Koliko dugo cete se baviti gamingom

poruka: 137
|
čitano: 33.343
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Igram dugo igre, znam da sam igrao na onom vragu u što se guraju žute kazete, pa PS1 i onda prešao na comp i ostao na njemu do danas.

Sada pomalo smanjujem igranje, samo hitove i star trek i star wars igre kako god loše bile moram ih probat, ostalo mi se neda igrat. Najgore je što vrijeme za compom leti pre pre pre brzo. Em sam sjeo za njega prošlo 10min, a za to vrijeme sam mogao skuhat čaj,a za to vrijeme nemogu ni pogledat šta ima na forumu.

Cilj mi je napravit ravnotežu no to mi nikako neuspijeva uvijek comp prevagne, ispašta škola (moja budućnost) i moje tjelo (manjak fizičke aktivnosti).

Igre nisu jedini problem, jako puno vremena ode i na filmove koji oduzmu barem 2h i to samo jedan, a pogledam ih uvijek više. Neznam šta bi bilo da još idem i na facebook i te društvene mreže, ali hvala Bogu nezanima me to.

Pošto mislim radit neki posel koji ima veze s kompjuterima naravno da ću se igrati povremeno i pratit svakodnevno ili tjedno vijesti o hardware-u/poznatijem software-u i igrama. Neželim spasti na nešto kao moja baba da nezna šta je mobitel kada budem star. Dobro bi došlo ostat u koraku sa svijetom,a ne da te pregazi.

Obećao sam si da ću pred duboku starost pogledat cijelu star wars sagu i star trek serije i filmove i možda odigrati neku prastaru igru (crysis, cod 4, Jedi knight II...) samo je pitanje hoći li vidjet prst pred očima,a kamoli ekran.

Eh naravno da bi to obavio treba sačuvat i konficu neku, ne nužno ovu (sumnjam da bi izdržala 40-60god. iako nebi radila) nego noviju.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Sve ima svoju mjeru!

Lik je pretjera pa se opeka.

Gadi mi se što je mrtvo ladno spalia wow da pokaže svoju odlučnost.

Moga je jednostavno uzet neku sliku i prekrižit (em bi bilo u stilu ostatka videa, em bi uštedia na gorivu i eventualno ispeka pravi objed :)) )

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Igre igram negdje 7 godina. Prije sam igrao jako puno, ali ja sam bio jedan od onih koji nije uključivao računalo ako se imam za učiti. Čak i danas igram dosta (pogotovo za vrijeme vikenda), ali sve manje i manje. Sada više ne igram apsolutno svaku igru koja izađe, nego nekoliko igara koje mi se sviđaju i to je to (većinom RPG -Bioware). Pucačine više doslovce nemogu smisliti, RTS tak tak.

Sve u svemu računalo mi se ne kosi s obavezama i uvijek je na drugom mjestu.

http://www.youtube.com/user/sfdebris ---> recenzije Star Trek epizoda
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ja sam bija bez kompa i interneta  7 ( slovima: sedam ) mjeseci, i mislija sam da ću kad kupim novi cili dan bit na njemu nadoknadit šta sam propustija na netu i da ću igrat samo igre, a otkako sam kupija novi instalita sam Cod 6 i dirt 2, cod sam priša dva puta a dirt mi stoji na 41% i nešto me više ne vuće da igram igre ili da instaliram ijednu drugu jednostavno su mi dosadile

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koliko dugo cete se baviti gamingom

pa gamingom se bavim nekih 15 god ali zadnje 2 god puno manje jednostavno mi to ne predstavlja toliko zadovoljsto kao nekad kad sam trcao iz skole samo da se upali playstation a poslije komp zapravo posljednje igre koje sam presao bile su crisys i far cry 2 i od tad samo se ponekad odigra pes sa drustvom kada  dogovorimo neki mali turnir uz po koju pivu :) sto ne znaci da necu opet pocet da igram ali dosta manje  

16 godina
neaktivan
andrmoljac_heh kaže...

ja imam 14 godina a gamingom se bavim 6 godina mnogo sam se puta naživcirao,plakao zbog nekog ne pređenog nivoa,dobio keca jer sam igrao CoD2 ali to je moja sudbina mi smo nova generacija gamerazbog nas će i svijet propasti

ma samo ti igraj i ja sam tako sa 14 god vidjet ces kada se krene u srednju i tako zapravo za koju god ce ti igre postati pomalo monotone jer su sve na isti fazon prosto neces u njima vise uzivat vidjet ces i sam doci ce taj period kad tad

16 godina
Space kaže...

Gadi mi se što je mrtvo ladno spalia wow da pokaže svoju odlučnost.

Mutavo, kao da spaljivanje igre nesto znaci.

Isto tako sam gledao filmic gdje lik kao da pokaze zenskoj da vise nece igrati WoW (a ona mu je to full zamjerala) je javno pokidao CD od WoW-a. Ma ono zesci lol.

Ja sam nakon 3,5g i nebrojenih raidova sa full T6 opremljenim likom kada je izasao jednu vecer kada je izasao WoTLK pomislio u sebi: "Uff, zar opet sve ispocetka, ponovo sklupljanje po 5-man instancama da bi bio spreman za raidanje, ciscenje jednog tiera raid instanci da bi mogao u drugi tier itd, itd,

Zar ponovo to sve?".

Nakon toga otisao na guild stranicu da objavim da napustam igru, spojio se u igru na nekih 30min da se pozdravim sa guildom i likovima koje sam poznavao u igri i nakon sto sam se izlogirao vise nikad nisam upalio igru.

Jednostavno sam u jednoj veceri sve presjekao.

CD-ovi i od originalnog WoW-a i od BUrning Crusade i od Wrath of the Lich King jos uvijek stoje uredno spremljeni na polici Osmijeh

17 godina
neaktivan

Volio bi igrati igre do kraja svog života ( ne biti ovisnik).

U njima možeš biti sve što želiš, čega neam u stvarnom životu .

Ne znam kaj da napišem !
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 8:30 (WItcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svidio mi se ovaj filmić; u njemu ima dosta istine, ali i dosta pretjerivanja. Znam da ima ljudi koji pretjeruju sa gamingom, no pretjerivati je moguće u svačemu, no to se često manje spominje nego igranje igara. U svemu treba imati mjeru, ali mislim da igre ipak nisu najveće zlo našega doba; ima ih i puno većih...

Osobno, nisam tvrdokorni gamer: ne igram u mreži, ne idem na LAN partyje, nemam niti jednu konzolu u kući (niti sam imao). No svako malo volim zaigrati dobru avanturu te poneku single player akcijsku igru. U tome ne vidim apsolutno ništa loše. Samo mala promjena od uobičanjenih kvalitetnih načina da se provede vrijeme: gledanje dobrog filma ili serije, slušanje dobre glazbe ili čitanje dobre knjige.

Cilj ovog videa (i njemu sličnih) je ponovno prikazati igre i gamere kao oličenje ispraznosti. Opet, u tome ima i zrno istine (nema li u svemu), ali pogledajmo istini u oči. Nisu li brojni oblici zabave koje upražnjavaju "normalni" ljudi jednako tako isprazni? Sjedenje u zadimljenim i bučnim kafićima cijelu noć ispunjeno milijun puta prežvakanim small-talk-om IMO nije ništa puno kvalitetnije provedeno vrijeme od igranja igara. Istina, na taj način se čovjek sreće s ljudima, ali to ne umanjuje globalno stanje stvari i sve veću otuđenost među ljudima.  No nisu  za to krive igre, već ovaj cijeli kapitalističko-konzumentski sustav koji sve usisava poput vrtloga i ljudima ne daje priliku da budu ono što žele i što jesu, već ih čini kapljicom u sivom moru (da ne kažem kaljuži). Stoga ne treba čuditi ako neki od nas povremeno od toga bježe u neki drugi, pa makar i izmišljeni svijet. Ponavljam, u svemu treba imati mjeru. No igre su i dalje puno manje zlo od droge, alkohola i kriminala.

8 0 hvala 0
17 godina

Igram igre da bih se opustio i smirio. Svaki dan barem sat-dva. Neka mi kažu da sam ovisan ali baš me briga, ima puno štetnijih stvari o kojima možeš biti ovisan. A uz igre i kompjutor sam naučio engleski, dobio želju da nešto promjenim u tim igrama (modovi). Svaku igru gledam drugačije. Ako mi igra djeluje previše samorna i zaglupljujuća odmah je prestajem igrati pa da neznam kakvi hit bio (Bioshock 2, Assasins Creed, Fallout 3, Alien Vs Predator 3, COD: MW 2, GTA 4).

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
16 godina

naposljetku sve je to u glavi. bilo da igraš igrice bilo da igraš s prijateljima nogomet ili čitao neku knjigu. cilj svega toga je dobiti neku mentalnu zadovoljščinu. cijeli svoj život igram i opet mogu reči da sam uz to uspio vidjeti i doživjeti svega i svačega, što lijepog što ružnog,  i ne mogu reč da mi danas išta od toga fali. šta bih ja sad trebao, izlazit van i blejat u prirodu ili kao što je jedan rekao ič s prijateljima na kave i jedne te iste isprane razgovore i tračeve?. radim ono što me ispunjuje. ako mi se igra igrat ču, ako mi se ide van izači ču. hvala bogu imam taj izbor i ništa ne radim na silu!... činjenica je da ne igramo večinu vremena bi provodili na gledanje TV-a i slične gluposti, bolje to vrijeme koristiti na internet i igranje gdje i sam možeš sudjelovati.

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

igre igram od starog PS1 kojeg sam bio kupio od uje...prije 7-8 godina, tako da ispada da igram igre od prvog razreda osnovne skole...sad sam prvi razred srednje (nisam nijedan razred pao) i jos uvijek igram, al mislim da vecina nas koji idu u skolu najvise igara igraju preko praznika...posto imam 15godina, jos sam jaako mlad tako da igre mislim igrat jos bar 30godina...( stari mi ima 38 i obozava prve nastavke COD-a...)

(p.s: PS1 je jos ziv...jos uvijek radi...

...it's only business...
15 godina

ja igram rijetko,rijetko sp, i ako ga pocnem igrat tesko da ga zavrsim(dosadno), ali kad se navucem na mp e to je onda pakao za mene :S

ne budi ono sto jesi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisu danas toliko problem igre, vec internet. Izracunajte koliko dnevno potrosite slobodnog vremena na cisto igranje, a koliko na socijalne mreze, surfanje itd. Ja odigram dnevno potrosim na cisto igranje sat i pol vremena, dok ostala 2-3h ode na surfanje, vjerujem da je situacija i kod drugih slicna. Kakva je razlika između 1h surfanja i 1h igranja, po meni nikakva, ali bitno da se pere po gamerima. Ja cu igrati cijeli zivot, bitno je da odradim svoje obaveze, a svoje slobodno vrijeme mogu trošiti kako hocu, recimo mogu cijeli dan zuriti u nebo, to je moja stvar.

Ovi facebookovci su gori od gamera, ali nitko o tome ne prica.

7 0 hvala 1
16 godina
protjeran
boxer kaže...

Pa kad pogledam ima dosta stvari koje su istinite u onom videu.

Međutim, radim posao koji je direktno povezan sa ljudima, svakakvih ćudi, tako da mi malo i godi kada "izbivam" iz društva - odmorim se malo od svakavih spodoba. 

Video me je pogodio u bocu što se tiče čitanja knjiga i bavljena sportom, to moram priznati.

Prekinut ću igranje igara vjerovatno kad dobijem djecu.

neces ti ni imat djecu ako nastavis s gamingom :D

This town (is) like a great big puss.y just waiting to get fucke.d
16 godina
neaktivan

Vjerovatno cu odigrati koju pesa ili necega kada god imao vremena.

Inace nemam problema sto se tice neke ovisnosti, nebih ja visio citav dan za pc da imam sta drugo radit, ljeti kad imam novaca idem s ekipom tenisa, ili na more, itd itd . ..

Evo cim otopli idem svako jutros na brdo trcat i vjezbat taekwondo . .

A dotada, vidimo se online Belji se

@bobosmrade: slazem se za svaku rijec . .

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 10:46 (rulF).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dok  sam živ i dok Hodam ha naravno pa igre su coll i savkom bi ij preporučio bolje su od dosadnih filmova.

Gaming For Life is Good!!

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina

Sada imam 25 godina, a igre igram sigurno nekih 10-15 godina.

Kako sam igrao na pocetku tako igram i sada, nema neke razlike, prosao sam i skolu i 2 posla i ozenio se, a opet sve ostalo isto.

Rijetke su igre koje sam presao do kraja, brzo mi dosade. Dosta sam ih probao, ono sat dva i kad vidim kakva je igra, uninstall, ako je dobra onda visim po dva tri dana ili duze dok ne predem i odmah uninstall.

Jedina stvar koja je skoro uvjek na kompu je Counter Strike, to skoro svaki dan igram po pola sata - sat. Jednostavno da se opustim, jer me odmara. Netko ce reci glupost, kako te igra moze odmoriti. Fino, odem na server malo pucketam okolo malo zdrave zajebancije sa likovima malo se nasmijem onda idem spavati.

Kad cu prestati igrat? Nadam se nikada, iako sam rekao da cu sigurno manje igrati kad me mali (koji sada ima 8 mjseci) bude pwnao na CS, a to je za nekih 10-15 godina.

Igre je najbolje shvatiti kao zabavu, a ne kao posao ili nesto sto se mora. Iako svi smo mi ovisni o igrama, samo neki priznaju a neki ne. Ne mislim ovisni u smislu da ne mozemo zivjeti bez igara, nego u onom smislu sada je ponoc, a ja moram ujutro na posao u 6,a jbg mogu bar jednu partiju sta je to 15 min, upalis kad ono dobro ti ide, aj jos jedna pa jos jedna i tako do 3 sata, onda sutra na poslu k'o zombi.

btw. evo zena mi na msn i pitao sam je o svojoj "ovisnosti":

Kontakt goodye kaže:
 aj super
 ej
 jesam li ja ovisan o igrama
 ?
Kontakt meggyy kaže:
 pomalo jesi
Kontakt goodye kaže:
 koliko?
Kontakt meggyy kaže:
 koliko i osvemu ostalom vezanom za komp
Kontakt goodye kaže: 

xd

vidite, nisam tako crn :D

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 11:36 (goodye).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na kraju krajeva, gaming kao takav je hobi koji netko može upražnjavati čitav život Namigiva

Naravno, treba nači neku mjeru kao i u svemu pa ne radi toga zanemarivati ostale bitne stvari u životu (školu, prijatelje, obitelj, posao, rekreaciju..).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
moderator
Dado_ZG78 kaže...

Na kraju krajeva, gaming kao takav je hobi koji netko može upražnjavati čitav život Namigiva

Naravno, treba nači neku mjeru kao i u svemu pa ne radi toga zanemarivati ostale bitne stvari u životu (školu, prijatelje, obitelj, posao, rekreaciju,sexSmijeh..).

17 godina
neaktivan
Master Infirmiy kaže...

Dok  sam živ i dok Hodam ha naravno pa igre su coll i savkom bi ij preporučio bolje su od dosadnih filmova.

Gaming For Life is Good!!

get a life. freakViče

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 11:54 (Penryn).
16 godina
neaktivan

nakon što sam se ostavio dote 100 puta se bolje osjećam. tu i tamo kad baš nemam di i šta radit bacim po ure neku pucačinu i dosadi mi...općenito se ljudi teško toga ostavljaju, čak i nakon šta vide koliko loše utječe na njih...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pocnite se vi bavit necim korisnijim, kad budete u penziji onda se igrajte.

0 0 hvala 0
16 godina

Hoj grupo! :-)

Igram igrice od 87' godine... Komodorac, Amiga, 286...pa sve do dana današnjega... Igrao sam se puno, a danas podosta manje. Sjećam se '98 (ili 99?) kada je izašao Half Life. Imao sam tada P200 MMX, 48 MB RAMA i grafičku s3 trio V+ 2 MB. :-))   Dani i noći provodio sam igrajuć half na 14"   monitoru uz još smanjenu sliku da bi dobio pristojan framerate. Slika je bila veličine dlana... aaaaa, to su bila vremena. :-))

No, bilo kako bilo potrošio sam gomilu vremena igrajuć se (na faksu su bili maratonski LAN partiji), ali to me nije spriječilo da završim koledž, nađem pravu hanumu, tu i tamo ga stavim, plus gomila hobija i treninzi svaki dan. Sve je stvar organizacije. :-)

I da odgovorim konačno: Igrat ću se do kraja života. I nadam se na PC-u. Jer me to opušta. Najbolje vrijeme mi je subota i nedjelja ujutro, pod uvjetom da ne idem na kakav izlet ili slično.

Howgh!

P.S. Trenutno igram R6 Vegas, po 10-ti put valjda, nevjerojatno koliko mi je to dobra igra. Zvuk, grafika, mjuza...   A na redu je poslije Mass Effect pa Witcher ( po drugi put, da vidim alternativne razvoje priče).

16 godina
neaktivan

Ja bi sad najradije sve bacio u smece i poceo s novim zivotom, ali ima jedna velika kvaka, jednostavno ne znam odakle da pocnem. Uvijek sam sanjao zavrsiti dobru skolu (bit arhitekt je moj san), sve je islo dobro dok nisam dobio kompjuter a odmah kasnije i internet. Obicno bi skolu prolazio sa lijepim cetvorkama, nekad cak i sa peticom, ali sad, sad jedva prolazim s cetiri (3.5 prosjek sam imao ove godine). Svi u skolu znaju da sam ovisan o tim igricama i glupostima, ali to je napola tocno. Jednostavno neman dovoljno prijatelja s kojim bi mogao izaci negdje u grad ili tako...

Tu lezi Div, Nas stid i sram, Sto bjese kriv, Jer bjese Sam. Taj skoko siv, Svog doma plam, I sad je ziv I Vođa nam. U jarku trune, poput crkle strvi- On, sto nekim bjese Eugen Prvi, Kra

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Living.Dead kaže...

Ja bi sad najradije sve bacio u smece i poceo s novim zivotom, ali ima jedna velika kvaka, jednostavno ne znam odakle da pocnem. Uvijek sam sanjao zavrsiti dobru skolu (bit arhitekt je moj san), sve je islo dobro dok nisam dobio kompjuter a odmah kasnije i internet. Obicno bi skolu prolazio sa lijepim cetvorkama, nekad cak i sa peticom, ali sad, sad jedva prolazim s cetiri (3.5 prosjek sam imao ove godine). Svi u skolu znaju da sam ovisan o tim igricama i glupostima, ali to je napola tocno. Jednostavno neman dovoljno prijatelja s kojim bi mogao izaci negdje u grad ili tako...

Evo odmah sad isključi komp i prošetaj malo..uzmi knjigu(bilokakvu), izađi malo vani..

Pokušaj vidjeti koliko možeš bez komp-a.

15 godina
neaktivan

Ja igram nekih 4 godine online, igrao sam na pocetku nekih 18h dnevno (preko ljeta, skolskih praznika), manje-vise, sad sam smanjio na nekih 5-8h...... A bavit cu se igranjem dok sam u stanju..... :)

Burn The Rubbet Not a Soul! Two Wheels One Life!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Netko je rekao da će prestat igrat kad počne radit. E to je veliki zaheb. Ja igram već desetak godina i to sam i ja prije mislio. Prestat ću kad nađem posao, al ono mauna. sad igram još više da se riješim stresa i ljutnje (bolje to nego da tučem ženu :)). da maltene oženjen čovjek, zaposlen, djete na putu a još uvijek gamer. Ali imam vremena za sve. To je bitno. iskreno ne znam koliko ću još dugo igrati, možda još 10-20 godina, a možda stanem sutra. Ugl moja poanta je je: zašto prestajeti s nečim što voliš ako to možeš uskladiti sa ostalim obvezama. znao sam i ja imat "matineje" po 17-18 sati (uf kad se sjetim diabla, dungeon siege-a ili AoE II multy...) al opet treba imat granicu. zato nemojte se zamarat koliko ćete još igrat nego kako ćete to igranje uskladit sa svim ostalim (životom).

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Living.Dead kaže...

znam mnoge ljude šta su se otuđili pretjeranim gejmingom, jer se na taj način formira drugačiji pogled na svijet, čovjek tone u depresiju, teško se socijalizira...jedini način je čvrsta odluka da se prekine sa tim.tek kad neko vrijeme budeš udaljen od računala mozak počinje drugačije raditi, ponovo se budi zanimanje za obične normalne stvari...

15 godina
Ispovjed jednog "gamera"

Evo moja "prica".....dosadna, ali cu je ispricat....ukratko naravno.

Igrati sam poceo kada sam dobio prvu onu "igru" koju kupis na trznici...znaci sa cca 6 godina, mozda godina manje-vise...nije vazno.

Onda su dosli oni tetrisi (vrijeme rada ako se dobro sjecam ili odmah nakon njega)....nisam se odvajao od tih tetrisa.

Pocetkom osonovne dobivam C64, Atari 1040.....ne znam koji redosljedom i tu sam jos bio klinac i umjereno igrao te strpljivo odvijacem udarao po C64 i kazetama.

U osnovnoj dobivam prvu 286-icu, pa 486-icu DX4 i tako....nisam jos "manicno" igrao sve dok nisam kupio P4 3,0 Ghz, ATI 9600 XT itd...tako je nekako konfa izgledala.

U to doba sam vec dosta igrao i imao sam vec preko 20 god......no u zadnjih par godina je koma! Prije sam uz igre stalno citao neke knjige, stripove...vise vremena provodio baveci se sportom, a manje sam bio za kompom.

Danas!? Sram me je reci koliko igram dnevno! Dali mi pati socijalni zivot radi toga? Da. Dali moja zarucnica pati radi toga!? Itekako! Postajem sve nezainteresiraniji sa svijet oko sebe, a sve vise igram! Knjige uzmem u knjiznici i ne sjecam se kada sam neku knjigu do kraja procitao....evo Bukowski stoji pokraj mene upravo sada, knjiga je odlicna no ja cu bolje igrat nego nju procitat! Najgore je sto i fizicki propadam! Prije sam obavezno isao godinama 4 puta tjedno u teretanu....danas nema sanse posto si mislim da je bolje odigrat neku igru i stalno nalazim neke isprike zasto ne otici van ili nesto! Jedino kuda odem sa zarucnicom je eventualno u kino, nekada van na kavu, pokoju izlozbu, muzej i sl.

Gdje god idem "moram" komp imati pored sebe.....ako nista drugo bar Nintendo DS lite...ili igrati igre na iPhone-u. Bez netbooka nikuda!

Iskreno......muka mi je nekada od kompa, ali si ne mogu pomoci! Kada kazem muka onda doslovce to i mislim.....muka mi je od njega!

Blizi mi se 30-a godina, a ja 80% vremena igram, 10% vremena sam na netu...onaj jadni mali postotak ide na zarucnicu, ucenje i hobije koji bas nemaju veze sa kompovima, sto je jako zalosno jer trebalo bi biti sve obrnuto!

Dali je moje "stanje" normalno!? Nije...i sam sam svjestan toga!

Sta poduzeti!? Mislio sam cak uzeti jedan dan u tjednu da uopce ne palim komp....no eto, nisam uspio!

Cijeli zivot mi se vrti oko racunala....zalosno! No da bar radim nesto korisno, ali ne....ja igram! Pocnem nesto raditi i onda odustanem i vise nemam volje...i opet igram!

Sada sam na Ciscu i to me malo "okupiralo" i volio bih se baviti mrezama posto mi je to zanimljivo. Cak si zabrijem da su neke vjezbe igre pa mi sve ide lakse....prosjek ocjena, skilla i svega na Ciscu mi je oko 100%.....nikada nije bilo manje od 95%.

Na Ciscu sam odlican....nije da se hvalim, nego je tako posto mi to izgleda "lezi". No sta sam mogao sve naucit u ovih mojih cca 20 god. druzenja sa kompom!? Mogao sam bar nauciti neki programski jezik....ili nesto sl., a ne znati sve "cake" na igrama i nabijati skillove i nabrijavat si lika u npr. Dragon Age-u, ME 2, Risen-u i sl igrama. Danas sam mogao rasturat u VB, Javi i sl. programskim jezicima.

Prije sam isao spavati nakon sto sam procitao poprilican broj stranica neke knjige....sada idem nakon malo vremena odvojenog za TV ili nakon sto sam nesto odigrao na iPhone-u.

Primjetio sam da vise ni filmove ne gledam...prije sam bar to volio! Danas znam nekada otici na Tuskanac ako se prikazuju neki stari filmovi ili odem u Dokukino.

Facebook!? Imam profil no nisam bas "aktivan" na socijalnim mrezama tj. imam profil samo na Facebook-u i tamo imam nekih 170 tzv. "prijatelja"! Vecinom neznanci koji su mi se zakeljili na profil! Ovih dana radim "cistku" i ostaviti cu samo prijatelje, a sve ostale "prijatelje" pobrisati.

Idemo dalje....instalacija samoga OS-a.....ako ne prode sve bez greske, odmah napravim "format c" posto me ubijaju te "greske" pri instalaciji, recimo ako ti driveri ne rade kako treba ili sl.

Isto tako svaki puta prije nego pokrenem neku igru imam grc u zeludcu jer me strah da ce mi igra "trzat" ili nesto sl....i kada nesto zatrza sve me presjece u predjelu trbuha.

Ako mi komp ne radi kako treba ne mogu ici spavat ni nista ne radim dok ga ne slozim posto me to previse zivcira.......bilo je cak situacija kada sam slagao komp u boravku tko zna kada u noci  pod nocnom svjetiljkom (i to onom malom rucnom) samo da bolja polovica ne vidi kako ja u 3-4 h ujutro slazem novi hladnjak ili se "igram" sa latencijama od memorije (doba kada mi Corsair Dominatori nisu htjeli raditi kako treba na 1066 Mhz).

Moguce da je uzrok toliko igranja i to sto u Zg nemam prijatelje (inace nisam iz Zg) tj. imam no oni sto tako igraju cijelo vrijeme, a neki su stariji i od mene.

Da imam nekog prijatelja sa kojim bih mogao pricati o svemu....kompovima, poslu, skolovanju.....hobijima....mozda bi se nesto i promjenilo.

Ovako.....nema smisla igrati toliko i nadam se da ce mlada ekipa nauciti nesto iz onoga videa i prica od ovakvih kao sto sam ja.

Treba naci neki "balans"......i na kompu bolje vise vremena uciti nesto korisno, a ne 90% provesti ubijajuci neke aliene i cudovista...voditi virtualne ratove.

Kada cete pisati CV jednog dana za posao nitko vas nece pitati koliko puta ste presli neku igru i na kojoj tezini......jer vi mislite da ste neki "master" ako predete igru na ultraturbomegahard!! No na zalost to nije tako!

Ako igrate igre, ne znaci da znate raditi na kompu.....instalirat OS ili neku igru bas i nije neka mudrolija zar ne!?!

I da....da mogu rado bih se vratio u nazad 20 godina i umjesto vremena utrosenog na igre to vrijeme utrosio na nesto kvalitetno. Da sam svaki dan uzeo sat vremena za ucenje nekog programskog jezika danas bih bio "maher", a ne da znam napamet neke igre.

Za novac koji sam potrosio na hardveraj radije bih da sam putovao okolo i upoznao neke nove ljude i kulture.

Onaj video je stvarno koristan te bi ga svatko trebao pogledat (sta pogledat, poslati ga okolo po osnovnim i srednjim skolama), a i ovakvih kao ja tu na forumu ima jako puno......a vjerojatno i gorih (na zalost).

Izvinjavam se na podugackom i dosadnom postu.

Idem sada instalirati Bioshock 2....zalosno.

EDIT:

Bioshock 2 instaliran + ne bi vjerovali, sve sam foldere lijepo organizirao na kompu posto sve mora imati svoje mjesto i biti "savrseno".

P.S.

Cak sam odvojio 15-ak minuta da nabrzinu jedem te sam nakon toga odve psa van na par minuta...naravno padala je kisa, ali sam imao iPhone pored sebe i igrao igru dok ovaj kenja.

http://www.speedtest.net/result/724268199.png
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 16:50 (win32).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice