Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.302.290
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Guild Wars 2!
Tonči kaže...

Ako nekome već nije jasno, "bez mjesečne pretplate" ne znači da ne žele novac. Njihov poslovni model je samo drugačiji. Čak i F2P model može iznjedriti daleko veće prihode i od mjesečne kupovine i serijskog izdavanja nadogradnji (GW model). Ne postoji firma u svijetu (pa ni Sveta stolica) koja se ne brine za zaradu i ne traži najisplativiji (maksimiziranje profita) poslovni model. ArenaNet je samo odabrao model za koji smatraju da im je najprofitabilniji, a sami efekt izostanka mjesečne pretplate već je ogroman bonus na profit. Indirektno naravno.

Ovo je u biti 100% tocan post ili barem jedan sa kojim se u potpunosti slazem, bravo Tonci (sto se mene tice, jel)!

Ono u cemu anetu ja skidam kapu (iako me to vjerojatno cini fanom) je sto ne prisiljavaju igraca ni na koji nacin da im daje novac vise od onoga potrebnog da se igru nabavi, iako davanje dodatnog novca uz kupovinu igre cini dosta primamljivim. To smatram posebno dobrim jer vecina F2P igara, iako tvrde da im je to takodjer model, cine to na jako ne fer nacin i dosta favoriziraju igrace koje im daju novac. Ponekad do mjere gdje se cini da pretplatnici i pravi F2P igraci igraju 2 potpuno razlicite igre. Dosta B2P igara radi slicnu pogresku u nesto manjoj mjeri, a onda su tu i igre sa pretplatom koje ne cine (naizgled) razliku izmedju igraca, ali za to zahtjevaju redovite uplate novca.

17 godina

sve je to u redu sta ti gosn rhodin kazes, ali mene je strah da to nece biti pay2win...

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
Guild Wars 2!

Pa ne znam zasto bi to bio pay2win - nema itema u igri do kojeg ne mozes doci putem AH ili da ti dropa. Svi max lvl itemi (navodno - treba vidjet sto su tocno legendary weaponi) imaju iste statse (naravno ovisno o tome kako ih poslozis), ne postoji item koji mozes kupiti za pravi novac.

Ljudi koji kupuju gemove ce sigurno biti "bogatiji" ili ce im dostup nekim stvarima biti laksi ili ce brze levelat. To ne znaci da su jaci od tebe nego da ti moras vise igrat, sto po meni znaci da oni mogu upast u zamku da odu dalje puno brze nego ti i time sami sebi radit medvjedu uslugu da dio igre ne vide, dok ces ti, zadrzavajuci se dulje u podrucju i istrazujuci vidjet puno stvari koje su oni preskocili. Sa druge pak strane, ako se i oni zadrzavaju na istrazivanju, onda djabe im bonus - bit ce koji lvl iznad tebe na istoj mapi, ali prije ili kasnije ce lupiti o lvl 80 i dalje neide, koliko god bonusa za eksp naslagali na sebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Pa svakom svoje, zasto bi se meni moralo svidjeti to sta ce GW2 imati mikrotransakcije?

Ne samo meni, ima jos ljudi kojima takvi model nije drag, al nije ni bitno.

Jednostavno, nije mi tesko izdvojiti 10 eura mjesecno za pretplatu nekog naslova koji mi je super.

Pricam danas s ekipom oko toga i slicnoga uz kavurinu i pivu, i nikome nije previse drag taj nacin financiranja, osim jednog prike kojemu nije bitno nista na ovoj planeti, samo da je interneta, golih zena i dobrih igara....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Jel netko zna po GW 1 koji bi bio vremenski razmak za GW 2 ekspanzije ...jer bas nemam para da da svakih par mjeseci dajem 400 kn za novi sadržaj?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WItcher kaže...

Jel netko zna po GW 1 koji bi bio vremenski razmak za GW 2 ekspanzije ...jer bas nemam para da da svakih par mjeseci dajem 400 kn za novi sadržaj?

imas na wiki sve pise...

13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Dobro ti dani sporo idu jbte... Jedva čekam zaigrat lopužu!!

A da nije slučajno...?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Ma nemate brige, nece izlazit svaki mjesec ekspanzija. 1-2 puta godisnje. U GW1 je cak bila sema da su Prophecies, Factions i Nightfall bile 3 odvojene igre koje je povezivao brod i cinjenica da su se likovi mogli seliti tim brodom sa kontinenta na kontinent tj. iz igre u igru. To znaci da si mogo imat i igrat bilo koju od te tri igre, sve tri, samo dvije itd. Nije rasao level cap, bile su samo nesto drugacije klase i skilovi, tj. Factions i Nightfall su imale po 2 nove klase u odnosu na Prophecies i svaka igra je imala dodatne skilove za svaku klasu koje si otkljucao ako si kupio igru. Neki igraci su se cak odlucili igrat sve 3 igre zasebno tj. nisu ih nikada "spojili" na isti account. Eye of the North je tu bio iznimka jer je bio ekspanzija na Prophecies i mogo si ga igrat samo ako si imao Prophecies.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

hm,vidis na taj nacin se ne bi morali ni micat sa 80.... novi kontinenti isto lvl od 1-80 pa udri ( a lvl se izjednaci sa podrucjem). Isto sumnjam da ce nesto brzo izaci exp,dok se ovo dobro odigra,izigra...pa bar godinu dana....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

S obzirom da ce dodavati content za GW2 besplatno stalno, nema zurbe sa expanzijom. Ako se ne varam nakon releasea prestaje odrzavanje tj. dodavanje contenta za GW1, pola Aneta ce raditi na ispravljanju bugova, balansiranju i dodavanju contenta za GW2, druga polovica na ekspanziji/ama

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Svi max lvl itemi (navodno - treba vidjet sto su tocno legendary weaponi) imaju iste statse (naravno ovisno o tome kako ih poslozis)...

Nemaju svi max level itemi (weapons, gears itd) iste statse...

Imaš recimo za gear (isto i za weapons, rings, necklace...) white, blue, green, yellow, orange, red. Ako si lvl 80, ili bilo koji drugi level, statsi od blue i green geara nisu isti. Dakle možeš imat identičan gear izgledom, ali ako ja imam blue a ti yellow ili orange (exotic) ti ćeš naravno imati bolje/jače statse od defense do ostalih atributa, power, precision, thoughtness, magic find itd itd

Ako sam te dobro shvatio da o tim statsima i max levelu pišeš, ako ne, sry što pišem gluposti  :)

There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth. - Tony Soprano
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 9:55 (Fluid Chili).
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ma neka oni meni otvore Canthu i daju dobru staru ritualist klasu s prvom expanzijom i niko sretniji od mene {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 9:56 (Ashelor).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

Ma neka oni meni otvore Canthu i daju dobru staru ritualist klasu s prvom expanzijom i niko sretniji od mene {#}

aha, jer spamanje statičnih topova je jako dinamično i zabavno i zahtjeva UUUBER skillz

14 godina
neaktivan
alscaul kaže...
Ashelor kaže...

aha, jer spamanje statičnih topova je jako dinamično i zabavno i zahtjeva UUUBER skillz

A cuj neki su igrali Rita i prije nego je klasa reducirana u staticni op SoS spam build i na poprilicno razlicite nacine.

Isto tako tko kaze da bi Rit u GW2 bia jednak svom pretku?

Jesi li uopce zaigra GW 2 necra? Stil igre nema bas previse veze s GW 1 necrom.

16 godina
Guild Wars 2!
Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
alscaul kaže...
Ashelor kaže...

Rita nije samo spirit spammer (što 90% ljudi misli da je)

There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth. - Tony Soprano
14 godina
neaktivan
Ashelor kaže...
alscaul kaže...
Ashelor kaže...

A cuj neki su igrali Rita i prije nego je klasa reducirana u staticni op SoS spam build i na poprilicno razlicite nacine.

Ipak necro u gw2 je mnogo više dinamični, Marks moraš ciljati da pogodi što više protivnika, širenje conditionsa u pravim trenucima, uključiti one forme u pravim momentima i s dodge mehanikama i td... Ja preferiram warriora s burst dmg buildovima... ima buildove gdje u 4sekundi možeš napraviti oko 20k  garantiranog dmga, samo eviscerate radi preko 10k

15 godina
Guild Wars 2!

da li ima kakva tema ili nedaj bože službeni odgovor ili citat o tom "magic find" koji će se nalaziti u igri. Čim čujem "MF" sjetim se diabla 3 i naježe mi se sve dlake... nedo bog takvog zla u gw2. najviše bi me obradovala vijest da su ubili MF kao nešto nepotrebno.... :P

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alscaul kaže...
Ashelor kaže...
alscaul kaže...
Ashelor kaže...

Ipak necro u gw2 je mnogo više dinamični, Marks moraš ciljati da pogodi što više protivnika, širenje conditionsa u pravim trenucima, uključiti one forme u pravim momentima i s dodge mehanikama i td... Ja preferiram warriora s burst dmg buildovima... ima buildove gdje u 4sekundi možeš napraviti oko 20k  garantiranog dmga, samo eviscerate radi preko 10k

To ti i kazem, GW2 necro nema puno veze s GW 1 necrom,osim sta obe klase imaju undead minione.

Isto tako GW2 rit vjerovatno nebi ima puno veze s GW1 ritom osim sto bi obe klase vjerovatno koristile spirite.

Npr. mogu zamislit da GW 2 rit preuzme aspecte raznih spirita i sukladno tome dobije razlicite sposobnosti na 1-2-3,a da spirit weaponi budu nesto ala elementalist weaponi i daju sposobnosti na 4-5.

I kad bi dodavali spirite vjerovatno bi se chainali na summonera a ne na pod kao sto je slucaj s GW 1,posto je GW 2 po sebi dinamicna igra.

14 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

To ti i kazem, GW2 necro nema puno veze s GW 1 necrom,osim sta obe klase imaju undead minione.

Isto tako GW2 rit vjerovatno nebi ima puno veze s GW1 ritom osim sto bi obe klase vjerovatno koristile spirite.

Npr. mogu zamislit da GW 2 rit preuzme aspecte raznih spirita i sukladno tome dobije razlicite sposobnosti na 1-2-3,a da spirit weaponi budu nesto ala elementalist weaponi i daju sposobnosti na 4-5.

I kad bi dodavali spirite vjerovatno bi se chainali na summonera a ne na pod kao sto je slucaj s GW 1,posto je GW 2 po sebi dinamicna igra.

nevjerujem, imamo guardiane koji su trenutna summoning klasa... ajde više specijalizirani na poziv oružja i štitova ali svejedno, nevjerujem da cemo vidjeti ritualista u gw2

17 godina
Fluid Chili kaže...
Rhodin kaže...

Svi max lvl itemi (navodno - treba vidjet sto su tocno legendary weaponi) imaju iste statse (naravno ovisno o tome kako ih poslozis)...

Imaš recimo za gear (isto i za weapons, rings, necklace...) white, blue, green, yellow, orange, red. Ako si lvl 80, ili bilo koji drugi level, statsi od blue i green geara nisu isti. Dakle možeš imat identičan gear izgledom, ali ako ja imam blue a ti yellow ili orange (exotic) ti ćeš naravno imati bolje/jače statse od defense do ostalih atributa, power, precision, thoughtness, magic find itd itd

Ako sam te dobro shvatio da o tim statsima i max levelu pišeš, ako ne, sry što pišem gluposti  :)

Imao si istu shemu u GW1 - tamo su bili plavi, ljubicasti, zlatni, bilo je i crvenih, ali to su bila PvP only oruzja itd.

Stvar je bila u tome da si tamo skidao weapon upgrade sa tih oruzja i slagao oruzje kakvo tebi pase. Istina da su perfect dijelovi bili rijetki, ali dalo ih se nabavit. Takodjer si trebai i perfect inscription. Na armore su isle rune, neke su takodjer bile rijetke i skupe.

Ovdje ces imati transmutation stone sa kojim ces transmutat statse na drugo oruzje.

Dakle ideja je svaki max lvl armor ima isti iznos armora isto svaki max lvl weapon ima isti dmg. Onda ces morat nabavit nesto sa statsima koji tebi odgovaraju i transmutat ih na armor/wep koji je max lvl ili ces vec nabavit max lvl armor/wep sa statsima koji tebi odgovaraju pa ces na njega transmutat skin koji ti odgovara i stavit runu/sigil koji ti odgovaraju.

U svakom slucaju kombinirat ces statove kako tebi pasu, ako sam dobro shvatio na nacin slican onome kako je bilo u GW1 samo umjesto upgrade dijelova ces koristit transmutation stone.

Ideja je da ne postoji neki raid ili dungeon ili nesto gdje postoji tipa 1-2% sanse da ti dropa oruzje koje je jace od onoga sto imas drugdje ili armor sa boljim iznosom armora itd.

Nitko ne tvrdi da neces morat poraditi na tome da ti oruzje i armori budu stvarno maksimizirani u smjeru koji ti zelis/ocekujes - samo da ce svaki armor imat isti iznos armora i svaki weapon isti iznos dmg.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 10:42 (Rhodin).
14 godina
neaktivan
alscaul kaže...
Ashelor kaže...

nevjerujem, imamo guardiane koji su trenutna summoning klasa... ajde više specijalizirani na poziv oružja i štitova ali svejedno, nevjerujem da cemo vidjeti ritualista u gw2

Guardiani su summoning klasa?? o.O

Thats news to me :o

14 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

Pozoveš čekić, luk i mač da se bore s tobom plus shieldovi i ono na podu.... si probao igrati ???

17 godina
Guild Wars 2!

A kao guardiana su neko vrijeme usporedjivali da ima veze sa ritualistom...

Ali to sto summonaju spirit oruzje ne bih bas zvao summon clasom - prije bih onda elementalista sa elementalima zvao summoning klasom.

Vidjet cemo sve sto ce doci u ekspanzijama. Ljudi se boje eventualnih novih clasa jer je pretpostavka da bi mogle biti OP kao sto se desilo sa assassinom u GW1 kad je doso jer je doslovce mljeo sve pred sobom. Ljudi se mozda jos vise boje uvodenja novog oruzja jer nece biti moguce uvest samo 1 oruzje, svako 2h oruzje znaci 5 skilova po klasi koja ga moze nosit, svako main hand 3 po klasi, svako offhand 2 po klasi. Zamislite 1 - 2 nove klase sa ekspanzijom i 4-5 oruzja (sto je realno jer tek tako bi bas svi dobili nesto novo da se nitko ne zali da nema novosti za njihovu klasu) - kaos za balansiranje.

EDIT: evo i nekog mog warrior builda za PvP BUILD

ideja je stunat i imobilizirat ljude hammerom da se maksimizira hundred blades skill - dok su stunani puno proca crit jer ima 50% sanse, hundread blades melje u tom slucaju. Imobilize i vulnerability takodjer daju veci dmg, swapanje koje je krucijalno je olaksano/ubrzano i daje vise adrenalina za burst sa hammerom

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 11:05 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alscaul kaže...
Ashelor kaže...

Pozoveš čekić, luk i mač da se bore s tobom plus shieldovi i ono na podu.... si probao igrati ???

Ah to,pa ne summonaju spirite :))

A spirit weaponi su ionako bili buffovi za trenutni weapon,tako mogli bi ic na tu liniju.

Znaci nekakav buff koji promjeni svojstva weapona.

Ugl. sta zelim rec da su u Anetu poprilinco mastoviti,ja sam ovo bzvz u par minuta smislia,oni bi to vjerovatno puno bolje zamislili i ucinili jedinstvenim kad bi stvarno radili na Rit klasi.

Cantha ce se garant otkljucat u nekoj expanziji,moja nada je da ce dodat Rit klasu kad se to desi :)

15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
Fluid Chili kaže...
Rhodin kaže...

Imao si istu shemu u GW1 - tamo su bili plavi, ljubicasti, zlatni, bilo je i crvenih, ali to su bila PvP only oruzja itd.

Stvar je bila u tome da si tamo skidao weapon upgrade sa tih oruzja i slagao oruzje kakvo tebi pase. Istina da su perfect dijelovi bili rijetki, ali dalo ih se nabavit. Takodjer si trebai i perfect inscription. Na armore su isle rune, neke su takodjer bile rijetke i skupe.

Ovdje ces imati transmutation stone sa kojim ces transmutat statse na drugo oruzje.

Dakle ideja je svaki max lvl armor ima isti iznos armora isto svaki max lvl weapon ima isti dmg. Onda ces morat nabavit nesto sa statsima koji tebi odgovaraju i transmutat ih na armor/wep koji je max lvl ili ces vec nabavit max lvl armor/wep sa statsima koji tebi odgovaraju pa ces na njega transmutat skin koji ti odgovara i stavit runu/sigil koji ti odgovaraju.

U svakom slucaju kombinirat ces statove kako tebi pasu, ako sam dobro shvatio na nacin slican onome kako je bilo u GW1 samo umjesto upgrade dijelova ces koristit transmutation stone.

Ideja je da ne postoji neki raid ili dungeon ili nesto gdje postoji tipa 1-2% sanse da ti dropa oruzje koje je jace od onoga sto imas drugdje ili armor sa boljim iznosom armora itd.

Nitko ne tvrdi da neces morat poraditi na tome da ti oruzje i armori budu stvarno maksimizirani u smjeru koji ti zelis/ocekujes - samo da ce svaki armor imat isti iznos armora i svaki weapon isti iznos dmg.

Znam, imam puno sati u GW :) što i nije baš za hvalit.

Tstone je samo posrednik....treba ti dva oružja, što i znaš, da bi napravio jedno koje ti odgovara.

17 godina
Guild Wars 2!

Pa isto ko i u GW1 - morao si imat oruzje sa kojeg si salvegao upgrade i oruzje na koje si ga stavljao - kazem, meni se to cini kao isto sr*nje, drugo pakovanje. dapace, ovo sa trans. stoneom je bolje jer biras sto ces od kojeg oruzja imat, u GW1 ako si salvegao 1 komponentu postojala je poprilicna sansa da item pukne i izgubis ostale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Promijenili su guild Wars 2 stranicu - ima i countdown :D

LINK

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Pa isto ko i u GW1 - morao si imat oruzje sa kojeg si salvegao upgrade i oruzje na koje si ga stavljao - kazem, meni se to cini kao isto sr*nje, drugo pakovanje. dapace, ovo sa trans. stoneom je bolje jer biras sto ces od kojeg oruzja imat, u GW1 ako si salvegao 1 komponentu postojala je poprilicna sansa da item pukne i izgubis ostale.

Da, malo drugačiji sistem al ok.

U GW si imao šanse da sačuvaš, ovdje nemaš apsolutno nikakve, znači bye bye...

17 godina
Rhodin kaže...

i onda su uveli onaj salvage kit koji ima 100% sanse za spasiti sve sta hoces...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice