- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
E i kakve to ima veze, daj molim vas ne spamajte.
Meni se još bolje izvodi i izgleda nego tebi!! I šta sada. Šta si ti sa ovim retardiranim postom htjeo reći?
Jel ti snimas sa frapsom dok vozis,zar nije lakse snimit samo replay i nema stekanja.
Jel ti snimas sa frapsom dok vozis,zar nije lakse snimit samo replay i nema stekanja.
Da,ali kako ce to raditi oni koji igraju akcijske ili neke druge igre ?
e ovako ja nemogu uopce instalirat igru jer nemam cs-kod za instalaciju moze li mi ga neko rec
Bo vas led blesave kratite citate!
Usput koji vam je najnaj auto u Shiftu 2u?
Marsovci su medju nama!
ja sam probao 20 tak auta zasad i evo najbolji mi je nissan skyline gt-r (r32) sa works opremom... sjeo mi je baš kako treba...
Meni je zonda kraljica, ne toliko zbog performansi nego zbog zvuka...
@SpyGi.. ja sam rekao za ovu igru kako je lakse snimat a ne za druge.
ja sam probao 20 tak auta zasad i evo najbolji mi je nissan skyline gt-r (r32) sa works opremom... sjeo mi je baš kako treba...
ja sam isprobao ukupno 30-ak auta i za sad mi je od auta najviše sjeo, i nekako mi se najviše sviđa, Masserati Gran Turismo
auto mi je prelijep sa worksima, a i jako lijepo se vozi, zvuk odličan
GTR mi je nekako trom, al kupio sam samo onaj najskuplji (tamno smeđi kad se kupuje) nisam ostale probao
OFC da ti se brže izvodi kad ti igraš na low bez snminja sa frapsom a ja na maxed out a snimam sa frapsom ;).
a zasto ste svi toliko zatuceni sa tim frapsom koji krade fps-e? skinite si WEGAME i igrajte nesmetano bez pada fps-a...isuse, rekao sam barem 4-5 puta vec u ovom topicu...
Koliko vidim Shift 2 podrzava, zeznuli su jer je nisu stavili na popis PhysXa ali pogledajte ovo:
http://uk.geforce.com/games-applications/pc-games/need-for-speed-shift
Naglasak na:
"With 3D Vision Surround, NVIDIA PhysX , and support for a number of GPU-specific features, Need for Speed: Shift is a flagship racing title."
RuskeGTT, daj objasni, kak je to Wegame bolji? Snimanje u fullHD je snimanje u fullHD, bez obzira na program... FRAPS ne trza ako ga podesiš onako kako i Wegame snima, 20FPS-a na half-size rezi... Problem je što ekipa napuca fullHD, 30+ FPS-a i normalno da trza onda...
Koliko vidim Shift 2 podrzava, zeznuli su jer je nisu stavili na popis PhysXa ali pogledajte ovo:
http://uk.geforce.com/games-applications/pc-games/need-for-speed-shift
Naglasak na:
"With 3D Vision Surround, NVIDIA PhysX , and support for a number of GPU-specific features, Need for Speed: Shift is a flagship racing title."
Da, ali Physx se može izvoditi i na CPU, to nije nužno GPU only feature. U ovom slučaju, mislim da se izvodi na CPU što nema veze sa nVidia karticama.
Da, ali Physx se može izvoditi i na CPU, to nije nužno GPU only feature. U ovom slučaju, mislim da se izvodi na CPU što nema veze sa nVidia karticama.
Znaci li to da neke igre ne mogu PhysX na CPU-u vec samo na (nvdia) GPU ili sve mogu u "oba smjera"?? I nije li na GPUu onak 10 puta brze, nisam bas upucen u to....?
Znaci li to da neke igre ne mogu PhysX na CPU-u vec samo na (nvdia) GPU ili sve mogu u "oba smjera"?? I nije li na GPUu onak 10 puta brze, nisam bas upucen u to....?
Što se tiče baš Physx-a, neke igre koriste CPU, neke samo GPU, a neke i CPU i GPU. To ovisi isključivo o programerima, isto vrijedi i za brzinu kalkulacije.
Dobar video, jedino što mogu reć je da brzo mijenjaš grafu na tu HD 6950, jer ti ta HD 5770 naveliko koči phenoma, to je kao da u fićeka sa stock motorom nabiš N20.
EDIT: Što se tiče WeGame-a isprobo, i kada podesiš Fraps na iste opcije, vidi vraga, WeGame se može sakrit, a da ne govorim o mnogo boljoj kvaliteti Frpasovog vide, pgotovo o kvaliteti boja, jer WeGame stalno sliku potamni.
neznam o cemu pricas...kako god sam ja podesio fraps uvijek bi mi uzimao fps-e, a wegame kako on snima slika nije dobra u smislu da su boje promjesane, ali ionako neces dizat fajl od 2gb koji traje 10min, nego ces konvertirati, i tom konverzijom se dobije cista lijepa slika...i naravno je 2gb nego 100mb, npr.
OFC da ti se brže izvodi kad ti igraš na low bez snminja sa frapsom a ja na maxed out a snimam sa frapsom ;).
a zasto ste svi toliko zatuceni sa tim frapsom koji krade fps-e? skinite si WEGAME i igrajte nesmetano bez pada fps-a...isuse, rekao sam barem 4-5 puta vec u ovom topicu...
Cuj meni fraps radi normalno tako da nemam potrebe snimati sa nekim drugim programom.
neznam o cemu pricas...kako god sam ja podesio fraps uvijek bi mi uzimao fps-e, a wegame kako on snima slika nije dobra u smislu da su boje promjesane, ali ionako neces dizat fajl od 2gb koji traje 10min, nego ces konvertirati, i tom konverzijom se dobije cista lijepa slika...i naravno je 2gb nego 100mb, npr.
Ok WeGame na svojim defaultnim postavkama ne oduzima fps, ali kada podesiš na najvišu kvlaitetu i full hd, on itekako zahebe fps.
sta ne bude fajl pretezak za HD snimanje? neznam meni bude 1min par sto mb na snimanju 50% velicine ekrana (720 450), koliko onda bude na HD :)
sta ne bude fajl pretezak za HD snimanje? neznam meni bude 1min par sto mb na snimanju 50% velicine ekrana (720 450), koliko onda bude na HD :)
ja sam imao 3 gige fajl od 2 minute ali to je normalno za 19x10 format rezolucije (ipak je to RAW format), i izripao sam ga na 35 mb i neznam u čemu je problem, uploadao sam ga za nekih 15 min i stvarno dobro izgleda klip... i snimao sam s frapsom na lock 30 fps i lijepo je sve snimilo... snimao sam replay a ne kad sam igrao baš...
Ja koristim PlayClaw za recordanje, koristio sam i WeGame ali kvaliteta mi je bila loša sa njim. PlayClaw ima puno više opcija, ima TeamSpeak Overlay plugin koji mi je bio jako koristan dok sam igrao klanski, a poslije sam nastavio koristiti taj program.
Ima još jedan dobar program koji sam koristio, zve se Bandicam, isto ima dosta opcija za recordanje, dobar je što može snimati odmah u Xvid ili MPEG codec pa fajlovi od 1 minute nisu veliki 2 gigabajta kao sa drugim programima, nego oko 200 Megabajt, a mogu biti i manji, ovisi o kvaliteti koju namjestiš.
ja sam imao 3 gige fajl od 2 minute ali to je normalno za 19x10 format rezolucije (ipak je to RAW format), i izripao sam ga na 35 mb i neznam u čemu je problem, uploadao sam ga za nekih 15 min i stvarno dobro izgleda klip... i snimao sam s frapsom na lock 30 fps i lijepo je sve snimilo... snimao sam replay a ne kad sam igrao baš...
kako moze fajl od 2min i 35mb izgledati dobro...i jos HD!
meni ispod 70-80mb/min nema smisla koliko je ruzno, a bo...
Bili ja mogao igrati na svemu minimum (reza 800x600)?
kako moze fajl od 2min i 35mb izgledati dobro...i jos HD!
meni ispod 70-80mb/min nema smisla koliko je ruzno, a bo...
evo
...
to je 3 gb nekompresirani raw format 1920x1080, od 2 minute trajanja. sa kompresijom h264 sam skinuo na 35 mb. iako sam i ja ocekivao vise, ovo je sasvim uredu. jos da sam upalio AA vjerovatno bi slika bila i ljepša.