Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.299.957
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Guild Wars 2

Hehe i meni se dogodilo nekoliko puta. Napisi ponovo, u svakom slucaju novim igracima je dobro vidjet obje strane medalje, ne samo moje misljenje, pa neka procjene sami.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Guild Wars 2
Rhodin kaže...

Gle, kako kome. End game sadrzaja ima dosta i nema uopce, ovisno o tocki gledista. Jedno glediste je recimo da je cijela igra end game u kojem se moze uzivat, druga je da nema raida pa nema ni end gamea.

...

Evo, bas jucer sam igrao svog guardiana koji jos nema map completion ni personal story doveden do kraja i skuzio sam da dok sam radio map completion na jednoj mapi u Orru, da sam usput odradio 3 eventa i onda je krenuo event za Balthazara i prikljucio sam se ljudima spontano, doso gore i osvojio taj temple. Nije nesto sto sam radio cesto, nije nesto gdje sam sa warriorom bio UOPCe u proteklih 4-5 mjeseci, a sad sam naiso na njega i obavio ga. To je ideja igre, hodat po mapama i uzivat u dogadjajima, ne stajat u LA, gledat boss timer i skakat po bosevima.

Upravo to.  Raidovi postoje u GW2, baš onako kako si ih opisao. E sad, s obzirom da se taj koncept u GW2 ponešto razlikuje od onog u npr.WoW-u, ljudi odmah kažu nema end-game contenta i nema raidova, što nije istina.

Međutim, s obzirom na događanja u proteklih godinu dana i činjenicu da je Anet tražio raid dizajnera, te ga i našao, moguće je da će se Raidovi u GW2 približiti konceptu raida u npr. WoW-u.

Ali, ono što je sigurno, jest da ti Raidovi sigurno neće davati neki epic loot, jer je već rečeno da ekspanzija neće donijeti novi level-cap, kao niti novi tier opreme.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 12:07 (DeniZg).
17 godina
Guild Wars 2

Ma ja bih volio da iskopiraju stvari koje su uspjesno bile uvedene u GW1 - podrucja poput UW ili FoW. Mjesta gdje su se danima farmale stvari za skin za armor, koji ja (iako meni ruzan) jasno davao do znanja ljudima sto si i gdje farmao da bi ga dobio, pa onda onaj sorrows furnace ili kako se zvao, pa i u factionsima ona dva dungeona, Hc dungeoni koji su bili kasnije dodani itd. Znaci pojacaj tj. doradi trenutni content, dodaj novi i sve ce biti u redu.

Ja ovdje ocekujem pokoji novi dungeon u ekpanziji. Ocekujem sa obzirom na raid strucnjaka i content koji nije nuzno 5-man. sumnjam da su ga uzeli da napravi novog world bossa jer im to dobro ide i bez novih strucnjaka. Vidjet cemo sve, ali jedno je sigurno, nema nekog posebnog loota u dungeonim, nema sigurnog ascended ili whatever dropa, nema gear tokena... Sve se moze dobit, ali nije zagarantirano i sve se moze iscraftat ili na drugi nacin pribavit. Usprkos toga igra novom igracu pruza mjesece gameplaya, 2 nove mape su meni genijalne i pokazuju vec sada napredak nad vanilla GW2 (novih koncepta ima i djeluju zivlje) i mislim da ce se stvari jos popravit u ekspanziji. U svakom slucaju trenutno mi se svidja smjer u kojem su krenuli, samo se nadam da necemo cekat na svaku ekspanziju 3 godine i da ce takva sadrzavat 1 zmaja, to bi znacilo da se igra nece privest kraju do 2024. samo sto se zmajeva tice, da ne kazem da se ljudi nadaju vidjet i Kanthu. Ne bih volio da se GW2 desi sto se desilo u GW1 kad su odustali od kompletne ekspanzije i da se pokrenu price o GW3 prije nego prica iz GW2 bude dovrsena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Ha... ispada da sam jednu stvar zaboravio, buduci sam se redovito spajao, a sad sam procitao. Naime svi koji kupuju igru, prije ili kasnije doci ce na max lvl, zavrsiti personal story i dobit u journalu personal story dio iz sezone 2 living storya - ima 8 chaptera i SVAKI kosta 200 gemova, odnosno 1600 gemova ukupno. Nisam siguran kako ce vama to ispast, ali ako cete morat placat, na webu je oko 2000 gemova nekih 25€ koje biste mogli trebat dodatno ulozit u igru da si taj dio price otkljucate.

Bez toga cete dakako moci igrat igru, sve mape i ekspanziju kad dodje, ali tko zeli vidjet taj dio price morat ce "iskasljat" tu svotu gemova (mozete ih kupovat i u igri za zlato, ali ako ste tek poceli igrat nece vam se bas svidjet kolicina zlata potrebna za tu kolicinu gemova trenutno).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Glupo je u igri što nema nekog faktora zašto da igram poslije 80...

U wow-u ako nisam htio raidat ili pvp-at barem sam radio achivmenta za nekog posebno mounta kojeg "nitko" nema. Također i u gw su mogli implementirat mounte umjesto check pointova i to bi bilo puno bolje. Kužim da je igra usmjerena više na casual gamere ali to je nepotrebno.

Također zašto kao i svaki "normalan" mmo nema napravljeno da se hebeno moram borit za dobar gear?

Npr pvp da ima svoj gear i kako napreduješ dobivaš/kupuješ bolji...

Isto bi vrijedilo i za pve, dungione, fractale etc..

A za www staviš da možeš igrat s bilo čime.

Da fali mi to sve, jer poslije 80 želim biti bolji, posebniji od ostalih, a ako to dulje igram baš se i ne vide rezultati.

Meni osobno je forsiranje tih storija aka priča totalno glupo, rađe bi da su za to vrijeme radili dobre raidove i to nam dali.

Ima dosta segmenata gdje je gw puno bolji od wow-a ali ono gdje je wow i dalje broj jedan, tu gw kao da ne želi imati posla.

Ja vam garantiram da gw uvede raidove, mountove i makne teleport, popravi malo pvp i samo optimizaciju igre wow bi bio goli k.... za ovu igru. I po gameplayu i po sadržaju i end game-u. Naravno jedino bi lošiji bio po priči. No to je ionak manje bitno.

Eto to je ono što meni fali kao igraču koji je igrao gotovo sve mmo-e koji se mogu igrati danas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 13:04 (amd freak).
Moj PC  
1 6 hvala 0
12 godina
amd freak kaže...

Glupo je u igri što nema nekog faktora zašto da igram poslije 80...

....

Eto to je ono što meni fali kao igraču koji je igrao gotovo sve mmo-e koji se mogu igrati danas.

Slažem se s tobom, jer te stvari i meni fale da bih se osjećao motiviranim igrati GW2.

Međutim, ja prihvaćam činjenicu da GW2 jednostavno nije takva igra i nije namijenjena publici koja želi takve stvari.

PSN - DeniZg80
17 godina
Guild Wars 2

Gle, sve MMO igre su gotovo iste - non stop bolji, jaci gear, novi tier, novi level cap. Ako neka i ima nesto uspjesno, a da nije apsolutni WoW klon, WoW to iskopira i svaki slijedeci WoW klon kopira takav feature od WoW-a. GW NIKAD nije dizao level cap niti uvodio novi tier geara. GW2 je uveo ascended gear za koji se moras potrudit, nakon sto je igra izisla i vec to im brojni GW fanovi zamjeraju jer je to novi tier, iako se ANEt brani da je taj gear planiran od prije releasea.

Ako zelis radit na achievementima imas ih pregrst, imas sad i collectione koje treba sakupljat, imas world experiance u WvW gdje stalno otkljucavas nove sposobnosti na likovima za WvW, sad slicno uvode i u PvE sa mastery sustavom.

Ali i dalje ostaje ono sto ja tvrdim, a to je da svi koji govore da na lvl 80 nemas sto radit u biti zele novi WoW klon sa novim raidom u kojem se farma novi tier geara i gdje se izvan raida u biti nista ni ne radi osim farma gold za repair, materijali za potove i bufove u raidu i prica po Orgrimaru ili nekom drugom hubu.

Toga ovdje nema niti ce ikad biti i to je dobra stvar.

Dal bi trebalo biti novih dungeona ili raid like contenta (10 man instanci) bez takvog gear rewarda? Svakako. Da li igri fale mountovi? Bas i ne. Cak i WoW je shvatio sve greske sa flying mountovima pa ih nema u novoj ekspanziji - preskocis vecinu contenta sa njima. Kako bi se tocno flying mount uklopio u GW2? Imas jumping puzzle, i umjesto da se pomucis ti odletis na vrh. U biti bilo kakav mount? Imao bi onda i riding mounte koji bi ti omogucili preskocit pola mobova usput i swimming mounte koji bi osigurali da nikad ne moras iskusti underwater combat.

Ko zeli brze putovat postoji nacin. Imas runseta koji dizu MS, imas skilova koji ga dizu, moze se brze putovat, ne treba ti mount za to. Ovo nije WoW i nedostatak gear progressiona i mounta nije pravi nedostatak vec prednost. Zato vecina nas bira GW preko WoW-a i igramo GW, a ne WoW. Ono sto nam fali eventualno su neke stvari i mehanike iz GW1, ali vidim da se i tu nesto mijenja, kao da ANET polako cisti usi, bolje cuje i polako radi na tome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Guild Wars 2

ovi što se bune da nemaju geara za grindat, kad skupite FULL ascended gear javite se

mrzim internet TD ratnike
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Baš si mislim zašto je taj gear progression u stvari toliko bitan motivator za igranjem (kako AMD Freak-u, meni, a vjerujem i drugima)?

Možda zato jer bolja oprema otvara mogućnosti sudjelovanja u aktivnostima koje prije nisi mogao raditi (PVE - dungeoni, raidovi) i zato jer ti omogućava da budeš bolji od drugih igrača (PvP)?

Možda Anet ima rješenje za ovaj PVE dio kroz Mastery system, gdje će nam otključavanje skillova (a ne dobivanje jače opreme) omogućiti sudjelovanje u novim PVE aktivnostima. To bi u stvari bila neka vrsta "attunementa" i definitivno mi se sviđa.

U PvP-u mislim da neće biti promjena te vrste.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 14:05 (DeniZg).
15 godina
Guild Wars 2

kako je napisao amd

"Da fali mi to sve, jer poslije 80 želim biti bolji, posebniji od ostalih, a ako to dulje igram baš se i ne vide rezultati."

napravi full ascended, još stavi jebene skinove, koje naravno isto moraš skupiti, napravit itd pa ćeš biti posebniji

i šta, u wowu ne traže gear, samo kad čitaš chat usereš se od zahtjeva što traže

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 14:05 (JuXo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
JuXo kaže...

kako je napisao amd

"Da fali mi to sve, jer poslije 80 želim biti bolji, posebniji od ostalih, a ako to dulje igram baš se i ne vide rezultati."

napravi full ascended, još stavi jebene skinove, koje naravno isto moraš skupiti, napravit itd pa ćeš biti posebniji

i šta, u wowu ne traže gear, samo kad čitaš chat usereš se od zahtjeva što traže

Nitko nije rekao da u GW2 nedostaje grinda za Ascended ili Legendary opremom. 

Problem je (po meni) u tome što ta oprema ne čini dovoljnu razliku (pogotovo u PVE-u) koja bi nekog motivirala da ju skupi.

PSN - DeniZg80
17 godina
Guild Wars 2

Ovdje je PvP skillbased za razliku od WoW-a gdje je vise gear based, odnosno grind based.

Da, ima argumenata i donekle stoje da ne moze svatko imas maks tier PvP geara jer treba rating za koji treba skill, ali to vrijedi u prva 2-3 mjeseca. Nakon toga, ako pocnes igrat i zelis PvP progress mozes zaboravit. Ako kaskas za ostalima NIKAD ne dodjes do maks tier geara, osim ako imas ljude koji su te voljni boostat koji taj gear vec imaju. Ne shvacam zasto je to dobar koncept? Po cemu je bolje imat osobu A sa ukupnim armorom 10 000 , strengthom 100 i dmg na weaponu 1000 koji se bori sa istom klasom (recimo warrior) koji ima tier ili 2 opreme iznad i to mu daje 10500 armora, 1100 dmg na swordu i 110 strengtha, te ga ni teoretski ne moze dobit, umjesto da oboje imaju isti gear sa istim statovima UVIJEK i da ih razlikuje build i skinovi na opremi? Jedno od najvecih frustracija u WoW-u mi je bilo kad sam uletio u arenu sa ratingom 1700 i vidio 2 osobe u maks tier gearu kako boostaju trecu koja ima opremu ko cijeli moj team, odnosno dio maks tier, dio ne, tek skupljamo i pregaze nas ko magarce.

U GW2 te isto pregaze mo magarce, ali onda si siguran da je tvoj team suckao, da niste imali dobru taktiku, da ljudi slackaju i slicno, a ne da je uletio bolje gerani team.

Sto se tice opreme u PvE nikad nisam bio igrac koji je zivio za velike brojeve. Da, zvuce impresivno prvi put kad ih vidis, ali nakon tjedan dana osjecaj je isti kakav je bio i na nizem tieru, samo si sad u drugom raidu. Problem takvih igara, sto se u WoW-u i slicnim igrama vrlo brzo pokazao, je da stari content ne sluzi nicemu. Svedes igru na HC dungeone (eventualno njih, makar ako izadje tier ili 2 opreme unutar iste ekspanzije ni oni vise nisu izazov) i najnoviji raid. Stari raid nema smisla radit jer je prelagan, uzima vriejem i sluzi samo geranju altova i novih clanova da mogu pomagat sa najnovijim raidom.

GW2 ima isti gear sada i imat ce ga za 3 godine, i kakav god novi content da dodje, raid, dungeon, 3. ekspanzija, Arah ce i dalje biti bolesno tezak i izazovan.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Hvala na dislajkovima jer sam dao iskreno mišljenje što meni fali.

Nije mi jasno što se ovdje pojedini ljudi pjene čim spomeneš wow.

Može mi reći tko god što hoče ali WOW je i dalje broj 1 bez imalo sumnje.

Ja pričam o tome kako gw ima prednosti naprama wow-u ali ono što čini wow gw ne želi uzeti k sebi.

I tu je po meni problem.

A to za gear nema smisla farmat kada je razlika ionako ponajviše kozmetičke prirode i nema smisla.

Želim item kao u wowu gdje moram raidat jebenih mjesec dana da bi rolao jedan komad seta koji mi treba. 

I ne da je taj item samo kozmetičke naravi nego se i unutar igre itekako osjeti.

Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
amd freak kaže...

Hvala na dislajkovima jer sam dao iskreno mišljenje što meni fali.

Đabe iskreno mišljenje kad se ljudi "ne slažu" s tobom.

17 godina
Guild Wars 2

Ne slažu se jer njima odgovara gw2 takav kakav je.

Meni ne odgovara u potpunosti jer mi wow ima neke stvari bolje implementirano.

Ali me to žalosti jer gw ima odlični podlogu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zanima me kakav će biti ovaj novi PVP mod, Stronghold.

Strašno mi fali jedan "Alterac Valley" tip battlegrounda, struktiriran, a opet sa puno igrača. Samo da ga ne ograniče na 5v5.

PSN - DeniZg80
11 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Meni Guild Wars 2 nikada nije ostavio dojam punokrvnog mmoa, nemam taj osjecaj u interakciji sa ljudima, ovo mi je vise nesto sto je izmedju wowa i diabla. Ovo je vrlo dobra igra, na trenutke zabavna do boli, ali wow je wow, nemoze se i netreba usporedjivati nista s wowom, to je gigant...

0 0 hvala 0
13 godina
Mquany kaže...

Meni Guild Wars 2 nikada nije ostavio dojam punokrvnog mmoa, nemam taj osjecaj u interakciji sa ljudima, ovo mi je vise nesto sto je izmedju wowa i diabla. Ovo je vrlo dobra igra, na trenutke zabavna do boli, ali wow je wow, nemoze se i netreba usporedjivati nista s wowom, to je gigant...

To je samo prva igra svoje vrste, puno fanova i puno contenta... nista specijalno... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Pozdrav ekipa, evo javljam se potišten. :(

Kupio sam dns igru došao mi key, ja se registrirao, sve uredno no kad sam krenio staviti igru dowloadati se došlo je do jednog problema, dakle nemogu se ulogirati jer sam u studenstkom domu a veza je ovdje takva da blokira određene portove koji su nekim slučajem potrebni za GW2 da bi funkcionirao. I stoga, čini mi se da me sreća još jednom napustila hahah. Nadam se da neko zna neko rješenje za ovo, hvala vam za svaku pomoć unaprijed :D

Zeppe :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zeppe kaže...

Kupio sam dns igru došao mi key, ja se registrirao, sve uredno no kad sam krenio staviti igru dowloadati se došlo je do jednog problema, dakle nemogu se ulogirati jer sam u studenstkom domu a veza je ovdje takva da blokira određene portove koji su nekim slučajem potrebni za GW2 da bi funkcionirao. I stoga, čini mi se da me sreća još jednom napustila hahah. Nadam se da neko zna neko rješenje za ovo, hvala vam za svaku pomoć unaprijed :D

pogledaj si tu, možda nešto nađeš

https://help.guildwars2.com/entries/38813526-Common-Error-Codes

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 17:29 (JuXo).
15 godina
neaktivan
JuXo kaže...
Zeppe kaže...

A gledaoo sam, kaze samo koji portovi moraju biti otvoreni. Pogledao sam jesu li meni otvoreni i nisu, stoga moje pitanje je ima li koji nacin oko toga?

11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Mquany kaže...

To je samo prva igra svoje vrste, puno fanova i puno contenta... nista specijalno... 

Kad sam igrao Asherons Call wow nije bio ni zigot, hehe, ili DAOC od koga je wow pokupio tonu stvari, nije wow bio prvi, ali je wow nekako pogodio i nekako je poseban, najbolji.

15 godina
neaktivan
Zeppe kaže...
JuXo kaže...
Zeppe kaže...

A gledaoo sam, kaze samo koji portovi moraju biti otvoreni. Pogledao sam jesu li meni otvoreni i nisu, stoga moje pitanje je ima li koji nacin oko toga?

Riješen problem, blagoslovljen Andred :D 

https://forum-en.guildwars2.com/forum/support/support/Problems-with-campus-network-and-GW-2

12 godina

Za one koji su novi ili se vraćaju, skinite si ovaj boss timer overlay addon.

Kaš to sama riječ kaže, addon pokazuje gdje i kada će spawnati boss, te daje link na najbliži waypoint.

PSN - DeniZg80
16 godina
Guild Wars 2

Oh boy 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Guild Wars 2

Sam pogled na HoT trailer me hype-a da zaigram GW2 koji je na standby :D Još sam burazu kupio za 10 eura kad je bila akcija, sad bi mogli skupa levelat pomalo i da ga ufuram u ostale čari GW :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Može mi neko od ovih što duže igraju reći koja bi bila uloga i što bi zapravo trebao raditi sa wariorom u dungeonu? Jučer sam prvi put odigrao story dungeon i prošlo je ok ali u explorationu sam očito više smetao nego pomagao pa ako može koji savjet. Može i prijedlog za build warriora.

0 0 hvala 0
16 godina
Pušenjeubija kaže...

Može mi neko od ovih što duže igraju reći koja bi bila uloga i što bi zapravo trebao raditi sa wariorom u dungeonu? Jučer sam prvi put odigrao story dungeon i prošlo je ok ali u explorationu sam očito više smetao nego pomagao pa ako može koji savjet. Može i prijedlog za build warriora.

Kad sam ja aktivno igrao Gw2 warroir je bio bog i batina što se tiće DPS-a sa buildovima orijentiranim na Greatsword i Axe u main hand.

Ja sam ga cijelo vrijeme igrao Axe+Mace / Longbow više na DPS orijentiran i u inventoriju uvijek nosio i ostala oružja ovisno o situaciji/dg u kojem se nalazimo.

10 godina
Pušenjeubija kaže...

Što se tiče same uloge warriora u dungeonima je isto kao skoro sve ostale klase, berserker gear i najviši doprinos ćeš imat :D To me malo smeta kod gw2, maknuli su trinity (dps, heal, tank) rolove, a dobili smo "dps for the win". Znači na warriora buildaj power/precision/ferocity i nema greške, a u svakom dungeonu je specifično šta točno trebaš radit. Sve je stvar dodganja najopasnijih gluposti i kako se ponašat pri skipanju određenih dijelova. I nemoj ni pomišljat radit exp mode ako nisi 80 već. Znam da piše 35lvl required, al teško da će grupa od 5 ljudi koji su lvl 35 proć bilo koji explorable.

10 godina
neaktivan

Možda je baš u tome problem (45 lvl sam) jer doslovno je izgledalo kao nemoguća misija, konstatno sam umirao. Onda mi je neki lik iz grupe počeo nešto objašnjavati ali iskreno ništa ga nisam skužio (ne radi jezika). S obzirom da nema uloge tanka mislio sam da ima možda nešto drugo što trebam radit ali kad te napadnu njih desetak pa i ne znam baš što mogu više nego samo mahat sa greatswordom i možda se pretvorit u onog medvjeda radi snage. Ma iskreno za razliku od normalnog questanja i eventa, dungeoni i nisu baš nešto zanimljivi ovak na prvu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice