Imam Thermatake Blue Orb 2 i još sam kupio pastu Arctic silver 5, i kad clockam cpu iznad 2.7ghz pojavi mi se da je stavljen safe mode i da moram vratit na default. Kojeg đavla sam kupovao onda to sve kad ga ne mogu clocknut na 3.0 ghz, a mjerio sam i kad stavim na 2.7ghz maximalno mi je 47 stupnjeva. Je li ikome ovako bilo? Za sve savjete hvala unaprijed.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam Thermatake Blue Orb 2 i još sam kupio pastu Arctic silver 5, i kad clockam cpu iznad 2.7ghz pojavi mi se da je stavljen safe mode i da moram vratit na default. Kojeg đavla sam kupovao onda to sve kad ga ne mogu clocknut na 3.0 ghz, a mjerio sam i kad stavim na 2.7ghz maximalno mi je 47 stupnjeva. Je li ikome ovako bilo? Za sve savjete hvala unaprijed.
Phenomi (1. generacije) se teško clockaju (osim 9950 BE koji solidno ide).
Digni voltažu i probaj na 2.9ghz.
Neće ni 2.9ghz, a voltaža je stavljena na AUTO . Oću li ju stavit na manual i dokle da dignem?
instaliraj program amd overdrive i probaj s njim oc.
Digni voltazu za 0.12 i probaj!
Slikaj postavke procesora (cpu-z)
mora se tvoj nekak klokat ak moj proc staro zeljezo od 4000+ x2 ide od 2.1 do 2.8 bez dizanja voltaze. Da nisi mozda stavil previse paste pa ti se grije puno..?
Možda je problem u matičnoj ak je neka standard matična od 500 kn nečeš daleko bez obzira na hladnjak.
http://www.links.hr/index.php?naziv=MBO+GIGABYTE+M720-US3%2C+nForce+720D%2C+DDR2%2C+zvuk%2C+G-Lan%2C+RAID%2C+FW%2C+PCI-E%2C+s.+AM2&option=artikl&id_kategorija=05030312&id_artikl=050.303.415 evo matične
mora se tvoj nekak klokat ak moj proc staro zeljezo od 4000+ x2 ide od 2.1 do 2.8 bez dizanja voltaze. Da nisi mozda stavil previse paste pa ti se grije puno..?
mislim da bi se cpu trebao manje grijat što se više paste stavi, a i na 2.7ghz je max 47 stupnjeva
jel to ova za 459 kn ?
jel to ova za 459 kn ?
da, ali ja sam ju u prije pola godine platio 600kn
mislim da bi se cpu trebao manje grijat što se više paste stavi, a i na 2.7ghz je max 47 stupnjeva
ne!
Treba malo paste stavit i razmazat po cijelom procesoru sa prstom, toliko staviš da bude veličine zrna riže i tako razmažeš po bazi coolera.