Rage (PC, X360, PS3, Mac) zaključana tema

poruka: 308
|
čitano: 49.163
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rage (PC, X360, PS3, Mac)

ATI RADEON 6870 igra počne i  scena di se lik na

početku budi u kapsuli igra stane, pa nakon 15 sec krene 1 sec. pa opet 15 stane i tak.

tzv.-Big Lag.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Rage (PC, X360, PS3, Mac)
tunder kaže...

početku budi u kapsuli igra stane, pa nakon 15 sec krene 1 sec. pa opet 15 stane i tak.

tzv.-Big Lag.

i meni na istoj grafi cini se da je tako i drugima,citam na steam forumu...

16 godina
neaktivan
oppteron kaže...
tunder kaže...

tzv.-Big Lag.

i meni na istoj grafi cini se da je tako i drugima,citam na steam forumu...

Evo nek tetko proba ovo ja nemam instaliran steam pa je možda zbog toga,

nek neko proba pa postajte rješenje ili ako će izać još koji driver.

HERE IS A SOLUTION FOR ATI/AMD Radeon card owners:

(1) Download the latest driver released 5 hours ago at http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU121AMDCatRagePerfDriver.aspx

(2) Then go into your CCC 3D App Settings and set VSYNC/"wait for vertical refresh" to _ALWAYS ON_.
Also set OpenGL Settings "TRIPLE BUFFERING" to _ON_.
And set Catalyst A.I. "TEXTURE FILTERING" to "HIGH QUALITY".

(3) Then make the file steam/steamapps/common/rage/base/rageconfig.cfg
and put this stuff in it:

fc_maxcachememoryMB 1024 <----- SET THIS
jobs_numthreads 8 <----- If you have Hyperthreading, else 4.
ik_enablesmoothing 0
image_usecompression 0
mem_phymemblocksizem 3072
m_smooth 0
m_rawinput 1
cg_useprecompressedtextures 0
cg_usecompression 0
image_anisotropy 16
g_showplayershadow 1
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 8192
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 8192
vt_pageimagesizeunique 8192
vt_pageimagesizevmtr 8192

Now the game is dreamy smooth, and feels like a PC game more like I was expecting from id software. I'm not so mad, but the keyboard binding is not excusable.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 17:25 (tunder).
16 godina
neaktivan

Igram nekih pola sata, i zasada je fantastično.Igra ima sličnu atmosferu kao Borderlands koji je po meni legendarna igra (prošao sam je tri puta sa svim DLCovima.No Rage ima bolju priču.

Jedino što je totalna pušiona je što iron sight nema toggle, već moraš držati desno uho miša.Poludim na to, POLUDIM ! .Zar je takav problem staviti tu opciju.Nikako to ne mogu razumjeti.Jedino što znam je da mi je preciznost slabija kada moram pri ciljanju držati desno uho na mišu.Igra stvarno mora biti super/turbo/delux klasa da bih pregrizao to sranje sa izostankom iron sight togglea.

Pušiona broj dva je tkz texture popping (reloadanje textura pri okretanju) što igru čini u principu, neigrivom.Znači ukoliko imate grafu sa 512 MB memorije (kao ja NV8800 GT) yebi ga, you are shit out of luck.Igra vam out of the box neće raditi kako treba.Sam Bog da gejmerska zajednica takve probleme riješava ekspresno.Tako da sam nakon desetak minuta na jubitu pronašao famozni Texture popping fix koji je ispravio yebeno reloadanje textura pri svakom okretaju.I naravno, Vertical sync morate uključiti u drajverima, te naravno skinuti beta drajvere 285.38 (ili novije).Pa onda konačno možete igrati kako spada.

7 godina raditi na nečemu i onda izbaciti na tržište proizvod sa trivijalnim graškama koje se može riješiti u jednom danu.Ali ne, neka to rade ljudi koji su platili igru.Suludo.

No neka vas ne zavara gore rečeno, sama igra je po atmosferi i igrivosti fantastična, i ako imate sreću da vas out of the box ne zayebava texture popping i ne smeta vam nedostatak iron sight togglea, svakako je odigrajte, a ako vas kojim slučajem yebe texture popping, nije nepremostiv problem.Riješi se. (stavit ću točno šta treba napraviti ako nekoga zanima, ali kad dođem doma, sad sam na lapu).

Uglavnom, skinu se beta drajveri 285.38, kreira se *.cfg fajl sa određenim parametrima u subdirektoriju Rage/base pa onda dodaju još neki parametri u target polje shortcuta Rage.exe fajla.I na kraju se kreiraju direktorij id software sa subfolderom rage.I to je to.Texture popping riješen.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To je isto nevjerojatno...Čovjek kupi igru, plati masne pare i onda mora stvari neke nove datoteke, mijenjati razno razne parametre...Kako je krenulo, izgleda da će krajnji korisnik morati početi programirati kako bi uspio zaigrati neku igru {#}

Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina

texture popping se događa i na Xboxu kad se okreće na otvorenome prostoru. Gledam na youtube Let's Play jednog lika i njemu se događa, toliko o igri. Ne valja ni na jednoj platformi.

0 0 hvala 0
16 godina

Skinite sljedeću datoteku i popout bi treba nestati, (prijatelj ima 9800 GT i nakon toga mu radi bez popinga):

Grafičke od 512 MB - 1.5 GB

Grafičke od 2GB

Prebaciti sadržaj iz rara u Rage direktorij.

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 17:49 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Riker kaže...

To je isto nevjerojatno...Čovjek kupi igru, plati masne pare i onda mora stvari neke nove datoteke, mijenjati razno razne parametre...Kako je krenulo, izgleda da će krajnji korisnik morati početi programirati kako bi uspio zaigrati neku igru {#}

Drz` se konzola njubaro.

16 godina
ERM kaže...
Riker kaže...

Drz` se konzola njubaro.

Kakva si ti faca... Čovječe e, baš si ono, top...cccccccc... Kakva dječurlija!

ššššš - možda su u šumi
16 godina
neaktivan

Evo fixa koji je meni pomogao.

Fix for the texture problems.

1.Create a Rage shortcut with the following launch parameters:
+cvaradd g_fov 12 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1 +image_anisotropy 4 +image_usecompression 0 +g_showplayershadow 1 +m_smooth 0

2.Create a notepad file in rage/base folder called rageconfig.cfg and add the following:

seta com_videoRam "1024" //sets the Video Card memory Set this to the amount you have in MB
seta com_maxfps "60" //limits the frames to 60 can be changed to what you desire
seta image_anisotropy "4" //Using the highest setting here but you can set as 2, 4 or 8
seta image_usecompression 0
seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR" //filtering for light maps
seta image_preload "1" //Use preload images when ever possible
seta image_lodbias "-1" //LoD settings
seta image_ignoreHighQuality "1" //Sets up for using HQ gfx
seta image_ignoreLowQuality "0" //ignores the low textures
seta image_useCache "1" //Enabled Cache to allow the textures to load properly without popping
seta image_cacheMegs "125" //Cache size in Megabytes
seta image_cacheMinK "50" //Cache minimum size in kilobytes
seta r_swapInterval 1 //VSYNC 1 enabled, 0 diabled
seta r_useHighQualityPostProcess "1" //Fore High Quality post proccessing
seta r_shadowsHighQuality "0" //Fore High Quality shadows
seta r_displayRefresh "0" //keep it so the engine doesn't double render a frame
seta r_renderer "best" //highest rendering options
seta r_multiSamples "2" //Set this to 16 or 8 if you're having low-fps as 32 is the Max Multi-sampling
seta r_useHBAO "1" //Ambient occlusion
seta r_useRenderThread "0" // 0 Disable or 1 Enable threaded rendering useful for newer cards to increase performance.
seta r_visDistMult "1"
seta r_useMotionBlur "1" //use blur
seta r_skipBump "0"
seta r_skipSpecular "0"
seta r_skipNewAmbient "0"
seta r_shadows "0"
seta r_cgFragmentProfile "best"
seta r_cgVertexProfile "best"
seta vt_lodBias "-1" //LoD settings
//below is cache settings
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
seta fc_maxcachememoryMB "1024"

seta vt_maxPPF "16"
seta com_allowConsole "1"
seta com_skipIntroVideo "1"

seta cg_usecompression "0"
seta cg_useprecompressedtextures "0"

3. Go to C:\Users\UserName\AppData\Local\ and create a folder called "id software" (without "). Then create a folder called "rage" (without ") inside that folder.

4. Run game and play.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ovako to izgleda kod mene, jako loše. Btw, vlasnici ati karitca trebaju paziti koje drivere skinuti, amd je usrao motku i stavio starije verzije na net. Ja sam skinio 11.9, staviti ću link kasnije, igra ide na konstantnih 60fps-a, al izuzev nekih stvari, teksture su mahom očajne.

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Skinite sljedeću datoteku i popout bi treba nestati, (prijatelj ima 9800 GT i nakon toga mu radi bez popinga):

Grafičke od 512 MB - 1.5 GB

Grafičke od 2GB

Prebaciti sadržaj iz rara u Rage direktorij.

nepomaze :-(

igra staje na 5 sec i onda krene i tako stalno

13 godina
neaktivan

sa driverima 11.9 mi igra radi normalno,tj malo usporeno ali sa rage preformance driverima koje su izbacili mi pucaju texture igra stane na 5 sec pa opet krene pa u cemu je stos kaj nisu ti preformance driveri trebali ispravit gresku???????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ovo je pravi driver, meni je službeni sa amd stranice pokazivao stalno da je 11.8, a openGL verzija je bila još starija, lol. Uglavnom, s ovim driverom se igra vrti odlično, pop-ina gotovo da nema, no igra mi i dalje izgleda onako, dosta loše.

http://downloads.guru3d.com/AMD-Catalyst-11.9-[RAGE-Driver]-(8.892.3-October-3)-download-2800.html (pejstati cijeli link jer ga bur neće čitavog staviti pod link iz nekog razloga)

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 18:30 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
oppteron kaže...

sa driverima 11.9 mi igra radi normalno,tj malo usporeno ali sa rage preformance driverima koje su izbacili mi pucaju texture igra stane na 5 sec pa opet krene pa u cemu je stos kaj nisu ti preformance driveri trebali ispravit gresku???????

Nemoj instalirati rage performance drivere. ATI je danas objavio da izlaze novi Rage performance driveri koji bi puno bolje trebali raditi.

16 godina

Ovo šta sam linko također otključva High Resolution Teksture. Sada sam to ubacio i igra doista izgleda još ljepše nego prije. Mnogo oštrije je sve. Stavio sam uploadat slike u png formatu da ne izgube previše na kvaliteti pa ću ih bacit ovdje...

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
zoran010 kaže...
oppteron kaže...

Nemoj instalirati rage performance drivere. ATI je danas objavio da izlaze novi Rage performance driveri koji bi puno bolje trebali raditi.

Da, zato što nisu ni izbacili rage perfomance drivere, već su stručnjaci izbacili neku još stariju verziju {#}

15 godina

ljudi ja vidim svi hvale grafiku ovo ono...no kod mene teksture izgledaju jadno...probao sam sa svim mogučim config.cfg fileovima i ukucavati one klince za teksture ali uvijek isto.

e sad jel to tako mora biti u igri ili može bolje.

Imam Nvidia 580gtx... pozz

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
doktor1 kaže...

Ovo šta sam linko također otključva High Resolution Teksture. Sada sam to ubacio i igra doista izgleda još ljepše nego prije. Mnogo oštrije je sve. Stavio sam uploadat slike u png formatu da ne izgube previše na kvaliteti pa ću ih bacit ovdje...

Ajd nabaci koju sliku poda u kući onog tipa s početka odmah, čisto da vidim razliku naspram ovoga što sam ja stavio.

15 godina
PsychoticBaklava kaže...
doktor1 kaže...

Ajd nabaci koju sliku poda u kući onog tipa s početka odmah, čisto da vidim razliku naspram ovoga što sam ja stavio.

ne znam ja sam došao do ulaza u onaj kafić di je garaža i tamo vani maju neke cijevi plinske ..kad sam vidio na šta te teksture liče , u biti liče koda ih je netko u paintbrushu radio

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
16 godina
PsychoticBaklava kaže...
doktor1 kaže...

To je identično, ali sada ću ti pokazati primjer u čemu vidim poboljšanje; Dakle, ovo u zelenom krugu, (SLIKA) je prije stavljanja ove .cfg datoteke iz ove daljine bilo mutno i potpuno nečitljivo, samo bijela fleka -

SLIKA

A evo usput i HD slika u png formatu:

SLIKA 1

SLIKA 2

SLIKA 3

SLIKA 4

SLIKA 5

SLIKA 6

SLIKA 7

SLIKA 8

SLIKA 9

SLIKA 10

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 18:50 (doktor1).
14 godina

Pa ima li netko neko riješenje za ovaj lag.. :)

Zeppe :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ali toliko muke da se igra pokrene kako treba.. za 10 sati igranja.. toliku prašinu su digli oko igre za koju treba 10 sati od starta do kraja. ode ja u x3 terran conflict, tu bar ima više stvari za obaviti
Trenutno se igra X3 Terran Conflict, Borderlands s 4 DLC i Torchlight

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dugo nisam vidio ovakvo hajpano smece od igre.. Teksture su katastrofa. Kao da sam pijan sve je mutno. Fuj. Jos jedan u nizu mrtvih konzolaških portova. I stalno imam neke linije preko ekrana, pretpostavljam zato što nema vsynca (tako su bar ljudi po netu rekli). Uglavnom, moving along...Uzas

Ne mogu vjerovat koliko su loše teksture. Izađem van iz arka, otvoren svijet a sve mutno i odvratno. Kak ih nije sramota ovako nešta na PC stavit?

Razno razni modovi i gluposti ne dolaze u obzir, nepada mi se napamet zaje*avati sa takvim glupostima. Kupio sam igru, bolje da sam si obriso dupe sa tim novcima. Ajd ako ništa drugo nemam problema koje imaju vlasnici ATI kartica jer slucajno imam nVidiju.

Ovakva smeca koja izlaze nabrzinu portana sa konzola treba zakonom zabranit. Koja je poanta ovog tocno? Uf sto sam ljut

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 19:15 (mislav_01).
14 godina
neaktivan

Istina. Uopće nisam očekivao da će tako nešto ispasti. Grafičkih postavki nikakvih nema već se ljudi moraju zaje*avati sa kreiranjem kojekakvih config fajlova, upisivanja komandi na shortcute, da bi upalili jedan faking V-Sync i podesili anistrophic filtering, da bi to na kraju radilo samo kod nekih, iako mislim da je to samo neki placebo efekt. Kod mene sa tim config fajlom nikakvih pomaka nije bilo, isprobao sam par varijanti i teksture su katastrofa čim im se malo približiš. Kad se gleda izdaleka donekle je ok, ali nešto što je malo bliže, užas.

Da mi je znat samo na čemu su oni testirali igru za PC?? U šta je otišlo 22gb materijala?

Da su testirali na PC-u sa ATI-jevom karticom, onda bi sigurno vidjeli o čemu se radi i AMD nebi izbacivao nove drivere na dan izlaska igre već bi ih ranije pripremili.

Doom3

http://i.imgur.com/UoJ0r.jpg

BC2

http://imageshack.us/f/197/unled1py.jpg/

BF3

http://imageshack.us/f/823/unledfbe.jpg/

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 19:46 (thesekiman).
13 godina
neaktivan

Brutala su ovi novi driveri od Atija, prvo mi se crasha driver od miša i nisam mogo osposobit jer su ocito u nekakvom conflictu, i kolko vidim fps u bf3 mi je pao za 10fps. Čini mi se da ovo neću igrat tako skoro...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probajte ovaj .dll fajl ubaciti u folder od Ragea, gdje se nalazi i rage.exe, meni je boostalo FPS sa 30 na 55-60. Teksture su i dalje kakve su bile, ali igra radi puno bolje.

http://www.mediafire.com/?u8153rflr4y7war

Neka još netko tko proba ostavi neki reply ovdje.

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 19:51 (thesekiman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ček, ček  pa šta nisu oni rekli da ce malo kasnije nakon izlaska igre izbaciti neki veci updtejt za texture... tj. za bolju grafiku?... ili je to vec u igri? Ako je onda pomozi boze

For everything you gain, You lose something else.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Meni je igra fantastična, napucavanje, atmosfera, cijeli taj svijet, igra izgleda odlično..... Tko želi odmjeravat pločice, telefone, kanistre, neka snimi Metro 2033 stavi sve na Full i uživa u ekstra teksturama sa 5 sličica u sekundi.

Igra je atmosferična, velika i zabavna. Odličan gameplay, AI se ponaša mnogo bolje nego u ijednoj pucačini, skače, sakriva se, bježi kada je ranjen, gađam jednog sa Wingstickom, on se sagne i pogodim mu "kolegu" iza, muzika je odlična kao i glasovi. Ali to ništa nije nekome bitno, bitno kada se približi milimetar od pločice želi da to bude kao sa teselacijom. ALi doro, da je grafika još detaljnija, a AI loš opet nebi valjalo, a da je sve savršeno i da igra izgleda kao dva Metroa i ima AI pametniji od najpametnijeg čovjeka opet nebi valjalo jer bi se Carmacku kenjalo da je lud i da nemaju svi novaca za 2xGTX580. Razumjem ljutnju korisnika AMD kartica koji su kupili igru i koja baš ne izgleda nikako nigdje jer ima popriličnih problema. Meni igra izgleda odlično i ja sam zadovoljan. Da je sada malo prelistat postove i forum kome to od forumaša grafika "nije bitna" već igrivost i atmosfera, (šta ova igra ima) a ovdje plače na veliko zbog grafike.... Meni je grafika bitna i ova igra ima predivnu grafiku!

I stvarno mi nije jasno kako ja sa GTX460 nema tex pop, a ljudi sa GTX 560Ti/570/580 karticama kažu da je igra neigriva....? Tko je lud?!?

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
doktor1 kaže...

Meni je igra fantastična, napucavanje, atmosfera, cijeli taj svijet, igra izgleda odlično..... Tko želi odmjeravat pločice, telefone, kanistre, neka snimi Metro 2033 stavi sve na Full i uživa u ekstra teksturama sa 5 sličica u sekundi.

Igra je atmosferična, velika i zabavna. Odličan gameplay, AI se ponaša mnogo bolje nego u ijednoj pucačini, skače, sakriva se, bježi kada je ranjen, gađam jednog sa Wingstickom, on se sagne i pogodim mu "kolegu" iza, muzika je odlična kao i glasovi. Ali to ništa nije nekome bitno, bitno kada se približi milimetar od pločice želi da to bude kao sa teselacijom. ALi doro, da je grafika još detaljnija, a AI loš opet nebi valjalo, a da je sve savršeno i da igra izgleda kao dva Metroa i ima AI pametniji od najpametnijeg čovjeka opet nebi valjalo jer bi se Carmacku kenjalo da je lud i da nemaju svi novaca za 2xGTX580. Razumjem ljutnju korisnika AMD kartica koji su kupili igru i koja baš ne izgleda nikako nigdje jer ima popriličnih problema. Meni igra izgleda odlično i ja sam zadovoljan. Da je sada malo prelistat postove i forum kome to od forumaša grafika "nije bitna" već igrivost i atmosfera, (šta ova igra ima) a ovdje plače na veliko zbog grafike.... Meni je grafika bitna i ova igra ima predivnu grafiku!

I stvarno mi nije jasno kako ja sa GTX460 nema tex pop, a ljudi sa GTX 560Ti/570/580 karticama kažu da je igra neigriva....? Tko je lud?!?

Ma nije ni meni do odlične grafike, nego samo da osjetim atmosferu. Ali taj stutterin mi neda. Lag-a po 3-4 sek pa stane, pa sekundu radi pa opet. Stvarno neznam što bi..

Zeppe :D
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice