Debilni datumi izlaska

poruka: 25
|
čitano: 2.865
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Debilni datumi izlaska

Jel zna netko zasto sve igre moraju izlaziti bas na kraju ljeta? Cijelo ljeto nisam imao nista za igrati (radio sam druge stvari, ali nekad mi se bas igralo), a sad Stalker 2 izlazi tri dana prije nego mi pocinje fax, Crysis Warlord izlazi u tjednu kad mi pocinje fax, a onda u 10. ili 11. mjesecu Far Cry 2, CoD5, GTA IV...

Slicno je bilo i lani, BioShock na kraju ljeta, a na jesen Crysis, Portal, CoD4, Kane & Lynch...

Zasto ne mogu lijepo izlazit na proljece, kao Far Cry, Stalker, Unreal...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Debilni datumi izlaska
macgyver kaže...

Jel zna netko zasto sve igre moraju izlaziti bas na kraju ljeta? Cijelo ljeto nisam imao nista za igrati (radio sam druge stvari, ali nekad mi se bas igralo), a sad Stalker 2 izlazi tri dana prije nego mi pocinje fax, Crysis Warlord izlazi u tjednu kad mi pocinje fax, a onda u 10. ili 11. mjesecu Far Cry 2, CoD5, GTA IV...

Slicno je bilo i lani, BioShock na kraju ljeta, a na jesen Crysis, Portal, CoD4, Kane & Lynch...

Zasto ne mogu lijepo izlazit na proljece, kao Far Cry, Stalker, Unreal...

Crysis WARHEAD
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Debilni datumi izlaska

To ti je politika firmi koje žele maksimizirati profit nakon izlaska naslova.

Preko ljeta ekipa je na moru, putu, odmara se..  od jeseni na dalje prodaja raste i najisplativija je oko Božićnih blagdana, pa si ti onda skontaj zašto je tome tako Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Debilni datumi izlaska

warlord hahha

i stalker je clear sky...

prodaju u Q4 zbog bozica... tako da roditelji svojoj djeci mogu kupiti igre za bozic...

drugim rijecima -> PARE!!

kao sto je vec dado rekao ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To ti je ono, imaju sličnu politiku kao i Hrvatska Radio Televizija - zajebi narod koji nejde na godišnji tako što ćeš im puštat reprize svih mogućih i nemogućih serija. A na jesen kad počnu radit i budu doma (a neki ni ne odlaze nikud - kolko ono posto Hrvata ide na godišnij i koliko ih na godišnjem ne gleda TV ili igra komp u ovom slučaju?), onda im serviraj ono što neće moć uhvatit, odigrat il pogledat.

Prodaja u zadnjem kvartalu je ekonomska izmišljotina - dosada je najveći pokretač zarade, a ne zimski blagdani... I za pravu igru nikad nije loše vrijeme da izađe.

17 godina
neaktivan
tutix kaže...

To ti je ono, imaju sličnu politiku kao i Hrvatska Radio Televizija - zajebi narod koji nejde na godišnji tako što ćeš im puštat reprize svih mogućih i nemogućih serija. A na jesen kad počnu radit i budu doma (a neki ni ne odlaze nikud - kolko ono posto Hrvata ide na godišnij i koliko ih na godišnjem ne gleda TV ili igra komp u ovom slučaju?), onda im serviraj ono što neće moć uhvatit, odigrat il pogledat.

Prodaja u zadnjem kvartalu je ekonomska izmišljotina - dosada je najveći pokretač zarade, a ne zimski blagdani... I za pravu igru nikad nije loše vrijeme da izađe.

Sve što si rekao je apsolutno krivo.
Kao 1. još uvijek velika većina Hrvata ide na more, a na more sigurno ne odlaze da bi gledali TV.
Kao 2. stavljaju reprize serija baš zato da oni koji ne mogu pratiti (koji su na moru) ne bi propustili nove nastavke.
Kao 3. ovo ljeto je bilo dobrog sadržaja, bila je olimpijada, a na HRT-u je svaki dan bio film(ovi) u večernjem terminu.

Kao 4. prodaja u zadnjem kvartalu nije ekonomska izmišljotina. Neka djeca ne dobivaju pare od staraca kad im se zaželi nova igra... 300-400 kn je još uvijek previše za igru. Zato dobiju igru koju žele za Božić, naš najveći komercijalni blagdan!
Rambo is watching you!
17 godina
neaktivan
Debilni datumi izlaska

Igre vani, npr. u SAD-u, koštaju 50kn. (cijena je usklađena sa standardom).

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Eto, uzmi u obzir sve parametre kao u gornjem primjeru i izracunaj koliko bi nova Vista ult. kostala u odnosu na prosj. placu.

Cisto da ljudi dobiju odgovor (nek posegnu duboko u svoju dusu :)) da li su istinski pirati ili ih standard tjera na to Smijeh

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
Debilni datumi izlaska

I ja bih volio da je cod5 i gta4 izaso ovo ljeto!ali kada izdavacke kuce imaju takvu politiku a kad se bolje pogleda to je i dobra politika jer ako igra dode 400kn od bozica ce se nac nesto novca viska da dijete dobije igruNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
 Sve što si rekao je apsolutno krivo.
Kao 1. još uvijek velika većina Hrvata ide na more, a na more sigurno ne odlaze da bi gledali TV.
Kao 2. stavljaju reprize serija baš zato da oni koji ne mogu pratiti (koji su na moru) ne bi propustili nove nastavke.
Kao 3. ovo ljeto je bilo dobrog sadržaja, bila je olimpijada, a na HRT-u je svaki dan bio film(ovi) u večernjem terminu.

Kao 4. prodaja u zadnjem kvartalu nije ekonomska izmišljotina. Neka djeca ne dobivaju pare od staraca kad im se zaželi nova igra... 300-400 kn je još uvijek previše za igru. Zato dobiju igru koju žele za Božić, naš najveći komercijalni blagdan!

Kao 1. živimo u 21. stoljeću i TV u koloru od 52 cm u Pefcu dođe 450 kuna sa antenom. Mada je Magnum, Vivax ili slično za dva tjedna mora i vixi bu' dobar. Šta misliš što rade navečer ako su u nekoj zabiti usred srednje Dalmacije?
Kao 2. U da zamisli tragedije...
Kao 3. Ovaj je dobar - bila je olimpijada roflmao i čak je navečer bio film. Ja sam za tri mjeseca ljeta platio punu pretplatu, a ne samo pola. Ti radiš u HRT-u ili samo zajebavaš ovak za bezveze?

Kao 4. ne kužim šta insinuiraš. Gle ak mali Amer igra neprestano igre mama i tata mu kupuju igre stalno, neovisno o mjesecu. Mama i tata u Hrvatskoj kupe djetetu pirata za 30 kuna.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2008 13:47 (tutix).
17 godina
neaktivan
fps_gamer kaže...

warlord hahha

i stalker je clear sky...

Znam da je Warhead, lapsus... iako bi Warlord bilo bolje

A Clear Sky je Stalker 2
17 godina
neaktivan
tutix kaže...
 Kao 1. živimo u 21. stoljeću i TV u koloru od 52 cm u Pefcu dođe 450 kuna sa antenom. Mada je Magnum, Vivax ili slično za dva tjedna mora i vixi bu' dobar. Šta misliš što rade navečer ako su u nekoj zabiti usred srednje Dalmacije?
Kao 2. U da zamisli tragedije...
Kao 3. Ovaj je dobar - bila je olimpijada roflmao i čak je navečer bio film. Ja sam za tri mjeseca ljeta platio punu pretplatu, a ne samo pola. Ti radiš u HRT-u ili samo zajebavaš ovak za bezveze?

Kao 4. ne kužim šta insinuiraš. Gle ak mali Amer igra neprestano igre mama i tata mu kupuju igre stalno, neovisno o mjesecu. Mama i tata u Hrvatskoj kupe djetetu pirata za 30 kuna.
Kao 1. Ne znam za tebe, al ja na more odlazim da bi se odmorio od TV-a, kompjutera i ostalih svakodnevnih običaja, pustio mozak na pašu... Ako je tebi bitno da na repertoaru HRT-a svaki dan bude 4. sezona Dr. Housa... Ah, šta ćeš, to nećeš vidjeti još pola godine (pretpostavljam).
Kao 2. Novi nastavci serija se trebaju otkupiti i to ne za male pare, a preko ljeta ima ziher manje gledaoca nego u ostalim razdobljima godine...
Kao 3. Da, bila je olimpijada, a da je nije bilo vjerojatno bi kukao i psovao HRT iz petnih žila. Filmovi su bili za klasu bolji od npr. RTL-ovih i bez reklama (što se i podrazumjeva jer se plaća pretplata). BTW ne radim na HRT-u jer mi je tek 16, a ne poznam nikog s HRT-a.

Kao 4. Govorim to da je (barem kod mojih staraca) puno da tražim 300 kuna, a još i za igru... A za Božić se troši na darove (igrice). A vidi ti vraga, izdavačke kuće ne žive od novaca pirata, tako da one nikad ne vide tih 30 kuna... A oni koji kupuju legalno, kupuju najviše za Božić, kao što govori statistika koja nikad ne laže. A što se tiče Amera, ja kažem da malom Ameru također ne daju 50 dolara da si kupi igru svaki dan.

P.S. nitko nema obvezu plaćati HRT-u 52 kune mjesečno, ako nisi znao, možeš zvati HRT i reći da želiš iskopčati TV, onda dođe striček, stavi pečat na utikač i isključi TV. Sve može ostati na tome da ti je TV isključen, al vidi vraga, pečat možeš i skinuti! I gledati HRT ilegalno!
Rambo is watching you!
17 godina
Meni ova tema više lići kao neku žalopojku nego pitanje.
Zapravo to je retoričko pitanje.
Potraga za istinom dragocijenija je od njenog posjedovanja.
17 godina
neaktivan
Debilni datumi izlaska

Pa tko je vidio placat pretplatu HRT-u , ja ga svaki put potjeram kada dode ili kazem da nemam love , ne znam kako da otkazem tu pretplatu jer imam maxtv i nemam potrebe davati jos 60 kuna kada sve te programe sto bih trebao platiti vec imam.

Necu zvaku , hocu kusur !!!

0 0 hvala 0
17 godina

a ameri k tom imaju i vece place ono fakat mislim zas je kod nas sve tak skupo

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina

upravo to npr ja sigurno nebi kupovo pirate da mi igra dode 50kn il tak nes i onda se oni zale na piratizaciju

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina

hehe ja u kuci imam 4 televizora i placam pretplatu da nebi bilo sumnjivo(jel danas je malo cudno da nemas TV)jebes hrt tak i onah ih negledam koji cu *urac onda placat

17 godina
neaktivan

Prvo pogledao sam cijelu 4. sezonu Housea još prije tri mjeseca. Drugo pretplata nije 52 kune nego 73 kune, plaćam ju zato što moram i to plaćam kao porez na teve-radio prijemnike koji ubire država i HRT i kao takvo želim bolji program na nacionalnoj televiziji, a ne da mi LOTR - sva tri nastavka puštaju za novu godinu već 4 godine ili da neki tamo  Bruno Kovačević odluči da se ne prenosi olimpijski kvalifikacijski turnir u košarci jer on je takvog stava da košarku nitko ne gleda (a npr. pogledao sam sve olimpijske utakmice košarkaša i vaterpolista dok rukomet sam prespavao tri). I da, ne plaćam ju ja nego ju plaćaju starci ali nije ni važno. Pljačka kao i kod cijene goriva, gdje samo 1.5 - do 2 Kn plačam državi po litri za razne namete. Ne znam zašto sam se upleo u raspravu jer je to bila čista poredba o samom besmislu tih postupaka. Dobra igra će se prodavat u bilo koje doba - jer igrači nisu igrači samo zimi - oni igraju cijelu godinu, i tako da ćeš kupit tu igru za Bozic ako nemas na ljeto za nju jer je odlicna, tako da neka ekonomska teorija ne stoji. EOD s moje strane.

16 godina
neaktivan
macgyver kaže...

...a sad Stalker 2 izlazi tri dana prije nego mi pocinje fax, Crysis Warlord izlazi u tjednu kad mi pocinje fax..

Kao da ne možeš igrati igre dok ti traje fax. Pa nisi tamo cijeli božji dan, a nije da baš studenti uče od samog početka predavanja =)
17 godina
neaktivan
pav1337o kaže...
macgyver kaže...

...a sad Stalker 2 izlazi tri dana prije nego mi pocinje fax, Crysis Warlord izlazi u tjednu kad mi pocinje fax..

Kao da ne možeš igrati igre dok ti traje fax. Pa nisi tamo cijeli božji dan, a nije da baš studenti uče od samog početka predavanja =)
 Moc cu igrat, al necu moc igrat do 4 ujutro i onda spavat do 12 drugi dan
17 godina
Debilni datumi izlaska

Kada se dotaklo pretplate :)

Nije bitno gledas li htv ili ne... jer pretplata je ustvari porez na tv prijemnik, kao sto svake godine platis porez za auto, vozio ga ili ne, samo se to kod nas za tv malo krivo naziva "pretplatom"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Debilni datumi izlaska

da li mozda netko zna da li ce izaci(ako da kada?) novi hitman....jako me ineteresira zato jer sam se bas malo zainteresiro za tu vrstu igri.....

Why so serious? Let's put smile on that face.

0 0 hvala 0
17 godina
Debilni datumi izlaska

Po meni, udarni izlasci najvećih hitova podjeljeni su u 2 razdoblja: 

1. Ljeto, točnije 7. i 8. mjesec.

2. Zima, 12. (najviše naravno zbog blagdana) i 1. mjesec.

To je već dugo tako i meni nije nikakvo čudo!

Potkraj 11. mjeseca prvi počinje "bombardirati" EA Sports sa svojima fifama, nba-ima itd...

Zato mrzim taj EA jer njima nije nikaj drugo na pameti već puka i što veća zarada.

Nikad ja ne bi za Božić kupil igru, baš to vrijeme ne bi trebali provoditi za kompom već ići na polnoćku i družiti se s ljudima.

Blagdani sve više prerastaju u ogromni biznis i bogaćenje ponekih, gubi se onaj ljudski smisao.

Ako već mislim nekom darovati/dobiti igru, onda to nek bude iznenađenje.

Recimo, sutra se probudiš, dođe ti firmani kum/kuma i donese ti kaj ja znam, recimo GTR Evolution!

To je vrlo pozitivno iznenađenje jer je potpuno neočekivano, naravno zato i je iznenađenje!

Dok za blagadane svi očekuju poklone, ovakav "buf" je prikladniji.

Naravno, treba i za blagdane darivate najdraže ali ne igrama.

To je moje mišljenje!

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja se u potpunosti slazem sa ovim komentarom.....svidja mi se to sto si rekao...

Why so serious? Let's put smile on that face.
17 godina
neaktivan
ja takoder, samo sta u 7. i 8. mjesecu ne izlazi bas puno igra... nabroji ih 6 koje su izasle ove mjesece za PC...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice