- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja sam upravo vratio na 42 lvl i idem sa svima odradit do kraja :D
Gdje ste vi sa glavnom pričom? Lvl 26 sam.
Ja trenutno moram sagraditi teleportacijski stroj i otići kod Syntha. Je to kraj? Sredina priče ili što? Ne želim previše napredovati da neke druge misije ne izgubim ili nšeto slično da se dogodi.
Ja sam lvl 46, quest od main story ATM što imam je da odem u onaj glowing sea. Trenutno malo rail road malo gradim sela. Sad sam odradio USS Constitution i epic shit right there :) Uglavnom lutam okolo
Presao sve kao BoS - Prekratko, prepuno glitcheva, bugova. Nije losa igra, definitivno je treba ispolirati jer ovo nije vrijedno tih novaca. Moje misljenje. lvl 70.
Gdje ste vi sa glavnom pričom? Lvl 26 sam.
Ja trenutno moram sagraditi teleportacijski stroj i otići kod Syntha. Je to kraj? Sredina priče ili što? Ne želim previše napredovati da neke druge misije ne izgubim ili nšeto slično da se dogodi.
Ja sam lvl 46, quest od main story ATM što imam je da odem u onaj glowing sea. Trenutno malo rail road malo gradim sela. Sad sam odradio USS Constitution i epic shit right there :) Uglavnom lutam okolo
sa bos sam dosao do trenutka kad trebam pobit ekipu iz railroad. to mi je nekakva prekretnica pa sam tu stao i bacio se raditi questove sa railroad sve dok ne bude nesto sto ce me okarakterizirat kao neprijatelja neke frakcije. sa institute sam dosao do battle for bunker hill (opet prekretnica pa cekam sta ce dogoditi). plan je biti sa svima u dobro dok ne dode neki trenutak kad bas moram izabrat. mislim da sam lvl 32-33, ne sjecam se vise. a i kad dodem do te ''prekretnice'' samo cu sve izignorirat i bacit se na sekundarne stvari kao questovei, gradnaj naselja i i slicno jer igra ima jako puno tih sekundarnih stvari i blesavo mi je da se odmah uhvatim main quest i zavrsim ga jer onda ce mi motivacija pasti pa necu pola stvari niti vidjeti niti odraditi.
Sjene rada najveći problem sa FPSom..
No izašo je mod koji mnogi hvale!
Na modu je radio i Boris Vorontsov, (ENB plugin)
FPS dynamic shadows - Shadow Boost
Može se vidjet kako u daljini isključi sjene da bi FPS ostao kod broja kojeg smo odredili
thx vidite evo kreator moda kaze da igra nije dobro optimizirana a ovdje određena grupa ljudi tvrdi da jest hmmm......
Stavio sam taj mod i dobro radi. Dobro je radila i bez njega al sad brate 100fps sa taa na ultri, padne tu i tamo do 90, ne manje. Rekao bih da je dobro optimizirana i za sli... Još se nisam uvukao u priču, tek isprobao, čini se dobra igra, al jedna od onih u koje se moraš potpuno uživit, a često takve igre odustanem na pola ili pri kraju, ko sa witcherom 3... Nemam vremena :/
Uff, evo nakon ukupno 40 sati završio igru - na strani Instituta (iako sam počeo s Brotherhoodom), plus poneka sporedna misija i misije Minutemana. Dojmovi su mi poprilično podijeljeni.
Priča me je u početku vukla, da pronađem Shauna, no kad sam ga našao jednostavno nije imalo previše smisla nastavljati. Naime, već tada mi je bilo posve jasno da su sve strane ekstremne i da mi je sin emocionalno osakaćen, osim možda Minutemana koji su nekako svoji "pusti me na miru" likovi, "ali ako me počneš zajebavat, dobit ćeš po labrnji". Ostale 3 strane (Railway, Institute i Brotherhood of Steel) zapravo su bolesni totalitaristi koji bi zguštom pobili sve one koji misle drugačije od njih. Kako sam se u ovih 20 godina staža naigrao već Fallouta i mora sličnih igara, zaista me nakon toga nije previše privlačilo dalje lunjati ružnim ruševinama i neprestano tamaniti jedne te iste dosadne npc-eve da bih dobio nekakav zahrđali odvijač i dva čepa. No, zanimao me sam kraj igre, pa sam se nekako natjerao da igru dotjeram do kraja, iako sam u jednom videu naslutio završetak. I tu je još jedno golemo razočarenje: igra ima UVIJEK isti kraj, ma kako vi igru odigrali, ma kakvi bili, dobri, loš ili zli, ma koju stranu zastupali - uvijek ćete odgledati isti svršetak, crno-bijeli filmić koji završava vašim likom koji odlazi u suton niz ruševine, s istom poetičnom rečenicom kojom igra i počinje: "War never changes". Nakon toga možete i dalje "istraživati" široka spaljena prostranstva, ali zapravo nema smisla. Pogotovo jer ćete već do tada vjerojatno izgraditi i više funkcionalnih naselja, imati jako kvalitetan oklop i svemirsko naoružanje a i 99% misija ste već odavno riješili... Kao i sama grafika, koja je natprosječno umjetnički dizajnirana ali tehnički jako, jako zaostala, takva je i priča - puno klišea i banalnosti a s druge strane i nekoliko vrlo dojmljivih momenata, obrata i zanimljivih moralnih situacija u kojima ćete vjerojatno zastati i razmišljati o tome kakva ste osoba. Nažalost, karma sustav ne postoji pa je za sam kraj priče ali i odnos s drugim likovima posve svejedno što god da učinite. Još je tu masu toga lošeg, uz još jednu opasku - zaista su mogli oklop (Power Armor) dati malo kasnije, veći bi bio gušt da su nam ga dali u nekoj idućoj misiji, a ne odmah na samom početku...
PLUS: Povremeno zanimljiva radnja (obrati), ogroman svijet za istraživanje, sustav perkova, dizajn (art), puno toga što možete raditi osim pukog napucavanja, glazba
MINUS: Zastarjela grafika, linearni dijalozi, nemogućnost dubljeg povezivanja s likovima, manje humora, generički questovi (nađi mi dvi spajalice i tri sijalice pa ćemo napravit heli'opter), bugovi/glitchevi, autosave ne funkcionira, loše razrađeno skupljanje predmeta, nestajanje psa (i ostalih suboraca)
Sve skupa - solidna igra, vrlo dobar akcijski RPG - u odnosu na gomilu raznoraznih gluposti i smeća kojima nas ovih godina zatrpavaju, no ipak je bilo za očekivati od jedne velike i iskusne firme kao što je Bethesda daleko bolji, prvenstveno tehnički kvalitetniji produkt.
8/10
Uvijek su njihove igre glitchy mess i nisu baš vrh vrhova što se grafike tiče tako da ne znam od kud takva očekivanja. (disclaimer: elderscrolls od daggerfalla nadalje i svi njihovi fallouti pregaženi, tj. 4 u statusu gaženja)
Uvijek su njihove igre glitchy mess i nisu baš vrh vrhova što se grafike tiče tako da ne znam od kud takva očekivanja. (disclaimer: elderscrolls od daggerfalla nadalje i svi njihovi fallouti pregaženi, tj. 4 u statusu gaženja)
Pa kad netko ulupa *200* milijuna dolara u igru i reklamnu kampanju, očekuješ barem minimum nekog standarda.
Pa kad netko ulupa *200* milijuna dolara u igru i reklamnu kampanju, očekuješ barem minimum nekog standarda.
Budget ti ništa baš ne govori. Recimo Witcher 2 je napravljen za manje para nego što COD godišnje potrosi na marketing nove igre u serijalu..
Kad bi trosili manje para na nebitne stvari poput marketinga igre bi bile bolje. Ko prati igre i releasove sigurno nece propustiti neki gigant od igre što je Fallout. To je ime koje se nemora dodatno marketirati. A ovi koji dosad nisu culi za njega,ni nemoraju.
Ima dovoljno fanova koji zeljno iscekuju. Isto kao npr. KOTOR 3,bez nekih većih izdavanja na marketing siguran sam da bi se igra i dalje dobro prodala,nju prodaje dobro ime,ne to što ce nakrkat svaki drugi bus sa naljepnicama,il jumbo plakate itd itd..
sasvim je nebitno koju ces frakciju izabrat. na kraju se svodi se na to tko ti se vise svida.
meni railroad nema apsolutno nikakvog smisla, likovi se bore za nekakvu slobodu tamo nekih koji su umjetno stvoreni jer ekipa u institute nije htjela radit fizicke poslove pa su napravili te synthove koji ce za njih to raditi. pa su se malo zaigrali i napravili ih previse iste ljudima sa free will i ostalim glupostima. osim toga nemaju nekakvu veliku viziju sta i kako dalje kad pobijede institute. ne vjerujem da ce imat priliku spasavat potlacene synthove poslije toga.
institute mi se uopce ne svida jer rade previse sranja (eksperimenti sa FEV, pa onda igranje ''boga'' (malo mi to baca na geth shemu iz mass effecta)) i sve gledaju kroz nekakav eksperiment (cak father kaze da je i pustija Sole Survivora cisto da vidi sta ce se dogoditi). ekipa je izgubljena u prostoru i vremenu, zive ispod zemlje u nekom idelnom svijetu, izolirani od svih, sa svim mogucim ugodnostima i sole pamet ljudima. fathera uopce ne dozivljavam kao svoje dijete, to cim sam ga vidio nije on i gotovo. mozda jesmo povezani sa dna, ali to nije mos sin i tocka, premda on inzistira na tome
BoS su mi nekako najblizi, ali i oni su sami sebi kontradiktorni. kao necemo tehnologiju jer ce unistiti svijet po drugi put, al zato smo napravili robota koji baca mini nuklearne bombe i koji ima ogromni laser kojeg ispaljuje iz glave. priznajem da je cool stvar, al malo licemjerno. jedino zasto sam sa njima je free fusion cores, tj mogu krasti toga koliko hocu i drogirat se u power armoru.
tako da... prica im nije nesto kad se ovako pogleda, al nista nisam ni ocekivao.
igra je jedan prosjek, sa par dobrih featura ali sve u svemu apsolutno nista revolucionarno. cak stovise, u nekim stvarima su i podbacili tako da kad bih davao neku ocjenu tipa od 1 do 5 do bi bilo 3, a od 1 do 10 to bi bilo 6.
U svakom slucaju mi fallout ima puno vise duha od ispraznog i iskliseiziranog witchera. Meni je 8/10
Meni dosta tih mačeva i magija vec lagano, Witcher 3 je super igra al meni nije legla nisam se mogo natjerat da je pređem, probo više puta. Onaj Cyberpunk 2077 eh to ce bit kontam bolesno.
Fallout 4, on the other hand, mi ima atmosferu odlicnu, svijet je pun nekih gluposti za istrazivat, hodat okolo i slagat si pricu kroz dokumente, holotapes i terminale. Jednostavno mi setting lezi i sigurno mi je zato igra bolja nego što je to objektivno slucaj.
Tocno to, fallout te tjera istrazivat, a witcher ima ogroman svijet pun nicega.
U svakom slucaju mi fallout ima puno vise duha od ispraznog i iskliseiziranog witchera. Meni je 8/10
Uuuu, sad će bit zanimljivo....Gdje su mi kokice...
Vec da nije sve otkriveno na mapi s map markerima bilo bi bolje. Ali u withceru nikad nisam imao osjecaj da dok idem po mapi nešto istrazujem, trazim te se nakon nekog vremena pretvorilo u skupljanje markera tek tolko da se završe. Cuj subjektivan dojam ipak, ne? Eksploracija je djelovala puno više genericki i far cryovski nego u Falloutu, Skyrimu i sl.
U principu se slažem s napisanim za Witcher 3. U svim Witcher igrama sam osjećao "odvojenim" od lika kojim upravljam - vjerujem da je to kombinacija pogleda iz trećeg lica (koji ne volim), kontrola (koje su jako "clunky") i borbe koja mi je previše "Batman stil" (ja stisnem 1 gumb, a lik izvodi piruete i fancy piz*arije na ekranu). Uz to, svijet mi nije legao, ova usporedba s FarCry mapom/open worldom nije loša. Usprkos svemu i dalje mislim da je Witcher (3) dobra igra - samo mi nema tako dobru imerziju kao što je imaju Fallout / Skyrim. Stvar osobnog ukusa.
Daleko i od toga da je F4 savršena igra. Ima masu problema (kao i Skyrim), ali ima tu geštalt kvalitetu koja ju, bar u mom slučaju, čini jako zabavnom i doslovce te "uvuče" u svoj svijet.
Ja witcher 3 nisam ni mogao preci, sve se svodi na razgovore i ubij tog i tog. Razgovori su toliko dugi da se smorim i prestanem obracati paznju na razgovor. Jos moram da koristim rijecnik da bih preveo sta je neki seljanin rekao, jer taj seljanin ima isti vokabular kao profesor sa kembridza. Svijet je uzasno prazan, pokusali su to popraviti filler sadrzajem istim onim iz assassin's creeda, ali svijet je opet ultra prazan. Par vukova i drownera te napadne uz put i to je to. Interakcija sa ljudima je 0, bas kao i u gta. Witcher 3 je samo dobar film, ne smatram uopste igrom. Obecali su nam igru inspirisanu Skyrimom (ima video na youtube), a dobili smo Assassin's creed, a mozemo uporediti i sa MMO igrama. Kretanje ne moram ni spominjati, jako realisticno.
Fallout i Skyrim su igre sa svijetom gdje ti "zivis" i interakcija sa ljudima je vrhunska. Sa skoro svakim likom mozes razgovarati i ti isti ljudi imaju neku funkciju u tom svijetu, imaju pricu iza sebe. Gradovi se lako pamte, jer su zanimljivi, pa cak i cijelu mapu sam znao napamet u Skyrimu, jer svaki kutak je razlicit i lako za upamtiti. U witchera sam samo upamtio ime glavnog grada, i to ne bi da nije na hrvatskom.
Sad me mrzite :)
Ja witcher 3 nisam ni mogao preci, sve se svodi na razgovore i ubij tog i tog. Razgovori su toliko dugi da se smorim i prestanem obracati paznju na razgovor. Jos moram da koristim rijecnik da bih preveo sta je neki seljanin rekao, jer taj seljanin ima isti vokabular kao profesor sa kembridza. Svijet je uzasno prazan, pokusali su to popraviti filler sadrzajem istim onim iz assassin's creeda, ali svijet je opet ultra prazan. Par vukova i drownera te napadne uz put i to je to. Interakcija sa ljudima je 0, bas kao i u gta. Witcher 3 je samo dobar film, ne smatram uopste igrom. Obecali su nam igru inspirisanu Skyrimom (ima video na youtube), a dobili smo Assassin's creed, a mozemo uporediti i sa MMO igrama. Kretanje ne moram ni spominjati, jako realisticno.
Fallout i Skyrim su igre sa svijetom gdje ti "zivis" i interakcija sa ljudima je vrhunska. Sa skoro svakim likom mozes razgovarati i ti isti ljudi imaju neku funkciju u tom svijetu, imaju pricu iza sebe. Gradovi se lako pamte, jer su zanimljivi, pa cak i cijelu mapu sam znao napamet u Skyrimu, jer svaki kutak je razlicit i lako za upamtiti. U witchera sam samo upamtio ime glavnog grada, i to ne bi da nije na hrvatskom.
JAAAAOOOOO!!!!
Fallout se svodi na settlment je under attack odi tamo i pomozi im. Dok su razgovori pojednostavljeni do neprepoznatiljivosti zbog konzol peasanta koji ne znaju/ne vole čitati. I nemoj, ali nemoj pričati o fillerima kad fallout ima najveći filler ikada viđen u nekakvom RPG-u (a čak i termin RPG nije primjeren, više shooter ali ajde) u vidu settlement buildera. I to ne jednog nego njih 30. Poslje će ekipa pričati kako je utukla 150+ sati u igru i kako je odlična a od toga je realno 50 sati game content ostalo je skupi resurs napravi kućicu i stavi zastavu na zid.
U falloutu pričaš sa ljudima? -yes, -no, -sarcastic -tell me more about it.... epik konverzacija, nema šta.
Oke je da ti se igra ne svidi, ali ići prigovarati, a to isto zbog čega prigovaraš jednoj igri ignoriraš na drugoj, nemam riječi.
I samo da se razumijemo, ni fallout 4 ni witcher 3 nisu odlične igre. Ni jedna ni druga ne zaslužuju ocjene koje su dobile od "renomiranih" gamining portala, sve je to čisti hype i name selling. Nikad niti jedan fallout neće dočarati atmosferu jedinice i dvojke, a witcher je previše pojednostavljen za
konzole i nije dovoljno hard core, kakvi su bili prijašnji nastavci (pogotovo prvi).
Misljenje je kao i shupak, svatko ga ima, a iz njega ljudi vole kenjat sto vise moguce.
No ipak treba razlikovati kakvocu izmeta koja ispadne onakva kakvom se hranom korisnik shupka hrani.
Uglavnom, treba znat razlikovati neinformirano misljenje smrkljavaca fanboya koji su odigrali dva poluRPGa u zivotu od misljenja objektivnih znalaca kao sto je Angry Joe koji ne samo da se gamingom bavi koliko vecina u ovoj temi nema godina, nego i zna prepoznati elemente neke igre, zna kako developeri i publisheri razmisljaju te ono najvaznije, zna kako pravi gameri razmisljaju.
Angry Joe je iz tog razloga moj #1 gamer i reviewer, a njegovo misljenje kod mene ima tezinu za razliku od raznih kezualaca fanboya ciji se kriticki osvrt na neku igru sastoji od njegovog manjka koncentracije pri igranju igre i nesposobnoscu citanja teksta.
New Age fast food gameri...kao sto sam rekao ranije u temi...
Sjajan review od Joe-a, kao i uvijek.
JAAAAOOOOO!!!!
Fallout se svodi na settlment je under attack odi tamo i pomozi im. Dok su razgovori pojednostavljeni do neprepoznatiljivosti zbog konzol peasanta koji ne znaju/ne vole čitati. I nemoj, ali nemoj pričati o fillerima kad fallout ima najveći filler ikada viđen u nekakvom RPG-u (a čak i termin RPG nije primjeren, više shooter ali ajde) u vidu settlement buildera. I to ne jednog nego njih 30. Poslje će ekipa pričati kako je utukla 150+ sati u igru i kako je odlična a od toga je realno 50 sati game content ostalo je skupi resurs napravi kućicu i stavi zastavu na zid.
U falloutu pričaš sa ljudima? -yes, -no, -sarcastic -tell me more about it.... epik konverzacija, nema šta.
Oke je da ti se igra ne svidi, ali ići prigovarati, a to isto zbog čega prigovaraš jednoj igri ignoriraš na drugoj, nemam riječi.
I samo da se razumijemo, ni fallout 4 ni witcher 3 nisu odlične igre. Ni jedna ni druga ne zaslužuju ocjene koje su dobile od "renomiranih" gamining portala, sve je to čisti hype i name selling. Nikad niti jedan fallout neće dočarati atmosferu jedinice i dvojke, a witcher je previše pojednostavljen za
konzole i nije dovoljno hard core, kakvi su bili prijašnji nastavci (pogotovo prvi).
I svejedno je zanimljiviji svijet od Witchera 3. Witcher je fatnastična igra, samo eto ne lezi svima. Cist ono ko šta voli.
@psiho
Ne znam ko su ti fanbojevi s 2 i po RPGa al recimo ja tvrdim da imam jednako pravo dat mišljenje ko tvoj znalac ljuti dzo (i ja ga gledam i jedan mi je od drazih) jer igram igre od 1990. u kontinuitetu, tada na zelenom amstradu, a sada na PCu. I to ti garantirtam da je duzi staz od angry joea barem po cistim godinama. Mislim ono po cemu je njegovo mišljenje bitnije od nas tu na forumu? Šta pricamo samo.
Ova igra ima puno dublji smisao i salje vrlo jaku poruku samo to mnogi ne razumiju. Na pocetku igre mislis samo na sebe i svoju obitelj, a onda kada pocnes pomagati ljudima i graditi utocista gdje mogu naci sigurnost shvatis da i ako je tebi tesko i izgubio si puno toga ima jos ljudi kojima je tesko i kojima treba pomoc. Znaci briga za druge i shvatanje kako kada je i nama tesko treba pomagati drugima i graditi naselja i onda opet graditi naselja pa onda jos koje naselje...
A djesbio '83. kad se igralo na spectrumu :p
Ugodno sam iznenađen ^^
Ugodno sam iznenađen ^^
AJ ima pravo u vezi nekih stvari,ali ne uvijek.
Kod njega se baš vidi da je casual igrač.
Puno su mi draže recenzije od TB-a jer on ide i na tehnicku stranu igre,koja je danas sve...kako bi objasnio,sve više random. Pricam o grafici/optimizaciji itd itd...