Metro:Last light

poruka: 1.148
|
čitano: 214.488
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Metro:Last light
redneck kaže...

Sad svi u red i KUPOVANJE igre,tako da nam iziđe nastavak Metroa..mislim,svi ste oduševljeni,jel???{#}

Rado, ali moja politika kupovine igre:

1. Igra mora imati multiplayer

2. Multiplayer mi se mora svidjeti da bih igru kupio

3. Igra ne smije biti precijenjena (tipa world of warcraft, previše para za to..)

www.twitch.tv/tourdeleague http://www.tourdeleagueinfo.tk/
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 13:38 (BannedOnThisForum).
12 godina
protjeran
BannedOnThisForum kaže...
redneck kaže...

Sad svi u red i KUPOVANJE igre,tako da nam iziđe nastavak Metroa..mislim,svi ste oduševljeni,jel???{#}

Rado, ali moja politika kupovine igre:

1. Igra mora imati multiplayer

2. Multiplayer mi se mora svidjeti da bih igru kupio

3. Igra ne smije biti precijenjena (tipa world of warcraft, previše para za to..)

Budi pošten,i reci-preškrt sam i presebičan da bih je kupio,nećemo se smijati...obećavamo{#}

16 godina
neaktivan
redneck kaže...

Budi pošten,i reci-preškrt sam i presebičan da bih je kupio,nećemo se smijati...obećavamo{#}

Upravo to, no za igru tipa battlefield nisam škrt.

12 godina
protjeran
redneck kaže...

Upravo to, no za igru tipa battlefield nisam škrt.

Povući paralelu između igri tipa Batlfild i Metro,je krajnje neozbiljno..

Samo radi toga dovoljno,jer je prvo vojna pucačina gdje se mogu formirati stotine osobenosti,što je poželjno za multiplejer,no Metro je "usamljenička" horror survival pucačina,ako se o pucačini uopće može govoriti,jer podrazumijeva i druge stilove igranja..Tu multi nikako ne bi sjeo,kao niti u STALKER-u,ili sličnim igrama..

neke su igre stvorene za multi i bez njega nema puno smisla,ali Metro to definitivno nije...

13 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Zašto uključivat vsync kada ti je FPS oko 25?

Dali znaš što je vsync?

Odprilike, ali necu da lupetam... Ajde objasni precizno... Jel nije u redu sto ga postavljam, jer to radim u svakoj igri?...

15 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
doktor1 kaže...

Zašto uključivat vsync kada ti je FPS oko 25?

Dali znaš što je vsync?

Odprilike, ali necu da lupetam... Ajde objasni precizno... Jel nije u redu sto ga postavljam, jer to radim u svakoj igri?...

Limitira framerate na refresh rate od monitora (kada framerate prede refresh rate monitora pojavi se iritantni "tearing" efekt). Drugim rijecima, ako nikada niti ne prelazis 60 frejmova (uobicajen refresh rate monitora je 60Hz) onda nema smisla paliti V-Sync jer on trosi resurse, a u ovom slucaju ne donosi apsolutno nista, samo ti jos nepotrebno smanjuje framerate.

I possess a skill to google.
14 godina
neaktivan

Vjeruje li mi iko da je ovo igrivo na C2D E6750, 2 GB rama i 8600 GT? :D Znam da je ova igra melem za oci, al' trenutno moram vrtiti na toj konfiguraciji. U startu je ostavila pozitivan dojam na mene. Jedna on boljih stvari u posljednje vrijeme {#}

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Koliko imate frameova i koje drivere koristite - od konfiguracije pod Moj PC dobijem oko 35-50 fps na Low{#} - na high i ultra imam oko 20 fps - jel to samo kod mene tako slabo ili je do igre ili drivera - reza je 1680 - 1050 tnx

PR0MATRAC
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Driver vjerojatno opet ko i drugima,ja na starom q6600 i hd6850 bez frke na max osim ssao tak da tvoj i5 mora mog ostavit daleko..

13 godina
odjavljen
hrcek kaže...

Driver vjerojatno opet ko i drugima,ja na starom q6600 i hd6850 bez frke na max osim ssao tak da tvoj i5 mora mog ostavit daleko..

Koje drajvere koristis?...

16 godina
neaktivan
redneck kaže...

Samo radi toga dovoljno,jer je prvo vojna pucačina gdje se mogu formirati stotine osobenosti,što je poželjno za multiplejer,no Metro je "usamljenička" horror survival pucačina,ako se o pucačini uopće može govoriti,jer podrazumijeva i druge stilove igranja..Tu multi nikako ne bi sjeo,kao niti u STALKER-u,ili sličnim igrama..

neke su igre stvorene za multi i bez njega nema puno smisla,ali Metro to definitivno nije...

No - igra mi se sviđa, imam svoje kriterije za trošenje novaca na igre = Metro neću kupiti.

13 godina
protjeran
Comi123 kaže...
hrcek kaže...

Koje drajvere koristis?...

?

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan

13.1

13 godina
protjeran
hrcek kaže...

13.1

Hvala - ja koristim 13.2 beta 5 - to su zadnji pa sam predpostavio da bi trebali bolje radit na novijim igrama

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 17:38 (PR0MATRAC).
13 godina
hrcek kaže...

Znaci,koristis 13.1 driver i na tom kompu igras sve na max osim SSAO?Kod mene na C2Q Q9400 3.2 i HD 6870 oc-anu nije bas igriv u toj kombinaciji na 13.5 b2 driverom,fps pada ispod 20 kad je veca frka.Nekom ne smetaju ti padovi fps-a,i moze igrati tako.Ne znam jel spadas u tu kategoriju.{#}Jel igra bas radi glatko u kombinaciji koju si naveo,da ne vracam na 13.1 drivere bezveze,a 13.4 mi se nije pokazao bas dobar.Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 18:48 (error_666).
16 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
hrcek kaže...

13.1

Hvala - ja koristim 13.2 beta 5 - to su zadnji pa sam predpostavio da bi trebali bolje radit na novijim igrama

Zadnji su ako imaš 5770 {#}

Vani su već neko vrijeme 13.4

13 godina
neaktivan

Meni radi savrseno ali stvarno savrseno,prvo sam se bojao da ce stekat uzasno kad izadem na povrsinu vani kad sam skuzio da mi igra radi malo prebrzo a fps jedino di mi je znao past je bilo u onim tunelima kad hodas medu 100 ljudi i onda bljesti sva ona svjetlost i to nije da je stekalo bilo je igrivo ali vise onak ko filmu je izgledalo ali ono sto mene spasava je rezolucija neznam kak vi igrate ali meni je 1280 max i za mene to sasvim dobro.

13 godina

Sad mi je jasnije,igras na 1280,zato ti ne trza.Jbg kod mene je 1920x1080,i nema sanse da ide na vhigh i teselacijom ukljucenom.Da bi bilo bez trzanja,ili detalji na high ili teselacija off.

13 godina
neaktivan

Da znam nazalost je tak al izgleda super,kum recimo ima phenom x6 3.6 i gtx470 i takoder igra na 1920 i trza mu.

13 godina

Sta bi,ali  ok mi je i ovako,grafika je super i ovako na high detaljima,a ne zelim da gasim teselaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo malo mog gameplay. Pošto sam i 2033 snimao pa eto napravio sam to i u Last Lightu.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

PR0MATRAC kaže...
hrcek kaže...

Zadnji su ako imaš 5770 {#}

Vani su već neko vrijeme 13.4

Dogodio mi se Lapsus, napisao sam 13.2 beta 5 a mislio sam na 13.5 beta - (Zadnji driveri)

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 0:37 (PR0MATRAC).
16 godina
neaktivan

Hebem ti mater i OP sranja. Bez municije u Church katakombama... GG

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo napokon sam i ja odigrao ovu (dugo očekivanu) igru.  

MINUSI: Ima sitnih propusta, poput lika koji i dalje bulji u slike iako je u potpunom mraku ili pak mjestimice vrlo loših tekstura i smanjenih DX11 efekata (a to je valjda da bi igra bila što bolje optimizirana, pa se ponegdje škrtarilo na teksturama i post-processingu), ili pak lampe koju propucate i bacite na tlo ali ona i dalje svijetli... No, po meni, najveći minus ove igre su bossovi. Ovakvi tipovi igre, koji se baziraju na uvjerljivom pričanju priče i atmosferi realistične pretpostavke katastrofe ne bi smjele ići konformistički, popuštati idiotskom konzolaštvu i završavati poglavlja bossovima! Time jako narušavaju atmosferu, spuštaju igru na razinu za djecu i tinejdžere i od vrlo ozbiljne teme, kakav je bio prvi Metro, rade konzolašku sprdačinu. Uza sve to, fizički su likovi loše oblikovani, djeluju neprirodno ukočeno a sve pogoršavaju odbljesci koji kao da im kožu i kosu čine voštanom. Također su mogli malo više poraditi i na šuljanju, da bude zanimljivije a i mogli su dodati malo više slobode kretanja a ne sve svoditi na predefinirane skučene prolaze i hodnike (i na otvorenom) kao u CoD-u.

PLUSEVI: Unatoč škrtom proračunu dobili smo produkcijski vrlo kvalitetnu igru koja se može nositi i sa najvećim naslovima žanra, te je vrlo kvalitetno optimizirana. Igra ima vrlo solidnu priču baziranu na istoimenom romanu i zapravo je razrada glavne teme (The Dark Ones). Ima nekoliko vrlo kvalitetno odrađenih nivoa, atmosferična je (onako kako samo Ukrajinci znaju! - po uzoru na Stalker) i u dizajnu očito je paženo na puno detalja. Iako je očito da je grafika mogla biti bolja i da se na dosta mjesta štedjelo (optimizacija), Metro LL grafički spada u sam vrh današnjih FPS-ova. Ima nekoliko izuzetnih detalja na koje zapadni autori rijetko paze (razbijanje žarulja/svjetla i tama, upaljač kojim palite gustu paučinu, vrlo uvjerljive fizikalne efekte...), što još više doprinosi uvjerljivoj atmosferi igre.

UKUPNI DOJAM: Vrlo dobra igra naglašeno kvalitetne horor/SF priče, zanimljivih likova i vrlo kvalitetno dočarane atmosfere postapokaliptične Moskve. Međutim, linearnost i konzolaški bossovi veliki su minus inače iznadprosječnoj pucačini, tako da od mene dobiva ocjenu manje. 8 od 10. Bravo za 4A! {#} 

Preporuka: ako želite bolje osjetiti misli glavnog protagonista i više se uživjeti u priču, OBAVEZNO potražite zabilješke tijekom igre i pročitajte ih! Zanimljive su i vrlo dobro pojašnjavaju motive pojedinih ljudi kao i svu tjeskobu glavnog karaktera.

Bugovski, ocjena 82%.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 17:20 (Danyel).
15 godina

Hehe, treba se više šuljati i paziti, meni predobar nivo, tamo sam saigu fino testirao.

ŠTO se tiče bossova Danyele, koji su to točno?

Misliš na velikog shriimpa, pavela i ongo velikog mutanta?

Pa nisu to konkeretno neki bossovi ono u stilu da imaju sad health onu crtu pa ih gađaš pola sata...meni osobno je ovdje ok napravljeno, čak i zanimljivo kad me napadne neko veće i jače stvorenje pa ga punim olovom.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Hehe, treba se više šuljati i paziti, meni predobar nivo, tamo sam saigu fino testirao.

Pa nisu to konkeretno neki bossovi ono u stilu da imaju sad health onu crtu pa ih gađaš pola sata...meni osobno je ovdje ok napravljeno, čak i zanimljivo kad me napadne neko veće i jače stvorenje pa ga punim olovom.

Baš to, ona zvjerčica što čuva male i ono kad ti pokaže (zacrveni se) mjesto koje moraš gađati. Ok je i meni kada se boriš sa nekim jačim neprijateljem, ali ne kada si zatvoren u arenu (iz koje nema izlaza) i kada točno PREDEFINIRANIM REDOSLJEDOM moraš pogađati, rešetati i izbjegavati da bi ti se napokon otvorila vrata za otići dalje. Između ostalog, zato sam volio Stalkera. Lukavo su izbjegavali upravo taj idiotski konzolitis.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ne to, već bez municije idem za Annom i onim Lyfkanhfafjhfkah kako mu već ime ide, i sad ne mogu ja izbjeći one mutante, već ih moram nožem udarati... Stavio sam difficulty na easy da bih to lakše prešao ali jok, opet njih 20 po meni udara i mrtav za 10 sekundi, stignem 2 ubit....

15 godina
Danyel kaže...

Baš to, ona zvjerčica što čuva male i ono kad ti pokaže (zacrveni se) mjesto koje moraš gađati. Ok je i meni kada se boriš sa nekim jačim neprijateljem, ali ne kada si zatvoren u arenu (iz koje nema izlaza) i kada točno PREDEFINIRANIM REDOSLJEDOM moraš pogađati, rešetati i izbjegavati da bi ti se napokon otvorila vrata za otići dalje. Između ostalog, zato sam volio Stalkera. Lukavo su izbjegavali upravo taj idiotski konzolitis.

Koliko god tebi to bilo blesavo ja čak i ne smatram to uopće lošim, čak štoviše volim ponekad neki takav fajt, koji te usere hoćeš li ga pobijediti.

Ono kad te odjednom pretrpavaju municijom i ti ideš naprijed jer znaš da će doć do sranja mi je super osjećaj.

Nisam primjetio neko strašno zatvaranje u arene, ali eto svaki igrač ima svoj pogled na to naravno.

Ugl. da skratim, boss fajtovi, da dapače, ali dobro urađeni i da ti daju neki dojam da si nešto u igri napredovao i nešto pobjedio.

fila2208 kaže...

Misliš na velikog shriimpa, pavela i ongo velikog mutanta?

Ne to, već bez municije idem za Annom i onim Lyfkanhfafjhfkah kako mu već ime ide, i sad ne mogu ja izbjeći one mutante, već ih moram nožem udarati... Stavio sam difficulty na easy da bih to lakše prešao ali jok, opet njih 20 po meni udara i mrtav za 10 sekundi, stignem 2 ubit....

Pa katakombe, nakon što lesnitsky storma crkvu i uzme annu, onda ideš u podzemlje. Meni je to bilo super, velim kupio sam prije saigu i igrao oprezno.
Navlačio ih na claymorice, bacao koktele i odbijao ih granatama. Taktiziraj malo :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 1:34 (fila2208).
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Pa katakombe, nakon što lesnitsky storma crkvu i uzme annu, onda ideš u podzemlje. Meni je to bilo super, velim kupio sam prije saigu i igrao oprezno.
Navlačio ih na claymorice, bacao koktele i odbijao ih granatama. Taktiziraj malo :)

Pazi, taktizirao bih ja da ja imam išta sa sobom, nazad se ne mogu vratiti jer nisu napravili da mogu imati više sejv gejmova već ono last checkpoint... Ne mogu se vratiti liftom nazad gore, a imam 1 claymore, 2 throwinga i tjt, ništa više. Pauzirat ću dok ne oslobode trainer na cheat happens za one što ne plaćaju pretplatu pa ću preći taj dio, ovako sam samo zapeo... Previše se frustriram.

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

t....

Pa kad eto trosis municiju na ljudskim neprijateljima :P

a man , a city and a lighthouse
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 2:23 (hari85).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice