Battlefield 4 konfiguracije i problemi

poruka: 630
|
čitano: 64.804
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Battlefield 4 konfiguracije i problemi
fila2208 kaže...
jopis kaže...
fila2208 kaže...

Ugl. i dalje stojim kod toga da je BF4 puno bolje optimiziran i sa kolegama sam raspravljao da nekima radi i bolje od bf3, tako da je to odlično jer smo se svi bojali kako će raditi.

Ne bi išlo.

Nit je bolje optimiziran niti bolje radi od bf3, počevši od frejmdroppanja na altaiu i ostalim china mapama na pojedinim dijelovima mape (gulf of oman u bf3, ako znaš o čemu ja), do činjenice da je avg fps kudikamo manji nego u bf3 na istim postavkama i istoj konfiguraciji. Ne samo kod mene, a probao sam sa 3 različite grafe u kompu, nego kod svih sa ts-a, znači potpuno iste postavke u bf3 i u bf4, potpuno ista konfa, bf3 daje kudikamo veći avg fps ;) Ugl. i7 procesori, tu i tamo i5, ocani svi na 4ghz i više, grafe od 560ti, 660, 660ti, 670, 770, 7870, 7950, 7970. Uzorak od 15 ljudi. Da ne potežemo opet činjenicu da i ovdje na forumu hrpetini ekipe bf3 radi najnormalnije, a bf4 se crasha, lagga, and etc.

A šta sa nama kojima radi bolje?

Nas nisi uzeo u uzorak?

Ja nemam te dropove koje ti spominješ nit ih osjetim...tako da velim, zanimljivo je jer imam i sam uzorak ljudi koji su oduševljeni time kako igra leti bolje od bf3 u nekim segmentima.

p.s. nije moj thumb već samo hvala.

Postavi si točno iste postavke u bf3 kao taj megamix što koristiš u bf4, frapsaj 5min na caspianu i 5 min na zavodu, pa onda 5 min frapsaj na omanu i 5 na altaiu, pogotovo kod tornja u sredini, pa mi onda reci da bf4 'radi bolje' ;) Naravno, sa istim brojem ljudi i serverom sa podjednakim pingom. Imat ćeš nakon bencha frapsom onda min-max-avg pa ćeš vidjet o čemu pričam ;)

Cijeli community reporta dropove na altai tdmu i cq dominationu ispod tornja dolje lijevo, a ti nemaš? Super!!

14 godina
fila2208 kaže...

Odličan ti je test...jer u multiplayer rundi svi trče samo u tenk i ulaze i izlaze i o tome ovisi fps.{#}

FPS se testira sa Frapsom ili nekim drugim komadom softvera koji će ti nekih 10 minuta vrtiti u pozadini i reći ti kasnije min max i avg fps, e to je onda relativno ok test.{#}

Ugl. i dalje stojim kod toga da je BF4 puno bolje optimiziran i sa kolegama sam raspravljao da nekima radi i bolje od bf3, tako da je to odlično jer smo se svi bojali kako će raditi.{#}

btw. vidim da neki forsiraju ultra i tako to....super je imati lijepu grafiku, ali BF serijal, pogotovo bc2, bf3 i bf4 koji su na frostbite izgledaju fantastično i na low, a kamoli medium to high.{#}

Primjera radi evo mojih postavki. {#}

100fps lock, sa padovima minimlano na 90 na većini mapa, eventualno flood zone ima neke fps dropove po mapi.

Nema forsanja nepotrebno na ultra, imam 7950 koju bi mogao priliti na ultra i da mi da 60 relativno sigurnih fps, ali čemu. Svi oni điđe miđe efekti em odvlače pozornost em smetaju pri igranju, a želim iamti što bolji pregled igre da bi bio što uspješniji.

Eto igrajte se sa postavkama i nemojte pričati gluposti da bf4 nije optimiziran ili da imate neke blesave bootleneckove a forsirate previše.{#}

Gud lak!{#}

Slažem se sa svime što si rekao. 

Ali moja poanta priče je išla u smjeru zahtjevnosti BF3 i BF4.

Moj test je vrlo trivijalan, ali pokazuje zahtjevnost određenih mapa i pokazuje već na neopterećenom serveru da je moja stara grafulja neodgovarajuća za BF4 (a bila je dovoljna za BF3). Ukratko, za BF4 treba jači HW.

Pozdrav!

15 godina
jopis kaže...

Postavi si točno iste postavke u bf3 kao taj megamix što koristiš u bf4, frapsaj 5min na caspianu i 5 min na zavodu, pa onda 5 min frapsaj na omanu i 5 na altaiu, pogotovo kod tornja u sredini, pa mi onda reci da bf4 'radi bolje' ;) Naravno, sa istim brojem ljudi i serverom sa podjednakim pingom. Imat ćeš nakon bencha frapsom onda min-max-avg pa ćeš vidjet o čemu pričam ;)

Cijeli community reporta dropove na altai tdmu i cq dominationu ispod tornja dolje lijevo, a ti nemaš? Super!!

zašto uvijek imaš taj nepotrebno prepotentni i bahati nastup? čemu? nema mi to smisla?

Kakav megamix? Moram igrat sve na ultra pa plakati za dropove kao ti? Ne, rađe složim postavke da mi igra bude fluidna i čista, a za grafiku me zaboli njonja.

Možemo ići i do sutra uspoređivati dropove po omanu, altaiu, caspianu, zavodu itd i šta ćemo time dobiti? Rupe u igri di se dešavaju fps dropovi. Velim, pošto sam lockao na 100, možda igra padne na 75-80 da ni ne osjetim tu sekundu dok sam u žiži.

Kolega igra na laptopu i igrivo mu je i na djelove radi i bolje od bf3, baš se neki dan hvalio...reko što onda misliti.

I uostalom daj mi reic zašto bi to sve radio? da tebi nešto mogu dokazati? Pa zaboli me jaje za tebe da prostiš, meni igra radi dobro, nemam tehničkih problema sa izvedbom, a sad netcode i te ostale fore nisu ionako do mene.

Svjestan sam da nekimm ljudima igra radi loše, ali ti neki ljudi isto imaju problem jer ne znaju psotaviti igru (tonči style), ali da, nafrlji sve na ultra i plači kad tvoja strašna grafička koja je dosad svaki cod vrtila na ultra ne vrti ovaj bf4 na ultra.8ne ti konkretno veća ta ekipa šta siluje kartice koje ne mogu na ultra)

Daj molim te....velim neda mi se svađati, jer sa tobom to tako krene...moje mišljenjne i iskustvo je takvo, pričao sam sa nekim koelgama, neki su potrvrdili, neki demantirali i ok.

Sjećam se samo dropova po sieni kad mi je znalo i sa oVIM MEGAMIXOM pasti na 50fps...ali da, bitno je da kod altai tornja padne fps i zato je bf4 lošije složen of bf3. Odlično!

Ugl. i rest my case, guštaj.

C64 kaže...

Slažem se sa svime što si rekao. 

Ali moja poanta priče je išla u smjeru zahtjevnosti BF3 i BF4.

Moj test je vrlo trivijalan, ali pokazuje zahtjevnost određenih mapa i pokazuje već na neopterećenom serveru da je moja stara grafulja neodgovarajuća za BF4 (a bila je dovoljna za BF3). Ukratko, za BF4 treba jači HW.

Pozdrav!

naravno, sami minimum i recommended hw su odmah naslutili da će igra ''tražiti đusa'' da se pokrene...ali ljudi sa već dobrim konfiguracijama su ostali (neki) oduševljeni izvedbom igre.
I sam sam računalo kupio mjesec dana prije bf4 i igrao dotad bf3 i sam se uvjerio u glatkoću izvedbe. Jednostavno mi se bf4 čini glađi pri radu nego bf3, i to je to.
Daleko od toga da ne ''pije'' više, ali imho velim, radi dobro kad realno postaviš postavke :)
potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 12:56 (fila2208).
16 godina
fila2208 kaže...
jopis kaže...

zašto uvijek imaš taj nepotrebno prepotentni i bahati nastup? čemu? nema mi to smisla?

Kakav megamix? Moram igrat sve na ultra pa plakati za dropove kao ti? Ne, rađe složim postavke da mi igra bude fluidna i čista, a za grafiku me zaboli njonja.

Možemo ići i do sutra uspoređivati dropove po omanu, altaiu, caspianu, zavodu itd i šta ćemo time dobiti? Rupe u igri di se dešavaju fps dropovi. Velim, pošto sam lockao na 100, možda igra padne na 75-80 da ni ne osjetim tu sekundu dok sam u žiži.

Kolega igra na laptopu i igrivo mu je i na djelove radi i bolje od bf3, baš se neki dan hvalio...reko što onda misliti.

I uostalom daj mi reic zašto bi to sve radio? da tebi nešto mogu dokazati? Pa zaboli me jaje za tebe da prostiš, meni igra radi dobro, nemam tehničkih problema sa izvedbom, a sad netcode i te ostale fore nisu ionako do mene.

Svjestan sam da nekimm ljudima igra radi loše, ali ti neki ljudi isto imaju problem jer ne znaju psotaviti igru (tonči style), ali da, nafrlji sve na ultra i plači kad tvoja strašna grafička koja je dosad svaki cod vrtila na ultra ne vrti ovaj bf4 na ultra.

Daj molim te....velim neda mi se svađati, jer sa tobom to tako krene...moje mišljenjne i iskustvo je takvo, pričao sam sa nekim koelgama, neki su potrvrdili, neki demantirali i ok.

Sjećam se samo dropova po sieni kad mi je znalo i sa oVIM MEGAMIXOM pasti na 50fps...ali da, bitno je da kod altai tornja padne fps i zato je bf4 lošije složen of bf3. Odlično!

Ugl. i rest my case, guštaj.

Hahahha, kakav lik. Čim netko krene tražit argumente i argumentiranu raspravu, krene čašćenje, gj for you.

Ja nigdje nisam ništa bahato napisao, nego ti samo rekao da SAM SEBI NAPRAVIŠ BENCH na te četiri mape, pa da vidiš o čemu ti pričam, budući da za razliku od tvog križa igranja bf3 na lapu, sam igrao na istoj ovoj konfi, samo na 3 različite grafe, pa sam vidio što može bf3, te me zanimalo kako sve to 'fercera' na bf4 i usporedio. Tako da pričam argumentirano. Isto tako pitaj ekipu koja igra tdm i cq dom na altaiu jel ima dropove, ili ti je i to bahato i teško?

Duboko udahni, pročitaj gore napisano, odvrti fraps i vidi, sad imaš komp kak spada, pa možeš istestirat obje igre.

14 godina
jopis kaže...

Hahahha, kakav lik. Čim netko krene tražit argumente i argumentiranu raspravu, krene čašćenje, gj for you.

Ja nigdje nisam ništa bahato napisao, nego ti samo rekao da SAM SEBI NAPRAVIŠ BENCH na te četiri mape, pa da vidiš o čemu ti pričam, budući da za razliku od tvog križa igranja bf3 na lapu, sam igrao na istoj ovoj konfi, samo na 3 različite grafe, pa sam vidio što može bf3, te me zanimalo kako sve to 'fercera' na bf4 i usporedio. Tako da pričam argumentirano. Isto tako pitaj ekipu koja igra tdm i cq dom na altaiu jel ima dropove, ili ti je i to bahato i teško?

Duboko udahni, pročitaj gore napisano, odvrti fraps i vidi, sad imaš komp kak spada, pa možeš istestirat obje igre.

A prije nije imao dobar PC?

Dok je imao FX 8320 clockan?{#}

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...
jopis kaže...

A prije nije imao dobar PC?

Dok je imao FX 8320 clockan?{#}

Kakve ti brije imaš?

Fila je igrao na trojezgrenom laptopu, i na takvom lapu di frejmova nije imao ni minimum za igrat kak spada je imao tj ima bolje statse nego tu 80% galamdžija u bf temama.

To je nešto sasvim deseto od ovog što mu ja sad hoću objasnit, da nije u pravu kad kaže da bf4 radi bolje nego bf3, jer pod bolje se razumijeva na istoj konfi više fps-a, što nije slučaj. A ti drugi put ne uleći ko padobranac, hvala.

15 godina
jopis kaže...

Ne vidim di sam te počastio, konstantno nastupaš bahato a bez potrebe.

Gle, neda mi se navoditi ti sve dropove u bf3 koje sam vidio i sa laptopom i sa ovim računalom. Siena je dropala ko luda, oman, karkand, sharqi, bazaar...lista je sve dulja i dulja. Svaka mapa je imala mjesto di su dropovi bili dosta jaki.

Na lapu sam ih jače osjetio, na kompu slabije, ali činejnica je da su postojali. To što si se uhvatio krvavog drop na Altai range mi je presmiješno...mislim igra i bf3 i bf4 je svaka puna rupa kako sam i rekao i ne očekujem da radi perfektno, ali nisu dropovi, barem meni osobno takvi da su neigrivi...spominjao je netko na 20-30fps...nisam 20fps vidio od laptopa, tako da ne znam o čemu pričate kapiraš?

Nema potrebe da si bencham, jer će rezultati biti tu negdje i slični, možda će negdje bf4 povući, a negdje bf3 i ok, ne znam što ću onda sa time dobiti.

Velim stvarno mi se neda sa tobom prepirati jer si u stanju na glavu nekom sjesti da mu dokažeš da si u pravu.

I btw. hvala na komplimentu u postu iznad. Ugodno iznenađen{#}

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 13:05 (fila2208).
13 godina
jopis kaže...

Znam da ja nisam prava osoba koja će ti prigovoriti na ponašanje, ali točno je.

Ponekad ispadaš bahat - svjesno, nesvjesno - ne znam, ali tako je.

Nemoj misliti da branim filu - on mi nije nimalo simpatičan, radije bi da je on bahat pa da njemu ovo pišem :P

[19xx] 4ntraks
16 godina
fila2208 kaže...

Nema potrebe da si bencham, jer će rezultati biti tu negdje i slični, možda će negdje bf4 povući, a negdje bf3 i ok, ne znam što ću onda sa time dobiti.

Velim stvarno mi se neda sa tobom prepirati jer si u stanju na glavu nekom sjesti da mu dokažeš da si u pravu.

Evo ja sam, još 'davno' :)

2013-10-04 22:07:09 - bf3
Frames: 218444 - Time: 1960433ms - Avg: 111.426 - Min: 26 - Max: 201

2013-10-11 22:10:31 - bf4
Frames: 5425 - Time: 60000ms - Avg: 90.417 - Min: 56 - Max: 142

Eto, neću više objašnjavat, sve sam rekao{#}

15 godina

Ma gle velim sve 5, imam i ja bahat pristup, ali samo velim da meni bf4 radi glatko, što mi bf3 nije baš radio. Živcirala me siena 5v5 kad one zgrade pogodim rpg, ili kod točke D, kad gledam pa padne 30-40fps. Ili metro kod točke A, one zgrade, boom pogledaš van, padne 20-30fps.

To me ubijalo...naravno ovi padovi su nakon kupnje računala, i tad sam ih osjetio dobrano.

Radi toga, mislim da bf4 ima manje tih rupa...a da će svaki dlc bit loše složen, to pretpostavljam još od bf3 dleceva.

jopis kaže...
fila2208 kaže...

Evo ja sam, još 'davno' :)

2013-10-04 22:07:09 - bf3
Frames: 218444 - Time: 1960433ms - Avg: 111.426 - Min: 26 - Max: 201

2013-10-11 22:10:31 - bf4
Frames: 5425 - Time: 60000ms - Avg: 90.417 - Min: 56 - Max: 142

Eto, neću više objašnjavat, sve sam rekao{#}

Eto koja igra ima veće dropove...26fps bf3.
A usotalom uzmi samo jedno u obzir molim te. BF3, dve godine i dvjesto pedest sedam tisuća patcheva. BF4 60 dana i sedamnaest patcheva.
Eto neću više ništa pričat, sve sam rekao.
Guštaj stari i nemaj brige, kloni se Altai tornja kad ti je drop da te ja ne ubijem tamo jer ja neam drop...jer meni ne pada...nikad...a ti si kupi afričku šljivu.
Cheers!{#}
potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 13:14 (fila2208).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
C64 kaže...
fila2208 kaže...
C64 kaže...

BF4 je osjetno zahtjevniji od BF3 (pogotovo gradske mape Shangai i Dawnbraker).

Moraš imati jači stroj da sve radi na Ultra: http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/

Ja to osobno nisam osjetio baš...bf4 mi se čini puno bolje optimiziran nego bf3. Istina, ima nekih mjesta koja ruše fps i tako to, ali u suštini, više mi se sviđa kako bf4 radi nego bf3.

my 2 cents.

I ovi benhcevi su banana, sa nekim od tih kartica se postižu i bolji rezulatati...i to pogotovo nakon ovih zadnjih par patcheva, a još nas čeka koji optimizacijski, uvjeren sam u to, kao i nadolazeći Mantle.

BF4 je zahtjevniji. Napravio sam jednostavan test nakon kupovine grafičke. Na BF3 mi nije nikada padalo ispod 50 fps-a sa starom grafuljom.

Procesor: AMD Phenom II x4 955; Rezolucija 1920x1200; Stara grafulja: Nvidia 460 (768 MB); Nova grafulja: Nvidia Gtx 660

Test: ulazak u tenk u bazi na praznom serveru i očitanje FPS u low, medimum i high. Prvo rezultatu za novu, drugi za staru grafulju.

Lancang: 99/85/75;  57/46/36

Golmud: 133/115/92;  89/72/52

Hainan: 80/73/60;  75/60/42

Shangai: 70/60/50;  44/35/28

Dawnbraker: 71/65/55;  44/39/30

taj proc je debeli bottleneck, jer bf4 je dosta procesorski zahtjevnija od bf3. za graficku manje vise jednako

14 godina

taj proc je debeli bottleneck, jer bf4 je dosta procesorski zahtjevnija od bf3. za graficku manje vise jednako

Ne bih se složio.

Bitan je i CPU i GPU.

Prelaskom sa Nvidia 460 (768 MB) na 660 (2 GB) sam dobio kvalitena skok u fps-u i sada mogu igrati kvalitetno na 1920x1200 (mash i terrain quality ultra; ostalo low/off).

Naravno da bi idealno bilo uzeti i7, ali buđet mi to trenutno ne dozvoljava.

Uglavnom navedeni proc i grafa gura kvalitetno u navedenim postavkama i ja prezadovoljan.

A kada izađe BF5 ... vjerojatno neću imati izbora i preći na noviju greneraciju Intela

13 godina
protjeran
C64 kaže...

Ne bih se složio.

Bitan je i CPU i GPU.

Prelaskom sa Nvidia 460 (768 MB) na 660 (2 GB) sam dobio kvalitena skok u fps-u i sada mogu igrati kvalitetno na 1920x1200 (mash i terrain quality ultra; ostalo low/off).

Naravno da bi idealno bilo uzeti i7, ali buđet mi to trenutno ne dozvoljava.

Uglavnom navedeni proc i grafa gura kvalitetno u navedenim postavkama i ja prezadovoljan.

A kada izađe BF5 ... vjerojatno neću imati izbora i preći na noviju greneraciju Intela

pa normalno da si dobio skok u fps-u s novog grafom, ali taj proc ti ne moze iskoristiti tu grafu do kraja i ako dobijas povremene dropove to ti je samo zbog proc-a.

znam kako je jer sam presao sa bijesno klokanog q6600 na i5, sa istom grafom razlika nebo i zemlja..

za gpu nisam mislio da je nebitan, nego sam mislio da daje manje vise jednake performanse u odnosu na bf3. a cpu je vise optereceniji nego u bf3.

14 godina
digitall1982 kaže...

pa normalno da si dobio skok u fps-u s novog grafom, ali taj proc ti ne moze iskoristiti tu grafu do kraja i ako dobijas povremene dropove to ti je samo zbog proc-a.

znam kako je jer sam presao sa bijesno klokanog q6600 na i5, sa istom grafom razlika nebo i zemlja..

za gpu nisam mislio da je nebitan, nego sam mislio da daje manje vise jednake performanse u odnosu na bf3. a cpu je vise optereceniji nego u bf3.

I CPU i GPU je opterećeniji u BF4 nego u BF3.

U mom slučaju je bilo idealno oboje pojačati, ali s obzirom na ograničene financije, jeftinije je bilo gpu zamjeniti i time sam dobio zadovoljavajuće prefomanse (uz kompromise na postavkama).

15 godina

Evo za vraga kako sam pričao da nisam okusio niti jedan fps drop na ispod 60fps...danas igram Hainan resort i počne padati hotel.

Gađam lika i igra se tako uspori na 10 fps...i sad lik gađa mene šteka i njemu, šteka meni nemrem ga pogodit...katastrofa. Definitvno preloše složeno kad taj hotel pada nevjerovatan je drop.

Eto prvi dosad jači drop-..dakle kad pada ho0tel bježite glavom bez obzira.

potpis uklonjen, staff
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fila2208 kaže...

Evo za vraga kako sam pričao da nisam okusio niti jedan fps drop na ispod 60fps...danas igram Hainan resort i počne padati hotel.

Gađam lika i igra se tako uspori na 10 fps...i sad lik gađa mene šteka i njemu, šteka meni nemrem ga pogodit...katastrofa. Definitvno preloše složeno kad taj hotel pada nevjerovatan je drop.

da, skonto sam to neki dan :)

15 godina
digitall1982 kaže...
fila2208 kaže...

da, skonto sam to neki dan :)

Ali užas drop, neigrivo par sekudni...ne vjerujem da oni to nisu skužili kad su testirali...jesu li uopće testirali vrag zna :(

potpis uklonjen, staff
14 godina

Pa nisu stigli ni završit igru do kraja, a kamoli ju još i testirat {#} Đast kiding.

Jel bi trebao možda uzet još 2-4gb rama prije BF4 ili će radit normalno na recimo High s ovim što sad imam?

Blago budalama.
13 godina

Evo od 22h BF4 64 man - dvije 270x windforce grafičke/fx 8320 4,5ghz.

FPS je minimalni bio 50, average 80, max 135.

Like most others, I was a seeker, a mover, a malcontent, and at times a stupid hell-raiser

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Pa nisu stigli ni završit igru do kraja, a kamoli ju još i testirat {#} Đast kiding.

Jel bi trebao možda uzet još 2-4gb rama prije BF4 ili će radit normalno na recimo High s ovim što sad imam?

evo bas jucer testirao slucajno, sa 4gb ce ti na high radit ok, s tim da nemas nista ukljuceno u pozadini..

ram me izgleda j*be pa sam uzeo od frenda 4gb da probam, radilo je ok iako nisam dugo igrao da ti mogu reci.. ali sam vidio da mi nakon par minuta zauzece rama bilo na 92% sto znaci da sam ukljucio skype i mozda koji tab u browseru ne bi bilo dovoljno.. s tim da imam ssd pa mozda nisam osjetio neke probleme jer je page file na njemu pa ga koristi kad nestane rama..

znam da mi je na trojci bilo ok igrati sa 4gb rama (sve u pozadini iskljuceno), ali samo neko vrijeme.. nakon pola sata i vise dogadali su se neki sitni dropovi jer popuni sav ram i pocne koristiti pagefile koji je bio na obicnom hdd-u, kasnije sam ubacio jos 4gb i sve je klizilo kako treba..

znaci dovoljno bi ti bilo jos 2gb da se ne brines, a ako vec ubacujes ubaci odma jos 4gb i gotovo

14 godina

Jeste pratili zauzeće CPU-a možda ?? Ja sada malo igrao SP (konfiguracija pod Moj PC) i malo pratio CPU usage i začudilo me malo što je usage bio oko 50% do 60% pa nekad možda i malo više sa samo jednom clockanom HD 7850 i sa i7 3770K @4.5Ghz !! To mi je nešto puno CPU usage s obzirom na SP i na CPU koji imam.

14 godina

Ništa čudno s obzirom da igra koristi svih 8 threadova, za razliku od trojke koja koristi jedva 2 u SP i nije ni približno toliko otvorena nego je skriptirana da boli duša.

Kod mene u BF3 MP proc na 100%, a ljudi me popljuvali kad sam rekao da i5 3570k ne može držat klokanu HD7850 na 99% u multiplejeru bez AA. Pokušavam negdje nać jeftin BF4 account/key pa kad nabavim baš me zanima hoće li u BF4 bit na 99% GPU, pošto je grafički zahtjevniji, jel.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 17:55 (buljo781).
16 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Kod mene u BF3 MP proc na 100%, a ljudi me popljuvali kad sam rekao da i5 3570k ne može držat klokanu HD7850 na 99% u multiplejeru bez AA

S razlogom...imam isti proc i u BF4 imam zauzeće 60-80% dok je u BF3 još manje.

Kod tebe onda nešto gadno ne valja...možda je do samo 4Gb RAM-a...probaj posuditi još 4Gb pa uđi u MP.

15 godina
neaktivan

Meni kad se desi neka ekslozija jednostavno mi se igra na par sekundi freeza pa onda opet sve normalno. Jasno s tim problemom mi je igra u MP ne igriva. Prvi i zadnji BF koji sam kupio...

Sve druge igre koje sam probao rade odlično, samo me BF i fantastični frostengine yebu. Al igra je odlepršala s harda...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 19:52 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Isto 4Gb RAM-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A nije problem kupit još 4 gige rama, al sve sumnjam da bi mi pomoglo ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nebi pomoglo, isti rac je imam par frendova sa 4gb a igra sama i sistem jednu manje od 3.9gb tako da nemaš frks.

ne znam što je..probao si postavke sve low pa igranje, driveri? Oc?

Ne znam čudan problem.

potpis uklonjen, staff
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Rino kaže...
buljo781 kaže...

Kod mene u BF3 MP proc na 100%, a ljudi me popljuvali kad sam rekao da i5 3570k ne može držat klokanu HD7850 na 99% u multiplejeru bez AA

S razlogom...imam isti proc i u BF4 imam zauzeće 60-80% dok je u BF3 još manje.

Kod tebe onda nešto gadno ne valja...možda je do samo 4Gb RAM-a...probaj posuditi još 4Gb pa uđi u MP.

Nemam sad BF3 više instaliran pa ti ne mogu uslikat, s Afterburnerom kad mjerim BF3 zauzima tak 75-85% CPU-a, ali mi je po task manageru CPU tokom igranja na 95-100%. Jedino ako me W8.1 laže. Imao sam prije 6GB RAM i isto je bilo.

Usput, većinu vremena ju drži na 99%, da se ne razbacujem postotcima na sve strane, al bogami zna bit framedropa zbog CPUa.

EDIT: Praetorian, definitivno je zbog memorije problem. Isti takav sam imao u BF3 na staroj konfiguraciji i s ovom konfom u BF4 beti. Nabavi još 4GB RAMa, planiram isto to napravit.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 20:50 (buljo781).
15 godina

Čudno, meni je i5 4670k zauzet nekih 80-90% nikad nije išao preko.

A 4670 i 3570 nisu neka velika razlika koliko znam.

potpis uklonjen, staff
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fila2208 kaže...

Čudno, meni je i5 4670k zauzet nekih 80-90% nikad nije išao preko.

A 4670 i 3570 nisu neka velika razlika koliko znam.

ma razlika 5% manje vise nista..

meni od 60% do 90% ide zauzece proc-a, nikad preko toga 

a ovaj sto kaze da mu 3570k ne moze graficku iskoristit nek prestane lupat gluposti.. nije ti do proca problem sto imas dropove

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice