ma ja se lijepo prebacujem natrag na PES, iz principa. Nebitno, čak i ako novi engine PES-a bude lošiji nego što je FIFA na trenutnoj generaciji, oni bar uvijek drže do PC igrača, uvijek je bila ista igra kao na konzolama.
Ovako neceg sam se i pribojavao...al ne radi to EA da bi PC igrace zakinuo...nego da bi sto vise ljudi "Prisilio" da kupe XboxO ili PS4..sve je to spojeni marketing sa sonyem i microsoftom...
Jedan o drugom ovise, tako da se nakraju i jedan drugom podređuju...
Sad postavlja se pitanje...ZASTO EA nezeli i za PC izbacit nex-gen verziju FIFE14. Dali je to zato da PC igraci nebi cekali, ili zato jer im se neda opttimizirati igru za PC, ili je pak zato jer nezele djelit vrijeme za izgradu i optimizaciju PC verzije. S druge strane...svaki engine, svaka igra je ustvari radje na na PC-u, al po "nacelima" i toolovima za konzole. Razlika u tome je sta je developeru puno lakse igru optimizirat za tu jednu konfiguraciju koju imaju konzole nego za miljon u slucaju PC-a...
Nadam se da ce nekako EA ukomponirat i ovu generaciju i nex gen FIFU 14 na PC..makar sa nekim updejtom u smislu DLC-a...mozda dodat lupam gluposti 5-10 dolara i dobijes upgrade na FIFU 14 nex gen, kad narano ona kasnije izadje.
ma ima tu istine, svakako. Samo mi nije jasno što oni gube s time da naprave next-gen verziju za PC i izdaju je u isto vrijeme kad i onu za next-gen konzole? ne vjerujem da bi im to pretjerano omelo prodaju konzola i FIFE 14.
još jedna stvar koja me zanima, što je s onima koji posjeduju npr. PS3 i kupe FIFU 14, ovu igru iz trenutne generacije i onda žele i next-gen za novu konzolu. Msilim da nebi bilo u redu da kupuju FIFU 14 dva puta, trebalo bi takvima dati bar neki veći popust na tu next-gen verziju.
EA su Bože me oprosti rečeno cigani. Sad se vidi da im nije stalo do pc igrača. Sva sreća pa nisam fan fife pa me ova vijest niti ne čudi.
EA su Bože me oprosti rečeno cigani. Sad se vidi da im nije stalo do pc igrača. Sva sreća pa nisam fan fife pa me ova vijest niti ne čudi.
Ja jesam fan fife pa me ova vijest ne čudi lol. Pa nisu bezveze proglašeni najgorom kompanijom ove godine.
ma ja se lijepo prebacujem natrag na PES, iz principa. Nebitno, čak i ako novi engine PES-a bude lošiji nego što je FIFA na trenutnoj generaciji, oni bar uvijek drže do PC igrača, uvijek je bila ista igra kao na konzolama.
Mene svakako nešto vuce prema sony-u i konami-u...tako da mi ovi sa svojom politikom dodatno olaksavaju stvari...ali valja se strpiti do E3 sajma.
Ništa se nemre znat iz takvog trailera, jest da izgleda lijepo ali ovo je čisti pre render. Treba čekat neki in game i vidjet kak to izgleda.
Tommy_123, pa zakaj nisu na predstavljanju konzole pokazali pes i njegov čudesan engine već fifu? Zar to microsoft favorizira jednu igru ili su jednostavno pokazali ono kaj je bolje?
Pa nemogu ovi prezentirati PES ako KONAMI nije pristao na to ili nisu zeljeli da sada bilo sta prezentiraju...valjda je red da prezentiraju novi PES ili MGS na novom PS-u. Ipak su svoji.
Sigurno su dugo razmišljali koji nogomet prezentirati kad se jedan od njih prodao 5 puta više od drugoga. I važnije je pitanje zašto Konami nije predstavio PES na PS4 konferenciji nego zašto nije Microsoft.
Gej potez EA u svakom slučaju i ne vjerujem da bi se nekim patchom moglo ubaciti novi engine. U najboljem slučaju možda dobijemo kakav demo na novom engineu nakon izlaska za konzole.
Idem ove godine na PES, a za FIFU 15 ćemo vidjeti.
Također..Ocekujem da Pes expoldira sad i kuopit cu ga jer ova fifa je tesko smece...
Stvarno, svi trebamo kupiti PES i podrzati Konami, ne igram ga vec 3 godine, ali ovaj EA je smece obicno, kolko god da bude igriva ta nova FIFA, nema teorije da je kupim, fuj.
meni je i fifa 13 laggala na PC-u zbog loše konfiguracije tako da se ne brinem toliko već čekam cijenu Xboxa da vidimo šta će tu bit :D
Hmm, zanimljivo. Samo, ne kužim sada kako to misle izvest. Ne vjerujem da će 360 i trojka dobiti staru verziju a mi novu u isto vrijeme. Možda će onda PC verzija kasnit par mjeseci. Aj, valjda će biti mnogo toga jasnije na e3-u.
Kaj je problem modificirati i prilagoditi engine trenutnoj generaciji konzola? Oduzmeš onoliko koliko će smetati u normalnom izvođenju i to je to.. što radiš kad ti grafulja šteka u prikazu neke igre?
Ovako neceg sam se i pribojavao...al ne radi to EA da bi PC igrace zakinuo...nego da bi sto vise ljudi "Prisilio" da kupe XboxO ili PS4..sve je to spojeni marketing sa sonyem i microsoftom...
Jedan o drugom ovise, tako da se nakraju i jedan drugom podređuju...
Sad postavlja se pitanje...ZASTO EA nezeli i za PC izbacit nex-gen verziju FIFE14. Dali je to zato da PC igraci nebi cekali, ili zato jer im se neda opttimizirati igru za PC, ili je pak zato jer nezele djelit vrijeme za izgradu i optimizaciju PC verzije. S druge strane...svaki engine, svaka igra je ustvari radje na na PC-u, al po "nacelima" i toolovima za konzole. Razlika u tome je sta je developeru puno lakse igru optimizirat za tu jednu konfiguraciju koju imaju konzole nego za miljon u slucaju PC-a...
Nadam se da ce nekako EA ukomponirat i ovu generaciju i nex gen FIFU 14 na PC..makar sa nekim updejtom u smislu DLC-a...mozda dodat lupam gluposti 5-10 dolara i dobijes upgrade na FIFU 14 nex gen, kad narano ona kasnije izadje.
Danas mi to više ne pije vodu. Konzole nove generacije i pc su jedna te ista arhitektura. Nikad tehnički i po mogućnostima nisu bili bliže nego sada. Sami su rekli da je sad jednostavno raditi igre za sve tri platforme.
Prema tome, kako sam već rekao, jedini razlog po meni je onaj koji si sada i ti spomenio a to je ekskluzivnost konzola nove generacije te vjetar u leđa kako bi se potakla prodaja jer na kraju krajeva konzole su činile 98% prihoda kojeg su ostvarili prodajom fife. U svakom slučaju treba pričekati službene vijesti jer nema smisla ovako napamet pogađati... naravno da bi mi bilo žao da se nešto takvo dogodi jer ove godine po prvi put više fifu igram preko računala nego preko PS3...
Hmm, zanimljivo. Samo, ne kužim sada kako to misle izvest. Ne vjerujem da će 360 i trojka dobiti staru verziju a mi novu u isto vrijeme. Možda će onda PC verzija kasnit par mjeseci. Aj, valjda će biti mnogo toga jasnije na e3-u.
Kaj je problem modificirati i prilagoditi engine trenutnoj generaciji konzola? Oduzmeš onoliko koliko će smetati u normalnom izvođenju i to je to.. što radiš kad ti grafulja šteka u prikazu neke igre?
Pa normalno da je problem ako je engine razvijan za moderan hardver, a ne onaj od prije 10 godina. Ajd uzmi komp iz 2003 pa pokreni bilo koju modernu igru.
Ne izvlači informacije iz guzice, molim te.
Ne izvlači informacije iz guzice, molim te.
Sva sreća pa su tvoje informacije iz glave!
http://www.vgchartz.com/game/70738/fifa-soccer-13/
http://www.vgchartz.com/game/70737/fifa-soccer-13/
Samo na PS3 i xbox fifa se prodala u nešto preko 11 milja komada u svijetu. Nešto sitno se još prodala i na PS2, viti, nintendz ds, nintendu wii-u i još kojekakvim konzolama
Ovo ovdje su ti podaci prodaje u svijetu na računalu pa baci matematiku koliki je to udio u cjelokupnoj prodaji fife
http://www.vgchartz.com/game/70739/fifa-soccer-13/
I da, nisam rekao da na sadašnjoj generaciji konzola može bez problema raditi novi engine ali ako se modificira i prilagodi, zašto ne. Još uvijek na staroj kanti mogu pokrenuti novog tomb raidera samo je pitanje u kojoj rezi i na kojim detaljima ali je moguće, pa zato ne vidim zašto se ne bi mogao engine prilagoditi sadašnjoj generaciji konzola uz neke ustupke glede kvalitete prikaza.
Naravno, očekujem komentar na službene podatke prodaje fife na svim platformama zaključno s 11.05.2013. god. Kako vidiš nisam ih izvukao iz guzice već s neta..
Napokon, da vam je taj EA otvorio oči sa takvim postupkom i pokazao, da pes iako ponekad manjkav i blesav, je ipak bolja user friendly i pc friendly igra te zaslužuje biti kralj nogometa što je uvijek i bio.
Fifa će ovim potezom ubiti svoje pc igrače, i tako im i treba jer su EA govna bez premca.
Napokon, da vam je taj EA otvorio oči sa takvim postupkom i pokazao, da pes iako ponekad manjkav i blesav, je ipak bolja user friendly i pc friendly igra te zaslužuje biti kralj nogometa što je uvijek i bio.
Fifa će ovim potezom ubiti svoje pc igrače, i tako im i treba jer su EA govna bez premca.
Ma prekrasno! Koliko konami drži do svojih igrača najbolji podatak je kakav im proizvod nudi zadnjih nekoliko godina... Koliko igrači drže do konamia najbolji je podatak pad prodaje igre iz godine u godinu. Nekadašnji kralj s gotovo 8 milja komada pao je na ispod dvije milje ove godine... ljubav konamia i igrača je nemjerljiva po svim pokazateljima..
Naravno, očekujem komentar na službene podatke prodaje fife na svim platformama zaključno s 11.05.2013. god. Kako vidiš nisam ih izvukao iz guzice već s neta..
Svaka ti čast na matematici onda. PS3 je prodao 6m, xbox 4m, a ukupno je prodano 14.5 milijuna. Ti tvrdiš da je od tih preostalih 5 milijuna skoro ništa prodano na PC-u. Kakvih 98% lol. Pa samo je preorderano negdje 3 milijuna PC kopija.
Svaka ti čast na matematici onda. PS3 je prodao 6m, xbox 4m, a ukupno je prodano 14.5 milijuna. Ti tvrdiš da je od tih preostalih 5 milijuna skoro ništa prodano na PC-u. Kakvih 98% lol. Pa samo je preorderano negdje 3 milijuna PC kopija.
Kako si došao do 10 milja i razlike od 5 milja a sam navodiš 14.5 milja? Jednostavnom matematikom dođemo do 11 milja prodanih komada na PS3 i xbox a s obzirom da je igra prodana u nešto preko 12 milja a nisamo zbrajali ostale konzole opet mi se teško ukalupiti u tvoje brojeve?
Kaj je tako teško zbrojiti koliko je prodano na PS3 a koliko na xboxu? Zašto umanjuješ cifre? Smanjio si je za okruglo milijun komada. Pa da ponovim jer vidim, gubiše se u ciframa. Za PS3 prodano je 6.42 milje komada a za xbox prodano je 4.65 milje komada. Čemu krađa milijun kopija?
Možeš mi dati podatak o tih prodanih 14.5 milijuna kopija igre? Službeno je igre prodano u nešto preko 12 milja. Dao sam ti link iz kojeg možeš izvući koliko je igre prodano pa zbrajaj. Isto tako može link o tih 3 milje preordanih kopija? Da ne izvlačimo podatke kako ti kažeš iz guzice, dao sam ti linkove. Isto očekujem i od tebe...
Koliko igrača ima na kojoj platformi lijepo se vidi na marketu pa tako na PS3 uvijek imaš na marketu između 1.5 i 2 milijuna aukcija a na PC između 150 tisuća i 180 tisuća? Zar je moguće da tvojih 6 milja PS3 igrača napravi deset puta više aukcija od tvojih fantomskih 3 milje na PC. Omjer na marketu više sugerira one brojke koje sam ti ja dao a to su 6.4 milje PS3 igrača i oko 350 tisuća PC igrača..
Edit: našao sam podatak da je po zadnjem izvješću ea sportsa igra sveukupno prodana u 14.5 milijuna kopija. Znači, na dvije platforme ( PS3 i XBOX ) prodana je u maloprodaji u preko 11 milja komada. U tu cifru naravno nije uračunata prodaja igre preko PS storea i xbox live-a. Ostalo je još 3.5 milje komada koje treba raspodijeliti na online prodaju xboxa i ps3 kao i svih ostalih konzola na tržištu pa i računala... no do tih podatak nisam došao, trenutno..
no kad sad to sve lijepo raspodijeliš na sve konzole ispadne da je na pc prodano u najboljem slučaju igre oko milijun komada i da, u pravu si. Prodaja na konzolma ne sačinjava 98% sveukupne prodaje nego negdje oko 93%.
Ispričavam se....
A baš sam napisao odličan post koji sad moram editirati zbog tvog editiranja. Šteta.
E ali dodat ću još nešto reda radi.
1. Ovaj link koji si ti dao uopće ne obuhvaća cijeli svijet nego US, UK, Francuska, Japan, Njemačka. Oni navode da na to opada 70% prodaje, što nije 100%
2. Još važnije, svi ti podaci koje si dao su iz maloprodaje, to jest fizičke kopije iz dučana. Ajd ti sada fino napravi anketu u FIFA 13 temi da se vidi tko je kupio fizičku kopiju, a tko samo key preko Origina/g2play/eplati... pa još malo promisli koliko su te tvoje brojke točne.
Dok god podaci digitalne distribucije ne postanu javni ili barem donekle dostupni, ikakva rasprava o broju prodanih primjeraka je bezvezna.
A baš sam napisao odličan post koji sad moram editirati zbog tvog editiranja. Šteta.
A kamo ti se žuri? Cijeli dan je pred nama...
A kamo ti se žuri? Cijeli dan je pred nama...
Pa nije imalo smisla nakon isprike šutirati te dok ležiš .
Editirao sam gornji post sa sitnicama koje nisi uzeo u obzir.
2. Još važnije, svi ti podaci koje si dao su iz maloprodaje, to jest fizičke kopije iz dučana. Ajd ti sada fino napravi anketu u FIFA 13 temi da se vidi tko je kupio fizičku kopiju, a tko samo key preko Origina/g2play/eplati... pa još malo promisli koliko su te tvoje brojke točne.
Nisu to samo keyevi pošto oni te keyeve skeniraju sa fizičkih kopija ;)
E ali dodat ću još nešto reda radi.
1. Ovaj link koji si ti dao uopće ne obuhvaća cijeli svijet nego US, UK, Francuska, Japan, Njemačka. Oni navode da na to opada 70% prodaje, što nije 100%
2. Još važnije, svi ti podaci koje si dao su iz maloprodaje, to jest fizičke kopije iz dučana. Ajd ti sads fino napravi anketu u FIFA 13 temi da se vidi tko je kupio fizičku kopiju, a tko samo key preko Origina/g2play/eplati... pa još malo promisli koliko su te tvoje brojke točne.
Dok god podaci digitalne distribucije ne postanu javni ili barem donekle dostupni, ikakva rasprava o broju prodanih primjeraka je bezvezna.
1. Tu se ne slažem s tobom je su tu rezultati za cijeli svijet a možeš posebno pratiti i najveća tržišta kao što su ova koja si ti nabrojao. Ovisno kakvu si si pretragu složio
2. Tu se u potpunosti slažem s tobom i to sam rekao, ovo su podaci za maloprodaju.
3. I tu se slažem s tobom, teško je, gotovo nemoguće doći do podataka digitalne distribucije. No trebao bi znati kako uz znatne rezultate digitalne distribucije za računala sasvim sigurno ea sports bilježi i znatne rezultate digitalne distribucije na PS3 i xboxu.
Naravno da su rasprave bezvezne, pogotovo ako ne možeš baratati sirovim brojkama, no kako sam rekao market može biti pokazatelj koliko igrača igra igru na pojedinoj platformi...
http://www.vgchartz.com/game/70738/fifa-soccer-13/
primjer: amerika, europa, japan, ostatak svijeta, na kraju zbroj. Kako to nisu rezultati za cijeli svijet?
Regional Definitions
Data is directly estimated in the following countries on a weekly basis for around 5000 SKUs using the methodology outlined above:
- USA
- UK
- Germany
- France
- Japan
Collectively, we estimate that total retail game sales in these 5 countries account for around 70% of the Global market. The raw data collected in these five regions are used to produce two extrapolated charts:
- Europe - UK + Germany + France extrapolated to represent the European Totals
- Global - USA + Europe + Japan extrapolated to represent the Global Totals
During 2012, VGChartz has plans to produce further direct charts for Canada, Spain, Italy, Latin America, Australia and Asia - each new chart will provide more regional insight along with greater Global accuracy.
Tak piše na njihovoj stranici. Nigdje ne piše što točno bi spadalo u Rest of the World.
EDIT: Koliko igra i koliko je prodano nije ni blizu ista stvar. Možeš okvirno prvi mjesec procijeniti, ali ovako kasno nikako. I to još samo za jedan mod igre koji velik dio igrača ne igra uopće.
http://news.futhead.com/posts/fifa-14/24355-fifa-14-will-not-ignite-pc
ako im je vjerovati.... hmmm, nije dobro
http://news.futhead.com/posts/fifa-14/24355-fifa-14-will-not-ignite-pc
ako im je vjerovati.... hmmm, nije dobro
Objektivno gledajući, ovo je narealniji scenarij. No postavlja se pitanje, hoće li PC i iduće godine dobiti isti tretman kao PS3 i xbox360 ili će mu EA dati ignite verziju. Ako sudimo po prošlosti, hmm.
Objektivno gledajući, ovo je narealniji scenarij. No postavlja se pitanje, hoće li PC i iduće godine dobiti isti tretman kao PS3 i xbox360 ili će mu EA dati ignite verziju. Ako sudimo po prošlosti, hmm.
Mislim da će iduće godine sve biti u redu a da je ovo samo marketinški trik u promociji novih konzola. Ebiga, od toga im svima ovisi budućnost..
Ništa, PS3 u oglas i pripreme za PS4.... druge nema.. samo činjenica je da u dvije godine nežću skupiti coinsa na PS4 koliko sam u 6 mjeseci skupio na PC.
Sve to znači lošiju momčad, manje interesa, više živciranja i tako...