mislio sam kupit hladnjak, onaj s kojim se najbolje klokne, a i po mogučnosti da hladnjak pase na novije maticne jer cu kupit i7 druge god.
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 665.211
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
konačan odabir,koji na kraju za oc preko 4ghz?colermaster hyper 212+,skythe zipang 2 (adm) ili skythe mugen 2 revision B? preferiram adm jer imaju dostavu a ova dva nemogu nigdje nać,hoće oni doć uopće u koji od web shopova?
i da,cooleri moraju pasat na ovu matičnu
gdje ima za kupit mugen 2 rev.B?
koliko bi mi bilo pametno overclock prosesora napraviti ? dali to škodi, trba li mi jače hlađenje..
radi se o dual core 2.6
gdje ima za kupit mugen 2 rev.B?
koliko vidim nema ga vise u hrvatskoj.. to je mene zahebalo, otisa ga do linksa kupit, ono nema ga, sad cu pricekat jos malo mozda ustedit jos sta prodat kutiju i uzet CM 690 ADV II......
vid fakat, nema vise mugena nigdje :(
Ali ima tisuće drugih coolera :)
ali omjer cjene i kvalitete je kod mugena valjda najbolji :)
koliko bi mi bilo pametno overclock prosesora napraviti ? dali to škodi, trba li mi jače hlađenje..
radi se o dual core 2.6
Pojednostavni nam malo pitanje: reci koji dual core imaš (model). Ako se ne diže napon onda se ne grije jače, može biti malo više. Škodi ako se pretjera u overclocku ili ga se loše podigne (taktovi proc-memorija-FSB). Može doći i do nemogućnosti podizanja sustava kao meni kad sam clockao RAMe pa sam morao resetirati BIOS i sve ponovo raditi
Danas sam kupio novi cooler za proc pa da malo sa vama podijelim dojmove,nemojte se ljutiti jer nisam nista oc-ao,al je ipak rijec o temp pa malo i spada u ovu temu
Kupio sam Coolermaster Hyper 212 Plus,montaza je jako jednostavna pa cak i za mene kojemu je ovo prvi vanserijski cooler,mogu reci da je jako tih,za razliku od serijskog koji se znao zaletavati i buciti,u ovih par sati kolko ga imam sam zadovoljan,koristio sam pastu koja je dosla sa njim,jer nije bilo Artic Silver 5(taj ducan ima vecinom coolermasterove proizvode,ventove,paste i sl),pastu sam stavio na nacin da sam stavio nekoliko malih zrna i onda sa skalpelom sve to razmazao u jako,jako tankom sloju,ispalo je super tanko i lijepo ravnomjerno razmazano,steta sto nisam slikao.
Proc inace ima ukljuceno sve za stednju energije,i u idle se spusta na 1200 mhz i o,8 i nesto V,pa evo slika rezultata temp sa stock i Hyper 212+ coolerom
ideeeš...razlika od 30°C
@ skrba: Jel to testirano kad grijanje nije radilo. Vidim da je min temp 19°C znači da je temp okoline bila bar stupanj dva niža. Ak je grijanje radilo vrijednosti nisu stvarne (pod uvjetom da prostoriju griješ barem na 20). Nejde mi ni u glavu kak je sa stockom išlo do 83°. Neko ga je jako loše namontirao.
grijanje mi nije radilo jucer,a neznam kolko je bilo stupnjeva u sobi,a prava temp na oko 22c bi bila par stupnjeva veca,kako god ja sam zadovoljan,stock cooler sam samo jednom skidao i stavljao spire pastu,i sve je super sjelo,al mislim da je ta pasta jako losa,jer sam sa stock pastom i coolerom,max je jedna jezgra bila 78C a druge i manje,pa neznam....
grijanje mi nije radilo jucer,a neznam kolko je bilo stupnjeva u sobi,a prava temp na oko 22c bi bila par stupnjeva veca,kako god ja sam zadovoljan,stock cooler sam samo jednom skidao i stavljao spire pastu,i sve je super sjelo,al mislim da je ta pasta jako losa,jer sam sa stock pastom i coolerom,max je jedna jezgra bila 78C a druge i manje,pa neznam....
Ak je temp u sobi bila oko 22°C onda zračnim hlađenjem nemožeš postići nikako temperaturu na procu manju od zraka. Istaliraj ti SpeedFan ili HWMonitor. Meni ti ovaj coretemp daje pogrešne vrijednosti (premale), vjerojatno je kod tebe isti slučaj.
nije bila 22C,samo sam rekao da bi temp na oko 22C bila par stupnjeva veca zato jer se to otprilike uzima kao normalna temp,a jucer mi nije sigurno bila 22 C nego par C manja u sobi,imam odprije HW Monitor al meni se cini da on ne sljaka dobro,koristim il core temp il everest ult edition,ugl nema veze
Moja konfa:
CPU: Intel Core 2 Duo E8200
MBO: Gigabyte P35-DS3
RAM: Corsair XMS2 4GB 1066
GPU: Sapphire Radeon HD 3870x2 1GB
HDD1: WD, 32mb, 1TB
PSU: Corsair HX520
CASE: Thermaltake armor
FANS: 3x 120mm (800-1600RPM) , 2x92mm (500-1500RPM)
Zanima me dal bi mogao kloknut proc do 3.8-4.0 Ghz sa ovim hladnjakom a da su temperature u granici normale,
a komp stabilan za rad,:
CoolerMaster Cooling fan V8
(Dolazi u obzir i neko drugo hlađenje, ali iz links, technomaxa ili protisa do 550kn)
ako baš želiš potrošit malo više onda TRUE, a best buy ti je CM hyper 212+
kaj ti to TRUE
kaj ti to TRUE
hladnjak -.-'
uh da... skuzio sam,... nisam trebao odmah ic pitat
evo dosao napokon megahalems kojeg sam duuuuuugooo cekao, ali se na kraju i isplatilo :)
...posto nisam neki overkloker, ovo mi je bio prvi pokusaj, tako da molim za razumjevanje :)
pokrenuo sam prime na 10 ak minuta i evo temperature...
samo me zanima nesto, u biosu sam stavio voltazu na 1.200v, zasto mi CPUID pokazuje 1.168??
...i jos da li bih mogao staviti bus speed na 180 sa ovom voltazom, 1.200v, da mi na kraju bude 3.6ghz ili bi ju morao ipak jos malo podici, ako da, koliko otprilike??
...evo koje slike pa mozete pogledati :)
evo dosao napokon megahalems kojeg sam duuuuuugooo cekao, ali se na kraju i isplatilo :)
...posto nisam neki overkloker, ovo mi je bio prvi pokusaj, tako da molim za razumjevanje :)
pokrenuo sam prime na 10 ak minuta i evo temperature...
samo me zanima nesto, u biosu sam stavio voltazu na 1.200v, zasto mi CPUID pokazuje 1.168??
...i jos da li bih mogao staviti bus speed na 180 sa ovom voltazom, 1.200v, da mi na kraju bude 3.6ghz ili bi ju morao ipak jos malo podici, ako da, koliko otprilike??
...evo koje slike pa mozete pogledati :)
niže ti pokazuje zbog volt dropa na ploći
stavi rađe slike printscrena nego slikat sa mobom ekran
i da daj stisni malo tog i5 750,sa tom voltažom on mora ići na 3.6,a ako ti hladi dobro onda 200*20,meni radi na 200*20 sa 1.32v i temp u primu max 78-80
...ako stavim bus speed na 180, jer moram onda sta prckati po memoriji?? jer memoriju nisam nista dirao :)
sve sto sam napravio, iskljucio sam turbo boost i lowers the clock freq, stavio sam bus speed na 160,namjestio na improve vdrop automaticly, podigao voltazu na 1.200v i stavio sam fan control na disable, da mi ventovi rade maksimalno...jer to sve OK ili sam negdje zbrljao??
...ako stavim bus speed na 180, jer moram onda sta prckati po memoriji?? jer memoriju nisam nista dirao :)
sve sto sam napravio, iskljucio sam turbo boost i lowers the clock freq, stavio sam bus speed na 160,namjestio na improve vdrop automaticly, podigao voltazu na 1.200v i stavio sam fan control na disable, da mi ventovi rade maksimalno...jer to sve OK ili sam negdje zbrljao??
pa možeš ostavit ventove na auto,tak meni radi mugen,namiješten je da do 40 stupnjeva radi na 850/min a kada pređe da se ubrzava
a za memu neznam na koliko ti sada radi i na kojoj voltaži zavisi od nje!
moji rade na 1600 na 8-7-7-24 sa 1.65v
Moja konfa:
Zanima me dal bi mogao kloknut proc do 3.8-4.0 Ghz sa ovim hladnjakom a da su temperature u granici normale,
a komp stabilan za rad,:
(Dolazi u obzir i neko drugo hlađenje, ali iz links, technomaxa ili protisa do 550kn)
oće meni tko odg.? dal ce mi sustav bit stabilan na 3.8-4.0ghz sa tim hladnjakom i tim komponentama?
Moja konfa:
a komp stabilan za rad,:
oće meni tko odg.? dal ce mi sustav bit stabilan na 3.8-4.0ghz sa tim hladnjakom i tim komponentama?
zavisi ti od primijerka proca,ako je E0 vijerovatno ide i ovaj ce ga hladnjak sigurno ohladit,ja sam imao e8500 i bez frke je išo na 4.0 a hladio ga je zalman 9500 bez frke s tim da je bio C0 i trebalo mu je 1.4v
Oce.. Mozda ce i na 4.4..
Oce.. Mozda ce i na 4.4..
za 4.4 se moraju mnoge stvari poklopit
Pozz..evo došo sam s proc do 4.2 GHZ, dali bi mogao još podići napon(bojim se da ga nespalim) pa da ga dignem do oko 4.4GHZ
Evo CPUZ: