Grand Theft Auto V

poruka: 9.937
|
čitano: 4.098.327
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: GTA 5
Space kaže...

Tih 0.7m prodanih primjeraka se može komotno pomnožiti sa 5, ako ne i 10 jer očito ne računaju digitalnu prodaju, koja ipak u zadnjih par godina i te kako prednjači naspram box verzija za PC igre. Bilo bi fora da naprave neki zakon u kojem izdavač mora objaviti broj prodanih primjeraka neke igre i osvježavat taj broj u nekom redovitom intervalu.

ili se komotno ne mora 

da se tolko prodala igra pc verzija nebi bila upitna niti blizu 

http://revohd.com
14 godina
neaktivan

Izaći će za PC ako ne zbog piratizacije, hoće zbog fanova...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 22:17 (MaTa 96).
14 godina
odjavljen
MaTa 96 kaže...

Zbog fanova nitko ne radi igre 

pogotovo fanova koji je ne kupe 

Danas su samo novci bitni cak i njima 

14 godina
neaktivan
GTA 5

mozemo mi tu raspravljat do sutra

nitko nemoze garantirat da ce izaci za pc tako i obrnuto

morat cemo cekat nema druge

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

Nažalost ima takvih i previše...

Baš bi mogli staviti GTA V na Kickstarter. Pa da vidimo dal ima dovoljno fanova koji će financirati portanje. R* bi bio siguran da će si naplatiti troškove portanja, a fanovi će dobiti igru. Vuk sit, ovce na broju :)

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
MaTa 96 kaže...

ja onda ne vidim drugi razlog da je izbace za PC...samo će smanjit prodaju za konzole

koliko bi od vas plaćalo nešto što može skinuti za džabe

17 godina
neaktivan
GTA 5

I tako dolazimo do onih kašnjenja od par mjeseci, tko je mislio kupiti kupio je, kad se uvjere da nema konzolaša koji je planirao kupiti igru a nije, izdaju je za pc.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
protjeran
GTA 5

Pa neam svako pc koji ce moci normalno pokrenuti gta 5 i konzolu paralelno, takvih ljudi nema puno, ili konzola ili pc.

Troskove portanja ce im se isplati uvijek, uvijek ce biti dosta ljudi koji ce kupit da podmire te troskove, + ce zaraditi

Ako sam ti POMOGAO, stisni hvala :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 13:53 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
GTA 5

O majke ti, gdje da pocnem....

1. Gdje je GTA bolji.... tesko je reci ako mislite na sami gameplay, a ne prodajne rezultate jer:

- PC i mis/tipkovnica, vjerujem da nije potrebno govoriti zasto (MMORPG, FPS, TPS, RTS....) ali pritom ne mislim na voznju u FPS i TPS igrama te simulacijama, sportskim igrama, arkadama i sidescrollerima opcenito itd...

- konzole ukljucujuci Xbox 360 analogni kontroler i triggeri, PS3 analogni kontroler i pressure sensitive tipke sto je win-win za voznju i to na PC-u NE MOZETE SA TIPKOVNICOM jer je ono digitalna lol i nemojte mi tamo neke price kako to mozete ostvariti na PC-u jer ne, ne mozete sa tipkovnicom, jasno ko dan (probajte voziti konstantno istom brzinom = ne mozete, probajte mrvicu zaokrenuti volan/gume i konstanto budite u tom polozaju kao u real life-u pa onda opet jos malo skrenite i isto konstanto drzite volan u tom smijeru itd = ne mozete)... dozirati gas se moze na PS3 ali isto tako i na Xbox 360 kontroleru kao sto mozete i skretati koliko hocete, damn it, pa PC je imao analogne kontrolere i rumble prije vise od 15 god kao i Atari, Sega i Nintendo, samo jedan problem, nije ga PC popularizirao vec Nintendo i BTW Xbox 360 controller says hi (radi i na PC-u ono, pa ako vam smeta tipkovnica imate ga) = najbolji analogno digitalni kontroler koji je ikada napravljen i nije obicni sat, to je svicarski sat {#}

- Problem je sto ne mozete jedno i drugo istovremeno koristiti (mis i kontroler)....

2. Vgchartz = samo ficicke kopije igara... nisu ukljucene digitalne ali te brojke su realne i nisu nikakva izmisljotina, jedino je bitno zadnji datum promjene (za GTA IV je azurirano)

3. Sto se tice Wii U-a, reci da svi govore da je slabiji od PS3/Xbox 360 konzola je laz jer nije istina, istina je da NE govore svi dobro o CPU ali o RAM i GPU govore samo dobro odnosno niti jednom nisu nista lose govorili (poznati developeri, daj malo googlaj jbt) osim ako ne mislis na one prastare rumore i rasprave po tamo nekakvim forumima koji su govorili svakakve gluposti u korist Wii U-a i obrnuto kao i za svaku drugu konzolu koja je dolazila nevezano iz cijega tabora (ukljucujuci i Atari/Segu)... pola toga je uvijek bilo laz, uvijek (zamisli, rumori koji su bili i prije 10-20 godina). Sada istina odnosno ono sto znamo... i logika:

- 1 GB + 1GB DDR3 1600 rama (to je u Wii U) je bolje nego 256 MB + 256 MB rama kako god okrenes jer svi znamo da je npr. kolicina ram memorije mnogo bitnija nego brzina memorije (npr. DDR2 4GB je bolje nego DDR3 2GB)....

- Za GPU stoji AMD HD (high definition) Radeon series odnosno minimalno HD 2000 serija ali kao sto vec ptice na granama znaju, HD 2000- 4000 nije u produkciji vise (nisam siguran za HD 5000), ako stoji AMD znaci li to onda ovo:

The Northern Islands series is a family of GPUs developed by Advanced Micro Devices (AMD) for its Radeon line, based on the 40 nm process.

Starting with this family, the former ATI brand was officially discontinued in favor of making a correlation between the graphics products and the AMD branding for computing platforms (the CPUs and chipsets).

Dakle, AMD HD serija je pocela sa HD 6000 serijom (ni manje, ni vise... vise nije ATI)..... na Nintendovom site-u pise AMD HD za Wii U, a za Wii stoji ATI/AMD klik (s razlogom stoji ATI/AMD za Wii izgleda), pa ako logicki gledamo ispada da je Wii U GPU minimalno custom HD 6000 serija. Jos nesto, valja napomenuti da Nintendo nikada nije otkrivao tehnicke specifikacije pa to ne ocekujem niti sada (po stoti put i onda kada su predstavili bolji hardver od konkurencije).... EDIT: evo sada nasao da neki kazu da je custom HD 5670 GPU odnosno bolji nego ovaj na PC-u (opet nista potvrdeno/dokazano, samo spekulacije), a reci da je taj "bolji" HD 5670 slabiji od ATI X 1800 256 MB vram i nVidia 7800 256 MB vram kartica je debilno (ono sto je u PS3/Xbox 360).

- CPU je potpuno druga prica i samo se zna da je u 45nm proizvodnom procesu (Wii broadway je 90 nm), multicore, Power@ based, da ima eDRAM-a, da je na istom "dye-u" kao GPU i to je to i ako se prisjetimo GameCube-a, samo su mu zbog toga digli performanse jer su CPU i GPU priblizili i stavili "u jedno".... jedni rumori govore da je trojezgreni, a drugi cetverojezgreni. Sto se tice onog IBM 1.6 GHz procesora koji ima uz to dosta eDRAM-a ako je istina, klik - IBM.... taj ja procesor jaci od Xbox 360 procesora kako mnogi "geek"-ovi kazu na tom taktu (to nije poboljsani Broadway), da si to procitao do kraja shvatio bi, to je isto kao da si rekao da je Pentium 4 clockan na npr. 3.6 GHz jaci od moje jedne stock jezgre i/ili downlockane na i5 2500K procesoru, ne, nije... jedini problem, ne znamo nista konkretno i to je isto rumor odnosno nigdje nije potvrdeno da je to Wii U CPU ali samo kazem, ako je istina to onda je jaci od Xbox 360 CPU-a i tada 4A games govori gluposti (usput, sami su izjavili da bi mogli zavrtjeti Metro na iPad-u DA ZELE tako da ih ne treba toliko drzati za rijec), GTA nikada nije trazio procesorsku snagu jer objasni mi onda, zasto se na konzolama vrti bez ikakvog problema i to na 2006 CPU koji je u produkcije bio prije toga, a na PC hardveru odnosno CPU iz 2008-2012 ima probleme i igra ne zna iskoristiti procesor u bas toj igri (i drugim losim portovima), a ostale igre se vrte bez ikakvih problema.... oke, shvacam da PC ima postavke odnosno slidere gdje ces si povecati broj vozila, ljudi itd ali cek malo, zasto se to nebi moglo srezati i za Wii U ako je CPU smilja slab i nemoj zaboraviti da ove sada konzole nisu full HD? Ne kazem da ce GTA 6 doci za Wii U jer tko zna kakva ce to igra biti i sto ce trazti ali ne vidim zasto nebi mogao doci GTA V (current gen igra)... recimo, ja sam vrtio GTA IV na prastarom Athlon 64 1.8 GHz jednojezgrenom procesoru sa HD 4670 karticom na low - 1024x 768 i dobio sam 15-16 FPS dok se vozikam, nekada vise ali nekada i frame dropovi do 5-10 FPS-a

Samo par citata (ovo "small" se odnosi na MBO, a ne na samo kutiju koja je vise bila estetika):

The GameCube: simple, small, cheap to manufacture, much more powerful than its predecessor, and comfortably inline with the technical prowess of its two competitors—both of which had launch prices that were $100 more expensive, and both of which lost money on each launch unit sold.

Bla bla....

It means that the difference in power between the GameCube and the Wii is smaller than the difference in power between, well, any two previous sequential console generations. It's a smaller jump than the Xbox to the Xbox 360; it's smaller than PS2 to PS3; it's smaller than N64 to GameCube; smaller than NES to SNES; and on and on.

Uvidas li razliku? Wii je vise-manje isti kao GC ali Wii U je osjetno bolji od Wii-a (njihovog vlastitog sistema), GPU i RAM su osjetno bolji od current gen konzola, ne govorim o PC-u jer ce PC biti jaci i od drugih next gen konzola tako da i UE4 engine ce zivjeti na konzolama jer Epic voli konzole vise nego PC bez obzira sto su slabije i sigurno nece dopustiti da konzole nestanu (pitajmo se zasto = lova).... e sad, sto se zbilja krije ispod haube jos uvijek ne znamo ali na neke stvari mozemo logicki gledati.

4. Ovo da konzole nemaju ekskluzive ne mogu shvatiti.... kako netko moze to reci i poslije: "ajoj, ja sam znao samo za ovo i ovo... a za sto drugih ekskluziva ne" (samo R* je imao dosta console ekskluziva, da ne ubrajamo druge developere gdje bi se tek vidjelo pravo znacenje rijeci ekskluziva), sorry ali daj se nauci jednom koristiti Google {#}

Sada odoh prelaziti sve GTA igra (i to vise puta) dok mi ne dode PS3 verzija jer sam bas nesto nahajpan, a u buducnosti i PC verziju koju cu ovoga puta kupiti u startu jer mislim da bi mogla doci i ocekujem dobru igru + nadam se da ce se ostvariti V:MP projekt i btw, pojedincima nekada nije smetao GTA SA kada je dosao kasno za PS2, a sada je problem sto GTA V dolazi na current gen konzolama, a ne next gen lol.... a GTA SA je bila i ostala jedna od najboljih igara svih vremena i najvecu slavu je ostvarila upravo na PS2 konzoli jer je tim putem otisao novac Rockstar-u i to ne mijenja cinjenicu da sam ja vise igrao PC verziju nego PS2 (PC verziju sam piratizirao i tek nedavno kupio na popustu, nije to bas neki uspjeh za R* jer bi za njih bolje bilo da sam platio full cijenu kada je igra tek izasla za PC).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 1:26 (lovac82).
Moj PC  
6 10 hvala 1
17 godina
lovac82 kaže...

moja biblija ima manje teksta od ovog, majko mila.

16 godina
lovac82 kaže...

Kolko si piva popio da ti se ovako razvezo jezik?

Stranice su trenutno nedostupne.
15 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

i sta si napisao sto vec 100 putan nije napisano....

a ja gore teme vidio u zivtu nisam koliko samo offtopica i suplje price, ne mogu da vjerujemm...{#}

13 godina
neaktivan

lovac82, po tebi je bolje da možeš ići konstatnom brzinom nego da imaš veći FPS, bolje teksture, da imaš igru besplatno(ako skineš piratsku)...

btw ide li auto konstatnom brzinom u gta nije toliko važno, ako ti je baš stalo do toga, svakih 5-10 sec otpusti tipku, ako ti je to toliko teško imaš rođake u crnoj gori ;)

14 godina
protjeran
GTA 5
ko je vidio u gta pustat gas? i lagano skretat hahha
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
MARKOcVp kaže...

Pa možda u San Andreasu nemoraš puštat, al bome u GTA IV i sa hard kočenjem misliš se oćeš li uspit smotat u zavoju.

Pingu ;)
13 godina
neaktivan
Vapor kaže...
MARKOcVp kaže...

Pa možda u San Andreasu nemoraš puštat, al bome u GTA IV i sa hard kočenjem misliš se oćeš li uspit smotat u zavoju.

super još jedan konzola fanatik, di je PC od konzole ko nemo od zemlje

15 godina

Na koga misliš da je konzola fanatik jer ja nisam. 

Pingu ;)
14 godina
protjeran
Vapor kaže...
MARKOcVp kaže...

Samo pustis gas, skrenes i opalis space, kad se zakrene opet po gasu, uvijek uspije, bez obzira na brzinu, jos u gta 4 auti nisu brzi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 15:36 (MARKOcVp).
16 godina

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asterix kaže...

Ne kuzim zasto ljudi potpisiju to kad GTA serijal nemoze proc bez PC-a.. mislim traje pet sekundi da potpises ali nepotrebno kad ce i ovako izac.

Life is Simulation
17 godina
GTA 5

ti potpisi rockstaru nista ne znace kad i tako 50% ljudi koji su potpisali peticiju nece kupit igru nego ju skinut.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mar123 kaže...

ti potpisi rockstaru nista ne znace kad i tako 50% ljudi koji su potpisali peticiju nece kupit igru nego ju skinut.

ako i to 

17 godina
lotar1919 kaže...
Asterix kaže...

Ne kuzim zasto ljudi potpisiju to kad GTA serijal nemoze proc bez PC-a.. mislim traje pet sekundi da potpises ali nepotrebno kad ce i ovako izac.

PA jednostavno, da kad igra i izadje na PC, mogu rec da je to radi peticije.... :-D

14 godina
protjeran
GTA 5

A cujte, ta peticija nikam nesmeta, 1minuta glas i gotovo, eto tako reda radi, neka se vidi koliko gamera zeli gta 5 na pc-u.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
MARKOcVp kaže...

A cujte, ta peticija nikam nesmeta, 1minuta glas i gotovo, eto tako reda radi, neka se vidi koliko gamera zeli gta 5 na pc-u.

jadan li je pc ,ako ima samo 100 000 igraca :D

14 godina
protjeran
Arnold Layne kaže...
MARKOcVp kaže...

a cuj njima da 100000 ljudi kupi igru isplati imas se to napravit, u plusu su, a sigurn oce puno vise ljudi kupit, sta ne? ovo je bas epic nastavak gta

14 godina
odjavljen
MARKOcVp kaže...
Arnold Layne kaže...
MARKOcVp kaže...

a cuj njima da 100000 ljudi kupi igru isplati imas se to napravit, u plusu su, a sigurn oce puno vise ljudi kupit, sta ne? ovo je bas epic nastavak gta

siguran sam da hoce 
samo moraju pocetni review-i za pc verziju bit dobri

Ona pocetna neoptimiziranost GTA IV je unistila pc prodaju IMHO 

14 godina
protjeran
GTA 5

Pa da nije niko htio dat 400kn za poluproizvod, a to je i bio kad je izaso.

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Predator003 kaže...

lovac82, po tebi je bolje da možeš ići konstatnom brzinom nego da imaš veći FPS, bolje teksture, da imaš igru besplatno(ako skineš piratsku)...

btw ide li auto konstatnom brzinom u gta nije toliko važno, ako ti je baš stalo do toga, svakih 5-10 sec otpusti tipku, ako ti je to toliko teško imaš rođake u crnoj gori ;)

Nee..... meni je bitno igrati dobru igru a ne tamo neku trash, grafika mi je zadnja odnosno nije jednaka boljoj igri sto opet ne znaci da mi smeta jer vidi cuda imam PC (ne mijenjam PC ko carape ali uvijek uzimam "high end" hardver odnosno x1950, 8800 gt, gtx 460 i za 1-2 vjerojatn onesto tipa gtx 580 - 680 odnosno sto ce vec tada biti u "top ponudi" single GPU kartica, ovo za piratsku necu niti komentirati jer da svi to prakticiraju igara vise nebi bilo.

GTA opcenito vise igram na PC-u sa tipk/misem + SAMP/MTA + modovi itd (GTA 1 i 2 sam vise igrao na konzoli)....

Smisao mojeg posta je da nema bolje/savrsene verzije, konzola ima nesto sto PC nema i obrnuto, barem si siguran da ce ti sve igre raditi (PS3/60 su iz 2006 god), s PC-om iz te godine danas se ne mozes bas naigrati + kontroler je kod konzola "out of the box".... sto se tice upravljanja sa kontrolerom, to nije uopce tesko (barem ne meni jer sam se naucio igrati sa analognim gljivama davnih dana odnosno N64/PS1). Nisam nikakav console fanatik odnos no fanboy, samo sam "games fanatik" nebitno gdje igram igru...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 16:58 (lovac82).
14 godina
neaktivan
GTA 5

Gta 5 ce biti isti ko gta4 ( animacije....) samo drugacije vrijeme.

Allen
Moj PC  
0 5 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice