Lag i Stuttering

poruka: 19
|
čitano: 3.429
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Lag i Stuttering

Ovako Kupio sam računalo krajem 2017. godine za vrijeme black fridaya bila neka akcija u hg spotu bla bla...

SPECS: Intel i3 6100, Gtx 1050ti 4gb, 8gb ram, 120 SSD, HDD 1Tb, napajanje 500W

Odmah sam kupio CSGO preko steama jer mi je to omiljena igra, međutim od prvog dana imam problema sa malim fpsom i sto je jos gore stutteringom(neznam kako se to kaze na hrvatski) kao neka preskakivanja...

Igricu igram sve na low i vrtim izmedju 80-150 fps zavisi o mapi i akciji na mapi sto mi se cini dosta malo za tu nezahtjevnu igru i sto su sve postavke na low ali ni taj fps nebi bio problem da se ne dogadjaju ta zastajkivanja sto me zna jako izbaciti iz takta i svesti igricu na neigirivost...

Prije 2 tj sam kupio i pubg da malo promjenim, ista stvar se dogadja i na toj igri sve na low samo texture na midium i neprestano ta zastajkivanja.... kad ukljucim vsync sva ta zastajkivanja nestaju ali za profi igranje i neki bolji deatmatch je neigrivo igrati sa vsync ukljucenim...

Dali neko ima ikakvu ideju o cemu se tu radi, temperature su ok izmedju 40-50c, driveri su svi novi gore...

Kazem konacno covjek pomisli dobro sam proso platim komp 4200kn koji dan danas kosta u prodaji oko 5200 kn, kad ono nemogu ni ne tako zahtjevne igre igrati u miru sve na low a da ne govorim na high mada i na low i na high dobivam slican fps...

Molio bih nekog strucnog o cemu je ovdije rijec...

Unaprijed hvala....

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Lag i Stuttering
Task manager, tamo pogledaj kaj ti je od hw na 100%..ram, hdd, cpu..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Gledao sam to preko msi afterburnera u igri proc na 70% max i gpu na 20-60% sve na low csgo
15 godina
odjavljen
Posto taj proc ima HT a graficka nije ni blizu 100 posto, znaci da koljes proc. To je u biti danas ful slab proc, u razredu pentiuma od 500kn tako da nije cudo. Moras uzeti bolji proc ako zelis veci FR bez stuttera, dvije jezgre su slabe za nove igre. Vidi malo rabljeni 6600K ili nesto slicno.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina

glupost. taj i3 bi trebo ganjat cs go da leti.
Totalna glupost.

7 godina
neaktivan

to i ja kazem ta konfiguracija mora letit na csgo... ali jednostavno ne eto dns opet malo u palio vrti izmedju 80-130 fps sve low instaliro ponovno graficku driver ali nema pomaka jednostavno nemogu naci temu ni na engleskom ni na hrvatskom u cemu je problem tri puta sam reinstalirao software od win 7 pa do win 10 ali svagdje isto gledam po yt ljudi s mojom konf na high vrte igru od 150-200 fps bez stekanja a kod mene sve low i jos steka...

15 godina
odjavljen
Rocinante2112 kaže...

glupost. taj i3 bi trebo ganjat cs go da leti.
Totalna glupost.

Je, dok je sve idealno, čisti windoswi itd., ali čim imaš nešto u pozadini, RIP. A za PUBG da ne govorimo.

Jel imaš dual ili single channel memoriju?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2018 16:33 (Jakovp).
8 godina
protjeran
Lag i Stuttering

može biti da je problem s konfom uglavnom ne mora.... Imaju ljudi opakije konfe pa imaju isti problem..

https://www.hltv.org/forums/threads/1543956/stuttering-on-csgo

JOOŠ 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2018 17:02 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Single memoriju imam i win10 su tek gore ugl taj novi komp samo kupio bas radi csgo.a jer sam veliki fan i uzivam igrati tu igru i prije sam igrao css i cs 1.6...
13 godina
protjeran
pixazgd kaže...
Gledao sam to preko msi afterburnera u igri proc na 70% max i gpu na 20-60% sve na low csgo

nisam ti rekao da gledas Msi AB vec task manager...tamo imas svaki hw posebno.lp

7 godina
neaktivan
evo napravio sam tako na tasku pise da mi koristi 3,4 ram, izmedju 50% i 75 je proc ajmo uzet sredinu 60, jer 75 je samo kad se zahukta, a grafa je izemdju 18%-23% uvijek eto...
12 godina
pixazgd kaže...
evo napravio sam tako na tasku pise da mi koristi 3,4 ram, izmedju 50% i 75 je proc ajmo uzet sredinu 60, jer 75 je samo kad se zahukta...

procesor ti je 2-core 4-thread, što znači da ima dvije prave jezgre, ali ga windowsi vide kao četverojezgrenog

zato ti ovo očitanje iskorištenosti procesora ne pokazuje pravo stanje stvari i vjerojatno ti je proc na maksimumu kad počneš dobivati stuttering

13 godina
protjeran
A hard disk?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
pixazgd kaže...
evo napravio sam tako na tasku pise da mi koristi 3,4 ram, izmedju 50% i 75 je proc ajmo uzet sredinu 60, jer 75 je samo kad se zahukta, a grafa je izemdju 18%-23% uvijek eto...

Da li se to radi o cs:go samo? Jer ja imam iste simptome gdje mi fps pada nemilo. Imao zakucanih 299 do prije misec dana, eno do 100 mi sad pada sa 299.

everyday i'm shuffling...
13 godina

Limitiraj CPU usage da ne ide do 100% i problem vjerojatno rijesen. U TM probaj ugasit jezgru pa upalit opet...Ravnomjernije se rasporedi po threadovima load i zna pomoć,barem ces vidit jel proc probl.

13 godina
Rocinante2112 kaže...

Limitiraj CPU usage da ne ide do 100% i problem vjerojatno rijesen. U TM probaj ugasit jezgru pa upalit opet...Ravnomjernije se rasporedi po threadovima load i zna pomoć,barem ces vidit jel proc probl.

Pizdarije pricas... cpu je bio na 80 max core 1.
Inace popravljeno.
Rijesenje najtrivijalnije.
Kako dugo nisam igrao, skupilo se downloada i smeca, uninstall igru + folder. Jer u folder-u su ostali fileovi od prijasnjih verzija koji su isto imenovani.
Također sam bio probavao panorama UI.
Sve uninstall + delete folder. Instalirao opet.
Bam zakucanih 299 FPS-a...

everyday i'm shuffling...
16 godina
Lag i Stuttering

Samo ti imaš noviji i7 K varijantu i 24 GB rama i SSD, a kolega još nije StjePANJu odgovorio za HDD i ima li cache-inga/učitavanja sa sporim diskom... A vjerojatno se upravo tamo krije problem. Ako mu je igra na 120GB SSD-u možda i ne, ali imam osjećaj da je na 1TB HDD-u i da je taj HDD 5400rpm.

Toliko od mene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ovo panj velikim slovima namjerno?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...
Ovo panj velikim slovima namjerno?

Ma to mi se zalomi tu i tam kad prepoznam nešto zgodno u nečijem nicku... no pun(j) inteded :P

Srsly, no offense plz!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice