Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 371.275
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Elite: Dangerous

Ma sve je lakše kad imaš društvo i kad letite zajedno. Čak ni grindovi u RES-u više nisu grindovi već zafrkancija. 

Solo, kao što moloch kaže, je ako si u strahu da te drugi cmdr ne ubije samo zato što mu je to gušt. Najbolje ući u solo na početku i maknut se od početnog sustava. Ali kasnije definitivno open. Taj faktor straha, da te neki cmdr može interdictat mi je samo dodatni plus. 

Dodat ću te i ja večeras kad dođem online. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
12 godina
neaktivan
quickr kaže...
Taj faktor straha, da te neki cmdr može interdictat mi je samo dodatni plus. 

Ja zapravo jedva cekam da me neki nadobudni cmdr interdicta pa da ga ubijem:)

Cak ima slucajeva da kad ih jednom ubijem opet  me isti lik interdicta pa ga ponovo ubijem...

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 13:51 (brane82).
17 godina
Dajte i mene dodajte da vas ne trazim ako vas vec nemam.
NEW_MAN sam ingame.
12 godina
neaktivan
Mozda da se na prvu stranu stave cmdr imena?

0 0 hvala 0
14 godina

To bi trebao dado napraviti a njega baš i nema u ovoj temi više. 

16 godina
neaktivan
quickr kaže...

di je.. mota se po SC temi?

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
11 godina

Šibnut ću mu ja PM-

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zura kaže...
quickr kaže...

Vjerojatno 

Evo jedan na brzinu:

forum name - ingame name:

new-man - new_man

brane82 - omega fighter

Rocinante2112 - argus wishbone

moloch - lexmoloch

zura - F4stReload

berko - koberko

entry point - flying brick

quickr - quickr

endymon - MegaPiwi

valjda nisam nekog zaboravio.... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 15:07 (quickr).
16 godina
neaktivan
quickr kaže...
...

endymon - ??

Endymon - MegaPiwi

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 15:09 (Zura).
14 godina

dodano... neka sada dado to zaljepi na prvu stranicu

11 godina

Poslao sam mu PM, valjda će se dečko javit kad vidi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nije baš da courier ima struje na bacanje. Jedva složim nekakav solidan build, bez railova. Ali zato, ti štitovi, OMG!! 550MJ sa dva boostera. preko 700MJ sa 4 boostera. Čudo jedno....

13 godina

problem courieru su thrusteri. Svaki addon šta mu stavis mu dize masu,a thrusteri A klase za njega su za specificnu masu. Kad natovaris sve na njega ide ispod 400 s boostom :( A ,opet ako oces da ide preko 400 s boostom) nesmijes stavljat shield boostere. Moras kompromis onda radit,mislim da ce vecina ga furat na cca 390-400 shield power i to je to.

11 godina

Powerplay je pun problema.

Na ovoj temi su odlično i argumentirano svi izloženi:

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=148970

Osobno, ja bih to vratio u kuhinju na doradu. Možemo čekat još koji tjedan dok to poslože.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
quickr kaže...
Zura kaže...
quickr kaže...

Vjerojatno 

Evo jedan na brzinu:

forum name - ingame name:

new-man - new_man

brane82 - omega fighter

Rocinante2112 - argus wishbone

moloch - lexmoloch

zura - F4stReload

berko - koberko

entry point - flying brick

quickr - quickr

endymon - MegaPiwi

Tnx za ovo :D :D Ja imam već hrpu ljudi kao frendove u E:D i više ne znam tko je tko :D :D Ono na Redditu nije zaživjelo, tak da bude i ovo OK ;)

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
14 godina

a jbg_a. na bugovom forumu, na klanskom forumu, na službenom forumu, pa još i reddit, malo previše. 

16 godina
neaktivan

Jeste li primjetili na top-listi:

Elite: Dangerous -> Akcijska avantura

Kao da je to Tomb Raider.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Btw....zacetnik ove teme dado zna li neko kako je njemu cmdr ime?

0 0 hvala 0
13 godina

Adolf_hitler666

12 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

Adolf_hitler666

A ja bio uvjeren da mu je cmdr ime Star Citizen

16 godina
neaktivan
brane82 kaže...
Rocinante2112 kaže...

Adolf_hitler666

A ja bio uvjeren da mu je cmdr ime Star Citizen

Bilo je zauzeto

16 godina
neaktivan

Trebam savjet od okorjelih svemirskih vukova:

Malčice lunjam po svemiru, još se ne snalazim najbolje sa filterima u galaktičkoj mapi pa letim onako random.

1. Gledajući po netu, vidim da se novi brodići i/ili upgrade opreme može nabavljati samo na određenim mjestima. Da li znate je li to baš tako ili postoje neka druga mjesta na koja ste naletili lutanjem, a gdje se također može nabaviti bolja oprema za brod? Naime, ako sam negdje bogu iza nogu, ludo mi je vraćati se preko pola svemira da si nadogradim nešto na brodu. Ovi sistemi koje sam do sada posjetio nisu baš imali neki veliki izbor opreme.

2. Odlučio sam se malo zabaviti sa bountijima u RES siteovima da natučem koji kredit, pa sam odabrao neki random sistem sa stanicom, odletio tamo i jelte krenuo. Trenutno sam u nekom Anarchy sistemu. Prva stvar koju sam skužio je da ultra loše gađam i teško slijedim brzinu i pokrete mete (ovo vjerojatno bude išlo na bolje s vježbom ili moram malo smanjiti sensitivity miša).

Koju opremu mi savjetujete da nabavim da bih ojačao Sidewindera za bountije?

3. Gledao sam koji mi je slijedeći logični upgrade broda nakon toga i razmišljao sam o Viperu, da li je to ok ili mi je nešto promaklo (tj. ima li neki među-korak)?

4. S obzirom da mi trade nije baš u fokusu, eventualno bih se okušao sa švercom da vidim kako radi ta mehanika.

Može netko udijeliti savjet oko silent-runninga: Kada stanica izvršava scan mog cargoa, na prilazu, odlasku ili oboje? Na kojoj udaljenosti trebam paliti ili gasiti silent running? Da li sam siguran kada prođem kroz vrata od stanice ili tek kada dockam? Da li silent running moram paliti uvijek (kada nisam u supercruise) ili samo kada se približavam stanici za dock i pri odlasku?

5. Kada sam uletio u RES, pisalo mi je "unknown site" ili nešto slično sa uskličnikom na HUD-u i udaljenost je bila cca 60-70km. Da li sam trebao doći bliže da se "to" identificira ili je tako uvijek?

6. Kada sam u supercruisu oko mene krenu blinkati neidentificirane crvene točke interesa.  Jednom sam uletio u jednu koja se stvorila i pojavilo se da je to RES lokacija i oko mene su bili 7 NPC-a u wingu, jedan od njih je bila Anaconda. Da li su sve te točke interesa uglavnom RES siteovi ili ima nekih zanimljivijih lokaliteta (u smislu da treba napraviti nešto drugo a ne samo napucati nekoga)?

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

1. Sustavi koji su "high tech" imaju bolju opremu i veću ponudu. To možeš vidjeti kad otvoriš mapu i klikneš na pojedini sustav, koje mu je gospodarstvo tj. čime trguje. Agriculutre, high tech, tourism, industrial, itd....

2. Za početak preporučam gimbaled oružja, čisto da pohvataš osnove. Prvo naučiti kako biti protivniku na guzici, nakon toga pređeš na fixna oružja i učiš kako precizno ciljati. 

3. Sa sidewindera imaš par opcija, a sve ovisi o tome čime se želiš baviti. Viper, ako želiš primarno biti combat orijentiran, hauler ako želiš trejdat, adder ako želiš explorat ili cobra ako želiš sve to po malo. Moj put je bio sidewinder > viper > vulture jer se uglavnom combatom bavim. 

4. Oboje. I kad ulaziš u stanicu i kad izlaziš. Siguran si čim prođeš ulaz u stanicu, tj nisi siguran čim izađeš iz stanice. Manji brodovi imaju manje šanse da budu skenirani. Ja kad švercam, prvo dražim docking, poravnam se sa ulazom u stanicu, na 6-7 km palim silent running i boostam u stanicu. 

5. Ako dođeš blizu i targetaš unknown site, tvoj skener će ga automatski skenirati i nakon 10-tak sekundi će ti se pojaviti točno šta je to. Možeš i nemoraš skenirati, to se zove explore. Kasnije explore data prodaješ u stanicama za kredit i influence. 

6. Ima svega i svačega. Od artifakta, do napuštenog tereta, do zamki pirata... stvarno svega... 

Ako sam nešto fulao, netko će me ispraviti 

Ako tražiš RES_ove jedan savjet kako ih lakše naći: Otvoriš mapu sistema i pogledaš kakvi su planeti u njemu, ono što tražiš jest:  Gas giant, major/pristine reserves (ima i na common ali manje brodova), metal rich, rocky ring. 

Par siteova koji će ti pomoći:

Elite dangerous Wikipedia - sav info vezan za elite dangerous na jednom mjestu:
http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Elite_Dangerous_Wiki

elite dangerous database - route planner i pračenje statistike:
http://eddb.io/

thrudds - route planner, trading tool
http://www.elitetradingtool.co.uk/

edshipyard - tool za setup brodova
http://www.edshipyard.com/

coriolis - tool za setup brodova
http://coriolis.io/

elite dangerous boardnet - praćenje statistike
http://en.ed-board.net/

voice attack - glasovna aktivacija komandi unutar igre
http://www.voiceattack.com/

arkku hud editor - podešavanje boje hud-a
http://arkku.com/elite/hud_editor/

lave radio
http://laveradio.com/

radio sidewinder
http://www.radiosidewinder.com/listen-now/

rare trader route planner
http://eliteraretrader.co.uk/

uz njega i rare circuit graficki prikaz dobre rare rute
http://galnetnews.com/wp-content/uploads/2015/01/Rares-Circuit-1.jpg

rare goods systems distance
https://docs.google.com/spreadsheets/d/17Zv55yEjVdHrNzkH7BPnTCtXRs8GDHqchYjo9Svkyh4/pubhtml

route planner koji je mozda izlisan sada kad igra sama ume da planira rute do 1000ly
https://cmdr.club/routes/

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 11:02 (quickr).
16 godina
neaktivan
quickr kaže...
... Ja kad švercam, prvo dražim docking, poravnam se sa ulazom u stanicu, na 6-7 km palim silent running i boostam u stanicu.
...

Ako tražiš RES_ove jedan savjet kako ih lakše naći: Otvoriš mapu sistema i pogledaš kakvi su planeti u njemu, ono što tražiš jest:  Gas giant, major/pristine reserves (ima i na common ali manje brodova), metal rich, rocky ring. 

Kako se rješavaš topline? upalio sam iz fore silent runing dok sam bio na 50% snage motora i u roku minute mi je toplina bila na 100%. Smanjivanjem brzine nisam primjetio da se išta sporije gomila ta toplina. Pretpostavljam da ne ovisi o brzini (ili možda da)?

EDIT: Stisnuo bi ti više puta hvala, al ne ide, neda forum.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 11:07 (Zura).
14 godina
Zura kaže...
quickr kaže...
... Ja kad švercam, prvo dražim docking, poravnam se sa ulazom u stanicu, na 6-7 km palim silent running i boostam u stanicu.
...

Kako se rješavaš topline? upalio sam iz fore silent runing dok sam bio na 50% snage motora i u roku minute mi je toplina bila na 100%. Smanjivanjem brzine nisam primjetio da se išta sporije gomila ta toplina. Pretpostavljam da ne ovisi o brzini (ili možda da)?

Neki brodovi se lakše rješavaju topline/sporije griju nego drugi. Jbg_a, takva je mehanika igre. Ako imaš problema sa toplinom, uzmeš heat sink. I da, kad boostaš toplina brže raste. 

Na vulture-u ne trebam heatsink jer stignem boostat u stanicu prije nego mi temperatura poraste do kritične. Tu igra i ulogu koliko brzo i spretno možeš uletiti u stanicu. Sve je stvar prakse 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 11:25 (quickr).
12 godina

Prije neki dan sam aktivirao igru na STEAMu. Dobio sam key na stranici igre jer sam je tamo klupio još u beti. I htio sam je skinuti sa stranice pomoću launchera međutim nikako se nije htijelo spojit na server i skinut. Na kraju sam je skinuo sa STEAMA. e sad pitanje jer postoji neka razlika u verzijama? Launcher daje da se skine igra, beta i training dok steam samo igru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
brane82 kaže...
Btw....zacetnik ove teme dado zna li neko kako je njemu cmdr ime?

Chris Roberts

13 godina

AJ da odpočetka počnem.

1: filtriraj da ti pokaze high tech sisteme. Uglavnom high tech sistemi ti imaju sve za opremu,takodjer male postaje (outposti) nemaju baš neki izbor dok veliki dokovi imaju. Razliku izmedju doka i stanice vjerujem da znas pa necu o tome.

Uglavnom slabo ces opremu nalazit na sistemima kji se bave rafinerijom,agrikulturom i tako to...Tako da,svuda se da opreme nać,samo trebas znat di trazit!

2:Što se RES-a tiče preporucam da NE ideš u Anarchy sistem. Iz očitog razloga što tamo nevidiš ko je pirat a ko bounty hunter na prvu loptu nego moras svakoga skenirati sa Kill Warrant scannerom da bi zapravo dobio bounty za unistenje broda. Ako si u federacijskom sektoru ili Empire sektoru to nemoras raditi jer vecina pirata vec ima na sebi Wanted status cim ga targetiras. :) Ako loše gađaš ,predlazem da kupis Gimballed oruzja koji sami slijede metu (imaju 20ak posto manji dmg) ali je lakse s nima baratat barem dok ne pohvatas kontrole broda. (inace najjaci turn rate imas kad ti je throttle u onom narancastom). ŠTo se sideya tiče,brzo ces ga prerasti i skupiti pare za nešto veće,predlazem Vipera do kojeg je jako lagano doći,s njime onda mozes mljet mete i brzo zaraditi pare bounty huntanjem pa preci na cobricu i tako...

3:Odgovorio u 2.

4:Ovako,ako mislis se sakriti od federalaca tj. skena treba ti utility slot za heat sink. Kad deployas heat sink temepratura ti padne,kada je temperatura broda niska nemoze te se targetat,samim time ni skenirati :) Tako da najbolja stvar ako smugglas je deployati heat sink i onda ici u stanicu,p.s ako sken i zapocne imas 10 sekundi prije nego zavrsi,a cim udjes i prodjes kroz vrata il breakas line of sight sken prestane. Tako da,siguran si cim udjes kroz vrata. :)
Silent running netrebas koristiti,a cim ga upalis stitovi ti padnu,to je last resort kada pvpas s nekim i srusi ti stitove,kad nemas fakat nista za izgubit.

5:To unknown se makne ako imas ikakav long range skener kod sebe kao modul.

6:Ovo vjerojatno misliš na Unknown Signal source (USS),oni se random pojavljuju,uglavnom sluze za questove (tipa imas quest da ubijes nekog elitnog pilota),i onda ga trazis po takvim sajtovima. (isto imas misije tipa : nadji 6 bio wastea,ili ubi 4 pirata itd...) To se sve tam radi.

11 godina
Zura kaže...

Trebam savjet od okorjelih svemirskih vukova:

Malčice lunjam po svemiru, još se ne snalazim najbolje sa filterima u galaktičkoj mapi pa letim onako random.

1. Gledajući po netu, vidim da se novi brodići i/ili upgrade opreme može nabavljati samo na određenim mjestima. Da li znate je li to baš tako ili postoje neka druga mjesta na koja ste naletili lutanjem, a gdje se također može nabaviti bolja oprema za brod? Naime, ako sam negdje bogu iza nogu, ludo mi je vraćati se preko pola svemira da si nadogradim nešto na brodu. Ovi sistemi koje sam do sada posjetio nisu baš imali neki veliki izbor opreme.

2. Odlučio sam se malo zabaviti sa bountijima u RES siteovima da natučem koji kredit, pa sam odabrao neki random sistem sa stanicom, odletio tamo i jelte krenuo. Trenutno sam u nekom Anarchy sistemu. Prva stvar koju sam skužio je da ultra loše gađam i teško slijedim brzinu i pokrete mete (ovo vjerojatno bude išlo na bolje s vježbom ili moram malo smanjiti sensitivity miša).

Koju opremu mi savjetujete da nabavim da bih ojačao Sidewindera za bountije?

3. Gledao sam koji mi je slijedeći logični upgrade broda nakon toga i razmišljao sam o Viperu, da li je to ok ili mi je nešto promaklo (tj. ima li neki među-korak)?

4. S obzirom da mi trade nije baš u fokusu, eventualno bih se okušao sa švercom da vidim kako radi ta mehanika.

Može netko udijeliti savjet oko silent-runninga: Kada stanica izvršava scan mog cargoa, na prilazu, odlasku ili oboje? Na kojoj udaljenosti trebam paliti ili gasiti silent running? Da li sam siguran kada prođem kroz vrata od stanice ili tek kada dockam? Da li silent running moram paliti uvijek (kada nisam u supercruise) ili samo kada se približavam stanici za dock i pri odlasku?

5. Kada sam uletio u RES, pisalo mi je "unknown site" ili nešto slično sa uskličnikom na HUD-u i udaljenost je bila cca 60-70km. Da li sam trebao doći bliže da se "to" identificira ili je tako uvijek?

6. Kada sam u supercruisu oko mene krenu blinkati neidentificirane crvene točke interesa.  Jednom sam uletio u jednu koja se stvorila i pojavilo se da je to RES lokacija i oko mene su bili 7 NPC-a u wingu, jedan od njih je bila Anaconda. Da li su sve te točke interesa uglavnom RES siteovi ili ima nekih zanimljivijih lokaliteta (u smislu da treba napraviti nešto drugo a ne samo napucati nekoga)?

Hvala unaprijed!

Već si dobio većinu odgovora, ja ću se samo kratko nadovezat:

@ 1:

Traži high-tech sustave s velikom populacijom. Kod takvih šansa je najveća da drže veliku i dobru selekciju modula i brodova (s tim da se ponekad neki moduli periodički pojavljaju u ponudi).

@2:

Stavi gimbaled multicannons i sve digni na A klasu (senzore možeš ostaviti na D).

@3:

Ovisno o preferencijama, no ako ti se sviđa bounty hunting onda ti je Viper dobar i jeftin izbor. Cobra ako želiš brod koji je svestraniji.

@4:

Obično je s manjim i brzim brodovima izvedivo i uletiti u stanicu bez da te stignu skenirat, nakon što skupiš malo prakse. Ako baš krene sken, onda opališ jedan chaff koji ometa sken dovoljno dugo da se stigneš uvalit u stanicu.

Ako želiš "silent running" stil švercanja (koji je po meni overkill jer teško te ulove za sken čak i kad ulaziš potpuno normalno), ali korisno je za veće i sporije brodove ili ako hoćeš roleplay :) :

Kad izađeš iz SC ispred stanice, nakon što se poravnaš sa ulazom na finoj udaljenosti, što ja znam recimo 8 km, pogasišsve module u desnom meniju osim senzora i motora. Naciljaš stanicu, isključiš Flight assist i lupiš boost. Nakon toga upališ silent running i ugasiš motore (ako ti se jako grije brod, možeš ih ugasit i kao modul). Tako ćeš dodriftat do stanice. Po putu tražiš docking request. Par stotina metara prije upali flight assist, aktiviraj motore i uleti u stanicu. Poanta gašenja modula je da ti se brod što manje grije (najviše griju motori i štitovi). Mogu ti biti korisni i heatsink moduli, koje možeš isto koristit po želji.

No ono što je bitno zapamtiti je da će te policijski brod ako te vidi, svejedno krenuti sa skenom bez obzira na tvoj silent runnning i heatsinkove. To važi za udaljenosti ispod 1km, ako se dobro sjećam... nisam se već dugo bavio švercom. :D Zato ti je najkorisniji chaff launcher, on ometa sken.

Za kvalitetan RES mislim da je bitno i da si u sustavu koji ima low security.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 12:01 (Moloch).
17 godina
neaktivan
quickr kaže...

dodano... neka sada dado to zaljepi na prvu stranicu

Dodano ;)

Lijep pozdrav ;)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice