Bioshock Infinite

poruka: 809
|
čitano: 161.986
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Predstavljen Bioshock Infinite, Bioshock Infinite 10-min trailer, Grad u oblacima
16 godina
neaktivan
Re: Bioshock Infinite
4ucker kaže...
Danyel kaže...

Zanima me da li se tko sjeća od čega je Booker dobio onaj ožiljak na ruci, jer mi se čini da je otkriven razlog ali sada ga s ene mogu sjetiti...

Pitam jer sam danas čitao recenziju u BUGu pa mislim da se autor vara, da se ne zna odakle mu ožiljak... mislim da je u jednom trenutku (pred kraj) to objašnjeno?

AD - Anna DeWitt (njeno pravo ime i prezime)

Jest! Hvala, baš sam maloprije listao Bug i tu recenziju i onda mi palo na pamet da sam negdje u igri vidio objašnjenje... Damir Radešić TVRDI da znak ostaje misteriozan, pa lupeta kako se radi o znaku 666... Toliko o njegovom radu (recenziranju)... LOL

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
12 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Govoriti o nekakvoj filozofiji u igrama općenito, a posebno ih tražiti je suludo jer su one ipak za djecu i adolescente, pa sumnjam da će neki klinac ići kupovati bioshock zbog Ayn Rand{#}

Uglavnom , igre treba igrati i tako ih gledati, a ne graditi i vaditi kojekakve filozofije o njima.

Šta se tiče hajpa vezanog uz bioshock, pa on je normalan ne samo za bioshock, već i za sve ostale AAA igre i filmove. Nije to neki globalni hajp, več samo reklame i par uzvišenih(glasnih) komentara i to je to.

Sad, vjerovatno netko tko je odigrao dosta igara ne razumije kako netko može uzdizati neku određenu igu i valjda stvara frustraciju u njemu, jer su ovi kao glupi, a on pametan jer jedini uviđa"pravu istinu".

Možda on je donekle u pravu, jer ipak nema neke znatne revoluciju u posljednjih desetak godina, ali tako je to, ako cod zaradi više od metroa, onda cod dobiva zeleno svjetlo.

Ako vam igre ili filmovi stvaraju frustracije umjesto zabave, onda ih nemojte niti igrati niti gledati, a ne se ponašati kao da ste vi jedini koji vidite svjetlo u mraku.

Ja sam odigrao Bioshock, sama priča me nije niti zanimala, niti me briga za nju. Atmosfera, gameplay, grafika, to prvo gledam u igrama, a priču priskačem kad god mogu jer mi samo zauzima nepotrebno vrijeme.

Oni kojima grafika nije važna, a takvih u posljednje vrijeme (barem po komenterima) ima dosta (biće neki novi trend) neka igraju tetris. Grafika je dio igre i ona definitivno mora napredovati. Da je ovaj forum postojao '98, kada je half life izišao, pa da je došla ekipa i govorila o vrhunskoj grafici tad nedodirljivog half life, vjerovatno bi se pojavila ekipa sa, ajde mali šta ti znaš, amiga je imala prave igre, a ovo danas sve komercijalno smeće. I ti bi isti svrstavali half life u smeće, filozofrali o njemu i šta već ne.

Čak me, kad koji put zastanem pa odlučim poslušati malo priče, uvijek nasmije jer ipak nije riječ o filmu pa se uglavnom brza i koriste manje više isti klišeji, jer se na koncu igre ipak igraju, pa ovi nešto sklepaju eto tek da se dobije neka zaokružena cijelina. Pogledajte samo metro ll i naciste u 2034 godini. Ma dajte, nacisti{#}. Mogli su izmisliti neki drugi odred ili tako nešto, ali to mi najmanji problem, nego tek tako da dam primjer.

I to tako ide, i tako i mora jer imaš točku A i moraš doć do točke B, pa umjesto da ti se na monitoru pojavi ajde do B, oni ubace neku priču pa ti zbog nekog "razloga moraš ići do B"

Danas su popularne cut scene i qte, što meni osobno smeta, jer to zapravo odmiče igrače od gejmpleja i služi developerima kao izgovor. Osobno nevidim smisla u qte-ima jer ćeš ih ionako proći. Nema alternative, pritisni "E", i ti pritiskaš dok se TO ne dogodi, bilo bi zanimljivije da naprave schemu da sam moram shvatiti da trebam pomaknuti šahtu, pa da je i pomaknem. Eeeee, al ko će pisati algoritam za to, bolje staviti qte i riješeno. Cut scene samo produžuju igre koje su ionake (pre)kratke.

Uglavnom čini se sve da igrač kupi igru od 500kn, koja zapravo vrijedi 50kn, te da je odigra bez puno frustracija, pa da kupi i nastavak.

Što se tiče samog Bioshocka Infinitea, atmosfera mi je nula. Previše kiča, 1 i 2 nisam ni igrao, a niti namjeravam jer me uopće ne privlače, a i ako kojim slučajem izađe neki novi Bioshock, ja ga igrat nakon ovoga sigurno neću. Svi znamo da nastavci franšiza ne stvaraju revoluciju.

Dishonored mi je puno bolji od ovoga, ali bioshock nije zadnje smeće, ono sa kukama mi je bilo dobro, tu i tamo neko dobro napucavanje i to je sve.

5 13 hvala 0
17 godina
Bioshock Infinite

Da mi je samo znati zbog čega igraš igre, ako ne zbog radnje, jer ti samo smeta... pa ti si taj koji bi trebao igrati Tetris, a drugima to predbacuješ - jer im nije tobože bitna grafika.

Sve je bitno u igri, osobno igru doživljavam kao interaktivni film, i ako se ne mogu uživiti i poistovjetiti sa likom kojeg igram, igra ne valja jer developeri nisu shvatili da je sve bitno, a ne samo određeni aspekti.

Da, Bioshock nema onu mužjačku testosteronsku komponentu kakvu imaju Cod i BF (koju osobno smatram vrlo primitivnom, jer cilja na najniže kognitivne razine, oorah!) i time nije za svih; i prije sam tvrdio, i još jednom ću ponoviti, ovo nije igra za djecu čije glave plivaju u hormonima. Nije za ljude koji neće shvatiti sve finese tog grada kreiranog u oblacima jer su preskočili sate povijesti. Da, tako je to, ovo je jedna od onih igara koje kažnjavaju ljenost.
Obzirom da sam otac tinejđerice (18), mogao sam se dodatno uživjeti u radnju, pa sam igru prešao i drugi put, sad čekam DLCove. 

Sama činjenica da nisi uživao u igri i njenim finesama govori više o tebi nego o igri, to ti je, valjda, jasno. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
11 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
maligad kaže...

Govoriti o nekakvoj filozofiji u igrama općenito, a posebno ih tražiti je suludo jer su one ipak za djecu i adolescente, pa sumnjam da će neki klinac ići kupovati bioshock zbog Ayn Rand

.....a priču priskačem kad god mogu jer mi samo zauzima nepotrebno vrijeme.

Koliko god su filmovi i igre inferiorniji od knjiga u pogledu priče,moram ti reći da neke igre imaju bolju priču od gomile filmova ili čak knjiga!

Današnje igre nisu više "igrice" iz 90-ih,već se ulažu milijuni dolara u scenarije debele nekoliko stotina stranica.

To da svi ti mediji pate od određenog broja klišeja ne poričem,ali za to su krivi producenti.Ako hoćeš uživati moraš malo progledati kroz prste,jer nećeš nikada naći knjigu ili

priču u kojoj je sve savršeno sastavljeno.Druga stvar igre najviše kupuju odrasli ljudi.

To što moraš ići od točke A do B je neizbježno,ne samo u igrama nego i u stvarnom životu.Fizički ne može drugačije,dakle jedino preostaje smisliti dobre razloge da ideš od A do B pa do C i riješavaš zanimljive questove.Nema druge.

Dakle budući da sve igre neminovno koriste sistem idi od točke A do B i kad dođeš napravi C,dobra priča i atmosfera je ono što ih razlikuje.Sama radnja C nije toliko bitna i često se ponavlja i u knjigama i filmovima (npr. ubojstvo nekog lika)nego, koliko je važno da je to dobro urađeno.

A što se tiče filozofije u igrama i dubljih značenja,neke igre toga imaju više,neke manje,neke nemaju uopće,ali činjenica je da određeni filozofski segmenti postoje u igrama,pa tako i u Bioshocku.E sad tko hoće dublje tražiti neka traži tko neće ne mora,a dobra igra je ona koja takav izbor ostavlja igraču na vlastitu interpretaciju.Sigruno je jedino da je glupo svađati se i nametati vlastitu interpretaciju drugima.

I za kraj zašto ti je toliko čudno da su Nacisti u novom Metrou?Pa nacista imaš danas koliko hoćeš,apokalipsa bi samo omogućila bolesnim pojedincima da ponovno ožive režim.

Meni je sasvim logično da su se ljudi podjelili u ekstremističke frakcije u podzemlju metroa.

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
15 godina
Bioshock Infinite

Dajte ljudi to su samo igre...gubljenje vremena i uživancija. Čemu ih kvarit nekim raspravama o nečem što nema veze sa njima.

Kilometarski postovi u kojima ništa ne kažete, šta Vam to treba.

Sviđa ti se igra, ili ti se ne sviđa i bok, a ne yebena zadaćnica napisana i još se budala natjeram čitat i na kraju vidim da tu ništa niti ne piše.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
3 3 hvala 1
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Dajte ljudi to su samo igre...gubljenje vremena i uživancija. Čemu ih kvarit nekim raspravama o nečem što nema veze sa njima.

Sviđa ti se igra, ili ti se ne sviđa i bok, a ne yebena zadaćnica napisana i još se budala natjeram čitat i na kraju vidim da tu ništa niti ne piše.

A za što služi forum PC igre nego da se raspravlja o igrama?

Zašto čitaš ako te ne zanima?Sviđa ti se igra odigraj i bok.

12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Pa ovo je forum valjda kao i svaki drugi, 99% postova je glupost,nadji neki fensi šmensi filozofski forum koji te intelektualno zadovoljava i raspravljaj s njima.

@Father_Dougal, kakvi god smisao tražio i što god nalazio, našao si to jer te to podsjetilo na nešto što si znao ili poznavao. Nešto poput onih koji vide Gospu u vatri, kruhu,stablu...

Čak i da sve to stvarno je, a nije, ja bih te zapitao-čemu. Smisao čega i zašto? Kakva korist od tog tvog smisla. Pa nikakva, nihilistički rečeno.

@NFSPredator0010, ma nije da me smetaju nacisti, ali njihovo je vrijeme gotovo i više im povratka nema. Sigurno da i danas postoje nacisti, naravno ne u onakvom smislu kao prije 50 godina, ali postoje njihove frakcije koje su beznačajne.

"Meni je sasvim logično da su se ljudi podjelili u ekstremističke frakcije u podzemlju metroa"  Meni isto, samo sam rekao da su ih mogli nazvati drugačije nego Nazi, jer nevidim uopće razloga zašto bi se u rusiji oformile nacističke skupine, niti uopće u nekom postapokaliptičnom svijetu. Pogledaj mad maxa, i oni imaju ekstremističke skupine koje imaju ideologiju koja odgovara datom trenutku i situaciji, a nisu oformili nacističku frakciju. I mad max mi izgleda vrlo uvjerljivo u tom segmentu.

15 godina
NFSPredator0010 kaže...

A za što služi forum PC igre nego da se raspravlja o igrama?

Zašto čitaš ako te ne zanima?Sviđa ti se igra odigraj i bok.

Pa rasprava o igrama, ali brate koje su to ovdje spike, ja ne znam kako vi neki te igre igrate, pa vi kalkulirate i pazite na svaki detalj i onda uspoređujete sa ovim pa sa onim i na kraju u cijelom postu ne kažete dal vam se igra sviđa ili ne, lol.

maligad kaže...
fila2208 kaže...

Pa ovo je forum valjda kao i svaki drugi, 99% postova je glupost,nadji neki fensi šmensi filozofski forum koji te intelektualno zadovoljava i raspravljaj s njima.

Lol naravno da je. Koliko filozofiraš, trebao bi ti naći neki šmensi forum a ostavit se ovakvih normalnih i ok foruma di ekipa raspravlja o igrama normalno a ne traženje nekih biti i smisla u igrama i više filozofije. Mislim lol, ali ok radi što hoćeš, čitat ću te kao što čitam one viceve u novinama, da se nasmijem.
samo rokaj sa filozofijom svojom obožavam takve koji offtopičare i spominju sve osim igre u čijoj se temi nalaze.
Kakve veze sa metro i nacisti imaju sa bioshockom?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 12:41 (fila2208).
15 godina
Bioshock Infinite

Stavija novi patch i krenulo mi sve od početka, jel se može to kako ispraviti? Proša san pola igre već i ne da mi se iznova {#}

EDIT: ups kriva tema

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 13:14 (zeko73).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Zanima me da li se tko sjeća od čega je Booker dobio onaj ožiljak na ruci, jer mi se čini da je otkriven razlog ali sada ga s ene mogu sjetiti...

Pitam jer sam danas čitao recenziju u BUGu pa mislim da se autor vara, da se ne zna odakle mu ožiljak... mislim da je u jednom trenutku (pred kraj) to objašnjeno?

Jučer sam dovršio igru. Neznam kako je dobio ožuljak na ruci, ali to su inicijali njegove kćeri AD - Anna Dewitt (Elizabet).

Pronašao!
"Filled with regret, Booker fell even further into alcoholism and his gambling habits worsened. He eventually branded his hand with Anna's initials, "AD," as a reminder of his failure."

http://bioshock.wikia.com/wiki/Booker_DeWitt

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 13:12 (gengar).
16 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Ne misli na to, ožiljak može i nemora dobiti u onoj sceni kada dolazi na nekakav pult s elizabeth i likovi mu pripreme zasjedu.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maligad kaže...

Govoriti o nekakvoj filozofiji u igrama općenito, a posebno ih tražiti je suludo jer su one ipak za djecu i adolescente

Ja sam po tvojoj logici retardiran, zaostao u razvoju...

15 godina
thuglife kaže...

Ne misli na to, ožiljak može i nemora dobiti u onoj sceni kada dolazi na nekakav pult s elizabeth i likovi mu pripreme zasjedu.

Netočno. To je ožiljak na dlanu, lik mu probije ruku i onda mu Liza kasnije ranu zamota.

13 godina
neaktivan
Synthronika kaže...

...

Bioshock franšiza je umjetnost gaminga, za razliku od ostalih FPS-ova. I kako sudiš kad nijedan Bioshock nisi igrao, a igra je hvaljena sa svih strana i sad kao tebi ne valja. De zapitaj se malo..

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 0:31 (Danny_HR).
16 godina
Bioshock Infinite

ako covjeku igre ne pasu, ne pasu mu. sto mozes tu? nije on kriv. iako meni dode da nanesem ozbiljne ozljede ljudima koji kazu da ima half life nije nesto, mozda im nije. jednostavno ih ne privlaci i nije im zabavan. jbg.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bass kaže...

ako covjeku igre ne pasu, ne pasu mu. sto mozes tu? nije on kriv. iako meni dode da nanesem ozbiljne ozljede ljudima koji kazu da ima half life nije nesto, mozda im nije. jednostavno ih ne privlaci i nije im zabavan. jbg.

Ima nas svakakvih :/

12 godina
neaktivan
Captain_America kaže...

Bioshock franšiza je umjetnost gaminga, za razliku od ostalih FPS-ova. I kako sudiš kad nijedan Bioshock nisi igrao, a igra je hvaljena sa svih strana i sad kao tebi ne valja. De zapitaj se malo..

Franšiza i umjetnost u istoj rečenici i to od kapetana amerike {#}

bioshock umjetnost gejminga, ma po čemu to, ajde evo usporedi half life ili rage sa bioshockom pa mi reci koje je to novitete donijela ta igra osim karikaturne grafike, manjka oružja, linearnosti do iznemoglosti i glupavog ai.

Ajde , da te vidimo, počmi nabrajati

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 0:32 (Danny_HR).
17 godina
maligad kaže...

bioshock umjetnost gejminga, ma po čemu to, ajde evo usporedi half life ili rage sa bioshockom pa mi reci koje je to novitete donijela ta igra osim karikaturne grafike, manjka oružja, linearnosti do iznemoglosti i glupavog ai.

Rage nisam igrao, no igrao sam Half Life nebrojeno puta što single što multi, i kad ga usporediš sa Bioshockom, pada brzo u zaborav... karikaturna grafika? Team Fortress 2 ti ne govori ništa? I kakve veze ima kako likovi izgledaju? Nisi nikad gledao Cartoon Network? Ili si odrastao na NG? Manjak oružja neću niti komentirati, ima ga sasvim dovoljno, pa nisu to Wormsi. Linearnost? Pa sama bit Bioshocka jest priča, so what ako je linearna, pa i filmovi su linearni, a i knjige... a ovo je interaktivni film. Kao i mnoge druge igre prije toga, navest ću samo Jade Empire kao primjer igre vrhunske priče. Tko je igrao, znat će o čemu pričam. Glupav AI? Ajde podigni težinu igre. Nisam primjetio ništa glupavo u tome da me skinu sa dva-tri metka.

Tvoja argumentacija je na razini osnovnoškolca, a po načinu izražavanja prepostavljam da i jesi osnovnoškolac... gle, nemoj se srditi, ali nije ovo igra za tebe. Nađi neku koja če na tvom stroju izgledati ultrarealno, pa ju igraj, bio to CoD, BF ili nešto treće. Meni se, pak, ne sviđaju te igre, pa me ne vidiš da visim u pripadajućim threadovima govoreći ljudima da te igre ništa ne valjaju, a što bih mogao, da upotrijebim onu debilnu ispriku da imam pravo izraziti svoje mišljenje... no čemu? Tražiti zadovoljstvo u tome da ljuti grupu ljudi "for lulz" može samo sociološki nezrela osoba, jer to vrijeme može bolje iskoristiti na sto drugih načina, unaprjeđujući sebe i svoj odnos prema drugima.

Franšiza da nije umjetnost? LOTR, Harry Potter, Star Wars, Star Trek? Ti možeš imati svoje mišljenje o njima, no umjetničku vrijednost novela, knjiga i filmova ne možeš poreći. Ona (umjetnička vrijednost) postoji bez obzira na tvoje mišljenje, koliko god ti mislio da ono vrijedi. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
maligad kaže...

Rage nisam igrao, no igrao sam Half Life nebrojeno puta što single što multi, i kad ga usporediš sa Bioshockom, pada brzo u zaborav... karikaturna grafika? Team Fortress 2 ti ne govori ništa? I kakve veze ima kako likovi izgledaju? Nisi nikad gledao Cartoon Network? Ili si odrastao na NG? Manjak oružja neću niti komentirati, ima ga sasvim dovoljno, pa nisu to Wormsi. Linearnost? Pa sama bit Bioshocka jest priča, so what ako je linearna, pa i filmovi su linearni, a i knjige... a ovo je interaktivni film. Kao i mnoge druge igre prije toga, navest ću samo Jade Empire kao primjer igre vrhunske priče. Tko je igrao, znat će o čemu pričam. Glupav AI? Ajde podigni težinu igre. Nisam primjetio ništa glupavo u tome da me skinu sa dva-tri metka.

Tvoja argumentacija je na razini osnovnoškolca, a po načinu izražavanja prepostavljam da i jesi osnovnoškolac... gle, nemoj se srditi, ali nije ovo igra za tebe. Nađi neku koja če na tvom stroju izgledati ultrarealno, pa ju igraj, bio to CoD, BF ili nešto treće. Meni se, pak, ne sviđaju te igre, pa me ne vidiš da visim u pripadajućim threadovima govoreći ljudima da te igre ništa ne valjaju, a što bih mogao, da upotrijebim onu debilnu ispriku da imam pravo izraziti svoje mišljenje... no čemu? Tražiti zadovoljstvo u tome da ljuti grupu ljudi "for lulz" može samo sociološki nezrela osoba, jer to vrijeme može bolje iskoristiti na sto drugih načina, unaprjeđujući sebe i svoj odnos prema drugima.

Franšiza da nije umjetnost? LOTR, Harry Potter, Star Wars, Star Trek? Ti možeš imati svoje mišljenje o njima, no umjetničku vrijednost novela, knjiga i filmova ne možeš poreći. Ona (umjetnička vrijednost) postoji bez obzira na tvoje mišljenje, koliko god ti mislio da ono vrijedi. 

Pretjeruješ. Prvo kritiziraš ljude da se izražavaju kao osnovnoškolci, a cijeli tvoj tekst vrvi od netolerancije i, moram ti reći, uobraženosti. 

Daješ sebi preveliku važnost. Kao i ovoj igri. Koju svatko smije komentirati, volio je ili ne volio. Ako ti to smeta, osnuj svoj privatni klub ljubitelja Bioshocka (Infinitea) pa tamo svršavaj do besvijesti, što na igru, što na svoje lijepe duge rečenice (bez smisla).

Čovjek je rekao da mu je Bioshock Infinite loš, pa što?

I meni je, i još mnogima, pa hoćemo li poubijati sve koji drugačije misle? 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
14 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Nije los nego je, sad kad sam ga zavrsio to mogu rec, totalno smece od igre. U danasnje vrijeme da neprijatelji mogu imati AI na nivou svinja iz Duke Nukema, meni je to neshvatljivo i neprihvatljivo.

A prica? Sta reci, i Justin Bieber je u danasnje vrijeme umjetnicka velicina pa me ne cudi da netko i u ovom proljevu moze naci umjetnicku vrijednost. Zali boze izgubljenog vremena.

Pocet cu ovu igru koristit ko prvo pitanje u raspravama o igrama ko sto Gladijator koristim u raspravama o filmu? Svidja ti se Gladijator? Ajmo pricati o necemu drugome, ne o filmovima.

1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kao prvo ne mogu shvatiti u čemu je problem što se tiče nicka. MALIGADE...

Bioshock kao serijal se uvijek odvajao od drugih pucačina. Po čemu je drugačiji? Kao prvo po neobičnoj priči. Svaki dio je imao priču koja govori za sebe, koja te uvuče u taj virtualni svijet i koja se na kraju svega odvaja od ovih mainstream priča u ostalim FPS-ovima. Drugo su detaljnost. Koliko sitnica je odrađeno detaljno da se od nas niko na njih ne obazire..ali eto ipak. Sad dalje ide sama prezentacija igre, gameplay, zvuk, muzika, sami soundtrack koji je izvanredan. Mislim da su ovo samo neke od sitnica koji čine Bioshock igre drugačijima ali svejedno i jednim od boljih FPS-ova ikad.

Toliko.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 1:54 (Captain_America).
14 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Moze BioShock biti drukciji. I je drukciji. Ima nekih zanimljivih elemenata medju kojima je i glazba, specifican svijet... U biti nesto slicno kao sto je Serious Sam uveo u FPS. Karikirani likovi, nonsense situacije. ali igra treba biti igra a sto se gameplaya tice cak je i Spomenuti Serios Sam bio tri puta bolji FPS od ovoga.

Kad pogledam unatrag, zadnji FPS kojeg sam igrao bio je Borderlands. Puno bolja igra. Dalje unatrag nema smisla ici.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 2:00 (BlueMax).

0 5 hvala 0
13 godina
neaktivan

Serious Sam je klasik. Drzim instalirane HD prve nastavke i zaigram ponekad :)

12 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

@kapetane amerika

Moram reći da ja ne smatram bioshock infinite smećem, već nekim prosječnim fpsom. Ali čini mi se da hrpa ljudi smatra, barem sam stekao taj dojam, da je to igra za odabrane i to me smeta. Podsjetilo me to na jedan film prije par godina, Inception, gdje je se isto tako nešto filozofiralo, podvlačilo povlake i razvlake iako je bila riječ o tipičnom blokbusteru koji krade od filmske povijesti gdje god stigne. Također je postalo u modi da filmovi, igre ili serije koje na kraju imaju preokret sadrže nekakvu višu svrhu i stvaraju dojam kod neiskusnijih gledatelja/igrača(ne po godinama) aha efekt iako preokreti ni nemaju neke veze sa samom pričom.

Također treba razlikovati AI od težine igre. Može netko kodirati neprijatelja kojeg možeš ubiti tek kada ispališ 200 metaka. I tako on stoji i puca po tebi i ti mu ne možeš ništa sve dok ne ispališ dvjesto metaka. U dobro kodiranom AI-u neprijatelj se ponaša racionalno, puca ,sakriva se, traži bolje oružje i uzima ga ako je blizu, a ne da ako da se ništa nije dogodilo. Razlika u AI-u je primjetna  recimo između metroa 2033 te metroa ll. Najbolji primjer AI-a je bio recimo žohara u half lifeu. Pronađi na youtubeu film, valjda ga ima.

Moram reći da igra se mora igrati i kada netko podvaljuje priču umjesto gejmpleja, taj baš i nije za gejming svijet. Čini mi se da je bioshock podvaljen kao priča tako da se gejmeri ne bi razočarali, jel prvo pitanje za igru sa ocjenom 9.99 ili 10 koju razuman gejmer mora postaviti nakon par misija igre je - koji k.... je ovo?

Ako već neki ovdje žele govoriti o igrama kao umjetnosti, onda mi se čini Braid kao jedan od rijetkih primjera u posljednjih par godina. Tamo je se mehanika igranja direktno vezala uz dosta apstraktnu priču, tj, sama priča je bila dio gejmpleja(za primjera radi,onaj prsten ili vrijeme unazad), te nam je Blow nakraju isto podvalio preokret koji je bio, barem meni sasvim nenadan, s tim da je kraj kad se razmisli  zapravo jedini logičan i moguć kraj koji je rezultat svega viđenog, a ne neki usiljeni što bioshock je. S tim da me kraj bioshocka uvelike podsjetio na Braida, tj. riječ je o copy/paste.

Kad čitam neke postove koji "gaze" po bioshocku čine mi se argumentirani, dok ovi koji ga stavljaju u nebesa nekažu ništa argumentirano osim ima jedinstvenu priču. Pa svaka priča koja nije ista kao neka druga je jedinstvena, pitanje je samo do koje mjere je klišejizirana.

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Nije los nego je, sad kad sam ga zavrsio to mogu rec, totalno smece od igre. U danasnje vrijeme da neprijatelji mogu imati AI na nivou svinja iz Duke Nukema, meni je to neshvatljivo i neprihvatljivo.

A prica? Sta reci, i Justin Bieber je u danasnje vrijeme umjetnicka velicina pa me ne cudi da netko i u ovom proljevu moze naci umjetnicku vrijednost. Zali boze izgubljenog vremena.

Pocet cu ovu igru koristit ko prvo pitanje u raspravama o igrama ko sto Gladijator koristim u raspravama o filmu? Svidja ti se Gladijator? Ajmo pricati o necemu drugome, ne o filmovima.

Hahaha lol. Gladijator možda nije remek djelo ali je odličan film,što potvrđuje njegova visoka ocjena od 8.5 na IMDB.

Drago mi je da si to spomenuo jer sad se vidi da nemaš kredibilitet ocjenjivati Bioshock.

Fascinantni ste mi vi tipovi koji mislite da ste superiorni jer vi kužite šta zapravo valja a šta ne valja,a mi ostali smo kreteni kojima se može prodati govno.

Jedno je kritizirati igru i neke njene nedostatke,ali reći da je "totalno smeće" je neozbiljno i u stilu trolla,s obzirom da većina ljudi hvali igru.

Ja npr. mrzim Lord of the rings i Avatara,ali ne mogu reći da je totalno smeće jer bi to bilo isto kao da sam nazvao sve te ljude koji to vole totalnim idiotima.

Ljudi očito ne shvaćaju da se o ukusima ne raspravlja.Što je za nekog umjetnost za drugog nije.Ja sam siguran da ima gomila ljudi koji misle da je Picasso smeće...

" Svidja ti se Gladijator? Ajmo pricati o necemu drugome, ne o filmovima." Taj stav pokazuje koliko uzvišeno misliš o sebi.Tko ne misli kao ti je glup i ne zaslužuje razgovore na temu filma.

Ti si mjerodavan.Mo'š mislit'.Bolje se spusti na zemlju i prihvati stvarnost.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 8:46 (NFSPredator0010).
14 godina
neaktivan
NFSPredator0010 kaže...

Hahaha lol. Gladijator možda nije remek djelo ali je odličan film,što potvrđuje njegova visoka ocjena od 8.5 na IMDB.

Drago mi je da si to spomenuo jer sad se vidi da nemaš kredibilitet ocjenjivati Bioshock.

Fascinantni ste mi vi tipovi koji mislite da ste superiorni jer vi kužite šta zapravo valja a šta ne valja,a mi ostali smo kreteni kojima se može prodati govno.

Jedno je kritizirati igru i neke njene nedostatke,ali reći da je "totalno smeće" je neozbiljno i u stilu trolla,s obzirom da većina ljudi hvali igru.

Ja npr. mrzim Lord of the rings i Avatara,ali ne mogu reći da je totalno smeće jer bi to bilo isto kao da sam nazvao sve te ljude koji to vole totalnim idiotima.

Ljudi očito ne shvaćaju da se o ukusima ne raspravlja.Što je za nekog umjetnost za drugog nije.Ja sam siguran da ima gomila ljudi koji misle da je Picasso smeće...

" Svidja ti se Gladijator? Ajmo pricati o necemu drugome, ne o filmovima." Taj stav pokazuje koliko uzvišeno misliš o sebi.Tko ne misli kao ti je glup i ne zaslužuje razgovore na temu filma.

Ti si mjerodavan.Mo'š mislit'.Bolje se spusti na zemlju i prihvati stvarnost.

Gladijator je film cija se kompletna radnja moze opisati u 3 recenice. Takvi filmovi su nekome dobri a nekome nisu. Ocjena na IMDB ne znaci nista jer je to ocjena mase a masa bolje prihvaca Jelenu Rozgu od Jelene Radan.

Kao sto sam i rekao, svidja ti se Gladijator, nemamo sto pricati o filmovima i svidja ti se Bioshock, nemamo sto pricati o igrama. Nema tu nikakvog uzvisenog misljenja o sebi nego je cinjenica da u tim temama nikad necemo pronaci zajednicki jezik i bolje ne gubiti vrijeme. I tvoje i moje.

Ja sam apsolutno mjerodavan za iznosenje svog misljenja.

17 godina
protjeran
Bioshock Infinite

Evo neki biseri AKA konzolitis u 'FPS-u stoljeća' {#}

Aim assist is on by default even when using keyboard and mouse.

There are some auto aim variables in the .ini files but these variables are reverted to True every time you start the game.

Remove Auto-Aim:
1. Navigate to %USERPROFILE%\My Documents\My Games\BioShock Infinite\XGame\Config\.
2. Locate and open file XUserOptions in text editor.
3. Locate line bAimAssist and change true to false

Temporary auto aim fix:
1.This fix needs to be applied every time the game is started.
2.Start the game with a controller plugged in.
3.Go to controller options and turn off Aim Assist.
4.Unplug controller and play the game

Multiple save games:
Information only one save game is able to played at any one time.
Fix manually move files in your savedata directory.

1. Disable Steam cloud synchronization.
2. Make a backup of your BioShock Infinite savedata directory. It should be located at C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\[your Steam ID]\8870\remote\savedata\

3. Create as many subfolders as you want within this directory. Assume that each of them contains a save game.
4. Simply move the contents of the savedata directory into the corresponding subfolder whenever you or anyone else wants to start a new game.

5. When you start a new game, a new save file for that game will be automatically created within the main savedata directory.
6. When you want to switch playthroughs, first move the current file in the savedata directory into a sub-folder for safe keeping (remember to name the sub-folders so you remember which is which). Secondly, move the playthrough you’d like to load from its sub-folder into the main savedata directory, which will enable you to continue from that file.

Unlock 1999 mode:
On the main menu (menu with Play Now) enter: Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Right, Esc, Enter. 

Sir Alex Ferguson, A Knighted Champion So Many Years the boss and we adore him Simply The Best, United through and through Forever we will be his Red Army
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Gladijator je film cija se kompletna radnja moze opisati u 3 recenice. Takvi filmovi su nekome dobri a nekome nisu. Ocjena na IMDB ne znaci nista jer je to ocjena mase a masa bolje prihvaca Jelenu Rozgu od Jelene Radan.

Kao sto sam i rekao, svidja ti se Gladijator, nemamo sto pricati o filmovima i svidja ti se Bioshock, nemamo sto pricati o igrama. Nema tu nikakvog uzvisenog misljenja o sebi nego je cinjenica da u tim temama nikad necemo pronaci zajednicki jezik i bolje ne gubiti vrijeme. I tvoje i moje.

Ja sam apsolutno mjerodavan za iznosenje svog misljenja.

Kompleksnost radnje sama po sebi nije mjerilo kvalitete priče.Ja znam gomilu filmova/igara koji bi se dali opisati u 3 rečenice,a koji su odlični filmovi.

Objektivno nitko nije mjerodavan.Sve što možeš je reći da ti se nešto subjektivno ne sviđa.To ako se s nekim ne slažeš oko jednog filma ili igre ne znači da se ne slažeš oko svih filmova/igara. Ja ne kažem da ne volim kompleksnu radnju,ali volim i jednostavnu bez previše okolišanja.

Ako ti je kompleksnost ičega mjerilo kvalitete onda ne vidiš dobro,jer najbolje stvari su najčešće prilično jednostavne.

A što se tiče Infinitea njegova radnja nije previše kompleksna,ali daleko od toga da je potpuno jednostavna i da ne zahtjeva niti malo razmišljanja i povezivanja. Zato se sigurno ne može nazvati "totalnim smećem".Usporedi malo sa drugim FPS-ovima u zadnjih 5 godina.Ako je ovo smeće od radnje što je onda sve ostalo što je izašlo u tih zadnjih pa mogu reći i 10 godina za tebe?Jer ja se ne mogu sjetiti niti jedne igre koju kad bih htio ne bi mogao opisati u 3 rečenice.

13 godina
neaktivan
maligad kaže...

...

Uredu sa nekim se stvarima mogu složiti. Što se tiče filozofiranja u igrama, nije me baš briga za njega a niti ga primjećujem da bi me baš oduševilo. Ali ipak je fino vidjeti neke promjene. Ai nije perfektan, osjećaj jeste da neprijatelji samo stoje i čekaju da ih ubiješ. Plus, neprestani waveovi koji nemaju smisla. Znam sve to, i moram priznat da jest iritirajuće. 

I da i ja podvučem crtu. Infinite me nije oduševio kao npr. prvi dio. Istina da sam Infinite samo prešao i više nikad zaigrao, za razliku od prvog ili drugog dijela. Nije savršena, ali je igriva. 8.5/10 je realno po meni, i vrijedno je igranja pa makar ga na silu igrao {#}

14 godina
neaktivan
NFSPredator0010 kaže...

Kompleksnost radnje sama po sebi nije mjerilo kvalitete priče.Ja znam gomilu filmova/igara koji bi se dali opisati u 3 rečenice,a koji su odlični filmovi.

Objektivno nitko nije mjerodavan.Sve što možeš je reći da ti se nešto subjektivno ne sviđa.To ako se s nekim ne slažeš oko jednog filma ili igre ne znači da se ne slažeš oko svih filmova/igara. Ja ne kažem da ne volim kompleksnu radnju,ali volim i jednostavnu bez previše okolišanja.

Ako ti je kompleksnost ičega mjerilo kvalitete onda ne vidiš dobro,jer najbolje stvari su najčešće prilično jednostavne.

A što se tiče Infinitea njegova radnja nije previše kompleksna,ali daleko od toga da je potpuno jednostavna i da ne zahtjeva niti malo razmišljanja i povezivanja. Zato se sigurno ne može nazvati "totalnim smećem".Usporedi malo sa drugim FPS-ovima u zadnjih 5 godina.Ako je ovo smeće od radnje što je onda sve ostalo što je izašlo u tih zadnjih pa mogu reći i 10 godina za tebe?Jer ja se ne mogu sjetiti niti jedne igre koju kad bih htio ne bi mogao opisati u 3 rečenice.

Igra moze biti dobra bez kompleksne price. Knjiga i film ne (osim pornografije).

Stvar je u tome da ako se ne slazemo oko gladijatora onda tesko da cemo se sloziti oko bilo kojeg drugog filma jer imamo razlicita mjerila. Gladijator je film sa odlicnom kamerom, glumom, specijalnim efektima, scenografijom... ali prica je kratka i suplja, neovisno o neuskladjenosti sa povijesnim cinjenicama. Da bi meni igrani film bio dobar mora imati dobru radnji. Igra da bi bila dobra mora imati dobar gameplay.

Evo uzet cu za primjer Alan Wake. Ne znam jesi li igrao, ali igra ima natprosjecnu pricu, atmosferu, glazbu, razradjene likove... ali nema gameplay. Dosadne ponavljajuce borbe - te jedno te isto, te jedno te isto.... 

Meni takva igra ne moze biti dobra. S druge strane, imas igre tipa Super Mario cija se prica svodi na to da je onaj negativac opet oteo princezu i ti je moras spasiti. Glupo do bola, odlican gameplay, odlicna igra.

Prica u Bioshocku je malo kompleksnija od velike vecine FPS-ova, samo to nije dovoljno da igru ucini boljom. Ma koliko dobra prica bila ona ne moze nadomjestiti dobar gameplay a ova prica nije nista posebno.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Predstavljen Bioshock Infinite, Bioshock Infinite 10-min trailer, Grad u oblacima
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice