Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 372.531
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Elite: Dangerous
Berko kaže...
Dala kaže...

Uzeo, samo isprobao i muku mučim sa prilazima i slijetanjem.

Potrošim svih 10 min za landing tražeči ulaz na tim rotirajućim stanicama... Kako vi nađete ulaz i zašto nije označen da znam s koje strane stanice se nalazi. Ovak se sve vrti i vrti, i nikako da pogodim.

Probao sam vozeči se blizu, ništa, pa odem daleko da imam bolji pogled opet ništa. Mora bit neki lakši način...

E i da; još jedan indikator koji ti može pomoći oko lociranja ulaza (a mislim da je to netko ranije tu spomenuo); os rotacije svim stanicama je u centru ulaza; znaći sve se rotiraju oko ulaza, tako da je centar ulaza uvijek fiksan; dakle, malo se odmakneš od stanice i pogledaš kako se rotira i odma će ti biti jasno gdje moraš ići.

I ulaz se uvijek rotira suprotno od kazaljke na satu

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
15 godina
neaktivan

Dobro, prestanite trolati da ne možete naći ulaz u stanicu, ajmo sad o bitnijim stvarima {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Nedavno sam imao upgrade sa Eagle-a na Viper i oduševljen sam sa brodom :) Sad tamanim wanted ekipu ko od šale; a uspio sam sa njim zatuć i prvu anakondu :D (tip; za ekspresno riješavanje protivnika, gađajte power plant; na toj anakondi sam skršio power plant na 0% dok je ostak broda bio na 60%, te je radi uništenja powerplant-a, cijeli brod eksplodirao).

Generalno, odem sad sa Viperom na nekih od NavPoint-ova i tamo farmam wanted NPC-ovce i za čas skupim 50-100k.

P.S. Hauler-a sam preradio u explorera; povadio sve kaj mu netreba i stavio najlakšu opremu, tak da mu je sad jump range 24 LY (do SOL-a dođem u 3 skoka {#}) i prvi rezultati exploranja sa samo basic scanner-om je cca 20 000 credits za istražena 3 sustava (sa podosta planeta svaki).  Mislim da bi upgrade-om na Surface Scanner, ta cifra mogla dosta porasti.

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 21:56 (Berko).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam uzeo Vipera isto , malo mi je trom .... kasnije sam uzeo Cobru, malo mining , trade runs, zbilja nije loš brod, ali sam ga prodao i uzeo sada Type 6 , tako da ću trade runove radit. Type 6 može max 100 tona cargo space imati, tako da sam s tim zadovoljan, za sada mislim da imam 58. To je to za sada . Igra je inače ( po mom mišljenju ) MMO koji to realno nije. U ovom sistemu u kojem sam sada mislim da sam u nekoliko dana jedan brod od real playera sreo. Nekada to malo nedostaje , kao i nekakav vid world chata, makar kad se sjetim spamma i gold sellera možda je ok ovako. Grozno je zarazna igra, kao što su neki forumaši rekli, idem samo malo probat ( 8 h navečer ) , skidam slušalice u ( 4 ujutro ) . Toliko od mojih impresija za sada.

0 0 hvala 0
11 godina

Ja sam još uvijek na sidewinderu. Stavio sam mu svašta od opreme gore, domet 15 Ly i uživam u bounty huntingu a rizik gubitka broda je nikakav. Zaradio sam prvi milijunčić samo s njim i zabavan mi je skroz, uopće mi se ne žuri van iz njega. :P

Nećkam se između Vipera i Cobre. Volim bounty hunting,  ali sam skloniji Cobri jer više volim "jack of all trades" brodove nego specijaliste. A ono što sam vidio boreći se protiv oba - jednako su tromi i jedan i drugi, samo što Cobra popije više metaka iz MC topova dok se ne razleti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 9:04 (Moloch).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Interdicta me neki NPC s bountijem na sebi (cijelih cca 30k, za mene pravo bogatstvo), i dok se ja borim s njim upadne i murija.

Mi se natežemo i dok gađam u njega uleti mi murijak pa i on dobije po nosu i naravno odmah sam wanted.

Sredim do kraja NPC-a koji me dictao, piše dodijeljen mi je bounty od 30+k i mislim si super, sad me ovi koknu i u plusu sam. Murija me zatuče, odem u novi brod u stanici, od bountija ništa :(. Trebam pokupit bounty prije nego me koknu?

Opet u crveno, opet u posuđivanje... Nikako na zelenu granu :). Učim i mučim se zasada. Ovaj trade sa sidewinderom sucka, imam mjesta samo za 4 stvari. Imam fuel scoop pa bar na gorivu nešto uštedim.

Btw naručio si ps3 cameru, pa čekam da mi to stigne da isprobam s trackerom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 11:57 (Dala).

0 0 hvala 0
17 godina
Dala kaže...

Interdicta me neki NPC s bountijem na sebi (cijelih cca 30k, za mene pravo bogatstvo), i dok se ja borim s njim upadne i murija.

Mi se natežemo i dok gađam u njega uleti mi murijak pa i on dobije po nosu i naravno odmah sam wanted.

Sredim do kraja NPC-a koji me dictao, piše dodijeljen mi je bounty od 30+k i mislim si super, sad me ovi koknu i u plusu sam. Murija me zatuče, odem u novi brod u stanici, od bountija ništa :(. Trebam pokupit bounty prije nego me koknu?

Opet u crveno, opet u posuđivanje... Nikako na zelenu granu :). Učim i mučim se zasada. Ovaj trade sa sidewinderom sucka, imam mjesta samo za 4 stvari. Imam fuel scoop pa bar na gorivu nešto uštedim.

Hahaha; nisi jedini koji je tak spušio lovu :D 

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/elite-dangerous/176585.aspx?page=10&jumpto=4472085&sort=asc&view=flat 

Btw, možeš upgrejdat kapacitet tereta za sidwinder (i za sve ostale); izbaci štit i discovery scanner i ubaci još dodatnih cargo modula; mislim da možeš staviti do sve skupa 8 komada (4 + 2+ 2)

11 godina

Meni se relativno često (iako pazim) desi da zakačim murjaka kad se napucavam oko resource extraction točaka. Dovoljan je jedan metak i odjednom mi se zacrveni pola skenera.

Najbolje rješenje je odmah odustati od daljnje borbe (iako ja znam dovršit brod koji gađam ako je dobar bounty a on na par %), odmah kurs u suprotnu stranu (okomito van ringa/polja/dalje od brodova), 4 u motor, 2 u štit, boost i FA off. Vatrena baraža krene skoro odmah, ali gornja strategija + korištenje lateralnih thrustera i malo rotacije znači da štitevi izdrže dovoljno da se izvučeš iz mass locka i čak i napuniš FSD. Osobno koristim i heatsink launcher pa punim drive skoro od početka i ignoriram usporeno punjenje, topline se riješim kad pređe 120%.

Nakon skoka odmah do obližnjeg outposta, platit svoj i uzet pokupljeni bounty.

Haulera i Eaglea sam preskočio. Iako sam Eaglea dobio besplatno, sidewinder mi je bolji. Sva oprema mi je D, osim oružjs - nažalost još nisam našao dobre gimballed MC topove za njega, sad sam na klasi G. Setup radi super, radim krugove oko Cobri, ali za ozbiljnije brodove / assassination misije se okilaviš ili ostaneš bez municije. Čim se nakupi još malo para, uzimam ili Vipera pa nastaviti lov, ili Cobru i onda malo trgovanja, za promjenu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 12:36 (Moloch).
11 godina
neaktivan

Da li je joystick must za play, tj. da li je puno bolji dozivljaj kada se igra sa stickom umjesto key+mouse?

0 0 hvala 0
11 godina

Ako planiraš uglavnom trade i exploration, miš i tipkovnica su ti dovoljni. Dogfighting je puno zabavniji i a i sami gameplay imerzivniji s joystickom / HOTASom. Igra podržava i XBOX360 kontroler, to je isto bolja opcija od štakora i dugmetare.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 14:37 (Moloch).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Moloch kaže...

Ako planiraš uglavnom trade i exploration, miš i tipkovnica su ti dovoljni. Dogfighting je puno zabavniji i a i sami gameplay imerzivniji s joystickom / HOTASom. Igra podržava i XBOX360 kontroler, to je isto bolja opcija od štakora i dugmetare.

Hvala, mislim se uzeti igru ili ne, morati cu prvo uzeti neki stick, ipak sam igrao xwing i wing commandera na sticku i to je ono pravo {#}, a i citam malo sada o igri i sacekam da dodaju jos malo sadrzaja. {#}

16 godina
syncmaster245b kaže...

Je li itko probao igrati u 3d anaglyph modu?

Ima li razlike izmedju onih kartonskih naocala i onih sa ebaya?

Da se nadovezem na samoga sebe.

Stigle jucer ove naocale.

Nemaju veze sa onim kartonskim!!!

Nema razlijevanja boja i 3D privid je odlican.

Genijalno!

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
16 godina
Berko kaže...
Dala kaže...

Hahaha; nisi jedini koji je tak spušio lovu :D 

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/elite-dangerous/176585.aspx?page=10&jumpto=4472085&sort=asc&view=flat 

Btw, možeš upgrejdat kapacitet tereta za sidwinder (i za sve ostale); izbaci štit i discovery scanner i ubaci još dodatnih cargo modula; mislim da možeš staviti do sve skupa 8 komada (4 + 2+ 2)

Izbacio sam scanner zbog fuel scoopa (kak se već zove)

13 godina

Moze par informacija oko multia, kako to sada funkcionira i kak' ide to sve ? 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Imaš solo mode, gdje si sam u igri, open mode gdje tu i tamo vidiš nekog i private group gdje vidiš (potencijalno) samo one igrače koje ručno dodaš.

Igrače u open modu uvećem broju vidiš uglavnom u početnim sustavima i okolici. Interakcija je minimalna, možeš započeti chat kroz comm panel u igri i to je to. Naravno, možeš ih i napast i sve drugo što možeš i sa NPCima.

Sredinom prvog mjeseca se očekuje dodatak "wings" koji bi trebao olakšati igranje s frendovima u formaciji i sl.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 16:59 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo samo kratki "tip" vezano za sljetanje na landing pad-ove; većina je to možda primjetila, ali možda netko nije; pozicija broja landing pad-a vam je dobar indikator u kojem smjeru morate biti orjentirani; broj je uvijek na onoj strani landing pad-a na koju vam treba biti okrenut "nos" broda. Dakle, kad ulazite na pad, broj mora biti na zadnjem kraju pad-a.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Izabrao misiju gdje moram dostavit jednoj stanici određeni cargo (legalni). Dođem do nje i neda mi sletjet, probao par puta request denied, odlogirao se opet on i opet neda. Standing mi nije loš-neutralan. Neka ideja?

Edit: Ponovo pokrenuo igru i dopustio mi sletanje na land pad 3. Dođem tamo, ali mi neda onu animaciju radara ispod za sletanja, uspješno sletio više puta i ništa, 180 stupnjeva opet ništa. Izađem van i opet neda sletanje. Valjda bug.

Btw neke piratski logoi po stanici...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 20:06 (Dala).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam isto bio na stanici sa nekakvim lubanjama. A mislim da mi se isto negdje desilo da mi nije pokazivalo onu pomoć za slietanje.

16 godina

Neda đubre sletjet, a imam još 1h za misiju...

11 godina
Dala kaže...

Izabrao misiju gdje moram dostavit jednoj stanici određeni cargo (legalni). Dođem do nje i neda mi sletjet, probao par puta request denied, odlogirao se opet on i opet neda. Standing mi nije loš-neutralan. Neka ideja?

Edit: Ponovo pokrenuo igru i dopustio mi sletanje na land pad 3. Dođem tamo, ali mi neda onu animaciju radara ispod za sletanja, uspješno sletio više puta i ništa, 180 stupnjeva opet ništa. Izađem van i opet neda sletanje. Valjda bug.

Btw neke piratski logoi po stanici...

FLes kaže...

Ja sam isto bio na stanici sa nekakvim lubanjama. A mislim da mi se isto negdje desilo da mi nije pokazivalo onu pomoć za slietanje.

Independent / anarchy outposti su vam s lubanjama. Obično takvi imaju i black market.

Ako vam ne da sletit, probajte u solo modu. Zna se blesirat u openu.

12 godina
neaktivan
Ajmo malo o bugovima....

Prije nekih 3tjedna dok sam bio okorjeli kriminalac i moja glava je vrijedila 96k kredita jedan lik me uspio ubit i evo danas slucajno nadem post od tog lika da se desio bug i nije dobio lovu za mene:)

http://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/2oopsm/issue_cashing_in_player_bounties/

1 0 hvala 0
17 godina
brane82 kaže...
Ajmo malo o bugovima....

Prije nekih 3tjedna dok sam bio okorjeli kriminalac i moja glava je vrijedila 96k kredita jedan lik me uspio ubit i evo danas slucajno nadem post od tog lika da se desio bug i nije dobio lovu za mene:)

http://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/2oopsm/issue_cashing_in_player_bounties/

Hehehe; zanimljivo :D Inaće, imao sam relativno sličnu situaciju... skupio sam neku poveću svotu creditsa i kad sam u izborniku od broda pogledao stanje, bilo je OK, ali kad sam sletio na bazu i htio pobrati credits, pisalo je da nemam nikakvih bounty-a za pokupit, dok je i dalje u izborniku pisalo da imam. Ali sam to riješio tako da sam odma izašao iz igre (dok sam bio još u bazi), te ponovno ušao i onda je bilo OK i pokupio sam lovu... 
Osobno, rekao bi da je to problem sa vezom na server... inaće sam relativno malo igrao open play, većinom igram solo, jer je znalo puno više "štekat" kad sam full online...

P.S. naletim danas na anakondu; wanted, i pomislim "tooo!! idem ju zatuć, dobit ću gro para!!" i nakon podosta napucavanja konačno ju ubijem (igrao sam na poslu sa mišem i tipkonicom), a kad ono... 1.200 credits bounty    

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 18:12 (Berko).
17 godina

Malo OT, ali mislim da bi ovak nekaj jako dobro pasalo za Elite :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Odlučim se ja oprobat sa rudarenjem, kupim mining laser i rafineriju i krenem.

Nađem asteroidno polje, dođem do asteroida upalim laser-i vidim bezvezna ruda krenem dalje.

Problem prvi, scanner je sranje niske rezolucije, asteroide nemožeš naciljati i svi izgledaju podjednako.

Nakon par tura više neznaš gdje si bio gdje nisi.

Nađem neki sa zlatom i odmajnam, probam pokupit cargo. lol. Tu tek počinju muke, cargo možeš naciljat tek kad je ispred tebe, ako ti ode traži po scanneru (vidi scanner je sranje dio).

Ruda se "otkrhne" od asteroida i odleti u svemir, a ja je trebam ganjat i ulovit sa košarom ispod broda. Nakon par sudara sa mojom kabinom  (jer je full neprirodno pokupit nešto s nećim što visi x metara ispod tebe pa je po defaulta gađam s onim ćim je mogu vidjet-kabinom) ruda dobije rotirajuću i još čudniju putanju...

Ok, uspijem je i pokupit ali rafinerija odbija refinat. X puta javi pukla veza sa serverom ili tako nešto, pa 72 puta stišći refine i vent... I tako cca 10x da bi skupio 1 rudu...

Koma! Nadam se da će srediti sve te gluposti, jer ovo je frustrirajuće!

0 0 hvala 0
17 godina
Dala kaže...

Odlučim se ja oprobat sa rudarenjem, kupim mining laser i rafineriju i krenem.

Nađem asteroidno polje, dođem do asteroida upalim laser-i vidim bezvezna ruda krenem dalje.

Problem prvi, scanner je sranje niske rezolucije, asteroide nemožeš naciljati i svi izgledaju podjednako.

Nakon par tura više neznaš gdje si bio gdje nisi.

Nađem neki sa zlatom i odmajnam, probam pokupit cargo. lol. Tu tek počinju muke, cargo možeš naciljat tek kad je ispred tebe, ako ti ode traži po scanneru (vidi scanner je sranje dio).

Ruda se "otkrhne" od asteroida i odleti u svemir, a ja je trebam ganjat i ulovit sa košarom ispod broda. Nakon par sudara sa mojom kabinom  (jer je full neprirodno pokupit nešto s nećim što visi x metara ispod tebe pa je po defaulta gađam s onim ćim je mogu vidjet-kabinom) ruda dobije rotirajuću i još čudniju putanju...

Ok, uspijem je i pokupit ali rafinerija odbija refinat. X puta javi pukla veza sa serverom ili tako nešto, pa 72 puta stišći refine i vent... I tako cca 10x da bi skupio 1 rudu...

Koma! Nadam se da će srediti sve te gluposti, jer ovo je frustrirajuće!

Evo i ja sam se okušao u rudarenju... Ali nisam imao takvih problema... Generalno sam imao sljedeću taktiku; "izbušim" asteroid i ako mi ta ruda ne treba (tražio sam samo najvrednije rude tipa Platinum koji se prodaje po 19 000 po komadu) idem dalje, a taj komadić koji sam izbušio mi ostane ko indikator kod kojeg asteroida sam bio.
Sa sakupljanjem rude nisam imao problema; samo podesiš da ti je ruda u centru malog ekrana dolje ljevo i fino polako ju pokupiš (ako gledaš samo u taj mali ekran, onda nema problema; i pazi da nisi prebrz):

A pogodno asteroidno polje nađeš tako da na sistem view-u pogledaš di ima kakvo polje asteroida, tražiš ona koja imaju većinom metalni sastav. A onda ako nema metala koji ti treba ili ga ima jako malo, skočiš u "Friendship" drive i odma se vratiš natrag u polje, jer će se polje resetirati (tak isto napraviš ako pokupiš kaj ima od resursa). I rudari samo kod polja koja su "solo" u svemiru (većinom oko sunca), jer tamo imaš svega 5-6 asteroida i lakše je pratit kojeg si izrudario, a kojeg ne.

Ja sam uglavnom za cca sat vremena (a možda i nešto više, jer Elite jede vrijeme), sakupio 4 komada Paladiuma i spremio u đep cca 76 000 creditsa. Ali sam odustao od toga, jer mi je dosadno :) Ali je rudarenje dobar način za skupit lovu na početku, jer osnovna rafinerija košta cca 6000c, a laser isto neku siću, pa ne treba neka velika lova za počet.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 11:31 (Berko).
13 godina
neaktivan

Ja sam uglavnom za cca sat vremena (a možda i nešto više, jer Elite jede vrijeme), sakupio 4 komada Paladiuma i spremio u đep cca 76 000 creditsa. Ali sam odustao od toga, jer mi je dosadno :) Ali je rudarenje dobar način za skupit lovu na početku, jer osnovna rafinerija košta cca 6000c, a laser isto neku siću, pa ne treba neka velika lova za počet.

Da li ima kakve bitne razlike rudariti sa jednim ili dva mining lasera .Trenutno rujem sa jednim a negdje sam pročitao da je za mining potrebno imati dva lasera ?

iks
17 godina
Sectoid kaže...

Da li ima kakve bitne razlike rudariti sa jednim ili dva mining lasera .Trenutno rujem sa jednim a negdje sam pročitao da je za mining potrebno imati dva lasera ?

Mislim da je ista stvar; samo sa 2 prije "iskopaš"... A i bolje cool izgleda kad imaš dva :D

12 godina
neaktivan

Zbilja trebaju poradit malo na AI, evo sto se dogadalo dok sam otisao po nesto za piti.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
brane82 kaže...

Zbilja trebaju poradit malo na AI, evo sto se dogadalo dok sam otisao po nesto za piti.

Mrak , nevjerojatno  , sada te murija i u virtualnom svijetu naganja kad cugaš alkohol ,kak te samo lik skužio svaka mu čast .Samo to zaletavanje je kao neko upozorenje, kad si ispod 0,5 se zaletava a iznat pali lasere .

iks
16 godina

Prodao mining laser, nadam se da ga više neću vidjet. Ovaj mining je naporniji od EvE-a.

Idem probat dalje tradeom i možda kojeg pirata upecat.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice