Fallout 4

poruka: 2.013
|
čitano: 325.369
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Fallout 4

Meni dosta tih mačeva i magija vec lagano, Witcher 3 je super igra al meni nije legla nisam se mogo natjerat da je pređem, probo više puta. Onaj Cyberpunk 2077 eh to ce bit kontam bolesno.

Fallout 4, on the other hand, mi ima atmosferu odlicnu, svijet je pun nekih gluposti za istrazivat, hodat okolo i slagat si pricu kroz dokumente, holotapes i terminale. Jednostavno mi setting lezi i sigurno mi je zato igra bolja nego što je to objektivno slucaj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 9:47 (mislav_01).
16 godina
protjeran
Fallout 4

Tocno to, fallout te tjera istrazivat, a witcher ima ogroman svijet pun nicega.

Moj PC  
8 5 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

U svakom slucaju mi fallout ima puno vise duha od ispraznog i iskliseiziranog witchera. Meni je 8/10

ansha kaže...

Uuuu, sad će bit zanimljivo....Gdje su mi kokice...

PSN - DeniZg80
16 godina
ansha kaže...

U svakom slucaju mi fallout ima puno vise duha od ispraznog i iskliseiziranog witchera. Meni je 8/10

ansha kaže...

http://i.imgur.com/u4ny81T.gifv

http://pastebin.com/DXwqCPC6 | http://pastebin.com/kheqY90X http://pastebin.com/xrfBayiE |Quidquid latine dictum sit, altum sonatur/ http://pastebin.com/jC7WFb8N /http://i.imgur.com/TTQ0qCq.jpg
17 godina
neaktivan

Vec da nije sve otkriveno na mapi s map markerima bilo bi bolje. Ali u withceru nikad nisam imao osjecaj da dok idem po mapi nešto istrazujem, trazim te se nakon nekog vremena pretvorilo u skupljanje markera tek tolko da se završe. Cuj subjektivan dojam ipak, ne? Eksploracija je djelovala puno više genericki i far cryovski nego u Falloutu, Skyrimu i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 11:51 (mislav_01).
12 godina
neaktivan
Fallout 4

U principu se slažem s napisanim za Witcher 3. U svim Witcher igrama sam osjećao "odvojenim" od lika kojim upravljam - vjerujem da je to kombinacija pogleda iz trećeg lica (koji ne volim), kontrola (koje su jako "clunky") i borbe koja mi je previše "Batman stil" (ja stisnem 1 gumb, a lik izvodi piruete i fancy piz*arije na ekranu). Uz to, svijet mi nije legao, ova usporedba s FarCry mapom/open worldom nije loša. Usprkos svemu i dalje mislim da je Witcher (3) dobra igra - samo mi nema tako dobru imerziju kao što je imaju Fallout / Skyrim. Stvar osobnog ukusa.

Daleko i od toga da je F4 savršena igra. Ima masu problema (kao i Skyrim), ali ima tu geštalt kvalitetu koja ju, bar u mom slučaju, čini jako zabavnom i doslovce te "uvuče" u svoj svijet.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 14:20 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DarkoKwon kaže...

Ja witcher 3 nisam ni mogao preci, sve se svodi na razgovore i ubij tog i tog. Razgovori su toliko dugi da se smorim i prestanem obracati paznju na razgovor. Jos moram da koristim rijecnik da bih preveo sta je neki seljanin rekao, jer taj seljanin ima isti vokabular kao profesor sa kembridza. Svijet je uzasno prazan, pokusali su to popraviti filler sadrzajem istim onim iz assassin's creeda, ali svijet je opet ultra prazan. Par vukova i drownera te napadne uz put i to je to. Interakcija sa ljudima je 0, bas kao i u gta. Witcher 3 je samo dobar film, ne smatram uopste igrom. Obecali su nam igru inspirisanu Skyrimom (ima video na youtube), a dobili smo Assassin's creed, a mozemo uporediti i sa MMO igrama. Kretanje ne moram ni spominjati, jako realisticno.

Fallout i Skyrim su igre sa svijetom gdje ti "zivis" i interakcija sa ljudima je vrhunska. Sa skoro svakim likom mozes razgovarati i ti isti ljudi imaju neku funkciju u tom svijetu, imaju pricu iza sebe. Gradovi se lako pamte, jer su zanimljivi, pa cak i cijelu mapu sam znao napamet u Skyrimu, jer svaki kutak je razlicit i lako za upamtiti. U witchera sam samo upamtio ime glavnog grada, i to ne bi da nije na hrvatskom. 

Sad me mrzite :)

JAAAAOOOOO!!!!  

Fallout se svodi na settlment je under attack odi tamo i pomozi im. Dok su razgovori pojednostavljeni do neprepoznatiljivosti zbog konzol peasanta koji ne znaju/ne vole čitati. I nemoj, ali nemoj pričati o fillerima kad fallout ima najveći filler ikada viđen u nekakvom RPG-u (a čak i termin RPG nije primjeren, više shooter ali ajde) u vidu settlement buildera. I to ne jednog nego njih 30. Poslje će ekipa pričati kako je utukla 150+ sati u igru i kako je odlična a od toga je realno 50 sati game content ostalo je skupi resurs napravi kućicu i stavi zastavu na zid. 

U falloutu pričaš sa ljudima? -yes, -no, -sarcastic -tell me more about it.... epik konverzacija, nema šta. 

Oke je da ti se igra ne svidi, ali ići prigovarati, a to isto zbog čega prigovaraš jednoj igri ignoriraš na drugoj, nemam riječi. 

I samo da se razumijemo, ni fallout 4 ni witcher 3 nisu odlične igre. Ni jedna ni druga ne zaslužuju ocjene koje su dobile od "renomiranih" gamining portala, sve je to čisti hype i name selling. Nikad niti jedan fallout neće dočarati atmosferu jedinice i dvojke, a witcher je previše pojednostavljen za

konzole i nije dovoljno hard core, kakvi su bili prijašnji nastavci (pogotovo prvi). 

Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina

PSN - DeniZg80
18 godina
DeniZg kaže...

Misljenje je kao i shupak, svatko ga ima, a iz njega ljudi vole kenjat sto vise moguce.

No ipak treba razlikovati kakvocu izmeta koja ispadne onakva kakvom se hranom korisnik shupka hrani.

Uglavnom, treba znat razlikovati neinformirano misljenje smrkljavaca fanboya koji su odigrali dva poluRPGa u zivotu od misljenja objektivnih znalaca kao sto je Angry Joe koji ne samo da se gamingom bavi koliko vecina u ovoj temi nema godina, nego i zna prepoznati elemente neke igre, zna kako developeri i publisheri razmisljaju te ono najvaznije, zna kako pravi gameri razmisljaju.

Angry Joe je iz tog razloga moj #1 gamer i reviewer, a njegovo misljenje kod mene ima tezinu za razliku od raznih kezualaca fanboya ciji se kriticki osvrt na neku igru sastoji od njegovog manjka koncentracije pri igranju igre i nesposobnoscu citanja teksta.

New Age fast food gameri...kao sto sam rekao ranije u temi...

Sjajan review od Joe-a, kao i uvijek.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 14:48 (Psiho246).
17 godina
neaktivan
quickr kaže...
DarkoKwon kaže...

Ja witcher 3 nisam ni mogao preci, sve se svodi na razgovore i ubij tog i tog. Razgovori su toliko dugi da se smorim i prestanem obracati paznju na razgovor. Jos moram da koristim rijecnik da bih preveo sta je neki seljanin rekao, jer taj seljanin ima isti vokabular kao profesor sa kembridza. Svijet je uzasno prazan, pokusali su to popraviti filler sadrzajem istim onim iz assassin's creeda, ali svijet je opet ultra prazan. Par vukova i drownera te napadne uz put i to je to. Interakcija sa ljudima je 0, bas kao i u gta. Witcher 3 je samo dobar film, ne smatram uopste igrom. Obecali su nam igru inspirisanu Skyrimom (ima video na youtube), a dobili smo Assassin's creed, a mozemo uporediti i sa MMO igrama. Kretanje ne moram ni spominjati, jako realisticno.

Fallout i Skyrim su igre sa svijetom gdje ti "zivis" i interakcija sa ljudima je vrhunska. Sa skoro svakim likom mozes razgovarati i ti isti ljudi imaju neku funkciju u tom svijetu, imaju pricu iza sebe. Gradovi se lako pamte, jer su zanimljivi, pa cak i cijelu mapu sam znao napamet u Skyrimu, jer svaki kutak je razlicit i lako za upamtiti. U witchera sam samo upamtio ime glavnog grada, i to ne bi da nije na hrvatskom. 

Sad me mrzite :)

JAAAAOOOOO!!!!  

Fallout se svodi na settlment je under attack odi tamo i pomozi im. Dok su razgovori pojednostavljeni do neprepoznatiljivosti zbog konzol peasanta koji ne znaju/ne vole čitati. I nemoj, ali nemoj pričati o fillerima kad fallout ima najveći filler ikada viđen u nekakvom RPG-u (a čak i termin RPG nije primjeren, više shooter ali ajde) u vidu settlement buildera. I to ne jednog nego njih 30. Poslje će ekipa pričati kako je utukla 150+ sati u igru i kako je odlična a od toga je realno 50 sati game content ostalo je skupi resurs napravi kućicu i stavi zastavu na zid. 

U falloutu pričaš sa ljudima? -yes, -no, -sarcastic -tell me more about it.... epik konverzacija, nema šta. 

Oke je da ti se igra ne svidi, ali ići prigovarati, a to isto zbog čega prigovaraš jednoj igri ignoriraš na drugoj, nemam riječi. 

I samo da se razumijemo, ni fallout 4 ni witcher 3 nisu odlične igre. Ni jedna ni druga ne zaslužuju ocjene koje su dobile od "renomiranih" gamining portala, sve je to čisti hype i name selling. Nikad niti jedan fallout neće dočarati atmosferu jedinice i dvojke, a witcher je previše pojednostavljen za

konzole i nije dovoljno hard core, kakvi su bili prijašnji nastavci (pogotovo prvi). 

I svejedno je zanimljiviji svijet od Witchera 3. Witcher je fatnastična igra, samo eto ne lezi svima. Cist ono ko šta voli. 

@psiho

Ne znam ko su ti fanbojevi s 2 i po RPGa al recimo ja tvrdim da imam jednako pravo dat mišljenje ko tvoj znalac ljuti dzo (i ja ga gledam i jedan mi je od drazih) jer igram igre od 1990. u kontinuitetu, tada na zelenom amstradu, a sada na PCu. I to ti garantirtam da je duzi staz od angry joea barem po cistim godinama. Mislim ono po cemu je njegovo mišljenje bitnije od nas tu na forumu? Šta pricamo samo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 16:02 (mislav_01).
12 godina
neaktivan
Fallout 4

Ova igra ima puno dublji smisao i salje vrlo jaku poruku samo to mnogi ne razumiju. Na pocetku igre mislis samo na sebe i svoju obitelj, a onda kada pocnes pomagati ljudima i graditi utocista gdje mogu naci sigurnost shvatis da i ako je tebi tesko i izgubio si puno toga ima jos ljudi kojima je tesko i kojima treba pomoc. Znaci briga za druge i shvatanje kako kada je i nama tesko treba pomagati drugima i graditi naselja i onda opet graditi naselja pa onda jos koje naselje...

Why should you be afraid to die? Your soul has been dead for a long long time.

0 0 hvala 0
13 godina
Ih, od '90-te ti igras...
A djesbio '83. kad se igralo na spectrumu :p
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Fallout 4
Ejjjj pa jednom davno sam pogledao par jutjub videa angry joea vezano za XY stvari, nisu mi se svidjele ali za gaming i fallout 4 ali sada sam pogledao ovaj za F4 i stvarno nisam očekivao da čovjek zna svoj posao - toliko da sam se složio u 99.9% sa onime što je pričao u fallout 4review-u :D

Ugodno sam iznenađen ^^

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Fallout 4
Ejjjj pa jednom davno sam pogledao par jutjub videa angry joea vezano za XY stvari, nisu mi se svidjeli (videi) ali sada sam pogledao ovaj za F4 i stvarno nisam očekivao da čovjek zna svoj posao - toliko da sam se složio u 99.9% sa onime što je pričao u fallout 4review-u :D

Ugodno sam iznenađen ^^

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

AJ ima pravo u vezi nekih stvari,ali ne uvijek.

Kod njega se baš vidi da je casual igrač.

Puno su mi draže recenzije od TB-a jer on ide i na tehnicku stranu igre,koja je danas sve...kako bi objasnio,sve više random. Pricam o grafici/optimizaciji itd itd...

13 godina
neaktivan
Fallout 4

Poštujem mišljenje Angry Joe-a, ali dao je Skyrimu ocijenu 10/10 što, po mome mišljenju, je nezasluženo.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jesus kaže...

Poštujem mišljenje Angry Joe-a, ali dao je Skyrimu ocijenu 10/10 što, po mome mišljenju, je nezasluženo.

Prvo je rekao da bi trebala dobiti 7/10 a onda je rekao da mu je ukupni dojam 8/10. Ne znam di si našao 10/10?

I u dlaku isto mislimo, kao da je čitao moj osvrt :))

(stranica prije)

E, i da ne zaboravim - kako nikome nije upalo u oči da su njegovu ženu strpali s bebom u komoru? Mislim, igra jest groteska i van svake logike, no ta nelogičnost mi je jako zasmetala na samom početku...

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 20:01 (Danyel).
18 godina

usporedivat witcher 3 i fallout 4 je nerealno jer nisu igre iz istog zanra... a sto se mene tice witcher 3 je bolji xy puta... bilo da se radi o gampelay strani, tehnickoj strani, a da ne govorim o prici...

It's not who u are, it's who u know.
17 godina

Osobno sam primjetio, i u HCL videu Igor je primjetio isto, ali budimo realni, nelogičnosti možemo do sutra nabrajati..

I'm not crazy, my mother had me tested!
17 godina
Fallout 4

Ne znam zašto fallout ili witchera dižete u nebesa. Niti je ovaj fallout 4 toliko dobar, niti je witcher nakraju ispao ne znam kako dobar - barem meni. U falloutu me puno stvari pozitivno iznenadilo, ali zato što sam očekivao katastrofu, pa su mi neke "OK" izvedbe i kompromisi sjeli puno bolje nego su možda trebali ili bi sjeli da nisam imao neka predočekivanja. Sa druge strane u witcheru mi je katastrofa da se sa svakim nastavkom briše prethodni i da nakraju sve ovisi samo o radnjama u trenutnom nastavku. Uložio sam previše vremena u odluke u drugom nastavku, mozgao, premišljao, vagao strane koja je bolja ili manje loša i zašto, da bi nakraju treći nastavak reko "bila je invazija, cijela zemlja iz dvojke je izbrisana, Geralt sada traži svoju dragu".

Ne kužim samo osvrte poput "smarali me razgovori u witcheru, beskonačni govori u kojima se gubim", a onda rečenicu nakon toga "fallout 4 ima odličnu priču i kvalitetne razgovore u koje se totalno mogu udubit" - razgovori u witcher serijalu su sve samo ne generički, svaka osoba ima svoju osobnost i razgovori sa večinom su pamtljivi jer su posebni i u konalnici znače nešto u igri, te uvelike svaki razgovor utječe na ponašanje te osobe u daljnjem tijeku igre, a često i sami daljnji tok igre ovisi o pojedinim razgovorima.

Razgovori u falloutu uglavnom imaju "yes" "no" "later", užasno su generički, pamtljivih likova ima ravno 0 i jedine odluke u igri su za koju od 3 frakcije ću radit dok završavam glavnu priču. Neka dubina, priča ili nešto što se može dobit iz tih razgovora naspram onih u witcheru je poput uspoređivanja slikovnice za vrtičku djecu i neke Tolkinove knjige. Iskreno jednako tako je i u Skyrimu... ne vidim potrebu to dizati u nebesa, to je maksimalno pojednostavljeno da bi svima bilo pristupačno... poput recimo Big Brothera, Farme i sličnih emisija... da zadovolji mase.

Ne kažem tu da je Witcher ne znam koliko genijalan naslov, ali u nekoj kvaliteti i dubini priče neusporedivo ispred ili iznad Fallouta 4 ili 3 ili Skyrima, kako god želite. I to se očituje u svakom segmentu igre, od journala, questova, dijaloga...

Sad, uspoređivat žanrove i govorit o ne znam kakvom RPG-u... sva 3 witchera su sa RPG aspekta negdje između god of war i diabla... onako recimo da ima nekih poveznica sa RPG igrom, ali u biti je action oriented combat... Fallout 4 je sa druge strane više pucačina nego RPG sa nekim utjecajem perkova i statova pa nije baš pucačina... onako kako mi je Borderlands ili Rage sjeo, tako i to... nije RPG, ali srećom nije ni pucačina. Ipak ide sve više prema pucačini, pa me strah, ako ikad izdaju primjerice Fallout 6 ili 7, hoće li zadržat makar SPECIAL ili će otić dokraja u smjeru pucačine da još pojednostave ljudima koji se ne mogu zamarat sa čitanjem i odlukama u koji stat i perk ulagat, budući su i skilovi bili prekomplicirani pa su ih morali srezat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 20:55 (Rhodin).
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
Rhodin kaže...

jesi igrao witcher 3?

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Prvo je rekao da bi trebala dobiti 7/10 a onda je rekao da mu je ukupni dojam 8/10. Ne znam di si našao 10/10?

(stranica prije)

E, i da ne zaboravim - kako nikome nije upalo u oči da su njegovu ženu strpali s bebom u komoru? Mislim, igra jest groteska i van svake logike, no ta nelogičnost mi je jako zasmetala na samom početku...

Rekoh za Skyrim.

Yup, i meni je to upalo u oko. Nikako mi to nije imalo smisla. No da su dijete stavili u neku baby komoru, onda vjerojatno ne bi mogla biti moguća ta dramatična scena kada ispred tebe otimaju dijete majci.

16 godina
Fallout 4

Miss Fuckface

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
DarkoKwon kaže...

Imam pravo na svoje misljenje......

Na ovom forumu je zabranjeno imati svoje misljenje i uvijek moram u konflikt ulaziti sa nekom osobom iako tu osobu nisam licno vrijedjao, vec sam iznio svoje argumente o nekoj igri, ali ta osoba to shvata kao licnu uvredu, jer nikako ne smijes ne voliti igru koju on voli. 

Naravno, nitko ne brani nikome da se izjasni. Ali ti si popljuvao witcher 3 zbog istih stvari koje su nedostatak i u fallout-u. Ergo, nisi dosljedan u svojoj ocjeni igara. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Danyel kaže...
Jesus kaže...

(stranica prije)

Skyrimu je dao legendary status i 10/10... Zasluženo ali s jedno 100tinjak modova :)

Jbg, kod bethsede volim što daje golemu modding podršku i modding community je ogroman...

S vremenom će se i Fallout 4 transformirati u ono što je trebao da bude...

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 0:01 (sylar951).
17 godina
neaktivan
Jesus kaže...
Danyel kaže...

(stranica prije)

Rekoh za Skyrim.

Yup, i meni je to upalo u oko. Nikako mi to nije imalo smisla. No da su dijete stavili u neku baby komoru, onda vjerojatno ne bi mogla biti moguća ta dramatična scena kada ispred tebe otimaju dijete majci.

Da, u brzini sam previdio da pišeš o Skyrimu. 

Inače, to sa bebom i otimanjem mi je žešća glupost, pogotovo jer su ubili majku a ne oca. Logičnije bi bilo, i s obzirom na DNK koji im treba (institutu), jer majka je zapravo nositelj gena i ona je i inače potrebnija djetetu da su sačuvali nju i bebu a ubili oca. A nositi bebu u komoru i zalediti je na majčinim rukama, mislim, stvarno...

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
17 godina
Danyel kaže...

Da, u brzini sam previdio da pišeš o Skyrimu. 

Inače, to sa bebom i otimanjem mi je žešća glupost, pogotovo jer su ubili majku a ne oca. Logičnije bi bilo, i s obzirom na DNK koji im treba (institutu), jer majka je zapravo nositelj gena i ona je i inače potrebnija djetetu da su sačuvali nju i bebu a ubili oca. A nositi bebu u komoru i zalediti je na majčinim rukama, mislim, stvarno...

Ej čovječe i nositi 100kila opereme na sebi i pritom trčati, pa što su si ti developeri zamislili. Može se isto tako i usporiti vrijeme i vide se koji su najslabiji dijelovi protivnika, pa kako je to moguće, ja nisam vidio da to netko može napraviti. Ili kako uopće on može u istom trenu scrapeati cijelu kuću, e ja to ne kužim, uopće više ne želim igrati tu igru, jer je tako nerealna. 

Smisao svake igre, kao i ove je da se zabaviš. Ako te zabavlja, mislim da ništa drugo nije bitno. 

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Ej čovječe i nositi 100kila opereme na sebi i pritom trčati, pa što su si ti developeri zamislili. Može se isto tako i usporiti vrijeme i vide se koji su najslabiji dijelovi protivnika, pa kako je to moguće, ja nisam vidio da to netko može napraviti. Ili kako uopće on može u istom trenu scrapeati cijelu kuću, e ja to ne kužim, uopće više ne želim igrati tu igru, jer je tako nerealna. 

Smisao svake igre, kao i ove je da se zabaviš. Ako te zabavlja, mislim da ništa drugo nije bitno. 

Pa tko je rekao da se ne zabavljam? Već sam napisao da mi FO4 zaslužuje visokih 8/10. Zar zabavljati se znači potpuno isključiti mozak i ne primjećivati totalne gluposti ili kardinalne greške?

12 godina
neaktivan
Fallout 4

Ma ove rasprave o Witcheru i Bethesdinim igrama su vrlo glupe, svatko ima svoje misljenje, ne volimo svi iste stvari, a i radi se o kruskama i jabukama...

Meni osobno je Witcher 3 genijalna igra iz vise razloga, uvjerljivi likovi, prica, svjet genijalno napravljen i vrlo je uvjerljiv auido/visualno. Ono sto me najvise odusevilo kod Withcera su devovi koji su sa svakim updatem mjenjali sve i svasta u igri, od kontrola, grafickih opcija, interfacea, a sve da bi napravili jos bolju igru i misilm da je sada Witcher 3 puno bolja i ispeglanija igra od izlaska. ALI ALI od kada sam zavrsio igru usao sam 2 puta u igru po 5 minuta.

Tehnicka strana bethesdinih igara je losa, blago receno, ja sam Skyrimu nasao milijun propusta, ali samo zato sto sam utukao u njega 300-400 sati lol, imao sam igru instaliranu dvije godine i svako malo bih odigrao par sati i zavirio u neku spilju/dvorac gdje nisam bio. I to je ono sto cini bethesidine igre tako dobrim.

Fallout 4 mi je na videima izgledao dosta slicno kao 3 ili Skyrim i ima slicnosti, ali ima i puno bolje uradjenih stvari i vidi se jasan napredak u dosta stvari. Sam sam na pocetku bio razocaran s dosta stvari, pogotovo gledano na tehnicku stranu igru, ali one dobre stvari uveliko nadmasuju ono lose, a uvjek se bolje usredotociti na dobre stvari, a najbolja stvar je sto ima tonu toga za istraziti i ubiti i da svakome sa jednom zdravom dozom znatizelje igra nudi sate i sate i sate zabave.

Why should you be afraid to die? Your soul has been dead for a long long time.

1 0 hvala 0
18 godina
Fallout 4

Problem je sto mnogi ljudi pokusavaju suprostavit dvije igre svojim subjektivnim dojmom, a ne razumiju da je subjektivni dojam samo jedan mali komad price koji se namjerno izostavlja kada se prica o igrama, tj. da nije sve u "ukusu" kako bi neki to zeljeli predstaviti.

Kod igre se moze gledati masa stvari.

Dizajn likova/monstera, dizajn okolisa, dizajn gradevina, dijalozi, animacije, voice acting, tehnicki aspekt grafike, UI, story line, engine, optimizacija, gameplay elementi, sustav borbe, inventory, questovi, velicina svijeta itd. ...bilo kakva inovativnost pri bilo kojoj od ovih stavki...

Tvrditi da je Fallout bolji od Witchera je kao usporedivati fico s mercedesom, ako se gleda po objektivnim stavkama.

Mozda je tebi bolje vozit ficeka. Nema servo, nema klimu, sirov je na cesti, manje trosi i tebi to daje osjecaj voznje koji ti je bolji od novog mercedesa gdje auto sam vozi umjesto tebe...ali nema nikakvog govora o tome koji je auto bolji, tvoj osjecaj vrijedi pisljivog boba bilo kome osim tebi, a ti taj osjecaj koji dobijes u Falloutu mozes dobit i u Tetrisu ako si takav lik, no ponavljam, to nista ne znaci.

Witcher je remek djelo gaming svijeta, uspio je po gotovo svim gore navedenim stavkama. Toliko konzistentan svijet da su faking natpisi u svijetu na glagoljici!

Mozda ti se vise svida post apokalipticni setting ali to je svejedno setting u kojem imas losije sve od gore navedenih stavki, a vjerujem da je CDPR kojim slucajem radio Fallout, da to ne bi bio slucaj a opet bi imao postapokalipticni svijet.

Postoji jos nesto, a to je znanje o povijesti gaminga, tj. sto je i kakva je Bethesda bila u proslosti, a kakva sad te kakav je Fallout serijal bio u proslosti, a kakav sad.
Buduci da smo se dotakli dijaloga, u Angry Joe reviewu savrseno usporedi dva dijaloga iza 15 godina stare igre Fallout 2 i ove danasnje.

Hebiga, nekome je Hitchcockov Rope dosadni film s dosadnim dijalozima cija se radnja odvija u samo jednoj sobi, a nekome drugome je remek djelo koje tjera covjeka da razmislja o Nietzscheovoj filozofiji i moralu...

Naravno da ce dosadan bit onome tko ima manjak koncentracije ali govoriti da je Avatar bolji jer nudi fast paced akciju za koju ne treba koncentracije je uvreda na lik i djelo Hitchcocka, makar u ovoj usporedbi Avatar ima barem bolju grafiku sto pak nije slucaj s Falloutom.  (ok glupa usporedba, Rope nema CGI niti mu treba ali nisam mogao odoliti)

Solidna igra? 8/10? Svakako.

Uzivajte u igri i pustite Witchera na miru...ta igra je remek djelo u doba kad je gaming sve gluplji zbog sve vece kolicine novaca koja se u gaming svijetu vrti i kao takvog ga treba cijeniti ili sutiti. 

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 14:55 (Psiho246).
Moj PC  
8 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice