Fallout 4

poruka: 2.031
|
čitano: 271.023
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Fallout 4
Alex Mercer kaže...
Comi123 kaže...

OBAVEZNO POGLEDATI. CINI SE DA LIK ZAISTA NIJE LAGAO: 

http://www.reddit.com/r/Fallout/comments/28v2dn/i_played_fallout_4

"This version uses a brand new engine built from the ground up to take advantage of the power of next gen systems. Absolutely everything is new, and no assets or scrips are being used from Fallout 3/NV or Skyrim."

Pa vidjeli smo u traileru da to nije nikakav "built from the ground up engine", a i potvrdili su već da neće biti cross-gen naslov. Pogotovo mi je ta priča o ptičjoj perspektivi sumnjiva, kako bi to uopće funkcioniralo u igri ovakvog tipa? Navjiše mi miriše na bulšit da je lik muško po defaultu i onda NAKON što završimo igru možemo "promijeniti spol". Koja bi uopće bila svrha te mogućnosti?

Ništa konkretno ne vidim u ovom "leaku" osim da je radnja u Bostonu, a glasine za to postoje već godinama.

Oh, 11 mjeseci je prošlo. Kako su samo mogli promijeniti neke ideje i planove, k vragu?

13 godina
Fallout 4

Nisu se vratili izometrijskom pogledu? Jadno.

First person sucks za Fallout.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
3 8 hvala 1
13 godina
CyberDemonVZ kaže...

Fosilu jedan.

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
16 godina
4ucker kaže...
Alex Mercer kaže...
Comi123 kaže...

"This version uses a brand new engine built from the ground up to take advantage of the power of next gen systems. Absolutely everything is new, and no assets or scrips are being used from Fallout 3/NV or Skyrim."

Pa vidjeli smo u traileru da to nije nikakav "built from the ground up engine", a i potvrdili su već da neće biti cross-gen naslov. Pogotovo mi je ta priča o ptičjoj perspektivi sumnjiva, kako bi to uopće funkcioniralo u igri ovakvog tipa? Navjiše mi miriše na bulšit da je lik muško po defaultu i onda NAKON što završimo igru možemo "promijeniti spol". Koja bi uopće bila svrha te mogućnosti?

Ništa konkretno ne vidim u ovom "leaku" osim da je radnja u Bostonu, a glasine za to postoje već godinama.

Oh, 11 mjeseci je prošlo. Kako su samo mogli promijeniti neke ideje i planove, k vragu?

Ako samo malo bolje pogledaš, primijetit ćeš da je ovaj "leak" sklepan od tweetova, glasina i onog scenarija koji je Kotaku objavio još 2013.

Zašto bi netko tko se Bethesdi želi "osvetiti" leakom objavljivao općepoznate informacije tipa "supermutanti i ghoulovi se vraćaju" i "na igri radi BGS"?

Zašto bi netko tko je dobio otkaz zbog otkrivanja povjerljivih informacija išao sebi dodatno uništiti reputaciju i mogućnost zaposlenja javnim objavljivanjem svog imena i prezimena na internetu?

Zašto osoba koja je sve do prosle godine radila u BGS-u u Marylandu ne vlada engleskim jezikom baš najbolje?

Rekla je da se njezin identitet lako može provjeriti, ali tog imena i prezimena nema ni ne jednom popisu zaposlenika niti u creditsima nijedne igre.

Mogao bih ovako do sutra, ali stvarno ne vidim zašto bi netko povjerovao ovako amaterskom trollu.

11 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
Hades86 kaže...
Comi123 kaže...

Ovo koliko vidim je gembryo, nazalost.  Ali posto su mi F3 i NV sjajne igre oprosticu im...

Nebih reko. Navodno ce igra bit na novom Creation engineu na kojem se vrti i Skyrim, ali za Fallout 4 ce bit upgrade enignea.

Ljudi dajte bre! Creation Engine je Gembryo koji je preimenovan! Ovo u Falloutu 4 je 99% Gembryo! Witcher 3 je prava next-gen igra sto se grafike tice! Gembryo je star od 2002 jos od Morrowinda, i malo je sramotno da nisu napisali novi engine. Da ne ispadne da hejtujem procitajte prve stranice teme gde sam kao lud bio nahajpovan za Fallout 4, ali kada sam video sta su napravili Poljaci sa Witcherom...

Ajde bar naucite kako se taj graficki pokretac pravilno zove, nije gembryo nego gamebryo, skyrim ga ne koristi. Odnosno koristi ga koliko i valve koristi idtech3 iz kojeg je izniknuo njihov source engine. 

Odnosno isto kao i source engine i gamebryo je s godinama bio nadogradjivan, a creation engine u skyrimu i gamebryo u Fallout 3 i New Vegas igrama su miljama udaljeni upravo zbog tih nadogradnji, prvenstveno po performansama, svi znamo da su i F3 i F:NV bili totalna pusiona sto ste tice framerate-a.

A ovo u traileru ne izgleda ni slicno Creation enginu i prije bih rekao da je cinematic trailer koji je samo renderirana animacija a ne prava in game grafika. 

Ako novi fallout bude tako izgledao kao u traileru to ce biti super, ionako me toj igri nikad nije privlacila grafika koliko sama atmosfera, hrpetina zanimljivih questova i likova i DLC-ovi koji su u F3 bili iznimno zabavni. I puno zanimljiviji od glavne price, bar sto se F:NV igre tice. 

13 godina
sylar951 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Fosilu jedan.

O, pa nisam znao da ovdje nema pravih ljubitelja Fallouta. Nego su svi "Fallota" 3.  Šteta.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
Fallout 4

Stvar je u tome da izometrijski RPG ( s par izuzetak H&S D3), imaju budgete <5m i očekuju natrag do 10m. Betsheda radi igru za nekih 50-ak milijuna ( podatak izvučen iz g*****) i očekuju 5-10x toliko, a obično dobiju i 10-30x uloga. Da je F2 došao sa nekim tool kitom bio bi i danas popularan. Iako za tim RPG-ovima vlada nostalgija, još ni jedan nije izvukao nekakvu jaču moding zajednicu. Betshedine igre ~80 000 modova, Witcheri i sve izometrijske PoE, SR, D:OS < 2 000 ( gledano sa nexusa ).

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Todd Howard:
*neznam dali je to "for real"; samo sam našo u postu, a nigdje izvor

We decided to remove the character creator and replace it with a set-in-stone character (you can change his hair color though) in order to have a more focused narrative.

Narrative, that's what Fallout 4 is all about. You know, we want to make the player connect to the character he's playing and that can only happen if he actually speaks and doesn't just act as a dead vessel.

When we worked on Fallout 3 the whole "RPG-system" was something we did out of obligation, it's a Fallout game afterall. But what were were really interested in is the story, it's story-driven games that people want to see, it was always our vision for the franchise

We've always witnessed players become frustrated when they find a new weapon or see a special dialog option appear but they can't use it because they don't have the required stats.

S.P.E.C.I.A.L was an archaic system really, a dinosaur left over from a time when games played like a spreadsheet.

We want you to have fun without having to look up a strategy guide or pull out a calculator, so we nixed it.

There's still skills of course, we wouldn't want to abandon the RPG roots! But they now increase as you use them, so the system is more organic now. Your character adapts for what you use and what you need, and not for what you think you'll need from a random guess

Samo da kazem da ovo nista nije potvrdjeno, neki lik vjerovatno samo napisao.  

A i zvuci malcice glupo.

ASUS Z97-AR | i7 4790K 4.6GHz | 8GB Corsair Dominator Platinum 1866MHz | Gigabyte GTX 970 Gaming G1 | Corsair AX850 | Samsung SSD 840 EVO 250GB + HDD 1TB | Corsair H100i | NZXT H440 |
11 godina
protjeran
Comi123 kaže...

Par detalja se poklapa, ali jeli generalno taj clanak fejk ili nije?  Ipak je staro skoro godinu dana.

12 godina
Hades86 kaže...
Comi123 kaže...

Par detalja se poklapa, ali jeli generalno taj clanak fejk ili nije?  Ipak je staro skoro godinu dana.

Kotaku, koji se u članku spominje kao razlog otkaza, tvrdi da članak nije istinit. Mislim da se Kotaku, koji je imao insajdersku informacije, pokušava izvući od odgovornosti. Ja uglavnom imam tendenciju vjerovanja tim glasinama, jer se vrlo često pokažu točnim. Nekad bude odstupanja, ali ipak se igre mijenjaju kroz razvojni ciklus.

Sjetite se samo kako je prije izlaska SWTOR-a, bivši zaposlenik EA popljuvao igru, iznio dosta insajderskih detalja i najavio fijasko. Nitko mu nije vjerovao (niti ja), jer naravno da Bioware + Star Wars = WoW killer,  a svi znamo kako je to završilo. 

Onda, otkazivanje Blizzardovog Titana i glasine kako je igra trebala izgledati, da bi kasnije Blizzard najavio Overwatch. itd. itd.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 1:04 (DeniZg).
12 godina
neaktivan
Fallout 4

Ok ova slika koju sam napravio je "eksplodirala" na redditu pa bih je podjelio i s vama :P

Bethesda right now.

ASUS Z97-AR | i7 4790K 4.6GHz | 8GB Corsair Dominator Platinum 1866MHz | Gigabyte GTX 970 Gaming G1 | Corsair AX850 | Samsung SSD 840 EVO 250GB + HDD 1TB | Corsair H100i | NZXT H440 |

6 1 hvala 0
17 godina
Fallout 4

Fallout 3 VS Fallout 4

Osvjetljenje je ipak svjetlosnim godinama bolje.

Super odluka o micanju zelenog filtera.

Par zanimljivosti..
Super mutanti koji nose nekakav armor
SPECIAL na podu tako da bi ono šta je "reko Todd" od prije mogla biti pizdarija...
Dizajn auta kompletno drugačiji nego u trojci; Fallout 3
Tip ima neku bioničku ruku; dali ćemo si moći odrezat ruku i stavit ovu? Super...
Protectron ima novi dizajn; Fallout 3
Enclave Vertibird je puno detaljniji i može se vidjet da sada ima interijer; Fallout 3

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
doktor1 kaže...

Ma meni nije smetao taj filter...Ovako mi se sve nekako cini da dobivamo Bioshock.

12 godina
Fallout 4

23/10/2015 Izlazi FL4 - 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...
doktor1 kaže...

Ma meni nije smetao taj filter...Ovako mi se sve nekako cini da dobivamo Bioshock.

Mozda nisi ni daleko jer po tim screenshotovima ja bi rekao da to izgleda vise kao unreal engine nego bethesdin creation engine.

Sto nije nuzno ni losa stvar. 

14 godina
neaktivan
Fallout 4

Ma nece Bethesda koristiti UE pored svojih, a navodno je i novi Engine u pitanju, vise cemo saznati za par dana 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
malo.mir.malo.rat kaže...

Mozda nisi ni daleko jer po tim screenshotovima ja bi rekao da to izgleda vise kao unreal engine nego bethesdin creation engine.

Sto nije nuzno ni losa stvar. 

Sa mjeseca se vidi da je ovo njihov engine...

16 godina
neaktivan
Fallout 4

Meni ovaj njihov engine i grafika liče kao borderlands.

0 0 hvala 0
11 godina
Fallout 4

Sad sam počeo igrat Last Light i nekak si mislim da bi Fallout najbolje izgledao sa tom grafikom tj engineom.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Sad sam počeo igrat Last Light i nekak si mislim da bi Fallout najbolje izgledao sa tom grafikom tj engineom.

Nekak si mislim da ti neznaš o čemu govoriš...

Just a thought.

12 godina

Kad već čavrljamo na ovoj temi, ja bih bio najsretniji da je novi Fallout napravljen na Frostbiteu, sa paletama boja, modelima i animacijom kao Battlefield 4. To bila epic igra.

PSN - DeniZg80
14 godina
neaktivan
Fallout 4

I da Fat Man može raznijeti neku građevinu.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Kad već čavrljamo na ovoj temi, ja bih bio najsretniji da je novi Fallout napravljen na Frostbiteu, sa paletama boja, modelima i animacijom kao Battlefield 4. To bila epic igra.

Frostbite engine je smece. 

13 godina
DeniZg kaže...

Mislim da bi dobro izgledao u X-Ray Engineu, korištenom za S.T.A.L.K.E.R. serijal, da je na njemu kojim slučajem nastavljen rad koji je prije pet godina stao.

Frostbite-om se imho ne moži postići takav ugođaj i atmosfera, ali se radi o kvalitetnom engineu bez obzira na to.

Još uvijek ne mogu prežaliti što je GSC propao.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 2:51 (pr0n_addict).
13 godina
pr0n_addict kaže...
DeniZg kaže...

Mislim da bi dobro izgledao u X-Ray Engineu, korištenom za S.T.A.L.K.E.R. serijal, da je na njemu kojim slučajem nastavljen rad koji je prije pet godina stao.

Frostbite-om se imho ne moži postići takav ugođaj i atmosfera, ali se radi o kvalitetnom engineu bez obzira na to.

Još uvijek ne mogu prežaliti što je GSC propao.

Po atmosferi, niti jedna igra nije ni blizu Stalkeru SoC, niti jedna jedina.

Also... Cheeki Breeki :)

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 3:54 (Et_Tu_Brute?).
12 godina
neaktivan
Fallout 4
<p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="text-decoration: line-through;"><span style="text-decoration: underline;"></span></span><em><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></em></p> <p>ZA&Scaron;TO OPET PAS!?</p> <p><br />Volim Bethesedine igre, iako se slažem da je Skyrim malo razvodjen (no igra je svejedno vrhunska), i sviđa mi se F4 <em>trailer</em>, moram uputiti jednu maaalu kritiku, a to je: Za&scaron;to opet pas!? Ne znam koliko od vas se sjeća glavnog <em>trailera</em> za F3 (koji, <em>btw</em>, počinje na identičan način - odzumiranjem od upaljenog TV-a, a tu je i Mr. Gusty u kuhinji) i općenito glavne ideje za defaultnog/<em>poster boya</em> za glavnog lika. U F3 je on očita inspiracija Mad Maxa u kojem isto nosi kožni oklop (<em>post-apocalyptic</em> kolekcija jesen-zima) i &scaron;eta sa ofucanim ćukom pored sebe. E sad, ponoviti/isforsirati istu ideju, je za mene malo čudno, pogotovo ako znamo koliko problema <em>AI NP</em> likovi imaju u Bethesedinim igrama, i to pogotovo <em>followeri</em>/<em>companioni</em>, i da večina igrača ne voli, ako na to <em>questom</em> nije prisiljena, sa sobom voditi bilo kakve <em>NPC</em>-ijeve, pogotovo ne onu đukelu sa početka.</p> <p><br />MOGUĆI <em>SPOILERI</em>!</p> <p><br />Negdje sam pročitao, spominje se neka bionička ruka, ili tako ne&scaron;to, na glavnom liku. Ja je osobno nisam primjetio, ali me podsjetilo na ne&scaron;to &scaron;ta neko vrijeme sumnjam: po&scaron;to je sada i službeno potvrđena lokacija Bostona (i okolice) kao glavno mjesto radnje, a vjerojatno su dio glavne priče/<em>questa</em> Railroad i Institut, moguće je da je glavni <em>char</em>. i s&acirc;m ANDROID (Ili neka verzija polu-androida). Ne&scaron;to &scaron;ta bi se otkrilo, ili na početku priče, ili kao neki <em>mid-story-twist</em> (<em>think</em> Terminator: Salvation).</p> <p><br />Spominje se i njegova moguća <em>pre-war</em> obitelj, no za njih je te&scaron;ko predvidjeti koliku ulogu imaju u priči. Tu se može vidjeti mogučnost da je glavni lik zbilja bude nepromjenjivo mu&scaron;ko te obja&scaron;njava i uvođenje glasa.<br />Očito da je da je ideja Bethesede, da Fallout serijal/igra, za razliku od TES-a, bude malo vi&scaron;e fokusiran na priču i ima malo linearniji <em>storytelling</em>; da se ne radi "samo o Oblivionu s pu&scaron;kama".</p> <p><br />Nekima se, kao i uvijek, to neće svidjeti (uglavnom jer ne shvaćaju proces kreacije) no meni je Fallout najvi&scaron;e privlačan zbog same ideje settinga - alternativna svarnost/budućnost, "Lude 50-te" i roboti s majmunovim mozgom; &scaron;ta je zapravo <em>pre</em>-Bethesedina ideja.</p> <p><br />...</p> <p><br />Vidim da se dosta ljudi kače/fokusiraju oko toga jel' novi <em>engine</em> ili stari gamebryo... Osobno, mislim da su svi u pravu jer se očito radi o unaprijeđenom, starom <em>engineu</em>. Jer kako znamo, danas se svi graf. <em>engieni</em> nadograđuju dugi niz godina, i svi leže na nekim starim temeljima. Problem je u tome &scaron;ta se, vjerojatno zbog (najvi&scaron;e) financijskih razloga (kako sam poku&scaron;ao objasniti malo niže u tekstu), službeno, ti <em>enginei</em> smatraju novima.</p> <p><br />Ja osobno ne vidim u čemu je problem ako igra izgleda dobro i moderno. Da li je netko klepao novi <em>engine</em> 7 godina, ili je postupno nadograđivao stari kori&scaron;teni <em>engine</em> zbilja nije bitno. Kao da je <em>software</em> poto&scaron;na guma koja se izliže ako je previ&scaron;e koristi&scaron; u "u službenoj konkurenciji", jer se prethodna dugogodi&scaron;nja <em>gameplay</em> testiranja ne računaju (čudan neki svemir). No, na žalost, većina tkz. <em>gamera</em>, to ne kuži pa nije ni čudo da Betheseda, vjerovatno zbog straha od lo&scaron;ije zarade, sustavno to sve demantira.</p> <p><br />Važno je da na kutiji pi&scaron;e "sve je novo!". Nismo unapređivali već skoro usavr&scaron;enu i stabilnu ideju, već smo sve to zanemarili, bacili u <em>Recycle Bin</em>, i krenuli ispočetka. Za va&scaron; gu&scaron;t!</p> <p>&nbsp;</p> <p>Živi bili pa vidjeli, i optimiziranu igru igrali!</p>

0 12 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fallout 4
<p>Wtf!?</p>

2 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fallout 4

.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you&#39;re still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 17:49 (MegaMass 2000).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fallout 4

Test 1

0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fallout 4

ZAŠTO OPET PAS!?

Volim Bethesedine igre, iako se slažem da je Skyrim malo razvodjen (no igra je svejedno vrhunska), i sviđa mi se F4 trailer, moram uputiti jednu maaalu kritiku, a to je: Zašto opet pas!? Ne znam koliko od vas se sjeća glavnog trailera za F3 (koji, btw, počinje na identičan način - odzumiranjem od upaljenog TV-a, a tu je i Mr. Gusty u kuhinji) i općenito glavne ideje za defaultnog/poster boya za glavnog lika. U F3 je on očita inspiracija Mad Maxa u kojem isto nosi kožni oklop (post-apocalyptic kolekcija jesen-zima) i šeta sa ofucanim ćukom pored sebe. E sad, ponoviti/isforsirati istu ideju, je za mene malo čudno, pogotovo ako znamo koliko problema AI NP likovi imaju u Bethesedinim igrama, i to pogotovo followeri/companioni, i da večina igrača ne voli, ako na to questom nije prisiljena, sa sobom voditi bilo kakve NPC-ijeve, pogotovo ne onu đukelu sa početka.

MOGUĆI SPOILERI!

Negdje sam pročitao, spominje se neka bionička ruka, ili tako nešto, na glavnom liku. Ja je osobno nisam primjetio, ali me podsjetilo na nešto šta neko vrijeme sumnjam: pošto je sada i službeno potvrđena lokacija Bostona (i okolice) kao glavno mjesto radnje, a vjerojatno su dio glavne priče/questa Railroad i Institut, moguće je da je glavni char. i sâm ANDROID (Ili neka verzija polu-androida). Nešto šta bi se otkrilo, ili na početku priče, ili kao neki mid-story-twist (think Terminator: Salvation).

Spominje se i njegova moguća pre-war obitelj, no za njih je teško predvidjeti koliku ulogu imaju u priči. Tu se može vidjeti mogučnost da je glavni lik zbilja bude nepromjenjivo muško te objašnjava i uvođenje glasa.

Očito da je da je ideja Bethesede, da Fallout serijal/igra, za razliku od TES-a, bude malo više fokusiran na priču i ima malo linearniji storytelling; da se ne radi "samo o Oblivionu s puškama".

Nekima se, kao i uvijek, to neće svidjeti (uglavnom jer ne shvaćaju proces kreacije) no meni je Fallout najviše privlačan zbog same ideje settinga - alternativna svarnost/budućnost, "Lude 50-te" i roboti s majmunovim mozgom; šta je zapravo pre-Bethesedina ideja.

...

Vidim da se dosta ljudi kače/fokusiraju oko toga jel' novi engine ili stari gamebryo... Osobno, mislim da su svi u pravu jer se očito radi o unaprijeđenom, starom engineu. Jer kako znamo, danas se svi graf. engieni nadograđuju dugi niz godina, i svi leže na nekim starim temeljima. Problem je u tome šta se, vjerojatno zbog (najviše) financijskih razloga (kako sam pokušao objasniti malo niže u tekstu), službeno, ti enginei smatraju novima.

Ja osobno ne vidim u čemu je problem ako igra izgleda dobro i moderno. Da li je netko klepao novi engine 7 godina, ili je postupno nadograđivao stari korišteni engine zbilja nije bitno. Kao da je software potošna guma koja se izliže ako je previše koristiš u "u službenoj konkurenciji", jer se prethodna dugogodišnja gameplay testiranja ne računaju (čudan neki svemir). No, na žalost, većina tkz. gamera, to ne kuži pa nije ni čudo da Betheseda, vjerovatno zbog straha od lošije zarade, sustavno to sve demantira.
Važno je da na kutiji piše "sve je novo!". Nismo unapređivali već skoro usavršenu i stabilnu ideju, već smo sve to zanemarili, bacili u Recycle Bin, i krenuli ispočetka. Za vaš gušt!

Živi bili pa vidjeli, i optimiziranu igru igrali!

1 6 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice