DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.068.680
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: DayZ (standalone)
nine kaže...
Rocinante2112 kaže...

treće lice je najlakse za igrat,prvo lcie mi je ogavno (kad vec nudi treće lice)

iako je trece lice prakticki cheatanje kad vidis više oko sebe,ali u ovakvoj igri svaku prednost koju mogu dobit,uzecu

meni je treće ogavno jer igru gledam kao simulaciju, a u stvarnom životu nemaš FPV drona koji ti leti iznad glave da bi se mogao iz 3. lica gledati 

a ta prednost koju spominješ skroz ovisi o situaciji.. zapravo nije fora da vidiš puno više oko sebe, nego da možeš gledati mimo prepreka a ne biti viđen, što rezultira time da dominantna pozicija u prvom licu često postane fail ako protivnik može koristiti 3. lice.

Zapravo je fora ako je server 3prs/1prs... jer ne mislim sam sebi nogu odrezat.... da je stirktno 1prs onda ok...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
Hedrick kaže...

Da nebude zabune nisan ja taj koji snima, ja san ovi šta kaže "bum ga ubil" :)

A to si ti... Nemoj se uvrijedit na ono "tovar". Ja tako zovem sve vas s mora 

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 23:46 (Nisam Ja,Nisi Ti).
13 godina
neaktivan
nine kaže...

uff to 3. lice po meni totalno kvari doživljaj ove igre 

ajde baš me zanima kako većina tu igra:

neznam čudno mi je to prvo lice da su bolje napravili pogled prvog lica možda bi ga i igrao nez...meni je jako čudan pogled iz prvog lica pogotvo okretanje glave kad imaš neki ruksak ne vidiš ništa od njega

Team32Ipe77
13 godina
neaktivan
nine kaže...
Rocinante2112 kaže...

treće lice je najlakse za igrat,prvo lcie mi je ogavno (kad vec nudi treće lice)

iako je trece lice prakticki cheatanje kad vidis više oko sebe,ali u ovakvoj igri svaku prednost koju mogu dobit,uzecu

meni je treće ogavno jer igru gledam kao simulaciju, a u stvarnom životu nemaš FPV drona koji ti leti iznad glave da bi se mogao iz 3. lica gledati 

a ta prednost koju spominješ skroz ovisi o situaciji.. zapravo nije fora da vidiš puno više oko sebe, nego da možeš gledati mimo prepreka a ne biti viđen, što rezultira time da dominantna pozicija u prvom licu često postane fail ako protivnik može koristiti 3. lice.

moram se složit s tobom......ali u stvarnom životu ako imaš ruksak na leđima možeš pogledat iza sebe jer ne okrećeš samo glavu lijevo desno nego cijeli gornji dio tijela....i fov u stvarnom životu ti je puno veći nego što je u DayZ-u moguće prikazati gledajući iz 1. lica .....(dobro sve na stranu ali ubilo me par puta zbog velike torbe na leđima i lošeg pogleda iza sebe tako da se držim 3. lica i zabavnije mi je puno)

Team32Ipe77
15 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Zapravo je fora ako je server 3prs/1prs... jer ne mislim sam sebi nogu odrezat.... da je stirktno 1prs onda ok...

naravno... ako server podržava i 3. naravno da ćeš ga koristiti u svoju prednost.

zato ja igram samo HC servere.

Ipe77 kaže...

moram se složit s tobom......ali u stvarnom životu ako imaš ruksak na leđima možeš pogledat iza sebe jer ne okrećeš samo glavu lijevo desno nego cijeli gornji dio tijela....i fov u stvarnom životu ti je puno veći nego što je u DayZ-u moguće prikazati gledajući iz 1. lica .....(dobro sve na stranu ali ubilo me par puta zbog velike torbe na leđima i lošeg pogleda iza sebe tako da se držim 3. lica i zabavnije mi je puno)

a dobro za gledanje iza ti smetaju samo drybag i mountain backpack.. u stvarnom životu ako trčiš prema naprijed nećeš rotirati prednji dio tijela jer ćeš se razbiti.. a ako zarotiraš glavu i pogledaš iza (jelte zarotiraš oči u tom smijeru) ćeš vidjeti slično kao i u dayz.  ja sam se navikao malo ukositi putanju pa onda gledati..

ahh i BTW, FOW se može podesiti..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
Mene kod prvog lica smeta to da su "oci" nekak nisko u odnosu na tijelo. Imam osjecaj ko da je kamera negdi na prsnom košu i gadi mi se. Inace mi je prvo lice fora jer smo svi onda u banani i nema gledanja prek zida ili iza zida bez da te netko skuzi. Mene je vec dva put ubila ekipa iza zida koja iz treceg lica gleda prek i ceka, a isto tak smo i mi ubili valjda pedeseatk ljudi na taj nacin. Pederluk totalni :)
17 godina
Hedrick kaže...

Moram si stavit neki program i snimat da imamo iz vise uglova ili vise "kamera" :)

Ti isto imas jak komp pa bi mobli snimat nas troje ili ako jos ko moze pa napravit neki kvalitetan video.

Inace ovo kaj je snimljeno je fora.

15 godina
neaktivan
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

A to si ti... Nemoj se uvrijedit na ono "tovar". Ja tako zovem sve vas s mora 

Ma nema problema stari.

Fr4nk_Horrig4n
15 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Moram si stavit neki program i snimat da imamo iz vise uglova ili vise "kamera" :)

Ti isto imas jak komp pa bi mobli snimat nas troje ili ako jos ko moze pa napravit neki kvalitetan video.

Inace ovo kaj je snimljeno je fora.

Ma ja uvik zaboravin.

Fr4nk_Horrig4n
13 godina
neaktivan

da ali kad stojiš na mjestu isto rotiraš samo glavu,a ne gornji dio tijela.......i da to sam htio opisat što je NEW_MAN rekao da pogled iz prvog lica i nije baš dobar zbog položaja očiju.....da znam da se može podesiti ali i dalje je loš u prvom licu neznam nekako su to čudno napravili ne sviđa mi se nikako..ali to je isprazna tema jer tko voli nek izvoli imamo i jedne i druge servere pa eto...

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 21:16 (Ipe77).
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Laxx kaže...

Zakasnili su samo 2 godine...

Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198041491341/
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da vidio sam to al nisam ziher jel sam dobro shvatio.. šta kao da se locka view u toj visini, da nema šetanja gore dole? i dalje bi se moglo gledat iza uglova al i ovo bi bilo super...

btw... i ovo je OP.... 

nije bitan sadržaj nego koju lik ima grafiku i fps ima u Chernu :s ?? i još s tim da je ovo kompresirani video... OP si s tim nad valjda 80% igrača

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 16:05 (Laxx).
12 godina
Laxx kaže...

da vidio sam to al nisam ziher jel sam dobro shvatio.. šta kao da se locka view u toj visini, da nema šetanja gore dole? i dalje bi se moglo gledat iza uglova al i ovo bi bilo super...

btw... i ovo je OP.... 

nije bitan sadržaj nego koju lik ima grafiku i fps ima u Chernu :s ?? i još s tim da je ovo kompresirani video... OP si s tim nad valjda 80% igrača

I ti dodji na server sa 3 covjeka u kriz i tebi ce raditi kako treba igra.

12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Stvarno svaka čast devovima, vidjeli su prijedlog i usvojili ga brzo. Rana verzija novog trećeg lica:

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 14:47 (Roko567).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

imaju isključene komentare na yt koja lolčina 

ovo za 3d nisu prikazali najbitnije kako se ponaša ako se gleda preko zida u kući sl na istoj razini 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...

imaju isključene komentare na yt koja lolčina 

ovo za 3d nisu prikazali najbitnije kako se ponaša ako se gleda preko zida u kući sl na istoj razini 

nemože se napravit 3. lice a da bude realno odnosno uvijek ce imat puno mana a koliko vidim i s ovakvim pogledom se može dosta toga vidit što se ne bi trebalo jednostavno bolje da poprave pogled prvog lica i onda ko voli nek izvoli ima i jednih i drugih servera...

Team32Ipe77
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ipe slažem se idu složiti 3 lice kao da se radi o nekoj horror igri a ne pucačini dok je 1 lice po meni katasrofa pogotovo na slabijim računalima nije mi uopće ugodno igrati 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...

imaju isključene komentare na yt koja lolčina.

naravno, da bi se izbjegao QQ-storm 

i ovako se može abuseati isto kao i do sada, jedino je možda malo teže gledati preko visokih zidova..

ovo bi bio jedini pravi fix..

jelte da se ne vidi ni jedan igrač koji nije u line of sight..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
neaktivan
nine kaže...

naravno, da bi se izbjegao QQ-storm 

i ovako se može abuseati isto kao i do sada, jedino je možda malo teže gledati preko visokih zidova..

ovo bi bio jedini pravi fix..

jelte da se ne vidi ni jedan igrač koji nije u line of sight..

Daj pa ne možeš bit ozbiljan, ti stvarno misliš da će ovo riješit stvar? Znači da se ne renderaju igrači ako ih ne možeš vidit iz prvog lica? 

12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Povoljno iznajmljujem apartmane u Chernu. Uskoro otvaranje red light districta u Elektru, bićete obavješteni i pozvani na dan otvaranja. Prvi put kuća časti ;)

Ma ne kontam ovaj potpis ba, ali nikako :S

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Roko567 kaže...

Znači da se ne renderaju igrači ako ih ne možeš vidit iz prvog lica? 

ne tako, nego kako sam napisao.. ukoliko nemaš line of sight, ne vidiš igrača 

naravno da ovo nikada neće biti implementirano, ali bi riješilo bilo kakvo abuseanje i nerealnosti po pitanju trećeg lica.

nego reci ti meni zašto to nebi riješilo problem? pa to i je srž problema, da vidiš nešto što se u stvarnom životu ne vidi, i pod to se ne misli na okoliš (nikoga nije briga što vidiš vegetaciju i zgrade), nego upravo na druge igrače.

u kojem paralelnom svemiru se možeš leći na zgradu sa rubom od pola metra i gledati sve što se okolo događa, ili se stati iza zida i gledati što se događa niz ulicu bez da uopće izviriš?

17 godina
Ako ocete "realno" igrajte 1 person i gg. Kad igramo iz treceg lica svi imamo istu prednost i sve nas moze sacekat ekipa iza ugla. To je tak i pokusavat izmislit toplu vodu nema smisla. Trece lice je ok kao takvo a kome ne pase nek igra prvo lice.
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ovo gore kaj se ne vide igraći preko 3rd-a je u biti jedino rješenje al da izgleda koma, izgleda :(  možda da se s nekim efektom odradi il neka slična izvedenica... il toliko zumirat kameru da je to minimalno.. možda lockat 3rd ko kak je sad kad FOV makneš skroz lijevo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Ako ocete "realno" igrajte 1 person i gg. Kad igramo iz treceg lica svi imamo istu prednost i sve nas moze sacekat ekipa iza ugla. To je tak i pokusavat izmislit toplu vodu nema smisla. Trece lice je ok kao takvo a kome ne pase nek igra prvo lice.

ma mene u principu nije briga, igram samo HC i bok.. neka igra kako ko hoće, i ovak i onak so preko ankete zaključili da većina tu igra 3rd person 

a što se drugog dijela posta tiče, pročitao sam negdje da su sami priznali da je uopće implementacija trećeg lica bila pogreška zbog ubijanja realnosti, a igra je zamišljena kao simulacija. samo da ga sada u trenutku kada velika većina igra 3rd uklone, vjerojatno bi izgubili dobar dio fan/player-base-a..

Laxx kaže...

ovo gore kaj se ne vide igraći preko 3rd-a je u biti jedino rješenje al da izgleda koma, izgleda :(  možda da se s nekim efektom odradi il neka slična izvedenica... il toliko zumirat kameru da je to minimalno.. možda lockat 3rd ko kak je sad kad FOV makneš skroz lijevo

velim, nema drugog fix-a osim gore navedenog. ovo spuštanje i pomicanje kamere u stranu mi je odvratno.. nikada nisam volio taj shoulder view, radije onda obični top down-view kakav je do sada bio.

i za arma-u i dayz postoje nebrojne teme na taj topic.

meni je zabavno čitati argumente za treće lice.. ima svega, kao da ekipa voli gledati svog lika, vrtiti kameru oko njega i diviti se odjeći, pa onda motion sickness iz 1. lica, loše napravljeno 1. lice (iako je realno fps kao i svaki drugi) itd itd..

kada se sve sumira onaj jedini pravi i validan argument je: "volim osjećaj sigurnosti stalkanja bez mogućnosti da budem viđen".

15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Igra radi katafakingstrofa, prepuna glupih bugova a community (i developeri) se zamaraju kako će igra izgledati u 3. person view :D

Đizus.. A cirka 30 eura nam izvlače iz džepa..

Btw, odlična je. igram ju svaki dan po barem 3-5h, no ovo gore što sam napisao stoji.

MiR
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Mi smo jucer imali tako dobar encounter ,za nevjerovat.

Dakle potpuno smo opremljeni,4 nas je. Imamo 2 spottera s bino i jedan ima mosin+scope,sva 4 imamo kalaše. Ja imam 101icu,ostatak ima 7.62x39 kalaše. I tako idemo mi,češljamo airfild kod černa,idemo prema černu,kroz njega i prema elektru. Dakle trazimo nevolje.

I vidimo 2 igrača,popričamo s njima,haltamo ih,sve ih zivo ispitamo i pustimo ih. Nismo djubrad. Oni isto u čudu kak to,valjda su navikli na KOS. Enivejs,odemo mi prema elektru kad primjetim ja bambija (fresh spawn) kako trči šprintom iza nas. Haltamo ga,saznamo da je lik umro s frendovima u elektru,neki su ih skrkacili kod firestationa. Needless to say our mission just got updated. Krenemo mi s njim tamo,cak smo mu i dali 1911 s magom i tako pricamo s likom,belgijanac je,igra se ekipom tu i tamo..I dodjemo do elektra,takticni smo as fuck,sve provjeravamo,i nadjemo likove zbuksane u nekoj zgradi s 2 kata. Polako udjemo unutra i krene napucavanje. Moj kolega koji se strasno dobro snašo ubije jednog (kad je otvorio vrata sobe) i rani drugog. Nastane muk,nema ništa jedno 20ak sekundi,neznamo kolko ih ima...Belgijanac pošto je bambi ode prvi gore,pocnu pucat na njega iz kuta (dakle ima ih jos),ja krenem za njim i taman se okrenem da pogledam di je bambi tj. ko puca na njega kad se otvore vrata ispred mene,ja se okrenem ,izbečim oči jer me frajer ,gerilac gleda drito u mene...i otvori paljbu,ja sam otvorio drugi,pogodio sam ga sigurno 1/2x u prsa ali padam...nedugo poslije moj kolega i bambi isto umru (ova druga dvojica sa scopevoima su bili dalje od nas,jednog je dc-alo pa se vracao u igru a drugi nije imao shot na tu zgradu)...I tako izginusmo,ali po nasim procjenama sigurno su 2 dead,za trećeg neznamo jeli umro...ali bilo je vrhunski. Adrenalin,srce tuče...Dugo nisam ovako zanimljiv session imao,i sve u kratkom roku od cca sat i pol,i nije mi zao uopce što sam umro,niti malo. Najgore je kad umres a neznas otkud i kako,ovo je bilo ciljano,nije bilo hackera...gušt!

Ponovicemo opet sigurno,provest sat/dva opremajuc se opet i udri.

15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Da, to je dobar način pogibelji.

Nema mi gorega nego kada se (nepotrebno) predam, dignem ruke, izađem van i onda nakon kratkog razgovora dobijem metak.. Totalno šupski..

Ali moram proznati da sam i ja to ponekad napravio..

Tako da i dalje vrijedi ono pravilo, ne vjeruj nikome, igraj sam za sebe ili sa svojom ekipom.

Nego, dali može neka prepruka PUBLIC servera ali da je roleplay. Fala

MiR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ja sam nekidan skoro doživio srčani.. u gl. na jednom private serveru na kojem igram kada sam solo sam se odlogirao dan prije u blizini barake kod skroz sjeverne military baze.

polako sam se u sneaku spuštao niz šumicu gledajući okolo i na ulazna vrata koja su bila zatvorena. nakon 2 minute mi se učinilo da je čisto (tamo su encounteri rijetki, a i bilo je možda 7-8 igrača on) i spustio sam se do barake.

pregledao sam prvih 3 unutarnjih vrata kroz prozore, sva zatvorena. uđem unutra, zatvorim ulazna za sobom, otvorim prva vrata od WC-a i popijem rafal u facu..

mislim da si svatko tko igra ovu igru može zamisliti šok.. skoro sam krepao IRL 

vjerojatno mi nikada neće biti jasno kako me skužio.. igram na sluške, dosta glasno, nisam čuo ni korake ni otvaranje/zatvaranje vrata. eventualno ako se odlogirao u baraki i da sam toliki baksuz da se baš taj tren ulogirao i čuo  kako hodam oko barake.

evo i jedan dobar video heart attack situacije.

inače ovaj lik ima dosta dobrih videa. definitivno zaslužuje više viewera/subscribera.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice