SCUM (Gamepires & Croteam)

poruka: 806
|
čitano: 295.258
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: SCUM (Gamepires & Croteam)
Rocinante2112 kaže...
Opalaa !! kaže...
Ne znam jeli to samo ja imam problem sa izrazom "igrica" ili i vas to muči?

I mene trigera žešće...Vecinom stari dinosauri koriste taj naziv jer nemaju pojma o čem se radi...
Igricom bi se mogla nazvat neka mobilna igra,tetris,gameboy whatever. PC/konzole sadrzaj je odavno prerastao filmsku industriju,šta se onda filmovi ne zovu filmici?

Vi mlađi nemate općenito kulture a ni igračke kulture. To se jasno vidi. Igrice su bile prije i sad su a tebi ako ne paše koristi bilo koji od novih izraza kojima vas šopaju ovi profesionalni streameri, influenceri i slični zgubidani...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 12:29 (gnomisa).
12 godina

Uuuu...Ravno u sridu 😁😁😁

12 godina
sudy_freak kaže...
nicky.sl kaže...

Imam problemćić zvani screanshot. Naime u ostalim igrama steamov f12 uredno slikava al u ovoj neće a ne vridi mi ni onaj alt + tab Shift+Tab za povirit koga ima na steamu. 

Zna li neko u čemu je štos ???

Isključen ti je Steam Overlay za tu igru.

Probaj s ovim

I fixed it for you 

To sam prvo provjerio i nije do toga. 

AMD=pokvareni podmukli gadovi !!!
14 godina
neaktivan
Ja sam malo stariji i nikad nisam tolerirao izraz "igrica". Cisto iz razloga kaj je pogresno. Igram igre i uzivam u igrama, a ne igricama.
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
7 0 hvala 0
10 godina
Rocinante2112 kaže...
Opalaa !! kaže...

I mene trigera žešće...Vecinom stari dinosauri koriste taj naziv jer nemaju pojma o čem se radi...
Igricom bi se mogla nazvat neka mobilna igra,tetris,gameboy whatever. PC/konzole sadrzaj je odavno prerastao filmsku industriju,šta se onda filmovi ne zovu filmici?

Pc/konzole sadržaj prerastao filmsku industriju?.............uh šta još neću pročitati. Uspoređuje filmsku i gamersku industriju, filmsku, gdje je standard da film zaradi 700-800 milijuna dolara, dosta njih i preko milijardu pa neki i 2. Reci mi koja je igra toliko zaradila?

Inače on topic, da li preporučujete igru? Iskreno čini mi se dosadna, konstantni looting bez ili s vrlo malo akcije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 13:15 (ReverseFlash).
14 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Ja sam malo stariji i nikad nisam tolerirao izraz "igrica". Cisto iz razloga kaj je pogresno. Igram igre i uzivam u igrama, a ne igricama.

Al realno kaj nije svejedno kak to zovemo? Usput budi rečeno brijem da je naziv nastao u Zagrebu i da smo to najviše mi ovdje koristili. Mene smeta kad netko jako pismen kaže za auto "ovo auto, ono auto" pa ne pišem o tome po forumima.

Nego vratimo se na temu. Znam u ljekarni naći one razne tablete ali brijem da to još nema efekta u igri (osim možda vitaminskih).

@Flash - ak si igrao DayZ to ti je više manje to ali bolje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 13:21 (gnomisa).
13 godina
gnomisa kaže...
Rocinante2112 kaže...
Opalaa !! kaže...

Vi mlađi nemate općenito kulture a ni igračke kulture. To se jasno vidi. Igrice su bile prije i sad su a tebi ako ne paše koristi bilo koji od novih izraza kojima vas šopaju ovi profesionalni streameri, influenceri i slični zgubidani...

A koliko si ti to stariji, ja imam 38 godina i igram IGRICE još od Commodore 64 pa preko Amige 500/1200 do MMX-166 itd..  znaći kojih 25 godina igram IGRICE i to mi u Zagrebu smo to tak zvali od kad znam za sebe .. 

11 godina

Po raspravam nebi za nikog rekao da je puno stariji od drugog kolege rekao bi da je svakom cca. 15g.

Raspravljate se dali se kaze igra ili igrica i onda pises da si stariji koji k...kako se starijoj osobi da uopce raspravljat o tom?

Zar je bitno ko kako kaze,stas se sad raspravljat 10 strana "moj je caca jaci od tvog".

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 14:29 (hrka11).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nije stvar rasprave vec gramatike. Nikome nista osobno..

12 godina

Ja imam 45 godinica i odavno igram igrice pa kome pravo kome krivo. Igre il igrice isti "k" 

AMD=pokvareni podmukli gadovi !!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bravo za tebe. Sigurno se osjecas ponosno?! :)
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...
gnomisa kaže...
Rocinante2112 kaže...
Opalaa !! kaže...

A koliko si ti to stariji, ja imam 38 godina i igram IGRICE još od Commodore 64 pa preko Amige 500/1200 do MMX-166 itd..  znaći kojih 25 godina igram IGRICE i to mi u Zagrebu smo to tak zvali od kad znam za sebe .. 

Brijem da si krivog citirao imam 4 banke i baš sam pisao da smo to uvijek zvali igrice.

Ali dajte dosta više o tome. Skužili smo mlađariji je smiješno kak se to tak zvalo u ZGu nekad i ajmo dalje.

13 godina

Ista stvar,igram se od c64, 90' sma godiste,imo sam svaki windows od 95 dosad. od 99 godine si sam slazem kompove/windowse itd...

Igrica smo to zvali ko klinci jer je bila zajebancija. Hocu rec da je gaming industrija dosta napredovala (a i nazadovala negdje) što se ulozenih para u proizvod tiče i malo mi je bezveze koristiti deminutiv za riječ koja to ne zasluzuje.

Tolko o tome od mene.
A šta se SCUM-a tiče,brutalna stvar. Jučer prvo igranje i wow. Konekcija i netcode mi je SUPER. I kod zombija i pravih ljudi. Animacije mogu napredovat al čist solidno! I fora mi je što s 1/3 metka skineš bilo koga. Insurgency style

11 godina
protjeran

S obzirom da ima toliko oružja, trebalo bi udeseterostručiti broj zombija, baze i gradovi bi trebali biti krcati njima, pa da dvaput pomisliš hoćeš li pucati a i bilo bi opakije, pogotovo noću. Treba i autorun opcija

P.S. Što se "igrica" tiče, autor je novinar...žena, sumnjam da je ikad odigrala nešto na kompu u životu, otkud bi znala što smeta ljudima

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 16:03 (Spitfire_zg).

0 0 hvala 0
17 godina
gnomisa kaže...

Brijem da si krivog citirao imam 4 banke i baš sam pisao da smo to uvijek zvali igrice.

Ali dajte dosta više o tome. Skužili smo mlađariji je smiješno kak se to tak zvalo u ZGu nekad i ajmo dalje.

Isuse kriste pa ja san mislia da imas barem 60 godina ako ne i vise koliko cesto spominjes da si "stariji" i ekipu prozivas nonstop da je maldjarija.

Lipo se poklopi usima jer FYI na forumu a i internetu opcenito ima i starijih od tebe a mozda i mladjih koji imaju daleko vise gaming iskustva.

I ne, ne bi tribalo igre zvati igricama jer igrica je deminutiv, i zvati ovakve projekte igricama je donekle izraz nepostovanja prema ljudima i profesijama koje se bave izradom "igrica".
Mozda da krenemo filmove koji kostaju milione dolara zvati filmicima, automobile auticima, kuce od 500 kvadrata kucicama ...

Potpis:
17 godina
neaktivan
GTA V i GTA online kombinirano samo oko 6 milijardi dolara, kaj si mogao saznati sam u 3 minute googlanja.

Ali lakše je nekaj bubnut.
12 godina
Sale_ds kaže...
Nije stvar rasprave vec gramatike. Nikome nista osobno..

tu smo već bili

i po pitanju igrica i po pitanju gramatike

uglavnom, u krivu si - igrica je kolokvijalizam koji je ušao u upotrebu i gramatički je sasvim ispravan, u smislu u kojem ga koriste samo gejmeri nije čak niti deminutiv

kao takav isto nema veze s umanjivanjem vrijednosti igara, ponižavanjem igrača i igraće industrije, niti ima veze s novcem koji je u neku igru uložen

baš kao što izraz ženica ne znači da ženu ponižavam, umanjujem joj vrijednost ili bilo što negativno - zovem je tako iz milja

što se tiče nastanka naziva - potekao je od nas prvih gejmera za sve računalne igre, bez ikakvih negativnih primisli i tek kasnije postao je pogrdni izraz onih koji se općenito protive igranju igrica

dakle, tko ima iole pameti u glavi shvatit će da gejmeri koji koriste izraz igrica ne misle to negativno i da ih ne treba zato zaskakati samo zato jer se osjetljive dušice osjećaju povrijeđeno kad čuju taj izraz za njihovu omiljenu razbibrigu

6 godina
neaktivan

Gejmer, igrica, igra, game , itd... sve su to isti formati i isti k... ak nekom smeta "igrica" stvarno onda bi se zapital sam kaj pa s menom, kam pa vrag tera :D

€$€$€$€

0 0 hvala 0
12 godina

Uuu...Postaje interesantno...Kokice on the way 😎😎😎😁

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Necto kaže...
gnomisa kaže...

Isuse kriste pa ja san mislia da imas barem 60 godina ako ne i vise koliko cesto spominjes da si "stariji" i ekipu prozivas nonstop da je maldjarija.

Lipo se poklopi usima jer FYI na forumu a i internetu opcenito ima i starijih od tebe a mozda i mladjih koji imaju daleko vise gaming iskustva.

I ne, ne bi tribalo igre zvati igricama jer igrica je deminutiv, i zvati ovakve projekte igricama je donekle izraz nepostovanja prema ljudima i profesijama koje se bave izradom "igrica".
Mozda da krenemo filmove koji kostaju milione dolara zvati filmicima, automobile auticima, kuce od 500 kvadrata kucicama ...

Stari jednom za svagda. U Zagrebu smo tak zvali igre. Igrice. I sad ih zovemo tak (bar mi koji smo odrasli u jugi). Ak ti ne paše tvoja stvar. 40 banke nije malo za gamera. Prošao sam cijelu evoluciju igara i hardvera. O kakvom ti nepoštovanju pišeš? Nema nikakve veze s vezom ja čak imam i frenda u Croteamu još s faxa a u ovoj drugoj Gamepires mi je čovjek sused. Prestani pisati ovakve gluposti više.

I na kraju jel ovo ovdje tvoj alter ego s pc eksperta?.... jel tamo si napisao dobar osvrt na igru i kako ju dosta ljudi krivo igra a ovdje pišeš o nekom nepoštovanju. Ja sam jedan od onih koji kupe igricu i ne igram crackirane. Pa ako to nije izraz poštovanja neznam kaj je.

toliko na tu temu od mene

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 20:20 (gnomisa).
17 godina
odjavljen

Cek samo malo - sta su onda igrice? Gdje povlacimo liniju? Ako nije jasno definirano onda ipak ostaje svakome na odabir kako ce sta zvati. Doom bi za danasnja mjerila bio igrica, onda je bio igretina, ne? Kako to utjece na pravila?

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 21:25 (Friday).

0 0 hvala 0
15 godina

Oprostite što prekidam ovu iznimno intelektualnu raspravu, ali ja zadnje 2 strane pokušavam pronaći neki trag rasprave o SCUM-u i to mi nikako ne polazi za rukom.

Možda sam u krivoj temi?

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
17 0 hvala 0
16 godina
underdog kaže...

Oprostite što prekidam ovu iznimno intelektualnu raspravu, ali ja zadnje 2 strane pokušavam pronaći neki trag rasprave o SCUM-u i to mi nikako ne polazi za rukom.

Možda sam u krivoj temi?

Bille kako je Hillary? Jel ima još koja Monica u tvom životu?

13 godina

Probao sam fortnite,pubg,dayz,armu i to je to od battle royala i SCUM ima najbolji netcode. DEBELO najbolji. Moraju poradit na recoilu,malo je premali for my taste ali sami hit reg je IZNIMAN

15 godina

Hillary je ko grom, makar svi misle da je stara polovnjača 

A Monica? tko je to?? 

Oprostite, sad i ja oftopičarim

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
14 godina
neaktivan

Jel zna netko od kud im to ime SCUM za igru? Ne mislim ovo kaj smo čuli do sada već konkretno kako je došlo do te ideje.

0 0 hvala 0
17 godina
gnomisa kaže...

Stari jednom za svagda. U Zagrebu smo tak zvali igre. Igrice. I sad ih zovemo tak (bar mi koji smo odrasli u jugi). Ak ti ne paše tvoja stvar. 40 banke nije malo za gamera. Prošao sam cijelu evoluciju igara i hardvera. O kakvom ti nepoštovanju pišeš? Nema nikakve veze s vezom ja čak imam i frenda u Croteamu još s faxa a u ovoj drugoj Gamepires mi je čovjek sused. Prestani pisati ovakve gluposti više.

I na kraju jel ovo ovdje tvoj alter ego s pc eksperta?.... jel tamo si napisao dobar osvrt na igru i kako ju dosta ljudi krivo igra a ovdje pišeš o nekom nepoštovanju. Ja sam jedan od onih koji kupe igricu i ne igram crackirane. Pa ako to nije izraz poštovanja neznam kaj je.

toliko na tu temu od mene

Ja nerjetko ostanem lagano nedorecen pa ispadne po porukama ko da san ljut ili frustriran, izgleda da bi triba koristiti vise smajlica :D

Uglavnom, iskreno mene zaboli neka stvar ako ce geymeri zvati igre igrica, igričica, igranka watever, na osobnoj razini ne bi to nikog tribalo dirati.
Ko sto rece drug picajzla izraz je kolokvijalizam i kada ga koriste gameri ne radi se o diminutivu, ali ova rasprava je potekla iz toga sta se taj izraz nestrucno koristi u medijima.

I to ogromnim slovima stoji IGRICA, da netko za Kolindu u medijima napise zenica ili slicnu umanjenicu da vidis kako bi razne babe skocile sa izjavama o seksizmu i vrijedjanju.

To sta ljudi automobile u zargonu zovem kanta, krntija, prdekalo, ne znaci da novinari mogu imati iste slobode pri izrazavanju.
Doduse ovo je hrvatska, i novine i novinari bas i nemaju veze s novinarstvom, cast rijetkima.

p.s. da, isti mi je nick svukud

Potpis:
10 godina
gnomisa kaže...

Jel zna netko od kud im to ime SCUM za igru? Ne mislim ovo kaj smo čuli do sada već konkretno kako je došlo do te ideje.

ne znam, mi je odlično, kratko i jednostavno a puno govori, i lako pamtljivo. moguće da će ispasti da je to neka kratica za nešto, to bi mi bilo logično

7 godina
neaktivan

Jebo ti ovo stanje danas gdje svi samo traze nesto sto ce ih uvrijediti. Pa ti pokusaj reci sto mislis.

A Scum (osim sto, kako je rekao iznad mene je pamtljivo) ako se ne varam je ime Showa koji prenosi dogadaje iz igrice u ingame-loreu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 9:46 (sexytoiletpaper).

1 0 hvala 0
16 godina

Nevezano za SCUM, tj. totalni offtopic, ali fliper je igrica, tetris je igrica, candy crush je igrica, ali Baldur's gate je igra...

Over and out...

O SCUM kad prođe još koji tjedan, pa isprobam, onda bum i o tome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice