4sata na 3,1ghz stabilno(testirano s primeom95).Da li bi s podizanjem voltaže išlo više i koliko je podići?
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 642.045
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
4sata na 3,1ghz stabilno(testirano s primeom95).Da li bi s podizanjem voltaže išlo više i koliko je podići?
Bi,digni voltažu za nekih 0.07V pa probaj ponovo.
možeš probat, ali će se onda povećati i temperature procesora...
Nije pametno ići preko 1.35V svakodnevno za Quada (i7)
Izgleda da je problem bio u programu Fox one.Sad sam u biosu podigao na 3,4ghz(170x20) i evo već nekih 20-tak minuta u primeu drži stabilno na 48C.Voltažu nisam dirao.
Mislim uzet ASUS P5Q SE PLUS, 775, Intel P45, ICH10, BUS 1600 MHz, DDR2 trebami za oc svog procesora(mislim ić dokle ga mogu hladit) ili ako netko ima neku preporuku netreba cfx ili sli , ddr3 ili ddr2 svejedno negdje do 700 kn
Da li bi mogao klokati svoj Intel core 2 duo e4300 1.8ghz i na koliko bi mogao?
Matična mi je: ASRock 4CoreDual-VSTA.
Hvala.
Možeš do nekih 2,5GHz sigurno , možda i više. Ako nisi nikad clockao pogledaj ovdje , prati temp. i nemoj da prelaze 65C. Ide on i više ali neznam dali će ti matična dozvoliti više od 1066 FSB
evo danas vani malo zahladilo pa malo bacio konfu na balkon :)
Mislim uzet ASUS P5Q SE PLUS, 775, Intel P45, ICH10, BUS 1600 MHz, DDR2 trebami za oc svog procesora(mislim ić dokle ga mogu hladit) ili ako netko ima neku preporuku netreba cfx ili sli , ddr3 ili ddr2 svejedno negdje do 700 kn
Ja sam je nedavno uzeo, odlična je!
evo danas vani malo zahladilo pa malo bacio konfu na balkon :)
Nije ti to pametno raditi, kad staviš u topal stan nazad onda će ti se vlaga stvoriti i može doći do kratkog spoja, dobro suši nakon što uneseš!
zanima me na kolko bi mogo clockat bratov procesor Intel Core Duo CPU E7200 @ 2.53 GHZ ... jel bi ga mogo stavit na 3.0 ? jel bi to bilo previse? s kojim programom da to uradim ? kako da znam koji mi je takt maticne gdje to mogu vidit? hvala vam na odgovoru
zanima me na kolko bi mogo clockat bratov procesor Intel Core Duo CPU E7200 @ 2.53 GHZ ... jel bi ga mogo stavit na 3.0 ? jel bi to bilo previse? s kojim programom da to uradim ? kako da znam koji mi je takt maticne gdje to mogu vidit? hvala vam na odgovoru
Procesor klokaš do granice dok je komp stabilan, nitko ti ne može reći koliko će on ići, samo ti ljudi mogu reći koliko su oni digli taktove. Procesor ne klokaš iz windowsa nego iz BIOSa i za to nema programa...
ima za to program -.-' nemoram iz biosa ... ja samo pitam do kolko bi ga mogo dic a da ne pretjeram ... necu ga sigurno ic dizat sa 2.5 na 2.6 -.-'
Procesor klokaš do granice dok je komp stabilan, nitko ti ne može reći koliko će on ići, samo ti ljudi mogu reći koliko su oni digli taktove. Procesor ne klokaš iz windowsa nego iz BIOSa i za to nema programa...
Ima programa, ali bolje je preko BIOS-a
ima za to program -.-' nemoram iz biosa ... ja samo pitam do kolko bi ga mogo dic a da ne pretjeram ... necu ga sigurno ic dizat sa 2.5 na 2.6 -.-'
Zavisi... probaj staviti FSB na 320 (to je 320 x 9,5= 3.04 GHz). Pazi na memoriju (drži je na default frekvencijama) i provjeri ako je sustav stabilan (voltažu ostavi na auto)
kad se ja ne razumim u to preko BIOSA ... procito sam ono sve tutorijali o clockanju i opet ne kuzim sta treba napravit ...
Koju imaš ploču? U BIOS ulaziš odmah po paljenju kompa preko tipke koja ti se ispiše na ekranu (Delete ili F2 ili F12 jedna od tih obično)
a tolko glup nisam da ne znam uci u bios .. samo kad ja udjem u bios meni tamo nema toga za clockanje .. nego sam one neke postavke sta ti ja znam .. cek sad cu pogledat plocu koja mi je
a tolko glup nisam da ne znam uci u bios .. samo kad ja udjem u bios meni tamo nema toga za clockanje .. nego sam one neke postavke sta ti ja znam .. cek sad cu pogledat plocu koja mi je
Ako je originalna intelova ploča tada nište od overclockinga
nije intelova ploca ;) MSI neka je sad cu stavit slike
edit1: http://img707.imageshack.us/i/untiled1.png/
edit2: http://img301.imageshack.us/i/39800812.png/
eto ga ^^
helpppppp :D
Može mi neko reć koliko mogu clockat svoj proc? Imate pod Moj PC ... I koliko bi me to izišlo?
Napiši koja je matična nevidi se.
Moj ide stabilno na 3166.9MHz , Bus speed 333 = 1333FSB na stock voltaži . Neda mi matična već
Može mi neko reć koliko mogu clockat svoj proc? Imate pod Moj PC ... I koliko bi me to izišlo?
Izaslo te dosta vremenaJa sam svoj OC na 3GHz sam nak da bude klokan
,a moze ic po mom misljenju jos podsta,ja sam probao do 3,2 nisam isao dalje,ai sve zavisi kakva ti je memorija,koja je maticna...To trebas napista pod Moj PC a ne informacije o OS.Za veci clock ti treba non-stock hladjenje.
maticna mi je MS- 7392
,a moze ic po mom misljenju jos podsta,ja sam probao do 3,2 nisam isao dalje,ai sve zavisi kakva ti je memorija,koja je maticna...To trebas napista pod Moj PC a ne informacije o OS.Za veci clock ti treba non-stock hladjenje.
Taj proc ide do 4200MHz ali se onda dosta grije , mogao bido nekih 3,4 na stock voltaži
maticna mi je MS- 7392
Matična ti podržava FSB do 1333 , U biosu prebaci FSB sa 1066 na 1333 , voltažu nemoj dirat (jer netreba) pazi na takt memorije da ne prelazi 800MHz nakon što se dignu windowsi pogledaj temperature sa everestom ili sl. , te testiraj stabilnost jezgri sa OCCT i nemoj da temp prelazi 65 C
Taj proc ide do 4200MHz ali se onda dosta grije , mogao bido nekih 3,4 na stock voltaži
A na koliko da mi se ne pregrijava?
gle kad ja udjem u bios nema tih opcija za overclock ... ja bi to radio preko programa jednog ... ali za taj program mi treba takt moje maticne a nigdje ga nemogu naci ....
gle kad ja udjem u bios nema tih opcija za overclock ... ja bi to radio preko programa jednog ... ali za taj program mi treba takt moje maticne a nigdje ga nemogu naci ....
Ajde sve imaš u BIOS-u:
Uđi u BIOS, odi na Frequency/Voltage control, tu imaš dovoljno clock opcija
Znači želio bi dići procesor na 3GHz stoga pomakni FSB frekveniju sa 266MHz na recimo 320 i dobiti ćeš 3040MHz
Vrati se u Windowse i testiraj stabilnost. Ako je sustav nestabilan tada se vrati i digni CPU voltažu malo