meni taktiziranje i planiranje kako što, ali moram priznati da se šokiraš kada vidiš da ti dio vojske nestane .

Ja sam uzeo opciju da igram za cara, postao sam Imperial Vanguard :)

Eto, izgubio sam prava na svu šogun vojsku koju sam imao, pa se ona jednostavno izbrisala, isto i sa šogun agentima i građevinama.

Drugoi što me šokiralo je:

Taman sam bio u ratu sa nekim klanom (koji je podređen šogunu) kojem sam osvojio grad, ali je on imao još jednu svoju vojsku u blizini, slijedeći turn sam ih napao i dobio poruku da me dio vojske izdao i prešao na njihovu stranu. (imao sam full stack vojsku, svi negdje 6 ili 7 level  - 9 lvl je max.) Ja ono, mislim si, napustili su me dva 3 vojnika, kad ono 60% te brigade, i to baš british guards, i imperial line inf. Ti mater, sad je neprijatelj imao odjednom 3500 odličnih vojnika, a ja oko 1000 običnih line inf.

Budem vidio kako dalje...

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ah...nadam se da ću sutra probat ovo. Po komentarima vidim da je 90% ljudi oduševljeno! I da Realm Devide funkcionira bolje nego prije. Da možeš imati saveznike koji te neće napast!

kuka se šta grafički jedinice ne sjaje, ali to me uopće ne sekira!

Uglavnom Shogun 2 + Rise of the Samurai + Fall of the Samurai = ogromna odlična TW igra

Tsar, šta je to sa kretanjem jedinica na kampanjskoj mapi? Jel stvarno toliko frustrirajuće sporo ili?

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Shogun 2: Total War
doktor1 kaže...

Ah...nadam se da ću sutra probat ovo. Po komentarima vidim da je 90% ljudi oduševljeno! I da Realm Devide funkcionira bolje nego prije. Da možeš imati saveznike koji te neće napast!

Uglavnom Shogun 2 + Rise of the Samurai + Fall of the Samurai = ogromna odlična TW igra

Tsar, šta je to sa kretanjem jedinica na kampanjskoj mapi? Jel stvarno toliko frustrirajuće sporo ili?

Veliki sam fan TW serijala (dan danas čekam da naprave remake od Rome :). Sada bi htio uzeti preko Steama Shogun 2 ali neznam kako će se vriti na mom kompjuteru igra, jeli optimizirana/igriva? Jeli zbugirana kao što je Empire total war(bio) i jeli se bolje vrti od njega(empire mi se nekako slabo vrtio, iman ga Org na Steamu)? I sada koliko bi došlo u kunama  "Shogun 2 + Rise of the Samurai + Fall of the Samurai" takva kolekcija? I gdje ima najjeftinije za nabaviti. Zahvaljivam! :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 13:48 (Et_Tu_Brute?).
15 godina
neaktivan

Mislim da će ti na medium radit sasvim dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...
 I sada koliko bi došlo u kunama  "Shogun 2 + Rise of the Samurai + Fall of the Samurai" takva kolekcija? I gdje ima najjeftinije za nabaviti. Zahvaljivam! :)

mogao bi na steamu uhvatit u kompletu ako bude kakva akcija za Uskrs. A Inače kod njih zna bit dobrih popusta za veće blagdane  {#}

17 godina
Praetorian1 kaže...

Neće. Nema šanse sa GT 220 koja je upola slabija od jedne 9800 GT.

Pa ja sa GTX460 igram na High, (doduše u HD rezoluciji + teksture na Ultra i 2XAA i HDR) koja je svjetlosnim godinama ispred GT220.

1280x1024 i sve LOW, možda bude igrivo!!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 14:12 (doktor1).
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Neznam dali je "sporo" prava riječ za kretanje na mapi (nadam se da misliš na campaign mapu).

Jednostavno, mapa je ogromna, stvarno je jako velika, ja sam počeo sa Satsume klanom na otoku Kjušu (valjda se tak zove), onaj skroz lijevo, i sa dna otoka do vrha mi treba skoro 10 turnova.

Začiditi ćete see koliko je mapa velika (veća je od one u Šogun 2) plus što je dodan novi otok (onaj skroz desno).

Ali, prava stvar je vlak. Stavite vojsku na njega i s jednog kraja mape na druge ste za 2-3 turna. :) (naravno, nemožete se voziti vlakom kroz neprijateljska područja ili ona koja se nalaze u državi s kojom nemate odnosa) - dakle, furate se kroz svoje i savezničko područje.

Ali, nije pruga svuda, nego samo na najvećem otoku tak da, treba osvojiti to da bi se mogao voziti.

Taj vlak je velika prednost, ali i ogroman problem, pošto recimo meni sad (kad sam u ratu protiv svih pro-šogun nacija) dolaze pro-šogun pune armije na granicu brzo i efikasno jer se voze vlakićem.

Ništa, treba cepat prugu. :)

NEgo, ja igram pro-imperial, dakle ja i dva saveznika protiv svih ostalih (oni su pro-šogun).

Osvojio sam već pola mape (skoro), osvojio sam sve do Kyota (i Kyoto), dakle držim taj front.

Eto, što dalje sada igram sve mi je lakše, više para, više vojske, samo ideš i kosiš, kad osvojim grad, popalim tuđe, sagradim svoje da širim pro-imperial stav...

Na moru sam dominantan, iako mi šupčići uvijek nekako rejdaju rute, ali nema veze.

Ono što sam pričao, da te ako odeš igrati protiv svih za cara, da te napušta vojska, krivo sam rekao. Napusti te i pređe drugima ako general koji vodi tu vojsku ima slabu lojalnost prema klanu.

Istina je da te nakon što se desi realm divine ne napadaju saveznici. Ima i još nešto. Ako ste prije R.D. bili u ratu sa nekom pro-imerial silom, nakon R.D. se automatski skolpi primirje, postanete friendly i poželjno je da uđete u savez, jer su s druge strane svi pro-šogun u savezu.

Koliko sam shvatio (bar je tako u eventu rečeno), nakon što osvojim što više regija i pretvorim ih u pro-imperial, ostali klanovi bi sami trebali početi prelaziti u pro-imperial i početi podržavati cara, pa tako i mene i prestati ratovati samnom.

Interesantno je da si u Šogun 2 trebao držati klan fame što manjim da nebi nayebao, ovdje treba biti što veći, da bi ti preuzeo prevlast u određenoj političkoj struji. Ja sam recimo prvi do maksimalne točke povećao klan fame u pro-imperial struji i tako uze prevlast, te nakon R.D. postao predvodeći klan u pro-imperial struji (postao sam Imperial Vanguard), dok je s druge strane klan Obama postao glavni za pro-šogun struju.

Joj, ima se tu puno za pričati, ima jako puno novosti i noviteta, pa samo pitajte što vas zanima, jer ja neznam od kud bi počeo :)

Я умираю, но не сдаюсь!
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Praetorian1 kaže...

Pa ja sa GTX460 igram na High, (doduše u HD rezoluciji + teksture na Ultra i 2XAA i HDR) koja je svjetlosnim godinama ispred GT220.

Najbolje da proba demo, besplatan je a i uvjeriće se iz prve ruke.

13 godina
...

Ma za grafičku me ne brine pošto je mjenjam za gxt 560 Ti (Koja je svjetlosnim godinama ispred GTX460 :P NHF,just joke :) ovaj ili sljedeći mjesec, više me brine procesor koji će mi biti teški bottleneck a i sama igra zahtjeva kvalitetan quad. Pa pitam da znam hocu li nabaviti igru sada ili u buduće vrijeme, zahvaljivam svima na pomoci :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 17:07 (Et_Tu_Brute?).
15 godina
neaktivan

Ma s 560 Ti ćeš moć igrat, proc će bit bottlenek, al će ti igra radit i to dosta dobro. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Još jedna stvar je vrijedna hvale, a to je AI.

Jednostavno, nemam riječi što se toga  tiče.

AI je doveden na zavidnu razinu u odnosu na prijašnje Total Warove.

Ja trenutno igram ovu kampanju na medium, pa ni nisam iskusio AI FOTSa u punom svijedlu, ali reću ću vam kakav je AI na medium.

Znači, AI te nikada neće napasti sam 2 unita ili slično i rejdati resurse ili provocirati.

Toliko su pametni, da osmišljaju kako započeti rat ili napasti. Na primjer.

Već mi se više puta desilo, da se AI "dopelja" sa brodovima do moje obale, a na brodovima imaju full stack vojsku i to sve neprimjetno.

Slijedeći turn, fino vojsku sa broda kroz neku od mojih luka dovezu do grada i napadnu, nemožeš vjerovati koliko je to sve neprimjetno i iznenadno, a pošto

je mapa velika i nemožeš imati vojsku u svakom gradu ili čak blizu njega, to može biti veliki problem.

I npr. AI će te uvijek napasti sa što većom vojskom.

Drugo, AI koristi more i brodove u ponom smislu, dakle, redovno rejdaju trgovačke luke, potapljaju tvoje brodove, napadaju i bombardiraju luke, bombardiraju gradove, bombardiraju resurse i gradiće oko gradova, bombardiraju priobalnu vojsku, zauzimaju otočne prijelaze, rade invazije sa svojim vojskama preko brodova...

Jako je teško braniti se od invazija. Pošto income nije statičan, nego se mijenja po godišnjim dobima (jedno godišnje doba traje 6 turnova), teško je i imatu neku veliku vojsku, osim toga, treba ulagati u gradove koji se mogu razvijati na dosta velik broj načina u usporedbi s Šogunom 2. Što god ti više napreduješ naprijed, znači ideš vojskom naprijed, to veći svoj teritorij iza ostavljaš neobranjen, što AI jako iskorištava i rade invazije, koje su često pogubne za tebe, jer je teško imati vojske otraga, zbog malih prihoda i veličine teritorija.

Što se tiče invazija, nema pravila gdje će se desiti, može biti na najudaljenijem teritoriju tvoje zemlje, može najbližem, može bilo gdje, zato je jako teško braniti se.

AI dosta koristi druge pogodnosti, tipa vlakovi, a i ako imaju mogućnost grupno napasti ili uz pomoć drugoga klana i to iskorištavaju.

Jedna velika promjena se dogodila i u siege bitkama.

Recimo, vi branite svoj grad i napao vas je neprijatelj, nema više da će vas neprijatelj napasti iz jednog smijera ili možda dva, već vas napadaju iz svih raspoloživih smjerova sa svom raspoloživom vojskom.

To vas dovodi do problema recimo kad vrše invaziju na neiki vaš teritorij u pozadini (razlog zašto tamo nema previše vojske sam naveo) gdje imate npr. 5 levy line infantry i 2 levy yari inf. (laički, milicija sa puškama i kopljima, koji su za qurac u svakom pogledu).

Recimo napadne vas vojska od 14 vojnika. Oni će se grupirati i razmjestiti po svim stranama oko dvorca, da ga što teže možete obraniti (što veći level dvorcai mate, to ga teže branite, jer je površina njega samoga puno veća i ostavlja mnogo propusta ako imate manju vojsku), te će vas napasti. Stavit će par line inf. da puca po vama na zidu, dok će drugi sa strane krenut da se penju, recimo konjica od iza će dojahati do zida, sići sa konja i početi se penjati, nema šanse da to zaustavite, netko će se sigurno popeti i napasti vas s leđa dok pucate po ovima u polju, a pošto se često radi o tome da imate miliciju čiji su moral i karekteristike siromašni, za vas bitka brzo završava.

Mislim sve zavisi o količini armije koja vas napada, pa veličini i jačini vaše vojske, veličini dvorca... ali moguće je sa duplo manjom vojskom dobiti duplo veću, samo ponekad zna biti jako teško ili nemoguće.

Možete li zamisliti da je AI toliko razrađen već na medium težiti. Mogu se misliti kako je tek na high ili very high.

Kako je taj AI doživio toliki pomak, nebi me čudilo da u slijedećem Total Waru bude sličan osjećaju kao kad igrate protiv pravog čovjeka.

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina

.......

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 22:00 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skinuo sam demo na Steamu i oduševio se, samo šđto mi se ta mapa nije svidjela, nevolim te mape po mraku. Imam pitanje u vezi tih pomorskih borbi i kopnenih borbi. Osobno nisam fan niti želim igrati pomorske bitke, kako to fukcionira?

BTW kolega, ja igru vrtim na low/med na native rezoluciji, igra ide savršeno, u demu nisam iskusio padanje fps. Milina{#}

AKO SAM TI POMOGAO KLIKNI HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 19:36 (Bera).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ima li tko problema sa rusenjem igrice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ak koristiš Google Chrome to može bit razlog rušenja, ima na Total War službena vijest o tom problemu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 22:23 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ili ako koristiš piratsku verziju jer ne radi!

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Frend mi je rekao da u mp brodovi i vojska se bore zajedno.. Jel to istina ili?

AKO SAM TI POMOGAO KLIKNI HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

I u single playeru.

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nije baš da se bore zajedno. Kada vodiš kopnenu bitko možeš pozvati svoju mornaricu da bombardira određeno područje, i to je to..

15 godina
neaktivan

Možeš i u multiplayeru.

Samo treba postići dosta visoki level i razviti avatar command three te piknuti zadnju opciju, onda možete zvati bombardiranje.

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

decki, ja imam taj shogun 2 total war: fall of the samurai, i sve mi radi odlicno al kad pocne bitka izbaci me iz igre i kaze shogun2.exe has stopped working -.-'

Sačuvaj me bože HR kulture i srpskog junaštva
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...

decki, ja imam taj shogun 2 total war: fall of the samurai, i sve mi radi odlicno al kad pocne bitka izbaci me iz igre i kaze shogun2.exe has stopped working -.-'

piratizirana verzija ? 

13 godina
neaktivan

kad mi se igra učitava 

ali ne kad pokrenem nego kad idem pod kao misiju onda kad mi se učitava neće se učiatti 

zkj

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
IvanKovacic kaže...

kad mi se igra učitava 

ali ne kad pokrenem nego kad idem pod kao misiju onda kad mi se učitava neće se učiatti 

zkj

zašteka mi samo kad idem igrat campaing 

zkj 

neće mi se onak učitati 

a kad stisnem onda start mi vani piše da je shogun 2 has stopped working

13 godina
neaktivan

evo ukratko

kad igram igram 5 min i onda mi izađe van i piše

shogun 2 has stopped working 

kaj da radim

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem je što igrica ima bug i ruši se na 32bit windowsima.

Instalirajte 64bit windowse i raditi će bez problema.

Osim toga, 32bit windowsi podržavaju samo do 3,2gb RAMa, dok 64bit bilo koliko.

Я умираю, но не сдаюсь!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 17:28 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice