Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.004.192
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

ZANIMA me da li netko probao farming simulator 2015 posto sad ima da se kupi pre order verzija.Gledao sam trejler i izgleda EXTRA.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013

KOPIRAS U MODS

14 godina
neaktivan
gefufna kaže...

http://www.modhoster.de/mods/actros-palfinger-pk-34002-sh

ovaj mod actrosa je najbolji za prijevoz paleta..otvoris stranice natovaris palete sadnica i zatvoris..vozis kuda hoces i ne ispadaju..
ali ne koristim njegov kran nego imam malog Linde viljuskara sa kojim natovarim, a na podrucju sadnje si traktor sam uzme s kamiona sadnice... 

http://www.modhoster.de/mods/mercedes-actros-iv

ima i ovaj samo ga nisam isprobao dali isto funkcioniira...

i jedno pitaanje koje sam vec postavio ali nisam dobio odgovor....natovarim trupce na prikolicu i kad krenem sve poispada, dali ima neki nacin kako ih pricvrstiti...

jel ima za te kamione i prikolica dodatna da vise stane?

12 godina
neaktivan
kuki123 kaže...

KOPIRAS U MODS

ha? Sto to?{#}

12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...
gefufna kaže...

http://www.modhoster.de/mods/actros-palfinger-pk-34002-sh

ovaj mod actrosa je najbolji za prijevoz paleta..otvoris stranice natovaris palete sadnica i zatvoris..vozis kuda hoces i ne ispadaju..
ali ne koristim njegov kran nego imam malog Linde viljuskara sa kojim natovarim, a na podrucju sadnje si traktor sam uzme s kamiona sadnice... 

http://www.modhoster.de/mods/mercedes-actros-iv

ima i ovaj samo ga nisam isprobao dali isto funkcioniira...

i jedno pitaanje koje sam vec postavio ali nisam dobio odgovor....natovarim trupce na prikolicu i kad krenem sve poispada, dali ima neki nacin kako ih pricvrstiti...

jel ima za te kamione i prikolica dodatna da vise stane?

Isprobao sam tog Actrosa Palfingera, i nema ljubavi medju nama. kaoprvo, stane na njega svega 3 palete. I nisu pricvrscene nikako. Iako se moze zatvoriti stranica, na prvom zavoju mi se kamion nagnuo i sve tri palete poispadale. A njegov kran je posebna prica, spor, kompliciran i nikako s njim ne mogu uhvatiti paletu vune. Dok sam ukrcao s njim 3 palete, sa svojim Agrovectorom preradjenim, ukrcam 12 paleta na neku drugu prikolicu. Moj savjet za prijevoz paleta: uzmite si neki posteni low-loader (labudicu za vozila) koja ima blokiranje tereta (mora moci blokirati i palete ne samo vozila prikolice i bale). I mirna Bosna...

Mali trik: palete vune se mogu naslagati na prikolicu u vise 'katova' ja probao 4 kata i moja prikolica ih sve blokira. 8x4=32 palete,meni dosta.{#} Evo slike:

http://i58.tinypic.com/2hqgj2r.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 15:59 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

E da,popuna vramana kad se čeka da dozori ostali urod.Malo vježbe i ide utovar sasvim dobro.Mercedes je stvarno dobar.Računao sam da imam između 500 i 600 stabala.Ništa mi ne šteka...za sada,a šta se tiče količine sadnica na onom priključku nekako mi se zgodno činilo da povećam tu količinu sa 17 na 100 i sasvim je ok.Transport paleta je grozan.Razmišljam staviti nekakav grajfer kod pilane da njime samo istovaram na hrpe ili u one placeable šragle (hahaha).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Pogledao sam hrpu videa o loggingu na Jutjubu, i puno naucio i uvidio svoje greske. Sada sve ide bez problema.

Malo strpljenja, puno vjezbe i....logging mi je u krvi!!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 18:11 (BULIGO).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Trebam neki savjet.Kad utovaram na ovu prikolicu balvani stalno polako plešu i klize nekud.Probao sam i zakvačenom prikolicom i otkvačenom i isto je.Kad se vozi onda su locked ali kod utovara me živciraju.Gdje griješim????{#}

Istovar je bajka.Ide sve kao po loju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 21:42 (goransmy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

e BULIGO da li se moze nakon prerade mape sa giants editorom nastavit igra di sam snimio,da svi novi objekti budu,a da nemoram ponovo igrat?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

e BULIGO da li se moze nakon prerade mape sa giants editorom nastavit igra di sam snimio,da svi novi objekti budu,a da nemoram ponovo igrat?

Ma naravno da se moze! Pa i ja non-stop prckam po Hagenstedtu i eto vec preko 200 sati igram. mapa je mapa.Jedino ti javi da nema vise toga-i-toga ako nesto maknes.

E,bas me zaintrigirala ona tvoja ideja o prenamjeni golf terena i kampa. Otisao sam ih obici za svojim Quadom, dobro pregledao, i ideja ti je fenomenalna! Osobito kamp, pa to je idealna lokacija za sumarenje. Samo treba maknuti one satore i prikolice, kome smetaju lampioni moze i njih maknuti, a na ona mjesta za pijancevanje i rostiljade, moze se postaviti sjeckalica ili pak skladiste piljevine. Ili samo suma i parkiralista za utovar trupaca a objekte negdje drugdje, mozda u dvoristu mljekare, nije predaleko a ima mjesta koliko hoces i sve je ravno.

Jbg, prije moram posjeci i samljeti/prodati 170 smreka {#}

Citao sam na nekom sajtu da se moze igra blokirati, tj. ne moze se vise ucitati pozicija ako kod zadnjeg snimanja nisu SVI trupci ili samljeveni ili nakrcani na prikolice. Je li se kome to dogodilo? A sto se tice onih stabala koja mi se 'prekinu' prije piljenja, na GIANTS-ovom forumu su mi dali neki novi popravljeni .lua fajl za stablo, i to bi trebalo rijesiti problem. Ja jos nisam oborio nijednio stablo, jos pomalo rastu, treba im par dana. Ono piljenje i sjeckanje sa slike sam obavio tako da sam odvrtio vrijeme naprijed na x120 dok stabla (neka) nisu dovoljno porasla. kasnije sam samo izasao iz igre bez sejva, jer su mi i krave i ovce skapavale od gladi, nisam ih 3 dana hranio {#}

Neki vec rade na tome da se omoguci postavljanje stabala s editorom na mapu. Tako bi vec od starta igre imali sume spremne za sjecu..

Ocito je ovo sumarenje GIANTS-ov veeliki probni balon za FS15. Zanima ih kako ce ovaj mod proci kod nas gejmera i hoce li logging 'prodavati' FS15 ili ne. Jer, izmedju FS11, FS13 i onog farmer simulatora, nemavise  bas puno tople vode za izmisljati, kupus je kupus jbg.,,

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 22:59 (BULIGO).
11 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
kuki123 kaže...

KOPIRAS U MODS

ha? Sto to?{#}

ma objasnjavam netkom kako da se doda mod u farming

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 23:40 (kuki123).
11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

dok igram farming pojavi mi se novi prozor i pise "memory couldnt be read..."  i onda mi se farming zatvori{#}

kako to da riješim?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 15:46 (kuki123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
goransmy kaže...

E da,popuna vramana kad se čeka da dozori ostali urod.Malo vježbe i ide utovar sasvim dobro.Mercedes je stvarno dobar.Računao sam da imam između 500 i 600 stabala.Ništa mi ne šteka...za sada,a šta se tiče količine sadnica na onom priključku nekako mi se zgodno činilo da povećam tu količinu sa 17 na 100 i sasvim je ok.Transport paleta je grozan.Razmišljam staviti nekakav grajfer kod pilane da njime samo istovaram na hrpe ili u one placeable šragle (hahaha).

gde mogu da skinem taj mod

12 godina
neaktivan
kuki123 kaže...
goransmy kaže...

gde mogu da skinem taj mod

Izvoli:

http://farming-simulator.com/mod.php?lang=en&mod_id=384

Nema vise kampiranja u Hagenstedtu! Tu cemo zasaditi sumu!{#}

Naravno, mora biti i mjesto za zarostiljati, popiti pivicu i malo prispavati u prikolici kada jeli, zaboli glava {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 0:02 (BULIGO).
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

pa kazem meni taj golf teren i kamp na toj mapi uopce netrebaju,al bas za nista tako da sam ih preuredio za sumarenje,al mi ostalo jos prostora pa cu staviti onaj jabuke mod mozda,a svinje cu prodat pa nek malo pricekaju {#},stavicu kasnije slike kad jos malo uredim mapu, mislio sam da je puno teze radit sa giant editorom,al sam onda malo prcko po youtube i naucio dosta toga kako napravit lakse

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 14:25 (DM-969).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

pa kazem meni taj golf teren i kamp na toj mapi uopce netrebaju,al bas za nista tako da sam ih preuredio za sumarenje,al mi ostalo jos prostora pa cu staviti onaj jabuke mod mozda,a svinje cu prodat pa nek malo pricekaju {#},stavicu kasnije slike kad jos malo uredim mapu, mislio sam da je puno teze radit sa giant editorom,al sam onda malo prcko po youtube i naucio dosta toga kako napravit lakse

Tako je i kod mene. Prvi pouta sam se sreo sa editorom jos prije godinu dana. Tada sam mahnito igrao na mojoj omiljenoj mapi: Two Rivers. Uskoro, cim sam se poceo baviti kravama, primjetio sam da kamion od mljekare 'steka', dolazio mi je po mlijeko svaki cetvrti ili peti puta (tako da mi je mlijeko placeno uglavnom u ponoc, automatski). Poceo sam slijediti kamion od mljekare i vidio da precesto zapinje za jedan lampion na nekom raskrscu u Gradu. I tamo zapne, kotaci melju i melju u mjestu, i eventualno se kamion resetira na startnu poziciju. Tada sam prvi puta poceo raditi s editorom i procitao/odgledao par tutoriala na netu. Tako sam jednostavno maknuo lampion oko pola 'metra' u stranu od ceste, i vidi cuda, kamion od mljekare je otada redovito stizao na moju farmu! Onda sam pronasao mapu Hagenstedta u obliku moda i - ostalo je povijest. Sad sam konacno mogao meni odlicno poznatu mapu hagenstedta kasapiti bez straha do mile volje. Mapu sam vrlo rano dobro upoznao jer sam tada volio raditi one misije prijevoza paleta, a za to si morao poznavati mapu.

Ja sam posadio 170 stabala, 10 paleta. Jer nisam imao pojma koliko mi stabala zapravo 'treba'. ispada da mi je zasad dovoljno i desetak stabala. Posijecem i obradim/sameljem njih 4- ili 5 i dosta mi je, jos moram vjezbati sa grajferima, iako mi vec prilicno dobro ide. Citam po forumima da su za forest mod idealni oni joystici sa programabilnim tipkama. Imam ja jedan OK od Logitecha ali mi se neda s tim zapetljavati, ide mi dovoljno dobro i sa mausem. A to zato jer sam se lani dobro izvjezbao sa onim grajferima za tovariti kravlji drek. A ovi grajferi za drva su vrlo slicni tome.

Imam isti problem kao i Goran, trupci mi ispadaju iz prikolica. To moraju srediti, posebnom skriptom za 'lijepljenje' trupaca na prikolicu. Ovako je krajno nerealno. Pa svi smo stoput vidjeli kako pravi kamioni za trupce imaju ih privezane onim jakim najlonskim trakama, debelim lancima, celicnim sajlama. A mi vozimo nepricvrscene balvane od stiropora...

Isto tako, jos mi je problem samljeti one vrhove stabala, sjeckalica se stalno svadja s njima i zna se zablokirati (onaj pokazivac se oboji u crveno, to valjda znaci da se sjeckalica malo zablokirala?)

Pogon za sjeckalicu mi je sada omiljeni traktor Schlutter, zbog zvuka motora koji ispusta kad ga turira da bi sjeckalica dobila snagu. Izgled i zvuk, sve za pet :)

Jesi li izravnao one jame s pijeskom na golf terenu? Ja sam u kampu maknuo sve objekte i stabla, i samo sam malo poravnao teren, uglavnom u sredini da tu mogu tovariti prikolice. Ostavio sam onu travu za misije kosenja nedirnutu, a stog trave sam samo 'spustio' pod zemlju ako mi ikad bude trebalo za misije itd. Mislim da ce mi tamo stati barem 50 stabala sto bi mi trebalo biti vise no dovoljno, bar dok ne pocnem jace koristiti pilanu.Jer ovo sa toplanom je ant-piss, jucer sam namljeo 50000L sjecke, i to ce joj biti dosta za 12+ dana! Za 12 game-dana mozda vise ni necu igrati na toj mapi.. Znaci, slijedeca akcija - pilana time!! :)

P.S. bas sam blesav: tko mi brani da postavim jos 4 ili 5 toplana? {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 15:22 (BULIGO).
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ma nisam ravno,moze se sadit po svemu,u kampu sam napravio kao brdo,a mislim da cu preuredit i golf teren u brdo,samo neznam jel imas ti kakav mod terena za sumu,vidim na nekim mapama da ima dobrih trava,a meni ova obicna trava nije bas nest

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aha... {#}

666+999=zlo i naopako
12 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Aha... {#}

Zloco, nisam ocekivao 'odgovor' na moje pitanje {#}

Kako zalosno, otkad imam forest mod, nemam vremena ni za krave, ni za ovce...bas zalosno...{#}

Lampica na kontrolnoj kutiji svijetli crveno, znaci nema vise mjesta za novu paletu vune..

Imam tu trenutno uskladisteno vune za oko 300.000$. nekad mi je to bilo pravo bogatstvo, a sada ne stignem ni prodati je na vrijeme {#}

Mislim da ce fs15 biti guba od igre. i primarni razlog za kupnju novog racunala. Uskoro ce mi trebati savjet za novu konfiguraciju namijenjenu prvenstveno gejmingu. Dakle, mocna graficka kartica, a onda PC-salata slozena oko nje.

P.S. Cini mi se da primljecujem blago usporenje igre. Mozda od silnih posadjenih stabala? Dok NIJEDNO stablo nije bilo spremno za sjecu, nije bilo usporenja.Jurio sam kroz maldu sumu 50mph, i nista. Sada, kako stabla jedno po jedno postaju spremna za sjecu, utjece na igru. Mozda zato jer se sada svako stablo ne racuna kao jedan 'predmet' nego se sada sastoji od vise dijelova, trupci nekoliko njih ali ipak jos 'slijepljeni' u jedno stablo, te svaki set grana posebno?

Sad odoh maknut svu onu vunu sa mog WoolPalletteCollectora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 18:20 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Prvo sam odlučio sve samljeti.....i ide ok.Traje ali ide,a onda sam odlučio kupiti Weidemann i grajfer i natovariti jednu prikolicu.Uspio sam.Brzo se natovari i trupci se ne stignu rasplaziti.Pokušati ću još sa kamionskim prikolicama.za njih je dovoljno (bar mislim) prepiliti drvo samo na pola pa možda bude još brže.Probati ću prčkati po fajlovima prikolica pa možda uspijem "zalijepiti" trupce....Mod je fenomenalan!!!!

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
goransmy kaže...

Prvo sam odlučio sve samljeti.....i ide ok.Traje ali ide,a onda sam odlučio kupiti Weidemann i grajfer i natovariti jednu prikolicu.Uspio sam.Brzo se natovari i trupci se ne stignu rasplaziti.Pokušati ću još sa kamionskim prikolicama.za njih je dovoljno (bar mislim) prepiliti drvo samo na pola pa možda bude još brže.Probati ću prčkati po fajlovima prikolica pa možda uspijem "zalijepiti" trupce....Mod je fenomenalan!!!!

Dobio sam odgovor na moje pitanje o stablima koje utjecu na performanse, na sluzbenom forumu moda. Istina je, dok stabla nisu zrela, racunaju se kao 1 objekt, kad su odrasla, pretvore se u 6? zasebnih objekata, jedno stablo kao recimo 6-7 bala sijena ili slame. Zato nastane trzanje. Ubuduce cu saditi mozda 30-tak stabala, a ostatak 'sume' cu napraviti sa editorom. Onako, na rubu sume ce bit fixna stabla, a tamo gdje mi je zgodno za raditi sa balv anima, tamo ce biti stabla koja se sade. 170 stabala je bila ludost. A vidim da se ni vi momci ne salite, imate neke sumetine tamo, i Robin Hud bi bio ponosan!{#}

Gogi, koristimo istu Krampe prikolicu za sjecku{#}

Vise ne rezem trupce u sumi. Smeta mi visoka trava, druga stabla i panjevi. Sada samo oborim stablo, okresem grane i odvucem ga cijelog na mjesto gdje je sjeckalica. tamo ga raskomadam. Iako je mercedes zakon, najlakse mi je nakaciti na traktor one velike crvene kandze i s njima zgrabiti kraj stabla, podignuti i odvuci ga.

U sjeckalicu mogu ubaciti najvise 2 trupca (hehe), inace se prevrne i traktor i sjeckalica {#}

Gledao sam na Jutjubu kako (prave) sjeckalice rade. Neki lik je cak ubacivao citava stabla, ne raskomadana u balvane. U igri to ne ide bas. Pomoglo bi nesto na sto bi se mogao nasloniti drugi kraj stabla, pa polako sa grajferom pratiti stablo kako ulazi u sjeckalicu.Mozda ga nasloniti na jednu od onih prikolica za balvane.

12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
goransmy kaže...

Dobio sam odgovor na moje pitanje o stablima koje utjecu na performanse, na sluzbenom forumu moda. Istina je, dok stabla nisu zrela, racunaju se kao 1 objekt, kad su odrasla, pretvore se u 6? zasebnih objekata, jedno stablo kao recimo 6-7 bala sijena ili slame. Zato nastane trzanje. Ubuduce cu saditi mozda 30-tak stabala, a ostatak 'sume' cu napraviti sa editorom. Onako, na rubu sume ce bit fixna stabla, a tamo gdje mi je zgodno za raditi sa balv anima, tamo ce biti stabla koja se sade. 170 stabala je bila ludost. A vidim da se ni vi momci ne salite, imate neke sumetine tamo, i Robin Hud bi bio ponosan!{#}

Gogi, koristimo istu Krampe prikolicu za sjecku{#}

Vise ne rezem trupce u sumi. Smeta mi visoka trava, druga stabla i panjevi. Sada samo oborim stablo, okresem grane i odvucem ga cijelog na mjesto gdje je sjeckalica. tamo ga raskomadam. Iako je mercedes zakon, najlakse mi je nakaciti na traktor one velike crvene kandze i s njima zgrabiti kraj stabla, podignuti i odvuci ga.

U sjeckalicu mogu ubaciti najvise 2 trupca (hehe), inace se prevrne i traktor i sjeckalica {#}

Gledao sam na Jutjubu kako (prave) sjeckalice rade. Neki lik je cak ubacivao citava stabla, ne raskomadana u balvane. U igri to ne ide bas. Pomoglo bi nesto na sto bi se mogao nasloniti drugi kraj stabla, pa polako sa grajferom pratiti stablo kako ulazi u sjeckalicu.Mozda ga nasloniti na jednu od onih prikolica za balvane.

Da,šumetina sa previše stabala nema smisla.Sad vidim da je to previše.Mislim da ću i ja početi na Hagenstadtu.Ubacivanje u sjeckalicu sam magistrirao!!Hahaha!Jedan kraj zaguraš u sjecku i malo grajferom poguraš i gotovo.Malo je zeznuto.Našao sam Scaniu za prijevoz.Natovario sam je do pola i jurio lijevo desno.Lock radi!

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Scaniu za prijevoz?? Moze link lijepo molim?{#}

I ja sam nasao ODLICNU prikolicu za balvane! skoro sat vremena sam je tovario, nekih 8 stabala!!{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ejjj, skoro kao multiplejer! Treba malo pridrzati hehe.

EDIT:

Upravo sam shvatio da prikolica za drva Elmsland, koja dolazi sa forest modom kod mene IMA lock!!

Evo, postavio sam par balvana na nju, i onda okomito jedan balvann a drugi i odvezao se do stijene, i balvani ni makac!!

Normalno se mogu vaditi bilo kojim grajferom iz prikolice!! Elmsland je prilicno malena ali se isto da posteno nakrcati. Cekam link od te Scanie!! :)

Edit2: taj lock nije bas neki pravi. Ako malo prodrmam prikolicu sa trupcima, mogu opet poceti 'kliziti'.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 5:14 (BULIGO).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Scaniu za prijevoz?? Moze link lijepo molim?{#}

I ja sam nasao ODLICNU prikolicu za balvane! skoro sat vremena sam je tovario, nekih 8 stabala!!{#}

http://ls2013.info/scania-r730-log-v-1-0/

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Hvala za link!

Ta scania je neko lose preradjeno smeche vjerojatno sa FS11. Log je prepun errora lol. Ali- vozi balvane, to je najvaznije :)

Na sluzbenom forumu forest moda sam doznao podatak da se dobije na medium tezini oko 300$ za svakih 1000L sjecke sto ga potrosi toplana. A potrosi ih 4000L na dan. WOOOW! koji profit! Zaradjujem b asnoslovnu sumu od 1200$ na dan!! Kud cu s novcima..  Ma daaaaj, jednu balu vune placaju skoro 5000$! Sreca da ne radim logging zbog para..

Zna li tko koliko placaju u pilani za trupce? Ne mogu vise sjeckati jer je ambar pun do vrha. A moram iskrciti sumetinu da bi poceo saditi u bivsem auto-kampu :)

P.S. naravno, mod je u beta-fazi, mozda korigiraju dobitak, a mozda si ga korigiram ja sam hehe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 10:34 (BULIGO).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Kako očistiti drvo od granja?

Zasad sam jedino uspio da se automatski očisti kad dode do sjeckalice.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
grofzg kaže...

Kako očistiti drvo od granja?

Zasad sam jedino uspio da se automatski očisti kad dode do sjeckalice.

Motorkom. Pridjes oborenom stablu, postavis motorku u horizontalu kao kad sijeces stablo, i postavi pogled skroz dolje, kao da gledas svoje noge. Pazi da ti je noz motorke paralelan sa smjerom oborenog drva. Noz 'zabodi' u balvan na mjesto gdje su grane, malo vise prema vrhu stabla.Rezi grane. Uz malo vjezbe, operacija postaje mnogo brza. Ja sada radim zbilja brzo i to na 2 nacina: ili hodam uzduz stabla a noz pile je stalno zaboden u stablo, i ocisti u trenu sve grane. losa stvar je sto malo 'zapili' stablo na svim onim mjestima sa crvenom oznakom.

Druga (bolja) verzija je da trcim uzduz stabla i pritiscem lijevu tipku misa samo na mjestima gdje je trigger od grana tako da nestanu. Noz pile mi je svejedno stalno zaboden u stablu ali ne reze cijelom duzinom. Nerealno ali jbg. Vjezba stvara majstora. ja to jos nisam, ali jedna od ljepota ForestModa je sto ti daje mogucnost da se zbilja izvjezbas u rukovanju s razlicitim strojevima. Do sada smo imali sto? Samo viljuskare i bager.Sjeckalica mi je jos problematicna, cesto mi nesto preskace i prasi se sve u 16 a ne melje. Dovoljno da je balvan malo u stranu a ne u sredini, i eto belaja. najveci problem su mi vrhovi! Zato sam poceo raditi sortiranje, kao pravi sumari. Oni kratki balvani i vrhovi: njih odvajam i krcam na kamion za pilanu, a lijepe, rave i jednake trupce meljem. iako sma samljeo 170.000L sjecke i vise ne stane u baraku-skladiste.. A i lova je smijesna. Rad s pilanom je mnogo laksi i profitabilniji: jedan tovar kamiona sa trupcima donese nekoliko tisuca $. Trazim dobar bager sa nastavkom za trupce za rad u pilani :)

!Goransmy: rijesio sam problem sa prijevozom trupaca. kamion Volvo FH12, ona verzija gdje sam sebi natovari sanduk na 'ledja', plus drugi mod koji daje te sanduke. Sada mogu kod sume imati vise tih sanduka na zemlji a samo 1 kamion, Kad su sanduci puni, dodjem sa Volvom i tovarim pun sanduk na 'ledja' i vozim u pilanu. Pa se vratim po drugi itd.

Mana: izgleda da se jos uvijek ne smije cupati panjeve ako imas ma i najmanji komadic stabla koje je tu bilo neobradjeno. Onda se (navodno) slijedeci puta igra ne moze ucitati. Rade na tom problemu ali jos nema rezultata. Znaci, sijeci stablo, prodaj svo drvo od njega i tek tada vadi panj.Koja glupost. Igra pamti nekakvi index za svako stablo posebno, a baza indeksa je u panju! tako da kad pokusa opet ucitati poziciju, imas materijal sa panja koji ne postoji i puca igra. Bljak.

To je taj kamion. Ima lock, jos mi nije nikad nista ispalo. Jednom sam se zabio u stijenu pa su se trupci cudno ponasali, svi su se poceli nesto meskoljiti. Dovoljno je bilo sa E izaci/uci u kamion pa se sve smirilo do pilane.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 19:47 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Kako najbrze meljem cijela stabla? moze i dva-po-dva. Kandze zelenog teleloadera su otvorene i sluze samo kao oslonac za balvan koji polako klizi preko kandzi  kako ga sjeckalica uvlaci u mlin.

"Ja" cijelo vrijeme moram sjediti u Schlutteru, naravno :)

Ovaj mod je golemi gubitak vremena :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 1:30 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

{#}

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice