Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 378.239
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Famozno brzo nađeno. Ekipa iz Cannona je uspjela triangulirati okvirnu poziciju planeta samo iz 2.2 trailera. Impresivno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 8:26 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ja sad idem to pogledati 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nekoliko shotova :)

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina

Stiže patch 2.2.01.

- Don't crash if there's invalid state in the powerplay map
- Fix crash when looking at the role panel in the SRV
- Protect against crash from an empty journal message
- Prevent spinning ship while docked and using VR mode with Rift CV1
- Fix a crash that can happen if the persistent POI generation runs before the planet surface controller is ready
- Fixed SRV starting underground if the base is in a crater
- Fix soft lock when entering installations when another player is already at the installation
- When cannons, plasma accelerators and railguns malfunction, they now deal 5% of their own damage to themselves, rather than 200% which would instakill them
- Civil wars now use the same structure as War/War Support to guarantee there is always at least one conflict zone in civil wars
- Fix an issue with station guns not causing damage in some network conditions
- Hunter hostiles now obey the same cooldown as normal NPCs to prevent instant interdictions
- Fixed an issue where delivery and delivery founder missions were showing the wrong credit reward in the first transaction tab after you accept the mission
- Fixed overhead per system being too large as it's not counting fortified systems towards the number of systems that pay overheads
- Materials do not drop from Fumaroles (or other persistent POIs) when multiple players are present fixed
- Stop prosecuting crimes committed by dead Commanders
- Fixed Commanders allowed to equip multiple fuel scoops, fighter bays, refineries and shield generators by retrieving a module from storage
- Fixed some stored ships not being available within the Shipyard
- Fighter Cockpit UI: removing useless indicators in the bottom right corner, leaving the component's frame only for silent running and wanted status display
- Added message when main ships power plant is malfunctioning will be displayed when player is in both main ship and fighter
- Fine now given for shooting in no fire zone with a fighter
- Lower panel shows SRV that isn't owned fixed
- Fixed missing targeting schematic images for the Satellites
- Starport UI: fixing research panel (numeric stepper) not releasing focus when pressing left on a pad to get back to contacts menu (or back button)
- Change order of string returned by GetLongLatString, to Lat then long to revert the order of the latitude and longitude readout on the hud to be the same as pre-2.2
- Fixed missing Imperial Clipper vibrant paintjobs
- Reduced module and ship transfer distance costs by 50%
- Removed build watermark.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Samo je pitanje da li sad sa belugom mogu sletjeti u nove stanice.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dupli post :)

http://www.dd3d-studio.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 20:56 (Berko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Elite: Dangerous
Berko kaže...

Dupli post :)

A di je prvi? 

Samomrzeći hrvat
13 godina

Šta za pare radite?

Ja sam naso jednu 3k rutu (1.5 + 1.5) koja je 25 ly udaljena,u full cargo cutteru to je 2 skoka, po jednom putu je oko 1.1 milja. Dakle cijeli round trip je nešto više od 2 milje zarada.

Nisam dugo trejdo i skupljo pare (a trebam),al neda mi se one robigo misije radit. Nisma probao passenger misije,al to definitivno nije za mene,neda mi se vozikat ikud više od par skokova,kamoli 50...

12 godina

Trenutno ne radim na parama, čučim na 500+ milja + opremljena Anaconda, Python, FDL i FAS ...neću neko vrijeme grindat kredite, bar dok mi ne puhne napokon izgrindat zadnji rank do Cuttera i Corvette i onda kupit iste.

Smuggling je koliko znam nerfan, tako da su ti nove passenger misija vjerovatno najbolja opcija. Vidio sam po redditu da ljudi već spominju lokacije dobrih sustava s misijama koje se daju stackat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Rocinante2112 kaže...

Šta za pare radite?

Ja sam naso jednu 3k rutu (1.5 + 1.5) koja je 25 ly udaljena,u full cargo cutteru to je 2 skoka, po jednom putu je oko 1.1 milja. Dakle cijeli round trip je nešto više od 2 milje zarada.

Nisam dugo trejdo i skupljo pare (a trebam),al neda mi se one robigo misije radit. Nisma probao passenger misije,al to definitivno nije za mene,neda mi se vozikat ikud više od par skokova,kamoli 50...

Putničke misije su ti slične. Imaš misije od 100-200 ly round trip 3 lokacije po 2 milje kredita za 5 putnika. Takvih misija imaš pun k. Imaš economy class misija na kojima možeš na iste udaljenosti trpati 60-100 milja na sat. 

Moloch kaže...

Trenutno ne radim na parama, čučim na 500+ milja + opremljena Anaconda, Python, FDL i FAS ...neću neko vrijeme grindat kredite, bar dok mi ne puhne napokon izgrindat zadnji rank do Cuttera i Corvette i onda kupit iste.

Smuggling je koliko znam nerfan, tako da su ti nove passenger misija vjerovatno najbolja opcija. Vidio sam po redditu da ljudi već spominju lokacije dobrih sustava s misijama koje se daju stackat.

Ja na 900 milja, sa (full opremljenim) Anacondom, Python, Federal Crovette, FDL, Type 7, Beluga Liner, ASP, Vulture, Imperial Courier. 

Samomrzeći hrvat
12 godina

Ma brodova imam i previše, Aspove, Vulture i Couriere ni ne brojim. Sad planiram rasprodat i sve sidewindere, vipere i haulere koje sam ostavio posvuda po bubbleu, mislim da ih imam sve skupa 30ak :D

Imam i full opremljenog crvenog Clippera za piratiziranje, ne znam što ću s njim, nisam ga koristio ima 6 mjeseci... :)

Gunship mi jedini stoji poluopremljen, sad kad je došao module storage se planiram pozabavit s njim.

Belugu mislim da neću ni kupovat. Ako se ne varam treba ti samo za VIP misije, koje nisu moneymakers? Možda je uzmem samo iz vica, odnosno da je probam kakva je... iskreno ni Orcu još nisam nikad probao...

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 12:09 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Moloch kaže...

Ma brodova imam i previše, Aspove, Vulture i Couriere ni ne brojim. Sad planiram rasprodat i sve sidewindere, vipere i haulere koje sam ostavio posvuda po bubbleu, mislim da ih imam sve skupa 30ak :D

Imam i full opremljenog crvenog Clippera za piratiziranje, ne znam što ću s njim, nisam ga koristio ima 6 mjeseci... :)

Belugu mislim da neću ni kupovat. Ako se ne varam treba ti samo za VIP misije, koje nisu moneymakers? Možda je uzmem samo iz vica, odnosno da je probam kakva je... iskreno ni Orcu još nisam nikad probao...

A šta ja znam, imam belugu tek toliko. Skupljam brodove jer mi je fora dizajn i sve. Pokušavam uživati u svakom aspektu igre 

Ima cool boost sound 

Samomrzeći hrvat
12 godina

Taipan mi ima extra dobar zvuk, možda najbolji u igri trenutno. Onako grgljav i čupav, kao mix Aspa i Vipera.

Jučer je bilo dev livestream gdje su se Sandro i West natjecali u cargo haulanju... u openu... kako su ih nagazili, masakrirali i nadigrali to je bila bruka za gledat, neugodno mi je bilo koliko se vrpolje u stolicama pred rebuy screenom, jedan za drugim. :D Toliko je evidentno bilo da ni jedan ni drugi (Sandro je glavni dizajer igre, a obojica su odgovorna za oružja) nisu nikad kompetitivno igrali Elitu niti pipnuli PvP. Mislim da je jasno zašto neće nikad PvPeri na zelenu granu... zanima me ima li u cijelom FD itko tko zna igrat vlastitu igru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Moloch kaže...

Taipan mi ima extra dobar zvuk, možda najbolji u igri trenutno. Onako grgljav i čupav, kao mix Aspa i Vipera.

Jučer je bilo dev livestream gdje su se Sandro i West natjecali u cargo haulanju... u openu... kako su ih nagazili, masakrirali i nadigrali to je bila bruka za gledat, neugodno mi je bilo koliko se vrpolje u stolicama pred rebuy screenom, jedan za drugim. :D Toliko je evidentno bilo da ni jedan ni drugi (Sandro je glavni dizajer igre, a obojica su odgovorna za oružja) nisu nikad kompetitivno igrali Elitu niti pipnuli PvP. Mislim da je jasno zašto neće nikad PvPeri na zelenu granu... zanima me ima li u cijelom FD itko tko zna igrat vlastitu igru.

Ah SDC i njihove gluposti. Svršavalli su po redditu na taj event. Sad će preplaviti reddit sa jutjub videoima istog tog eventa. Nevjerojatni egoisti su ta ekipa. Snimaju svaki susret sa svaikim commanderom kojeg sretnu, skrinšotaju, totalni bolesnici. 

PvP je jako mali dio igre. Tih par ljudi kao SDC (14 članova) i slične griefer gruper pokušavaju izgurati PvP kao najbitniji dio igre, uopće ne gledajući da je cijela igra jedna ogromna priča i da je PvP zastupljen u promilima.

PvP je čisto ok u sadašnjem stanju. Ne vidim nikakav problem. Potencirati više PvP ne bi imalo smisla, tako možemo izbrisati galaksiju i ostaviti jedan sustav pa rokaj. Ili Arenu.

Po meni su svi elementi dobro relativno dobro izbalansirani, PvE, PvP, alieni, explore, trading etc. Stavljati bilo koji element ispred drugih uništava cijelu priču. I to najviše boli tu šačicu manijaka koji misle da su Boga za bradu uhvatili zato jer ubijaju commandere.

Da se razumijemo, ne kažem da ne treba biti te komponente, ali ne treba ni biti najbitniji. Ni blizu najbitnije.

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 12:22 (Entry Point).
13 godina
Entry Point kaže...
Rocinante2112 kaže...

Šta za pare radite?

Putničke misije su ti slične. Imaš misije od 100-200 ly round trip 3 lokacije po 2 milje kredita za 5 putnika. Takvih misija imaš pun k. Imaš economy class misija na kojima možeš na iste udaljenosti trpati 60-100 milja na sat. 

Wait what? Ja ovak skupim u sat vremena cca 12-15 milja (odokativno). I to je cutter bez štitova jer sam edgy cunt.

11 godina
Rocinante2112 kaže...

Wait what? Ja ovak skupim u sat vremena cca 12-15 milja (odokativno). I to je cutter bez štitova jer sam edgy cunt.

https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/59nop8/economy_class_passenger_missions_aka_ceossothis_22/

Barem tako čoek kaže. Ali mogu potvrditi da ih možeš stackati pun k.

Samomrzeći hrvat
12 godina
neaktivan

što se tiče zarađivanja para, ja isto trejdam u cutteru. tako nekih 3-4k po round trip po toni izađe profit.

baš sam mislio da li bi radilo ako pođem u jacques station i onda tamo stackam brdo misija za ih dovuć natrag u bubble. navodno je svaka 40-60m.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ljudi, nije sve u parama. Nešto je i u gameplayu 

17 godina

Moze par savjeta, ili ako imate link na savjete:) Tek poceo igrati, imam mozda 5h igranja, pa evo:

- za sada igram transport misije, zaradim 10-15k po prijevozu. Probao trgovinu, ali zaradim toliko sitno (500?) da mi se cini da nesti krivo radim. Koji je vas savjet za pocetnike, na sto se koncentrirati prvih 100njak sati igranja?

- dali kupiti one extenzije za sljetanje na planetu? Jako me zanima kako to izgleda

- bilo kakav drugi pocetnicni savjet je dobrodosao :) Dali se boriti, trgovati, kako istrazivati (jos nisam skuzio kako bjezati kada te neko napadne u FTLu)

Btw, posebno za E:D kupio thrusmasterov joystick, proveo cjeli dan stimajuci tipke, i sada je puno veci gust igrati nego sa misom! Igrate i vi sa joystickom?

hvala svima!

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hudo kaže...

Moze par savjeta, ili ako imate link na savjete:) Tek poceo igrati, imam mozda 5h igranja, pa evo:

1) za sada igram transport misije, zaradim 10-15k po prijevozu. Probao trgovinu, ali zaradim toliko sitno (500?) da mi se cini da nesti krivo radim. Koji je vas savjet za pocetnike, na sto se koncentrirati prvih 100njak sati igranja?

2) dali kupiti one extenzije za sljetanje na planetu? Jako me zanima kako to izgleda

3) bilo kakav drugi pocetnicni savjet je dobrodosao :) Dali se boriti, trgovati, kako istrazivati (jos nisam skuzio kako bjezati kada te neko napadne u FTLu)

Btw, posebno za E:D kupio thrusmasterov joystick, proveo cjeli dan stimajuci tipke, i sada je puno veci gust igrati nego sa misom! Igrate i vi sa joystickom?

hvala svima!

1) Na odrađivanje misija za keš. Na skupljanje love da si kupiš nešto veći brod, tipa cobru sa kojom ćeš moći zarađivati više u kraćem vremenu. Imaš hrpu early hour videa na youtube-u.

2) Definitivno, ako si možeš priuštiti. Horizons je odličan dodatak igri. 

3) Radi kaj hoćeš, doslovno. Trejdaj, kad skužiš da ti je dosadilo, odi istraživati, kad ti to dosadi, budi pirat, kad ti to dosadi smugglaj....

Joystick pomaže imersiji i meni osobno je puno lakše igrati na joysticku iako su mišljenja podjeljena i ima igrača na ovom forumu koji igraju sa K&M. 

Hvala tebi i tvojima!

11 godina
hudo kaže...

- za sada igram transport misije, zaradim 10-15k po prijevozu. Probao trgovinu, ali zaradim toliko sitno (500?) da mi se cini da nesti krivo radim. Koji je vas savjet za pocetnike, na sto se koncentrirati prvih 100njak sati igranja?

- dali kupiti one extenzije za sljetanje na planetu? Jako me zanima kako to izgleda

- bilo kakav drugi pocetnicni savjet je dobrodosao :) Dali se boriti, trgovati, kako istrazivati (jos nisam skuzio kako bjezati kada te neko napadne u FTLu)

hvala svima!

U početku bijaše cargo i svi grindaše novac 

Uglavnom prvo trejdaj radi boom time boom delivery misije, kad nabaviš veće brodove probaj isto to + passanger misije.

Odaberi federaciju ili empire ako te zanimaju neki brodovi vezani uz te sile. Kasnije možeš i od druge rankove dizati. Nemoj se vezati za silu.

Ako te netko inderdicta i želiš pobjeći submitaj se (throttle na nulu) i kad ti se fsd ohladi high ili low wake-aj. (high - drugi sustav, low - supercruise)

Nakon što zaradiš nešto novaca kupi neki borbeni brod tipa vulture (malo košta puno daje), pa probaj bounty hunting in resource extraction sitevima. (note: moraš pričekati sken broda da vidiš da li je wanted prije napada - ne treba ti posebni modul za to).

Od tud pa na dalje je na tebi kako želiš igrati igru i što te zanima.

Samomrzeći hrvat
11 godina
quickr kaže...

Joystick pomaže imersiji i meni osobno je puno lakše igrati na joysticku iako su mišljenja podjeljena i ima igrača na ovom forumu koji igraju sa K&M. 

Hvala tebi i tvojima!

Ja igram K&M. Ne mogu se na hotas priviknut ni da želim. Jednostavno ne ide. Možda kupim onaj X pa probam još jednom 

Samomrzeći hrvat
12 godina
Entry Point kaže...

Ah SDC i njihove gluposti. Svršavalli su po redditu na taj event. Sad će preplaviti reddit sa jutjub videoima istog tog eventa. Nevjerojatni egoisti su ta ekipa. Snimaju svaki susret sa svaikim commanderom kojeg sretnu, skrinšotaju, totalni bolesnici. 

PvP je jako mali dio igre. Tih par ljudi kao SDC (14 članova) i slične griefer gruper pokušavaju izgurati PvP kao najbitniji dio igre, uopće ne gledajući da je cijela igra jedna ogromna priča i da je PvP zastupljen u promilima.

PvP je čisto ok u sadašnjem stanju. Ne vidim nikakav problem. Potencirati više PvP ne bi imalo smisla, tako možemo izbrisati galaksiju i ostaviti jedan sustav pa rokaj. Ili Arenu.

Po meni su svi elementi dobro relativno dobro izbalansirani, PvE, PvP, alieni, explore, trading etc. Stavljati bilo koji element ispred drugih uništava cijelu priču. I to najviše boli tu šačicu manijaka koji misle da su Boga za bradu uhvatili zato jer ubijaju commandere.

Da se razumijemo, ne kažem da ne treba biti te komponente, ali ne treba ni biti najbitniji. Ni blizu najbitnije.

Hm. Nažalost, ne mislim da je tako crno-bijelo i jednostavno. PvP je itekako važan dio igre, jer to osigurava preživljavanje igre i dugotrajni interes igrača. Problem je u tome što su (ne)balans oružja, prije navedeni problemi s poticanjem igranja u Openu i nedostatkom adekvatnog sustava kažnjavanja "griefera" totalno uklonili svaku kvalitetnu PvP interakciju. Praktički je postalo nemoguće naći 1vs1 spontani PvP van CGova gdje solo igrač koji ima život i više od 2 stidne dlake (za razliku od mularije tipa SDC) nema šanse biti kompetentan protiv uvježbanih i nabrijanih kill wingova.

Pirati isto tako spadaju u PvP domenu, a biti pošten (lol) pirat je najzabavnija akcija u igri. Nisam u životu ubio tradera osim combat loggera. Što je najbolje, traderi nisu imali problema s takvim piratima, jer su unosili dozu napetosti u igru koja razbija dosadu tradeanja. Ja sam osobno uvijek trgovao u Openu i svaki put kad me neki pirat uspio uhvatit, drage volje sam surađivao.

Međutim, tako nešto je mrtvo već dugo vremena, a polarizacija communitya je očajna - imaš nabrijane "carebeare" koji vise samo u Mobiusu i pljuju po Openu i poistovjećuju sve PvPere s grieferima (ergo PvP=bad), glasne PvPere i griefere koji prozivaju ove prethodne i ekipu koja igra solo i zabole ih uvo za sve to skupa. Dugoročno - nikako dobro. Mislim, daleko od toga da sam ja neki PvPer, dapače - ni ja više za to nemam vremena, volje ni živaca, ali bih htio da su svi aspekti igre kvalitetni.

No očito je da su Sandro i ekipa "diskonektani" od tog dijela communitya jer uopće ne razumiju PvP mehaniku. Izjava svakog od devova je bila u stilu "nisam igrao pvp", "loš sam u borbi" itd. To znači da uopće ne rade kvalitetno in-house testiranje, a kvalitetne kritike, komentare i uočene probleme koje im jave PvPeri (bez obzira mrzi li ih netko ili ne) uopće ne slušaju. Nadam se da je to bio slučaj "nismo znali da ne znamo", a ne "znali smo da ne znamo". Jer to se uvijek stigne popravit.

Imam neki špurijus da je sve ovo zakuhao Edward Lewis jer je on jedini koji je počeo kužit (mislim nakon onog eventa s CODEovcima) da imaju problema s PvP komponentom igre, odnosno ok radi svoj posao community managera. Možda se i varam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 13:44 (Moloch).
14 godina
Entry Point kaže...
quickr kaže...

Hvala tebi i tvojima!

Ja igram K&M. Ne mogu se na hotas priviknut ni da želim. Jednostavno ne ide. Možda kupim onaj X pa probam još jednom 

Počeo sam sa K&M, nakon što sam prešao na HOTAS, nebih se vratio ni da mi plate. 

hudo 

Elite dangerous može biti overwhelming novim igračima prvih nekoliko sati. Toliko kontrola za bindat i naučit, toliko stvari za zapamtit, toliko uloga i mogućnosti igranja, toliko sistema za vidjet i istražit. Elite odmah stavi sve ispred tebe i daje ti odriješene ruke da radiš šta hoćeš. Neke igrače to izbaci iz njihove comfort zone jer su navikli u 90% drugih igara da ih igra , čak i kad je open world, vodi za ruku od točke A do točke B. Ovdje ima 400 000 000 točaka i nitko te ne vodi, sam biraš put. 

Najbolji savjet koji ti mogu dati, a to su i meni rekli kad sam krenuo igrat, samo što tada nisam razumio. Nemoj se dovest u situaciji da se sve vrti oko love. Da moraš imati što više kredita i što više brodova i to što prije. Ako svedeš igru na grind, brzo ćeš izgoriti. Zavali se i uživaj. I zapamti prvo pravilo: uvijek imaj dovoljno kredita za osiguranje 

12 godina
quickr kaže...

Ljudi, nije sve u parama. Nešto je i u gameplayu 

Sve je u gameplayu. Pare samo smetaju - najviše sam se zabavljao dok sam imao kikiriki. :)

hudo kaže...

hvala svima!

1) Trenutno postoji bug u igri koji je previše spustio "nagrade" za misije. Bit će popravljeno. Uglavnom, što su ti bolji odnosi s nekom minor fakcijom, to ćeš dobivati bolje plaćene misije od njih,

2) Horizons je po meni sad must-buy. Iako je i 1.7 dobio puno poboljšanja, 2.2 ima ship launched fightere, inženjere i naravno planete.

3) Igraj što ti se igra, igra je čisti sandbox, nemoj grindat (bar pokušaj ne grindat). Isprobaj sve. Na početku ćeš naravno biti malo ograničen, ali par misija ili malo bounty huntanja i začas si u Cobri, a onda možeš stvarno radit sve.

Tip za bounty hunting: nađi high security RES (resource) site u prstenu planeta u sustavu "extraction" ekonomije, nađi policijsku patrolu i pucaj po krimosima po kojima oni pucaju. Nema šanse da zagineš.

Naravno da igram s HOTASom (X52 Pro). :) Ne mogu zamislit igranje simulacija na tipkama i mišu (iako se ED bez problema i tako igra). Gušt je kao što si vidio par redova veličini veći. Uz HOTAS imam i EDTracker koji prevodi moje pokrete glave u pokrete glave mog avatara u igri i VoiceAttack softver kojim izdajem glasovne naredbe brodu/pilotu mog lovca,

11 godina
Moloch kaže...

Hm. Nažalost, ne mislim da je tako crno-bijelo i jednostavno. PvP je itekako važan dio igre, jer to osigurava preživljavanje igre i dugotrajni interes igrača. Problem je u tome što su (ne)balans oružja, prije navedeni problemi s poticanjem igranja u Openu i nedostatkom adekvatnog sustava kažnjavanja "griefera" totalno uklonili svaku kvalitetnu PvP interakciju. Praktički je postalo nemoguće naći 1vs1 spontani PvP van CGova gdje solo igrač koji ima život i 2 stidne dlake (za razliku od mularije tipa SDC) nema šanse biti kompetentan protiv uvježbanih i nabrijanih kill wingova.

Pirati isto tako spadaju u PvP domenu, a biti pošten (lol) pirat je najzabavnija akcija u igri. Nisam u životu nisam ubio tradera osim combat loggera. Što je najbolje, i traderi nisu imali problema s takvim piratima, jer su unosili dozu napetosti u igru koja razbija dosadu tradeanja. Ja sam osobno uvijek trgovao u Openu i svaki put kad me neki pirat uspio uhvatit, drage volje sam surađivao.

Međutim, tako nešto je mrtvo već dugo vremena, a polarizacija communitya je očajna - imaš nabrijane "carebeare" koji vise samo u Mobiusu i pljuju po Openu i poistovjećuju sve PvPere s grieferima (ergo PvP=bad), glasne PvPere i griefere koji prozivaju ove prethodne i ekipu koja igra solo i zabole ih uvo za sve to skupa. Dugoročno - nikako dobro. Mislim, daleko od toga da sam ja neki PvPer, dapače - ni ja više za to nemam vremena, volje ni živaca, ali bih htio da su svi aspekti igre kvalitetni.

No očito je da su Sandro i ekipa "diskonektani" od tog dijela communitya jer uopće ne razumiju PvP mehaniku. Izjava svakog od devova je bila u stilu "nisam igrao pvp", "loš sam u borbi" itd. To znači da uopće ne rade kvalitetno in-house testiranje, a kvalitetne kritike, komentare i uočene probleme koje im jave PvPeri (bez obzira mrzi li ih netko ili ne) uopće ne slušaju. Nadam se da je to bio slučaj "nismo znali da ne znamo", a ne "znali smo da ne znamo". Jer to se uvijek stigne popravit.

Imam neki špurijus da je sve ovo zakuhao Edward Lewis jer je on jedini koji je počeo kužit (mislim nakon onog eventa s CODEovcima) da imaju problema s PvP komponentom igre, odnosno ok radi svoj posao community managera. Možda se i varam.

Slažem se s tobom. Pogotovo oko pirata. I to mora biti dio igre. Ali kao što smo 100 puta razglabali reward/punishment treba biti sređen. Nisam protiv PvP-a, nikad nisam ni bio i većinom igram u Open-u, mada ne zbog toga.

Community se polarizirao upravo zbog besmislenih akcija od ekipa poput Code-a i SDC-a. Kempanje u CG-u ili eventu i ubijanje svega što dođe a commander je. Ajde da sudjeluju u igri tipa fed vs empire pa su na drugoj strani (sjećam se davno kad je tako bilo), ali ono čekaju i pras pras, ubijajući igru totalno. I normalno da je ekipa otišla u privatne grupe i solo igre, jer nema nikakvog smisla. A ovi se ona kurč3 kako su ubili toliko i toliko commandera. Vau.

Da ne pričam koje attention whores su te ekipe. me me me 

No uglavnom, dok ne srede to ja sam u CG-u/event-u/site-u solo ili u wingu. Pa nek se napucavaju.

Samomrzeći hrvat
17 godina
quickr kaže...

1) Na odrađivanje misija za keš. Na skupljanje love da si kupiš nešto veći brod, tipa cobru sa kojom ćeš moći zarađivati više u kraćem vremenu. Imaš hrpu early hour videa na youtube-u.

2) Definitivno, ako si možeš priuštiti. Horizons je odličan dodatak igri. 

3) Radi kaj hoćeš, doslovno. Trejdaj, kad skužiš da ti je dosadilo, odi istraživati, kad ti to dosadi, budi pirat, kad ti to dosadi smugglaj....

Hvala tebi i tvojima!

Istrazivanje, mozda glupo pitanje, al sto se pod tim podrazumjenva? Trenutno, jurcam izmedju planeta, skeniram brodove i one jump nodove (ako se dobro sjecam imena). 

Tu i tamo nadjem neki brod koji je Wanted, pa ga skinem, naravno ako je slab.

Entry Point kaže...

U početku bijaše cargo i svi grindaše novac 

Uglavnom prvo trejdaj radi boom time boom delivery misije, kad nabaviš veće brodove probaj isto to + passanger misije.

Odaberi federaciju ili empire ako te zanimaju neki brodovi vezani uz te sile. Kasnije možeš i od druge rankove dizati. Nemoj se vezati za silu.

Ako te netko inderdicta i želiš pobjeći submitaj se (throttle na nulu) i kad ti se fsd ohladi high ili low wake-aj. (high - drugi sustav, low - supercruise)

Nakon što zaradiš nešto novaca kupi neki borbeni brod tipa vulture (malo košta puno daje), pa probaj bounty hunting in resource extraction sitevima. (note: moraš pričekati sken broda da vidiš da li je wanted prije napada - ne treba ti posebni modul za to).

Od tud pa na dalje je na tebi kako želiš igrati igru i što te zanima.

"boom time boom delivery" - sto si ti to pobogu sada rekao :) ? sto je to boom time?

"i kad ti se fsd ohladi high ili low wake-aj. (high - drugi sustav, low - supercruise)" - ovo mi nije bas najjasnije, al probat cu skuziti kada budem u igrici

Hvala na savjetima, puno ste pomogli!

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
11 godina
hudo kaže...

"boom time boom delivery" - sto si ti to pobogu sada rekao :) ? sto je to boom time?

"i kad ti se fsd ohladi high ili low wake-aj. (high - drugi sustav, low - supercruise)" - ovo mi nije bas najjasnije, al probat cu skuziti kada budem u igrici

Hvala na savjetima, puno ste pomogli!

Boom time delivery misije. Možeš podatke furati za sitne novce (i grindat rank) ili neki cargo za veće novce. Možeš i trejdati.

Ako te netko počne interdictat, još dok trake interdikcija smanjih throttle na 0 i tako se submitaš interdikciji. Na tak način ti se FSD ohladi brzo, isto kao da si skočio u drugi sustav - 5-10 sekundi.

Za to vrijeme dok se hladi bježi, vozi boostaj. Dok se FSD ohladi možeš high wake-at u drugi sustav ili low wake-at, odnosno opet otići u supercruise.

Nekoliko stranica koje će ti puno pomoći:

https://eddb.io

http://roguey.co.uk/elite-dangerous/

http://inara.cz/ (možda najbolja)

https://coriolis.io/  (slaganje brodova - možeš i sejvati build)

Samomrzeći hrvat
13 godina

Umro sad 2x u cutteru ,stanica me 1 shotala za wanted passangera. Nemam za treci rebuy :D

OStalo mi sam 5 milja na racunu. sranje

11 godina
Rocinante2112 kaže...

Umro sad 2x u cutteru ,stanica me 1 shotala za wanted passangera. Nemam za treci rebuy :D

OStalo mi sam 5 milja na racunu. sranje

Javi se supportu. Lika su isto tako ubili i vratili su mu kredite:

https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/59tyms/frontier_support_is_the_best_chuffed/

Samomrzeći hrvat
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice