Battlefield 3

poruka: 77.259
|
čitano: 9.212.636
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Battlefield 3
Bongiaro kaže...

TCP protokol "pazi" da se paketi ne gube, ako se koji izgubi on će ga ponovo poslati. Zato nikad nećeš dobiti polovičan mail ali to stvara delay.  Zato BF3 ne koristi TCP za main data stream nego koristi UDP protokol koji je unreliable, ono što pošalješ nema garanciju da će stići na odredište, a da to vidiš na djelu pogledaj kod nekog IPTV uslugu na šugavoj parici ili na parici koja je daleko od centrale kako slika trza i zastajkuje.

Šta misliš kako radi IPTV na optici ?

Ma znam i ja te osnove ali kako objasniti da se paketi "gube" a ti ostaješ bez municije? Ako server nije registrirao da si pucao gdje su pobogu meci?

Inače, imam groznu paricu, živim u selendri gdje krmača vuče tramvaj ali max tv i adsl mi rade perfektno! Oduvijek!

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ma znam i ja te osnove ali kako objasniti da se paketi "gube" a ti ostaješ bez municije? Ako server nije registrirao da si pucao gdje su pobogu meci?

Inače, imam groznu paricu, živim u selendri gdje krmača vuče tramvaj ali max tv i adsl mi rade perfektno! Oduvijek!

Kako znaš osnove kad bi ti programeru isprogramiro FPS šuter sa TCP protokolom ? {#} Šalim se

Previše je tu faktora u igri da bi znali očemu se točno u svakom slučaju radi. Vjerojatno ima onih koji znaju.

Tvoja parica očito nije dovoljno loša

-=PiS=- www.pis-klan.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 17:34 (Bongiaro).
17 godina
odjavljen
Bongiaro kaže...
Friday kaže...

Kako znaš osnove kad bi ti programeru isprogramiro FPS šuter sa TCP protokolom ? {#} Šalim se

Previše je tu faktora u igri da bi znali očemu se točno u svakom slučaju radi. Vjerojatno ima onih koji znaju.

Tvoja parica očito nije dovoljno loša

Baš to - nešto ne valja ali ne znamo što.

A ne znam za moju paricu, zalit ću ju kantom vode na tavanu, valjda će se sj3bati {#}

Freak Show Inc.
16 godina
Zero2 kaže...
Danny_HR kaže...
Ekipa iz Rijeke ne mora držat miš. Skripta sve radi za njih.

Objašnjavala mi Vještica baš danas, htjela mi prodat skriptu za 100€ al nisam popušio navlakušu, Antraks nudi isto za 75.

Fučkaš skripte to je aut:

Ja sam otvorio agenciju: "Rentam Skillera"

PONUDA

Support  paket:

30 € dobijete Nexusa na jedan tjedan

Medic paket

40 € - dobijete Ljudinu na tjedan

Za dodatnih 5 € možete birati oružje sa kojim će igrati

W/L+SPM paket

45 €/dan - Lateralus + tvoja stara

*zagrantirano povećanje W/L i SPM ratia

ESL Premium Paket

100 kn/dan - birajte sami iz ponude PiS klana (5 igrača)

Uz doplatu od 15€ kn dobijete i prišivač za jaknu

ESL Medium Paket

80 kn/dan - birate sami iz ponude CHC ili XXX klana

doplata od 10 € za ženskog igrača (naravno radi se xyanu)

Svakodnevno radimo na dopuni paketa i primamo prijedloge pa Vas molim za feedback

Luzeru! {#}
Vidi kaj ja rentam {#}

14 godina
protjeran
Friday kaže...
Bongiaro kaže...

TCP protokol "pazi" da se paketi ne gube, ako se koji izgubi on će ga ponovo poslati. Zato nikad nećeš dobiti polovičan mail ali to stvara delay.  Zato BF3 ne koristi TCP za main data stream nego koristi UDP protokol koji je unreliable, ono što pošalješ nema garanciju da će stići na odredište, a da to vidiš na djelu pogledaj kod nekog IPTV uslugu na šugavoj parici ili na parici koja je daleko od centrale kako slika trza i zastajkuje.

ovdje nisi u pravu, jer server neregistrira da si pucao. ti si pucao na svom komjuteru ali se to na serveru nije desilo. 

primjer:koristis m16 imas 31 metak u sanzeru, naletis na lika i ispucas u njega 7 metaka(znaci u sanzeru ti ostaje 24 metka) i kada te netko digne  poslije toga vidjeti ces da u sanzeru imas 26 ili 27 metaka npr. sto znaci da ta 2-3 metka server nije uopce registrirao da si ti to ispalio nego je se to samo desilo na tvome kompu. 

Probajte obratiti paznju na to sto sam napisao pa cete vidjeti da je istina.

Battlelog: ljudina
15 godina
bmwhartge kaže...
Friday kaže...
Bongiaro kaže...

ovdje nisi u pravu, jer server neregistrira da si pucao. ti si pucao na svom komjuteru ali se to na serveru nije desilo. 

primjer:koristis m16 imas 31 metak u sanzeru, naletis na lika i ispucas u njega 7 metaka(znaci u sanzeru ti ostaje 24 metka) i kada te netko digne  poslije toga vidjeti ces da u sanzeru imas 26 ili 27 metaka npr. sto znaci da ta 2-3 metka server nije uopce registrirao da si ti to ispalio nego je se to samo desilo na tvome kompu. 

Probajte obratiti paznju na to sto sam napisao pa cete vidjeti da je istina.

Potpis, gro situacija sam vidio di ispucam npr. metke i ostane 5, ali lik me ubije i meci se vrate na 6-7...samo jako brzo, moraš gledat snimku par puta.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
Battlefield 3

najocitiji primjer granate! bacis je a kad te reviva neposredno poslije, imas je opet

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ali sve se i događa na klijentskom kompu (client side hit detection). Meci sa kompa nikamo niti ne putuju, a server samo provjerava vjerojatnost događaja na osnovi prikupljenih podataka. Ako ustanovi da nešto ne štima, vrati stvari unatrag. BF3 je ogromna igra, i problem je što klijent i server razmjenjuju podatke presporo i u premaloj količini s obzirom na to koliko se stvari na mapi događa odjednom (onaj zahinto je nešto pričao o tome na redditu - vjerovatno njegovo najsuvislije obraćanje zajednici). Zato se na našim kompovima izvodi puno (previše) interpolacija i  predviđanja što dovodi do nesrazmjera u onome što ti vidiš, i što vide drugi, i što server misli da je pravo stanje. Kao da su igrači u različitim vremenskim zonama.  Često, kad te netko ubije, tebi igra prikaže samo zadnja dva-tri metka, a ovaj je ispucao po tebi (i oko tebe) cijeli spremnik. Što misliš zašto nema battlerecordera? Zato jer nitko niti ne zna pravu situaciju. Killcam nije pravi prikaz killa nego samo rekonstrukcija.

Optika bi značila puno kad bi je baš svi imali. Tada bi se mogla povećati frekvencija slanja i primanja podataka i svi bi imali realnije stanje. A mogli bi i prebaciti detekciju na servere, kao u BC2. BF3 je jednostavno ispred vremena.{#} Živo me zanima na što će BF4 ličiti.

xyan kaže...

najocitiji primjer granate! bacis je a kad te reviva neposredno poslije, imas je opet

To se događa samo pro igračima. Ja kad bacim granatu ostanem bez čuture s čajem i desnog jajca.

BF3: Perky_The_Pica
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 20:50 (Perki).
17 godina
odjavljen
Battlefield 3

OK, OK, ali kako objasniti da vam se yebeni paketi gube samo kad pucate i u ni jednom drugrom scenariju? Očito da nešto ne valja, ali jel moguće da ne valja samo kad pucate?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Perki kaže...

Zato se na našim kompovima izvodi puno (previše) interpolacija i

Ekstrapolacija! Interpolacija je pogađanje nečega između poznatih točaka.

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
Battlefield 3

Brijem da se konstantno gube..ali je to zamaskirano na razne nacine..ali kod direktne interakcije (čitaj pucanja) na vidjelo isplivaju problemi..

Ali valjda nakon 500 sati igranja mozete prihavtiti neke stvari ili ne?

http://www.4shared.com/photo/A-Lgs1bZ/battlefield_3_eng_engineer_by_.html
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 21:10 (Wolf D Batsrad).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Wolf D Batsrad kaže...

Brijem da se konstantno gube..ali je to zamaskirano na razne nacine..ali kod direktne interakcije (čitaj pucanja) na vidjelo isplivaju problemi..

Ali valjda nakon 500 sati igranja mozete prihavtiti neke stvari ili ne?

Ne, oni ne mogu to prihvatiti! Nešto ne valja ali samo njima u cijelom svemiru ne valja i zato su tako ljuti. Jer imaju 100.000 killova a mogli su imati 100.020. Kako da im to netko nadoknadi?

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ne, oni ne mogu to prihvatiti! Nešto ne valja ali samo njima u cijelom svemiru ne valja i zato su tako ljuti. Jer imaju 100.000 killova a mogli su imati 100.020. Kako da im to netko nadoknadi?

Zato ti prašiš sa saigom da ne bude greške u paketima :D Nema tu ima nema, to pada:)

Battlelog: Mali_Playa
17 godina
odjavljen
MV_gamer kaže...
Friday kaže...

Zato ti prašiš sa saigom da ne bude greške u paketima :D Nema tu ima nema, to pada:)

Ne, ja prašim sa saigom zato jer je yebena haubica u scenarijima u kojima ju koristim i nema bolje pljuce za to. Isto kao što masa ekipe koristi m16 na bazaru. Ali kako to da ja nisam nikada imao problema sa hit regom sa saigom a nisam na optici nego na groznoj seoskoj parici?

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ne, ja prašim sa saigom zato jer je yebena haubica u scenarijima u kojima ju koristim i nema bolje pljuce za to. Isto kao što masa ekipe koristi m16 na bazaru. Ali kako to da ja nisam nikada imao problema sa hit regom sa saigom a nisam na optici nego na groznoj seoskoj parici?

Vjerojatno je i tebi isto ali nisi dovoljno dobar da shvatiš :P Ali što se tiče tog rega, s nekim sam baš pričao i kad malo razmislite koliko i šta sve mora net obradit, nemoguće je da to sve bude dobro, a još je i dobro tako kako je. Samo usporedite hit reg od COD-a i od BF-a i onda usporedite veličinu mapa. Kanali su veliki kao sve skupa mape u COD-u.. Hit reg je takav kakav je i to je to, bolje neće ali može i gore.

Battlelog: Mali_Playa
15 godina
Battlefield 3

Koji qurac pa sve i jedan server di se spojim laga a ping od 30-40 lol? i to pitma na chat lag i ekipa se žali isto.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

http://www.liveleak.com/view?i=426_1352569194

Btw. I ja sam jucer bio na BF i primjetio par puta klasicni lag sa vracanjem unazad.. Ali sam mislio da je moj problem.

http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

friday koristiš tu glupost od puške kao i 15 leveli što koriste dao 12. uhvatili se toga ko pijan plota..njubine bez skila. uzmi spas il 870 pa budi frajer i rulaj a ne taj njuberski shit i na kraju tješiš sam sebe kak  si supač :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 22:56 (ARazer).
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

wow kakav as, jel te prijavio ko?

Pa ti si stari moj kraken čovječe kad te puste nema živih poslije tebe

gg

17 godina
odjavljen
Battlefield 3

evo sad me dva puta izbacilo,your conection timed out,neznam šta je

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 0:05 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

wow kakav as, jel te prijavio ko?

Pa ti si stari moj kraken čovječe kad te puste nema živih poslije tebe

gg

neznam jel me tko prijavio,može koliko hoće,nisam čiter

15 godina
neaktivan
Lewa kaže...

Točno to mi se događa

Ja sam ovo rijesio tako sto sam BF3 maknuo administratorska prava(znam da nema nekoga smisla no nakon sto sam ovo uradio BF3 je odmah proradio),ako ti je vec maknuto stavi pa onda opet iskljuci pa vidi da li ce onda raditi.

LoL-scarface797(EU-West)
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RNm6XnayT5I

Ne znan jel bilo ovo ali san umra od smiha :D

[M|C] 7emper_fi
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nooir kaže...

bilo je ali fora je vidjet i par puta haha ovaj mora da ima vise tipkovnica za mjenjat ako se stvarno ovako zivcira

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
16 godina
Blade Runner31 kaže...
nooir kaže...

bilo je ali fora je vidjet i par puta haha ovaj mora da ima vise tipkovnica za mjenjat ako se stvarno ovako zivcira

Ma,ovaj klinac danas vjerovatno ima 30-ak godina koliko je ovo staro. Mislim da je original iz CS-a ili Ut-a.

14 godina
neaktivan
Battlefield 3

Samo da ne lupa po zeni sad ovako {#}

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Blade Runner31 kaže...
nooir kaže...

ovo je mehanička tipkovnica,ta radi još uvijek{#}

15 godina
Arabarran kaže...
Blade Runner31 kaže...
nooir kaže...

Ma,ovaj klinac danas vjerovatno ima 30-ak godina koliko je ovo staro. Mislim da je original iz CS-a ili Ut-a.

Mislim da je cs u pitanju sjećam se oivog klipa, prestar je ali uvijek fora :)

15 godina
neaktivan
Battlefield 3

jest, cs 1.6. i puca frajer sa m249 saw :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice