Q9450 Kako postici stabilnost na 4GHz?

poruka: 8
|
čitano: 1.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Q9450 OC- Kako postici stabilnost na 4GHz?

Pozdrav.. Evo nakon duze vremena zezanjem oko OC-anja procesora ovog u opisu teme, zanima me kako da postignem stabilnost na 4GHz. Zasada je na 3.89 i više ne znam kak da namjestim za dalje da ide...a prilično sam siguran da može još to bolje ići, jer imam i dobru matičnu i memoriju..evo slike pa ak mozete reči/pomoci sta trebam napravit da idem dalje. P.S.nisam pocetnik Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Q9450 OC- Kako postici stabilnost na 4GHz?

FSB stavi 500.. I kolka ti je voltaza? Stavi ju na auto ako mozes pa probaj..Belji se

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
17 godina
neaktivan

hmm ne znam bas da stavljam voltazu na auto, jer to je rizicno po mome na ovakim OC-anjem tj mislim da nebi mu pasalo....a u win je 1.440 ide do 1.480...probo sam stavit fsb na 500 al rucno sam stavio voltazu i ne ide...ak moze neki drugi savjet ? Smijeh

16 godina
neaktivan

nemoj ni slučajno stavljat voltažu na auto..jer je velika vjerojatnost da spališ proc, možda te matična koči, testiraj prvo matičnu do kojega FSB radi stabilno, meme postavi 1:1, a onda proc!

Iako ti ja savjetujem da nejdeš preko 1.5V sa zračnim hlađenjem! Probaj pa javi..

Capri
17 godina
neaktivan

a ni necu stavljat na auto voltazu, maticna mi radi stabilno bez problema zasad na 487 i dodem do 495 kad idem testirati prime in-place large fft-s zamrzne se u par sekundi ili izbaci gresku odma...dok na 500 nece boot-at ak ne postavim cpu gtl i tak te sitnice al opet isto zamrzne odma cim upalim test za stabilnost...vise ne znam sta da radim da ga natjeram na 4GHz..pa dobrodošao jos neki savjet.. P.S. mema mi je na 1:1 davno vec stavljena a imam vodeno hladenje tak da temp nisu problem.

16 godina
neaktivan

bana ne banani.. nemas pojma ocem pricas..

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 23:22 (dokly1982).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

isao je na 4133 al nemrem nac scr shoot.. postam ako najdem.. imas u 3dmark 06 rezultatima ja mislim.. uglavnom max fsb mi je bio 515 ako se nevaram..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tuborg_Green kaže...

Pozdrav.. Evo nakon duze vremena zezanjem oko OC-anja procesora ovog u opisu teme, zanima me kako da postignem stabilnost na 4GHz. Zasada je na 3.89 i više ne znam kak da namjestim za dalje da ide...a prilično sam siguran da može još to bolje ići, jer imam i dobru matičnu i memoriju..evo slike pa ak mozete reči/pomoci sta trebam napravit da idem dalje. P.S.nisam pocetnik Cool

vidim da imamo jako slicnu konfiguraciju.. memi obavezno stavi tajminge na 6 6 6 18.. onda cpu stavi na 500 voltazu slobodno stavi na 1.5v .. memu podesi tako da dobijes peko 1100 i stavi joj 2.10 v   .. i naravno iskljuci onaj int speed step i ostale gluposti..

negaramtiram da ce ti radit stabilno al igraj se malo.. evo meni na 3.8 kuca bez problema.. dok na 4.0 mi se znalo zblesirat nesto tu i tamo.. al vrlo rijetko.. igraj se malo al nemoj ocekivat cuda jel q9xxx je plafon 4.0 4.1 max 4.2ghz.. zavisi od primjerka samog proca..enjoy

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 23:34 (dokly1982).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice