Nova Igra: "Krila iznad Jugoslavije"

poruka: 94
|
čitano: 24.849
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nova Igra: "Krila iznad Jugoslavije"
Domek kaže...
Baotica kaže...

dobra ideja, ako stavite misije di se može bombardirati Beograd i Ljubljana, skidam zasigurno.

n1. skidam i ja xD cekat cu prvi u redu :p (da sravnam sa zemljom Ljubljanu i Beograd)
 Vi čete skidati tu igru, a vjerojatno će biti na prodaju i još developerima govorite kako ćete piratizirati njihovu igru. lol
Dali će biti besplatna ili....?

EDIT: Tek sad vidim da je to mod za igru a ne cijela igra. sryPoljubac
brb
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2009 10:51 (Ficho3D).
17 godina
neaktivan

Govorim o tome da jedan MIG29 uopće ne mora doći do brda. Novi ruski MT modeli već mogu lockati bilo što pa i Galeba na 250km i gađat ga sa R-27 na skoro 200km... kakvo brdo...

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Amon88 kaže...

A šta je thread bez slika ;)

ma sve izgleda super, al mene zanima dali su to pravi pravi modeli aviona ili je to izmišljeno? + dali će to imat neku priču, ili će to samo bit onak - sam furaš putnike, pa ti dođe oluja, pa moraš pazit da se ne razbiješ itd.?
Kondomi su zakon, koristite ih i vi!
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

ne razumijem ljude koji se vrijeđaju po nacionalnosti i rasi... bio rat i prošao, nemoramo započinjati novi...

A možda je nekima od njih kao npr. meni u ratu poginulo dosta poznanika i par prijatelja izgubilo očeve...ja to jednostavno ne mogu zaboraviti i prijeći preko toga! Ako ovo zaslužuje karton ili ban...samo daj...

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW Chieftec BA02-B-B-B modded
17 godina
neaktivan
Rino kaže...
lovac82 kaže...

ne razumijem ljude koji se vrijeđaju po nacionalnosti i rasi... bio rat i prošao, nemoramo započinjati novi...

A možda je nekima od njih kao npr. meni u ratu poginulo dosta poznanika i par prijatelja izgubilo očeve...ja to jednostavno ne mogu zaboraviti i prijeći preko toga! Ako ovo zaslužuje karton ili ban...samo daj...

Znas kako ide ona: "Tko ce koga nego svoj svoga!" :D

Svaka cast na igri, bilo je pitanje vremena kada bi nesto ovakvo ili slicno krenulo!

...Moj komentar je: Amerikanci i Njemci nisu susjedi, u dobrim su odnosima, ne mrze se stoljecima kao mi i doticni susjedi (tj. oni vise nas)! Zlocinci jos nisu kaznjeni, pravda nije zadovoljena, jos uvijek se podbada itd., pa sam misljenja da je jos uvijek prerano za igre te tematike, nekima rane jos nisu zarasle!
Igra ce potaknuti dodatna nasilja i tenzije, ali tko zna mozda nakon nekoliko godina ovo postane fora, sjednes u srpski MIG-29 i rusis nasu 21-cu, istog onog kojeg ti je prijatelj, tata, djed vozio devedesetih, i uzivas, tko ce koga nego svoj svoga!

...Ali ipak ne ocekujem da ce ovo biti neki hit pa nece biti niti stete niti koristi! :)
16 godina
Rino kaže...
lovac82 kaže...

a nisi jedini... kao da ja nisam izgubio nekoga...
nisu svi srbi za rat... nemožemo govoriti u množini

"U svakom žitu ima kukolja" kako kod njih tako i kod nas
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
neaktivan

Ljudi... ovako... vidim da mnogi misle da je prerano za takve igre... a gledajte, ako vam je to na neki način uvrjedljivo ili vam smeta, pa ne morate igrati.

Niko vas na to ne tjera... I sad se još može skupiti puno podataka do kojih možda za 20-30 godina nećemo moći jer oni koji su to doživjeli iz prve ruke možda neće biti

Ovdje nije cilj samo domovinski rat... više će biti razrađeno JRV I PVO. To je glavna tematika igre... Redosljed je ovakav, igru radimo od najranijih zrakoplova (Dakle 1950 godina sa F-84G Thunderjet-ima, F-86E/D Saberima) pa do danas.... lijepo postepeno... znači domovinski rat ćemo tek na kraju napraviti.... A Griffen i F-16 smo napravili zbog 2 razloga: 1. bilo mi je dosadno, 2. Dok mi napravimo ovaj mod možda će jedan od tih aviona već biti u našem inventaru ;) a uskoro ću napraviti mali preview ovih ranih aviona i uploadat na youtube...

A što se tiče para, mod je sam po sebi besplatan, ali igra koja se modira nije...

16 godina
protjeran
Faerdhur kaže...

..... MIG-29 je zapravo jedino nešto najbolje što je ovdje letjelo pod nekim balkanskim grbom....

..ajd što lažeš, kao da Grčka ili Turska nemaju bolje avione od tu nekih migića...
...baš je dobro vidjeti ti Vas opet..
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 1:25 (Garfield-LŠ).
16 godina
protjeran
Amon88 kaže...

Ljudi... ovako... vidim da mnogi misle da je prerano za takve igre... a gledajte, ako vam je to na neki način uvrjedljivo ili vam smeta, pa ne morate igrati.

....

Niko vas na to ne tjera... I sad se još može skupiti puno podataka do kojih možda za 20-30 godina nećemo moći jer oni koji su to doživjeli iz prve ruke možda neće biti....

Napravi onda igricu gdje Židovi odlaze u one komore ili peći, pa reci Židovima da ju ne moraju igrati.
Što se tiče sakupljanja podataka, totalno kriva izjava, pa sakupi informacije od živućih i spremi u arhivu i problem riješen.
...baš je dobro vidjeti ti Vas opet..
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 1:31 (Garfield-LŠ).
17 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...
Faerdhur kaže...

..... MIG-29 je zapravo jedino nešto najbolje što je ovdje letjelo pod nekim balkanskim grbom....

..ajd što lažeš, kao da Grčka ili Turska nemaju bolje avione od tu nekih migića...

Zaboravih da danas još uvijek ima nekog tko gleda geografski Balkan kad se kaže da je nešto "balkansko" pa sam upotrijebio ofucani sinonim za Jugoslavenske zemlje. Isprika. Jesi li sad sretan?

Bolujem od sindroma PiTi, jeSt, Pit...
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 6:54 (Faerdhur).
16 godina
neaktivan

Ovako, ovdje neće biti tolko rata na zemlji... ovo je AVIONSKA simulacija, dakle samo BORBA SA AVIONIMA... bit će dosta napada na zemlju, ali ljudi, TO JE IGRA... tu se ne borite za život i smrt nego samo da se možete donekle uživjeti u to

kako je to bilo onda... znam da igra nemože prikazati ni 10% realnosti onoga što se desilo, al barem možeš osjetiti kakav je to osjećaj sjesti u MIG-21 sa hrvatskim grbom i u oluji ljepo u ujutro poletjeti i iti bombat srpski HQ u Kninu...

isto tako srbi mogu sjesti u njihov G-4 ili J-22 pa iti bombardirat aerodrom u čakovcu, ili pleso... A bit će i fiktivnih misija gdje se u 60-tima i 70-tima borite sa NATO-m protiv SSSR-a ili suprotno...

nemojte se tolko uzrujavat sa izjavama poput "rane još nisu zarasle"... rane nikada neće do kraja zarasti, ostat će ožiljak... al pomirite se sa time, i nosite taj ožiljak ponosno za daljnije generacije...

17 godina
neaktivan
Amon88 kaže...

A bit će i fiktivnih misija gdje se u 60-tima i 70-tima borite sa NATO-m protiv SSSR-a ili suprotno...

Koliko su to fiktivni događaji, to se samo nagađa. Ja ti mogu baciti hint o nečemu sličnom.

Recimo da sam bio "očevidac" u JNA na aerodromu kod Prištine. Zadužio svoj MIG-21 (L17) i opsluživao ga dijelovima, gorivom, hidro-uljem, alkoholom, kisikom, mjesecima. Za to vrijeme su obično dvije stvari upućivale na "čarkanje" s NATO-m iz Grčke.

Najprije smo imali česte vježbe kroz koje se provlačila pukovnikova tematika "da naši momci uzleću prema jugu i presreću NATO avione", a potom sam osobno vidio kako se dežurni pilot (Slovenac, ne mogu reći ime) dva-tri puta vratio iz patroliranja oko Makedonije obično bez jednog para raketa. Njegov izgovor za takvo razbacivanje u izvještaju je jednom bio da je kriv oružar jer nije dobro zakačio rakete (?! - ne radi samo jedan oružar i ne postoji samo jedan osigurač na nosaču raketa), a poslije je pisao da je jednostavno slučajno opalio u brdo na granici (?! - raketa zrak-zrak, s rezervnim optičkim detonatorom).

Ono što smo mi ostali u bazi "znali" je da je povremeno imao dogfight s dečkima iz grčkih baza. E, sad, koliko je L17 sposoban upustiti se u takvo što s tim pticama, to daleko nisam siguran, pa je sve to sumnjivo. Ali od raketa ni traga, a o pilotovom psihološkom profilu (huligan) bi se dalo raspravljati...

Toliko. Samo mala inspiracija ako imate ovakve scenarije, ovo je najbliže balkanskoj stvarnosti, a ipak se o tome nije javno govorilo.

17 godina
neaktivan

Hoćeš reći da su se sa MIG21bis (to je L17 ako se ne varam) upuštali u dogfight s tada... F-15 (mislim da je to apsolutno nemoguće)? F/A-18? F-16? - S obzirom na apsolutnu moć F-15-tice nekako sumnjam... F-16 možda da ga je provocirao, ali baš borba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Hoćeš reći da su se sa MIG21bis (to je L17 ako se ne varam) upuštali u dogfight s tada... F-15 (mislim da je to apsolutno nemoguće)? F/A-18? F-16? - S obzirom na apsolutnu moć F-15-tice nekako sumnjam... F-16 možda da ga je provocirao, ali baš borba...

Pa, i ja sam izrazio tu sumnju, ali činjenice su tu onako kako sam ih vidio. Vrlo je lako moguće i da je taj lik ispucavao svoje rakete stvarno u neka brda oko Ohrida, ali nikad se ne zna. Avion je loš, ali je pilot "opaljen" u glavu.

17 godina
moderator
Faerdhur kaže...
Pa, i ja sam izrazio tu sumnju, ali činjenice su tu onako kako sam ih vidio. Vrlo je lako moguće i da je taj lik ispucavao svoje rakete stvarno u neka brda oko Ohrida, ali nikad se ne zna. Avion je loš, ali je pilot "opaljen" u glavu.

Eksperti navode da je i za moderne standarde MiG-21 u rukama sposobnih pilota dostojan protivnik. Treba se samo cuvati autorotacije :)
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
17 godina
neaktivan
Amon88 kaže...

nemojte se tolko uzrujavat sa izjavama poput "rane još nisu zarasle"... rane nikada neće do kraja zarasti, ostat će ožiljak... al pomirite se sa time, i nosite taj ožiljak ponosno za daljnije generacije...

Sve "pohvale" Vašoj hladnokrvnosti. Moja je ćud — opozicija; logika — nedisciplina; filozofija — prevrat.
Jedno je sigurno - "Mala čizmica" sigurno nije bio normalan!
16 godina
neaktivan

Oce bit MilMi-24 Hinda da jurišam na Knin? :D

E da,i prejaka slika,Mig21 Bis i ispod: F15 targeted Smijeh

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 14:17 (troublemaker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
 a nisi jedini... kao da ja nisam izgubio nekoga...
nisu svi srbi za rat... nemožemo govoriti u množini

Hm..  ne sječam se da je bio održan JEDAN prosvjed u Srbiji protiv toga što su njihove snage napale Hrvatsku, dapače svi su bili prilično oduševljeni tom idejom..

(nemaju oni zabadava onu staru - 'samo sloga Srbina spašava')

Al OK, što se igre tiče zašto ne - svatko će igrati stranu koja mu odgovara Namigiva
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Eksperti navode da je i za moderne standarde MiG-21 u rukama sposobnih pilota dostojan protivnik

Može biti, kao što rekoh o činjenicama, ali osobno smatram da su MIGovi 21 i 25 kao kamen bačen kroz zrak. Nema mnogo sreće s delta krilima (MIG-21), tek su promjenjiva geometrija krila (MIG-23) i nekakvi hibridi između oblika delte i strijele donijeli prave performanse. MIG-25 je hibrid, ali je promašen po masi, kao da su Rusi htjeli malo zaplašiti protivnika svojim "medvjedom" u zraku, ali su dobili avion kojemu treba pola Bugarskog zračnog prostora da napravi zaokret (šala mala, ofc).

Što se tiče Ruske avijacije, smatram da se teba okrenuti Suhojima za uzbuđenje letenja i pariranje Zapadu, MIGovi su bezveze razvikani.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 14:37 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan

Pa MIG-21 je prilično brz avion. Možda tako nadoknadi ostale nedostatke? (Očajnu elektroniku).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako da ne, pa daš ga našima i oni ga posalju na "remont" i da vidis miga kako pere :D

17 godina
moderator

Jeste, ipak je poznat kao raketa sa sjedalom i krilima. Preglednost mu je isto bila losa, jedan pilot je udario u Pljesevicu ovdje kod mene, iznad Zeljave, navodno zbog namjernog krivog navodjenja od strane kontrole leta, pred sukob o kojem se ovdje vodi najvise rasprave.

A sto se tice MiG-25 (31), da imam viska 25k $, uplatio bih jedan let s Rusima do 22.000 m, kazu da ti dozvole da upravljas avionom :)

17 godina
neaktivan

Ocemo pola pola uplatit? Predobro, oduvijek sam kao klinac imao san biti pilot nekog aviona...Da zivim primjerice u nekoj zemlji s malo jacom avijacijom tko zna...Do tad se drzim arhitekture

17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Jeste, ipak je poznat kao raketa sa sjedalom i krilima

naxeem kaže...

ostale nedostatke? (Očajnu elektroniku).

Sve to stoji što kažete, ali taj avion meni "smrdi". Prototip mu je otprilike iz 1960. godine, a meni se toliko smučio zbog potrošnje svega i svačega da sam mislio kako nema goreg aviona u nekom vojnom zrakoplovstvu. I ta njegova navodna "Mah 2" reklamna etiketa nije točna. Samo mah 1 može probiti horizontalno, drugu granicu tek "nizbrdo", pa tek onda nastavlja "kao raketa".

A što guta! Za svakih cca. 30 minuta letenja morao sam mu nalijevati između 1500 i 3000 litara kerozina (uključujući drop-tank) ovisno o vježbi. I tako 6-7 puta dnevno. A na nekoliko spuštanja obvezno promjena guma tehnologijom ručne preše kao kod zamjene guma na kamionima.

Ma, dečki, samo dok vi koji nešto kužite o avionima bacite pogled na to da hrvatsko zrakoplovstvo još ima MIG-21 kao top-notch letjelicu onda znate u kakvoj državi živimo, bez da se miješamo u sve ostale političke gadosti o kojima svi pričaju.

17 godina
neaktivan

Pa ubiti zar to nije isto i s ostalim avionima danas u upotrebi? Mislim pogledajmo recimo F-18 prvi let '78. Onda F-16 '74. nadalje F-117 '81. Od novijih modela F-22 (koji je totalni promasaj po nekima, prepreskup jednostavno) prvi let je imao 1990 godine. Dakle svi ti avioni su idalje u sluzbi, naravno da je vecina modernizirana i prosla kroz neke revizije u sustini je ideja i koncept u danasnjim standardima razvoja tehnologija podosta stara. Meni je jako zanimljivo da su danasnji top modeli ubiti dosta stari...Jer prije "prvog leta" bio je period razvoja projekta i slicno.

Tko zna sta sve ameri cuvaju u svojim tajnim bazama Namigiva Te u kojem smjeru ide razvoj. Svi smo vidjeli bitku izmedju Boenga i Locheeda cini mi se za ugovor o F-35 koji je po nekima jedan od posljednjih borbenih aviona spilotom. Sada vec postoje akcije da pilot "bezicno" kontrolira extadrilu od par 5-6 aviona koji racunalnim programima vec lete u odabranoj formaciji i sinkrono skrecu, pucaju i slicno ovisno o uputama pilotaIznenađen...Ovdje sam uzeo kao primjer americke avione i lovce jer su najexponiraniji u medijima i slicno, s bombarderima je druga prica ali o tom po tom...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 15:47 (mislav_01).
17 godina
moderator
mislav_01 kaže...

Ocemo pola pola uplatit? Predobro, oduvijek sam kao klinac imao san biti pilot nekog aviona...

Ako oba uplatimo pola, trebamo oba ici. Ko ce nas onda odvesti gore? Nema trosjeda :)
Faerdhur kaže...

Ma, dečki, samo dok vi koji nešto kužite o avionima bacite pogled na to da hrvatsko zrakoplovstvo još ima MIG-21 kao top-notch letjelicu onda znate u kakvoj državi živimo, bez da se miješamo u sve ostale političke gadosti o kojima svi pričaju.

Uh, dobro je to. :) Moja drzava ima samo 4 ili 5 orlova ili galebova koje je JNA ostavila na kraju rata vojsci RS, pa su pripali BiH.
Vjerovatno ce autori ovog moda nas iskljuciti za period 1995/-, ne zele trositi vrijeme :)))
17 godina
neaktivan

Hehe... a čuj, ima jedan pilot, tj. imao je blog... kaže jedva i kacige imaju za helikoptere... uostalom, "predivne" stvari o domaćem zrakoplovstvu pročitajte na http://012station.bloger.hr/ pa ćete vidjeti o čemu se u nas radi. Kriminalac do kriminalca, šarlatan do šarlatana...

F-22 NIJE prmašaj; to pričaju oni koji veze nemaju. F-22 ide u aktivnu službu, daleko je snažniji i brži avion i za posve druge namjene od F-35 koji mijenja posve drugu skupinu. F-22 je tu da zamijeni F-15 i F-16 čak, a F-35 kao zamjena za mornarički F/A-18, A-10, AV-8, i F-16 u određenim situacijama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 16:00 (naxeem).
17 godina
moderator
naxeem kaže...

F-22 NIJE prmašaj; to pričaju oni koji veze nemaju. F-22 ide u aktivnu službu, daleko je snažniji i brži avion i za posve druge namjene od F-35 koji mijenja posve drugu skupinu. F-22 je tu da zamijeni F-15 i F-16 čak, a F-35 kao zamjena za mornarički F/A-18, A-10, AV-8, i F-16 u određenim situacijama.

Nije on promasaj, vec mu zamjeraju troskove razvoja i cijenu, s obzirom da jedan Typhoon kosta 3 puta manje, a ponudio je supercruise 7 godina prije F-22.
Po nekima je bolja varijanta bila unapredjenje F-15 umjesto razvoja novog aviona.
16 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Ocemo pola pola uplatit? Predobro, oduvijek sam kao klinac imao san biti pilot nekog aviona...Da zivim primjerice u nekoj zemlji s malo jacom avijacijom tko zna...Do tad se drzim arhitekture

I drži se,najace mi je kad je prije XY godina u ruđer došlo izaslanstvo HRZa radit promociju.....i sad neki bojnik i neka dva mlađa bla bla bla

mi nasvirani đinđom do ibera i usred nečega ja prekidam: MIG 21 je smeceeeeeeeeeeeeeeee

pitomac meni: pa kako znaš,jesi ikad letio u njemu?

ja iz topa: ne,a ti?

mrkla tišina,5 sec provala smijeha,smijao mu se i bojnik :)
Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
17 godina
neaktivan
troublemaker kaže...
mislav_01 kaže...

I drži se,najace mi je kad je prije XY godina u ruđer došlo izaslanstvo HRZa radit promociju.....i sad neki bojnik i neka dva mlađa bla bla bla

mi nasvirani đinđom do ibera i usred nečega ja prekidam: MIG 21 je smeceeeeeeeeeeeeeeee

pitomac meni: pa kako znaš,jesi ikad letio u njemu?

ja iz topa: ne,a ti?

mrkla tišina,5 sec provala smijeha,smijao mu se i bojnik :)
 A sto nam ti ne kupis jedno 20 novih F-16, ili rabljenih svjejedno?! To dosta love izade!

MIG-21 su imali svoju ulogu  domovinskom ratu, danas su naravno zastarjeli ali bome sa njima mozemo parirati Bosni, Sloveniji i Srbiji ( njihovi avioni su u losem stanju a i NATO ih je satrao)!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice