Ako nekome već nije jasno, "bez mjesečne pretplate" ne znači da ne žele novac. Njihov poslovni model je samo drugačiji. Čak i F2P model može iznjedriti daleko veće prihode i od mjesečne kupovine i serijskog izdavanja nadogradnji (GW model). Ne postoji firma u svijetu (pa ni Sveta stolica) koja se ne brine za zaradu i ne traži najisplativiji (maksimiziranje profita) poslovni model. ArenaNet je samo odabrao model za koji smatraju da im je najprofitabilniji, a sami efekt izostanka mjesečne pretplate već je ogroman bonus na profit. Indirektno naravno.
Ovo je u biti 100% tocan post ili barem jedan sa kojim se u potpunosti slazem, bravo Tonci (sto se mene tice, jel)!
Ono u cemu anetu ja skidam kapu (iako me to vjerojatno cini fanom) je sto ne prisiljavaju igraca ni na koji nacin da im daje novac vise od onoga potrebnog da se igru nabavi, iako davanje dodatnog novca uz kupovinu igre cini dosta primamljivim. To smatram posebno dobrim jer vecina F2P igara, iako tvrde da im je to takodjer model, cine to na jako ne fer nacin i dosta favoriziraju igrace koje im daju novac. Ponekad do mjere gdje se cini da pretplatnici i pravi F2P igraci igraju 2 potpuno razlicite igre. Dosta B2P igara radi slicnu pogresku u nesto manjoj mjeri, a onda su tu i igre sa pretplatom koje ne cine (naizgled) razliku izmedju igraca, ali za to zahtjevaju redovite uplate novca.