Nego, što se Batmana tiče, kakvi su dojmovi vas koji imate originalnu verziju (?), jer čitao sam da su ove krekane pune triggera pa vjerujem da se objektivni review može dati samo sa originalom...
Uf :-D :-D :-D
Ovako... dva dana drobim vec po cijelu noc... ali onako, natenane, bez trcanja. Uzivam u igri.
I tek sam na 70%... to me cudi iz dana u dan, igram preko 14 sati, i na 70% sam....
Izgleda predivno. Ima polisha na najsitnijim stvarima (npr. kroz igru se odijelo unistava, plast se razderava, etc), Arkham Island je OGROMAN i ne mogu se nacuditi koliko contenta postoji u toj igri. Linearna je u smislu radnje, ali si vise manje slobodan istrazivati naokolo kako ti pukne. Gadgeti nisu stancani svi na istu kopiju, nego je svaki originalan i koristan na svoj nacin.
Combat... o boze... freeflow combat sam se naucio voljeti u Path of Neo, ali ovdje tako bijesno ispoliran da sam ulijetao u fajte sa po 12ak miniona, umjesto predatorskog pristupa, samo zato jer je nevjerojatan gust nabiti nekih 40+ combo.
Uz pomoc jednog supervillaina, postoji set levela koji odmice od normale, i to daje fenomenalan break cijeloj igri - ostavljam bez detalja da ne spoilam za ostale.
Soundtrack je fenomenalan, pogotovu kad pocne combat... vidi se da su uzeli filmove za primjer, jer se tema 'osjeti'...
Svaki level ima fenomenalan artstyle, moj favorit je jos uvijek Intensive Care, odnosno isti onaj iz Demoa - tamo se najbolje vidi i osjeti taj industrial/gothic stih koji je Tim Burton tako fenomenalno prikazao u svojem prvom Batmanu.
Jedina zamjerka su ponekad prebijesno teski bossevi - na Baneu sam izgubio 40 minuta.
Preporuka, ako nemate namjeru utrenirati freeflow combat do savrsenstva - NEMOJTE igrati na Hard.
Po meni, ocekivao sam da ce skinuti Deus Ex s trona, i skoro je uspjela u tome - nije to isti stil igre. Ali se definitivno uguzila na prvo mjesto igara svih vremena, rame uz rame s Deus Ex-om, System Shockom i jos par naslova....
ovo što si napisao potpisujem i tri puta ako treba, igra je, nemam riječi. prešao sam ju noćas, sve riddles/trofeje našao i već ujutro krenuo iz početka, onda pauza koji dan pa treći put prelazit, al full, ne samo story. apsolutno ništa u igri me nije razočaralo ili da bih rekao "ovo su mogli drugačije/bolje napraviti", sve je tip top i držim palčeve da će napraviti tisuću nastavaka sa istim kvalitetama
a freeflow je jednostavno, ono, wow, uvijek sam smatrao da combat u igrama treba biti takav, i konačno doživio
nisam još na hard igrao, čuvam za taj famozni treći prelazak, dok se ne ispraksam. nekak ne mogu preko 20+ u combatu postić, uvijek negdje cimnem i krivo reagiram.
anyways, must must buy :)