Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 371.101
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Elite: Dangerous
Van_Blaster kaže...
brane82 kaže...
Btw....zacetnik ove teme dado zna li neko kako je njemu cmdr ime?

Chris Roberts

;)))  

Mislim da je Daworox (ako nije onda sam Doughan Willis), nisam se ulogiravao već duže vrijeme - ne stignem od Star Citizena :P

Čim mi se malo rastereti životni raspored (ako uleti kakvo bolovanje ili slobodni dani) budem opet malo letio i ED..  javim se.. 

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Azmo kaže...

Prije neki dan sam aktivirao igru na STEAMu. Dobio sam key na stranici igre jer sam je tamo klupio još u beti. I htio sam je skinuti sa stranice pomoću launchera međutim nikako se nije htijelo spojit na server i skinut. Na kraju sam je skinuo sa STEAMA. e sad pitanje jer postoji neka razlika u verzijama? Launcher daje da se skine igra, beta i training dok steam samo igru?

Ja sam je uzeo preko Steam-a. Nema razlike u verzijama. Prvo ti se pokrene Launcher, a preko njega se ulogiraš u igru (prethodno se registriraš i aktiviraš KEY koji ti ponudi Steam). Kad pokrećeš igru preko launchera, provjeri da ti se ne podiže demo nego prava igra (imaš opciju odmah povrh gumbića za pokretanje).

Rocinante2112 kaže...

AJ da odpočetka počnem.

1: filtriraj da ti pokaze high tech sisteme. ...Tako da,svuda se da opreme nać,samo trebas znat di trazit!

Super!

2:Što se RES-a tiče preporucam da NE ideš u Anarchy sistem. Iz očitog razloga što tamo nevidiš ko je pirat a ko bounty hunter na prvu loptu ...predlazem Vipera do kojeg je jako lagano doći,s njime onda mozes mljet mete i brzo zaraditi pare bounty huntanjem pa preci na cobricu i tako...

Hvala!

3:Odgovorio u 2.

4:Ovako,ako mislis se sakriti od federalaca tj. skena treba ti utility slot za heat sink. Kad deployas heat sink temepratura ti padne,kada je temperatura broda niska nemoze te se targetat,samim time ni skenirati :) Tako da najbolja stvar ako smugglas je deployati heat sink i onda ici u stanicu,p.s ako sken i zapocne imas 10 sekundi prije nego zavrsi,a cim udjes i prodjes kroz vrata il breakas line of sight sken prestane. Tako da,siguran si cim udjes kroz vrata. :)

5:To unknown se makne ako imas ikakav long range skener kod sebe kao modul.

6:Ovo vjerojatno misliš na Unknown Signal source (USS),oni se random pojavljuju,uglavnom sluze za questove (tipa imas quest da ubijes nekog elitnog pilota),i onda ga trazis po takvim sajtovima. (isto imas misije tipa : nadji 6 bio wastea,ili ubi 4 pirata itd...) To se sve tam radi.

Moguće da je bio USS. Pripazit ću na ovo pa baciti pogled sljedeći put.

Moloch kaže...

Već si dobio većinu odgovora, ja ću se samo kratko nadovezat:

@ 1:

Traži high-tech sustave s velikom populacijom. Kod takvih šansa je najveća da drže veliku i dobru selekciju modula i brodova (s tim da se ponekad neki moduli periodički pojavljaju u ponudi).

@2:

Stavi gimbaled multicannons i sve digni na A klasu (senzore možeš ostaviti na D).

@3:

Ovisno o preferencijama, no ako ti se sviđa bounty hunting onda ti je Viper dobar i jeftin izbor. Cobra ako želiš brod koji je svestraniji.

@4:

Obično je s manjim i brzim brodovima izvedivo i uletiti u stanicu bez da te stignu skenirat, nakon što skupiš malo prakse. Ako baš krene sken, onda opališ jedan chaff koji ometa sken dovoljno dugo da se stigneš uvalit u stanicu.

Ako želiš "silent running" stil švercanja (koji je po meni overkill jer teško te ulove za sken čak i kad ulaziš potpuno normalno), ali korisno je za veće i sporije brodove ili ako hoćeš roleplay :) :

Kad izađeš iz SC ispred stanice, nakon što se poravnaš sa ulazom na finoj udaljenosti, što ja znam recimo 8 km, pogasišsve module u desnom meniju osim senzora i motora. Naciljaš stanicu, isključiš Flight assist i lupiš boost. Nakon toga upališ silent running i ugasiš motore (ako ti se jako grije brod, možeš ih ugasit i kao modul). Tako ćeš dodriftat do stanice. Po putu tražiš docking request. Par stotina metara prije upali flight assist, aktiviraj motore i uleti u stanicu. Poanta gašenja modula je da ti se brod što manje grije (najviše griju motori i štitovi). Mogu ti biti korisni i heatsink moduli, koje možeš isto koristit po želji.

No ono što je bitno zapamtiti je da će te policijski brod ako te vidi, svejedno krenuti sa skenom bez obzira na tvoj silent runnning i heatsinkove. To važi za udaljenosti ispod 1km, ako se dobro sjećam... nisam se već dugo bavio švercom. :D Zato ti je najkorisniji chaff launcher, on ometa sken.

-> Super opis i pojašnjenje.. probat ću! Da, i sad kada si spomenuo i čini mi se da me nisu skenirali baš svaki put.

Za kvalitetan RES mislim da je bitno i da si u sustavu koji ima low security.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
13 godina

Ajde par tips and tricks za sve vas nove igrače.

Preporucam u startu Solo play (nerazlikuje se nimalo od open playa osim što nema ostalih igrača koji ti mogu zagorčat zivot u startu ako te ubiju,kradu ti cargo itd..)

Sve što se radi u solo play ima impact na open play i obratno (iste su instance,samo u openu ima igrača u solo nema ostalih,isti je univerzum).

Da bi nasli dobar RES (Resource Extraction Site) mozete par puta uć i izac iz njega (u hyperspace),nekad se resetira instanca i u njoj se spawnaju drukciji brodovi. Nekad je mali RES (cobra najjaci brod unutra),a nekad se spawnaju veliki (Anakonde,Pythoni itd) koji vrijede više za uništenje. Protip: ako imate problema s vecim brodovima,bitno je samo dati killing blow. Ako ga federalci ganjaju pocnite pucat kad ostane na malo healtha da ga vi dovrsite. Cim dodje do 0 mozete prestat pucat i onaj koji ga je ekšli spustio na 0% dobije kill i creditse tj. bounty.

Do para je relatnivno lako doc i unaprijedit brod i doć do Vipera il cobre koji je veliki upgrade naspram početnog broda.

Imate 2 vrste oruzja,gimballed i fixed. Fixed uvijek radi više dmg nego gimballed ali je teze nišanit. Trebate prakse.

Ima više klasa oruzja.Jednostavno je,klasa 1 je small size,klasa 2 je medium itd...Dakle ako imate recimo Vipera koji ima 2 medi i 2 small,uvijek je bolje imat u medium slotu klasu 2 oruzje jer radi više dmg od klase 1 na slotu za klasu 2... Isto vrijedi za ostale module u brodu. Kad ste u outfitting ekranu piše vam koje velicine je taj compartment slot ,recimo piše vam Power plant klasa 3 a vi imate A2,dakle ako nadjete postaju na kojoj ima A3 to vam je upgrade. ISto vrijedi za cargo space,ako vam internal je size 3 a vi imate klasu 2 koja je 8 cargoa,znaic da mozete upgradeati na klasu 3 i imati 16 cargoa...itd itd... jednostavno je shvatiti kako funkcionira.

Kada ste u galaxy map viewu,u drugom tabu navigation imate mogucnost staviti da jumpate ekonomično ili max range (uvijek bolje max range) jer vam igra računa po defaultu više manjih skokova,a čemu? ako imate brod koji moze skociti 20-30 u jednom šusu onda bolje ,skratite vrijeme puta,gorivo je ovak i onak džabe skoro. Nikakav trošak.

Imate 2 vrste oruzja,thermal i kinetic. Laseri su vma thermal,a multicannoni i takva oruzja su vam kinetička (više dmg rade na blizinu,i rade hull dmg. Laseri brzo skidaju štitove al rade manje hull dmg brodovima od kinetičkih. Dobro vam je kombinirat oruzja recimo 2 medium lasera na viperu i 2 multicannona da dovrsite hull kad stitovi padnu (mozete i laserima u isto vrijeme pucat za extra dps).

Ak se sjetim još čega javim. Za start najrbze vam je pare u RESu nabit za iduci brod ,questovi se ne isplate na početku jer treba influence-a da bi dobivali jače questove koji daju veći reward. Treba sačekati powerplay (novi update),on donosi mission overhaul i biće više para od questova. Questovi za ubijanje pirata su vam ok u startu jer em ubijate pirate i dobijate za njih bounty,a jos dobite extra gold nakon što ih ubijete dovoljno. Nemre škodit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 13:07 (Rocinante2112).
14 godina
Rocinante2112 kaže...

Ajde par tips and tricks za sve vas nove igrače.

Preporucam u startu Solo play(1) (nerazlikuje se nimalo od open playa osim što nema ostalih igrača koji ti mogu zagorčat zivot u startu ako te ubiju,kradu ti cargo itd..)

Sve što se radi u solo play ima impact na open play i obratno (iste su instance,samo u openu ima igrača u solo nema ostalih,isti je univerzum).

Da bi nasli dobar RES (Resource Extraction Site) mozete par puta uć i izac iz njega (u hyperspace),nekad se resetira instanca i u njoj se spawnaju drukciji brodovi. Nekad je mali RES(2) (cobra najjaci brod unutra),a nekad se spawnaju veliki (Anakonde,Pythoni itd) koji vrijede više za uništenje. Protip: ako imate problema s vecim brodovima,bitno je samo dati killing blow. Ako ga federalci ganjaju pocnite pucat kad ostane na malo healtha da ga vi dovrsite. Cim dodje do 0 mozete prestat pucat i onaj koji ga je ekšli spustio na 0% dobije kill i creditse tj. bounty.

Do para je relatnivno lako doc i unaprijedit brod i doć do Vipera il cobre koji je veliki upgrade naspram početnog broda.

Imate 2 vrste oruzja(3),gimballed i fixed. Fixed uvijek radi više dmg nego gimballed ali je teze nišanit. Trebate prakse.

Ima više klasa oruzja.Jednostavno je,klasa 1 je small size,klasa 2 je medium itd...Dakle ako imate recimo Vipera koji ima 2 medi i 2 small,uvijek je bolje imat u medium slotu klasu 2 oruzje jer radi više dmg od klase 1 na slotu za klasu 2... Isto vrijedi za ostale module u brodu. Kad ste u outfitting ekranu piše vam koje velicine je taj compartment slot ,recimo piše vam Power plant klasa 3 a vi imate A2,dakle ako nadjete postaju na kojoj ima A3 to vam je upgrade. ISto vrijedi za cargo space,ako vam internal je size 3 a vi imate klasu 2 koja je 8 cargoa,znaic da mozete upgradeati na klasu 3 i imati 16 cargoa...itd itd... jednostavno je shvatiti kako funkcionira.

Kada ste u galaxy map viewu,u drugom tabu navigation imate mogucnost staviti da jumpate ekonomično ili max range (uvijek bolje max range)(4) jer vam igra računa po defaultu više manjih skokova,a ćemu? ako imate brod koji moze skociti 20-30 u jednom šusu onda bolje ,skratite vrijeme puta,gorivo je ovak i onak džabe skoro. Nikakav trošak.

Imate 2 vrste oruzja,thermal i kinetic.(5) Laseri su vma thermal,a multicannoni i takva oruzja su vam kinetička (više dmg rade na blizinu,i rade hull dmg. Laseri brzo skidaju štitove al rade manje hull dmg brodovima od kinetičkih. Dobro vam je kombinirat oruzja recimo 2 medium lasera na viperu i 2 multicannona da dovrsite hull kad stitovi padnu (mozete i laserima u isto vrijeme pucat za extra dps).

Ak se sjetim još čega javim. Za start najrbze vam je pare u RESu nabit za iduci brod ,questovi se ne isplate na početku jer treba influence-a da bi dobivali jače questove koji daju veći reward. Treba sačekati powerplay (novi update),on donosi mission overhaul i biće više para od questova. Questovi za ubijanje pirata su vam ok u startu jer em ubijate pirate i dobijate za njih bounty,a jos dobite extra gold nakon što ih ubijete dovoljno. Nemre škodit.

1 - Sve je stvar kako preferirate. Open je bolji jer imate interakciju sa pravim ljudima, dobijete osjećaj da je netko sa vama u tom svemiru, koliko god on velik bio.

2 - postoje tri instance: mala (samo mali brodovi - cobra, eagle, adder, sidewinder), velika (samo veliki brodovi - piton, anaconda, clipper, dropship) i srednja (mix prve dvije). Kad uđete u RES ako je prvi wanted brod sidewinder, dobili ste slabu/malu instancu. Želite da vam prvu wanted brod koji skenirate bude jedan od ovih velikih. tako znate da ste dobili jaku instancu sa puno credita per hour. 

3- tri vrste oružja, gimbaled, fixet i tureted

4- netočno. ako imate veliki fuel tank onda idite na max range, u protivnom će vam se desiti da se nasukate na zvijezdu koju nemožete scoopat. znači veliki fuel tank = max/fastes jump, mali fuel tank= economical

5- netočno, tri vrste, thermal, kinetic i kombinacija toga dvoje ( rail gun)

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
11 godina

Ja bih još dodao za nove Bhuntere: obavezno ostaviti pare za osiguranje broda, i ne ostavljati brod u RES ringu i samo ugasiti igru. Odite u SC malo dalje od ringa pa tamo "prenoćite" ili dockajte u outpost ili stanicu, kako se i spada.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

1: u startu sam napisao da je bolje,nema veze s preferencijom,ako ih igraci odluce griefati griefati ce ih. A u starting sektorima to je učestalo. Stavi se u poziciju nekog ko tek počinje.

3. Turret ih ne zanima trenutno jer su u malim brodovima,a i u velikima su kolko tolko beskorisni (samo tu i tamo funkcioniraju kak spada). Nebitna stvar.

4: sanse da se nasukaju su skoro nikakve ako kuze šta rade,mali tank imaju ali i malu masu pa malo troše. Cemu skakati 3 skoka od 6 ly kad je bolkje jedan od 18,i napune se na stanici.

5. Kod raila piše u descriptionu da je kombinacija,ali generalno je ili jedno ili drugo,rail je unique weapon,nisam mislio da treba spominjat...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 13:18 (Rocinante2112).
14 godina

fangs no.8

https://fangs.ink/08.html

13 godina

Ahahaha slika t9, to be a trader. To DIE inside. xD

And here I am,sitting in my t9 with 532 cargo space xD

17 godina
Rocinante2112 kaže...

Ahahaha slika t9, to be a trader. To DIE inside. xD

And here I am,sitting in my t9 with 532 cargo space xD

hehe; ja sam jućer prodao svog :(
Pošto nisam ziher kad će update, rekoh da ga prodam (i sve module) da ne spušim onih 10% na opremi...

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
13 godina

Ja cu ostaviti svog, treba za zaradu.

Para je jednostavno predobra. A para uvijek treba,treba imat sve brodove na lageru pa kad se sprdne šaltat.

P.S jucer sam se vratio iz exploranja,bio sam 1690 ly daleko od početne lokacije (Rudjer Boskovic)...I ,nikad više. Nešto dosadnije u igri nisam radio od exploranja...Uzas zivi.

16 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...
..

P.S jucer sam se vratio iz exploranja,bio sam 1690 ly daleko od početne lokacije (Rudjer Boskovic)...I ,nikad više. Nešto dosadnije u igri nisam radio od exploranja...Uzas zivi.

Hvala na ovome, nešto sam razmišljao da bi bilo fora malo odletiti u nepoznato da vidim "što ima".

Ako je živa dosada, onda bi to bilo čisti gubitak vremena.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
13 godina

Nema niš. Tu i tamo neki sistem s crnom rupom,al generalno nema ničeg.

Uletiš,ima sunce,opalis sken,u sistem mapi pogledas kakav je sistem,neki imaju samo sunce pa moras dalje,a neki imaju cca 10ak planeta (po ikoni vec vidim da su svi metalni ili rocky ili ice gianti)...dakle ne interesantni i odem dalje. Velika hrpa ničega je tamo.

A strasno zamorno postane skenirati svaki planet jedan po jedan. Istina i bog tih 5-6 stranica što sam skenirao sada sve ima moje ime da sam ja to otkrio,al ovak i onak nepatim za time,kad nije nis vrijedno bilo.

Ima par stvari do kojih se isplati potegnuti ali to su vec poznata mjesta sa maglicama i slicno,svi idu tamo da ih ''vide''. Nešto ala plitvice.

Ali da,explore= strasna dosada (barem meni,al vidim kod nas u klanu da nisam jedini)

11 godina

Kad si to shvatio kao grind.

Naravno, s druge strane imaš ekipu poput ovog:

Cijeli serijal je epic.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 14:05 (Moloch).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

A i jesam i nisam. Nisam ocekivao neznam kakvu zaradu (dobio sam cca 2 i nešto milje) nego je jednostavno ZAMORNO. Udjes,opalis sken,ides od planeta do planeta ko neka pčela i skeniras. I to je sve što možeš raditi,da ima jos nekih mehanika bilo bi fora,ovako je jako jaaaaako basic. Onda cu radije zgrindat para dok mogu i kupit par brodova pa ic pvpat s igračima,to najveći thrill igri daje. Sve ostalo je da bi se doslo do te točke . Which is fine for me (donekle) jer me samo i pvp zanima. U svakoj igri me samo to zanima.

11 godina
Rocinante2112 kaže...

A i jesam i nisam. Nisam ocekivao neznam kakvu zaradu (dobio sam cca 2 i nešto milje) nego je jednostavno ZAMORNO. Udjes,opalis sken,ides od planeta do planeta ko neka pčela i skeniras. I to je sve što možeš raditi,da ima jos nekih mehanika bilo bi fora,ovako je jako jaaaaako basic. Onda cu radije zgrindat para dok mogu i kupit par brodova pa ic pvpat s igračima,to najveći thrill igri daje. Sve ostalo je da bi se doslo do te točke . Which is fine for me (donekle) jer me samo i pvp zanima. U svakoj igri me samo to zanima.

Nije da se nije skužilo. ;)

Istraživanje je nekima jedino što i rade u igri. Evo moj jedan frend je kupio igru tek nakon što sam mu objasnio da može igrat i istraživat i letit bez da se "mora" napucavat s ikim. S tim da kad ja krenem u exploration (to doživljavam kao end-game) planiram to raditi bez "magične trube" koju zasviraš i koja ti otkrije sve planete u sustavu... nego oldskool, ručno.

14 godina

Igra je je*ena baš zbog toga. Hoćeš explorat bez napucavanja, odi, uživaj. Hoćeš igrati truck simulator u svemiru, odi, uživaj. Hoćeš PvP-at combat, samo daj...

Ako ti jedno ne paše, imaš još hrpu stvari na izbor kaj možeš raditi.

Mene fascinira da ti trade nije zamoran a explore je 

13 godina

Zato što trade nemoze biti kompliciraniji i razradjeniji neg već je. Jer trade u suštini je jako jednostavan, Odeš,kupiš,prodaš,zaradiš. To tako funkcionira. Napunis cargo,ispraznis cargo.

Dok explore trenutno ima prešture mehanike da bi bio interesantan. Dodjes,opalis sken. sve se otkrije i jedino šta ti preostaje je putovat od jednog do drugog objekta dok skeniras. I to je to,to je plafon. Nema nikakvih drugih mehanika,nema ništa osim toga. Ides,skeniras. U tom pogledu,meni se s tim neda zaje*avat i radije cu trejdati jer trejdanje je barem ''razradjeno'' tj. ni nema nekih ekstra mehanika jer netrebaju. Dok explore jednostavno je predosadan.

17 godina
Rocinante2112 kaže...

Para je jednostavno predobra. A para uvijek treba,treba imat sve brodove na lageru pa kad se sprdne šaltat.

Ma, mislim kupiti Anakondu; tehnički se sa njom može zaraditi jednako ili čak više, jer se da setupirat tak da sa 468 cargo imaš jump range preko 20 LY (sa punim teretom; prazan oko 38 LY), pa možeš voziti dulje rute koje nose veću zaradu.
http://www.edshipyard.com/#/L=706,,2-3IA09Y8S8SD88I,0Bk0AA0AA0AA08c08c08c07207207203w

A kad skupim još nešto love, onda ju mislim setupirat za exploranje, ali budem išao samo turistički; tek tolko da vidim par zanimljivih nebula i možda odem do centra galaksije. Za exploranje je anakonda isto dobra; u 1.3 sa dodatnim tankom se jump range bez refuel-a da dosta povećat, a jump range je 36+ LY (sa low fuel-om do 40 LY). Sa top fuel scoop bi to exploranje bilo još ležernije, ali top scoop košta 90 milja.
http://www.edshipyard.com/#/L=706,,2-6u8S9Y8S8SD88I,53m5GQ7RempT072mpW2UI2jw

A onda bi ju kasnije polako upgrejdao dok ju ne osposobim za fajt.

14 godina
Rocinante2112 kaže...

Zato što trade nemoze biti kompliciraniji i razradjeniji neg već je. Jer trade u suštini je jako jednostavan, Odeš,kupiš,prodaš,zaradiš. To tako funkcionira. Napunis cargo,ispraznis cargo.

Dok explore trenutno ima prešture mehanike da bi bio interesantan. Dodjes,opalis sken. sve se otkrije i jedino šta ti preostaje je putovat od jednog do drugog objekta dok skeniras. I to je to,to je plafon. Nema nikakvih drugih mehanika,nema ništa osim toga. Ides,skeniras. U tom pogledu,meni se s tim neda zaje*avat i radije cu trejdati jer trejdanje je barem ''razradjeno'' tj. ni nema nekih ekstra mehanika jer netrebaju. Dok explore jednostavno je predosadan.

Treba mašte malo imati  

13 godina
Berko kaže...
Rocinante2112 kaže...

Ma, mislim kupiti Anakondu; tehnički se sa njom može zaraditi jednako ili čak više, jer se da setupirat tak da sa 468 cargo imaš jump range preko 20 LY (sa punim teretom; prazan oko 38 LY), pa možeš voziti dulje rute koje nose veću zaradu.
http://www.edshipyard.com/#/L=706,,2-3IA09Y8S8SD88I,0Bk0AA0AA0AA08c08c08c07207207203w

A kad skupim još nešto love, onda ju mislim setupirat za exploranje, ali budem išao samo turistički; tek tolko da vidim par zanimljivih nebula i možda odem do centra galaksije. Za exploranje je anakonda isto dobra; u 1.3 sa dodatnim tankom se jump range bez refuel-a da dosta povećat, a jump range je 36+ LY (sa low fuel-om do 40 LY). Sa top fuel scoop bi to exploranje bilo još ležernije, ali top scoop košta 90 milja.
http://www.edshipyard.com/#/L=706,,2-6u8S9Y8S8SD88I,53m5GQ7RempT072mpW2UI2jw

A onda bi ju kasnije polako upgrejdao dok ju ne osposobim za fajt.

Mislim da ti je to totalni waste anakonde i module-a (explore), radije uzet aspa i imas na njemu SVE što ti treba. Da ne pričam kako je predivan pogled iz ASP-a.

A da,kod t9 me jedino smeta mali jump range,meni je oko 13.5 pod punim teretom od 532...To me smeta jer cak i rute koje su relativno blizu (cca 30ak ly) trebaju oko 4 skoka :(

Ali kad se nadje dobra ruta,u max 3 skoka pare fino idu...

17 godina

Dakle, izgleda da niš od 10% gubitka na opremi (bitno da su to danas javili, kad sam ja već prodao Type9 )
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=151252&p=2326202&viewfull=1#post2326202

A i još jedan dodatni brod je u igri; Diamondback Explorer
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=151259
Tak da budemo sad imali Diamondback Scout i Explorer

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ovo dosad je bio scout i upgrade je cobri (kolki tolki). Baš me zanima explorer ,koliko ce internala imat i raspored modula itd!

17 godina
Rocinante2112 kaže...

Mislim da ti je to totalni waste anakonde i module-a (explore), radije uzet aspa i imas na njemu SVE što ti treba. Da ne pričam kako je predivan pogled iz ASP-a.

A da,kod t9 me jedino smeta mali jump range,meni je oko 13.5 pod punim teretom od 532...To me smeta jer cak i rute koje su relativno blizu (cca 30ak ly) trebaju oko 4 skoka :(

Ali kad se nadje dobra ruta,u max 3 skoka pare fino idu...

Ma, da ju kupujem samo za to, onda bi bio waste; ovak ju budem setupirao prvo za trade, pa malo trade-ao, a onda praktički samo dodam skenere i fuel scoop i mogu pičit explorat. I to me bude koštalo manje nego da idem otufitat ASP za istu stvar; npr. ASP koji ima nešto slabiji domet i sporiji refuel za istu količinu goriva, bi me koštao 42 milje. A trading anakondu outfitam za exploring za 24 milje (fuel scoop i skeneri).
Evo i jedna usporedba između ASP i Anakonde vezano za gorivo i max. kapacitet goriva (u patch 1.3 di se može fitat dodatne spremnike sa gorivom)

Anakonda
potrošnja: 0,208 t / LY
max fuel: 240 t
max. jump distance (sa punim tankom goriva): 28 LY 
max. jump distance (sa punim 50% goriva): 33,29 LY
max distance: 1153 LY
refill time: 3m 44sec (7B scoop)

ASP
potrošnja: 0,15 t / LY
max fuel: 80t

max. jump distance (sa punim tankom goriva): 30 LY 
max. jump distance (sa punim 50% goriva): 33,35 LY
max distance: 533 LY
refill time: 1m 31s (6A scoop)

Praktički bi sa Anakondom morao jednom u 1000 LY puniti spremnike gorivom. Sa ASP 2x, ali bi ih svaki put napunio brže. Tak da su kaj se toga tiće; identični.

13 godina

Dođao nam je jos jedan novi brod u betu.
Diamondback Explorer. Veća ,oklopljenija verziaj Diamondback Scouta!

Ima 2 medi i 1 large ,više internala, 4 power plant i 4 distributor i 5fsd i 32 tone fuel kao stock. Moze potegnut oko 33 ly pod punom spremom,pod boostom ide 350 :( To mi je najveca zamjerka jer pvp onda otpada s njime. Mada protiv NPCeva i za samoobranu mogao bi biti dobar izbor jer je jeftin.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rocinante2112 kaže...

Dođao nam je jos jedan novi brod u betu.
Diamondback Explorer. Veća ,oklopljenija verziaj Diamondback Scouta!

Ima 2 medi i 1 large ,više internala, 4 power plant i 4 distributor i 5fsd i 32 tone fuel kao stock. Moze potegnut oko 33 ly pod punom spremom,pod boostom ide 350 :( To mi je najveca zamjerka jer pvp onda otpada s njime. Mada protiv NPCeva i za samoobranu mogao bi biti dobar izbor jer je jeftin.

A ste vidli 4. novi brod? Diamondback Magnum XL: http://i.imgur.com/LDZCpmP.jpg

13 godina

ahahhaha

17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

I tak bio ja malo u šopingu... 

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina

B.I.G Vas zove!

Ako vam se igra,a neigra vam se sam (a world of difference),posjetite nas i učlanite se. Evo ovaj vikend (počevši danas) imamo i pvp trening za nove članove,osnovni manevri,napredni manevri,targeting practice. Ma sve živo i mrtvo. Vec i viper il cobra zadovoljavaju tako da...dolazte svi! Lokacija je Rudjer Boskovic sistem, a mogu i uspjesno najaviti da smo kao frakcija se prosirili i na susjedni sistem koji takodjer planiramo zauzeti :D :D Evo na svim Galnet vijestima je.

http://i.imgur.com/U54Oz1g.jpg?1

forum link

Forum

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Danas sam si naručio komponente za head tracking prema modelu sa EDTracker site-a (model sa MPU9150 magnetnim žiroskopom koji bi trebao biti bolji i stabilniji) ; ali sam naručio komponente sa ebaya i ispalo me 13$, dok na webshopu koji preporučaju na EDTracker, ista stvar košta oko 26$. Kad mi stignu komponente i sastavim sve skupa, javim dojmove (nadam se da neće dugo trajat dostava, a i našao sam sve komponente kod istog prodavaća, pa bi to isto trebalo ubrzati cijelu stvar).
S tim da sam morao naručiti 30 komada tipkala i paket od 3 komada PCB pločica :)

P.S. dodao sam sliku sa popisom komponenti

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 14:06 (Berko).
Moj PC  
3 0 hvala 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice