Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 967.173
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
$inke kaže...

Dobro čovjek kaže gore nema potrebe za isključivanjem c&q  opcijom,možda kod visokih clockanja proca ali za neku normalu ne,meni je takođe sb na 1,10 po defaultu a sb core dižeš samo kad nemaš BE verziju procesora i clockaš busom,kad dižeš samo multi i napon proca sb je na defaultu ok, e a sad što se tiče llc-a kod mene je na 1/4 postavci(imam r2 asrock ext 3 pa je ta opcija u biosu drugačija ali u principu ista spika) jer sa svim drugim opcijama sam imao velike oscilacije u naponu proca a i samim time nestabilan clock tako da mi je to najbolja varijanta a spread spectrum također imam isključen jer  ta opcija utječe na freq proca pa je imam isključenu i zadnje da napomenem probaj clockati nb freq na 2400-2600 s tim da moraš dizati napon cpu nb-a jer na taj način češ u pravom smislu iskoristiti svoj otključani phenom.

"probaj clockati nb freq na 2400-2600 s tim da moraš dizati napon cpu nb-a jer na taj način češ u pravom smislu iskoristiti svoj otključani phenom."

OC NB-a? i dizanje voltaze NB-a? Kolko ja znam to nis ne koristi i ja sam uvjek NB vraco na stock.

EDIT : evo sad sam malo citao po internetu...ekipa pise da se ne OC-A NB  nego cpu-nb znaci memorijski kontroler unutar cpu-a da se dobi veca propusnost, a ne bas NB na mbo. (ispravite me ako grijesim).

i jos jedno pitanjce... dali se isplati staviti vent da puse na regulaciju napona? jer se ona ponajvise grije i na NB nemrem drzat prst duze od par sec na njemu, pa dal se isplati stavit vent i na njega?

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 13:25 (KrpaZG).
13 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

A kaj sam ja nešto drugo možda reko treba bolje čitat majstore ne samo letimično{#}

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

My Bad :)

Evo moj clock za 24/7

http://i43.tinypic.com/k9asuc.png

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 16:10 (KrpaZG).
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

Evo moj clock za 24/7

Si probao otključat 4. jezgru na tom Athlonu???

www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
TriP kaže...
KrpaZG kaže...

Evo moj clock za 24/7

To je Rana jezgra, mislim da se taj ne unlocka, vidia sam 2 takva athlona koji se ne daju unlockati.

Moj bed, vidim da ga je dosta ljudi unlockalo na netu.

Zanemarite ovaj post -.-

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 16:32 (mate960).
14 godina
odjavljen
mate960 kaže...

To je Rana jezgra, mislim da se taj ne unlocka, vidia sam 2 takva athlona koji se ne daju unlockati.

Mislim da se može! Moj PIIX2 je Callisto, ali kada se otključa piše Deneb!

I want to taste you but your lips are venomous poison!
16 godina
neaktivan

Ne vjeruj tome što tu piše.

Meni piše da je Propus, a ubiti je čistokrvni Deneb.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 16:28 (Mitsuoka).
13 godina
TriP kaže...
KrpaZG kaže...

Evo moj clock za 24/7

Jesam ali nije stabilno tj. uopce se nece dic windows...probao sam svasta od smanjivanja clocka do oc pa voltaze i nb neke kombinacije i nikako se neda otkljucat.

Krpa
14 godina
neaktivan

Eto mene opet. {#}

Dakle,došao sam do clocka kojeg mislim zadržati. 3800mhz sa 1,424V pod full loadom. Prolazi P95 (20 min-small FFT). Uključen mi je c'n'q i sviđa mi je ta opcija,stvarno nema smisla da stalno radi na max clocku. 

Probao sam ići i dalje od toga,3900mhz prolazi ali sa 1,440V,a 4000mhz ne prolazi ni sa 1,456V (dalje od toga ne želim dizati napon).

Znači sad me čeka još 8h test (P95-blend) i par sati OCCT.  Jel sigurno da ja to pustim da se vrti preko noći?? Ako bude problema komp će se sam restartati,jel tako?? {#}

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tako je. Šansa da se nešto drugo desi ( osim da prođe tih 8 sati bez problema ) je minorna. Da vidiš miline kad se probudiš ujutro i mrdneš miš, a ona P95 se vrti 8 sati i svi workeri zeleni {#}.

14 godina

jel ima C'n'Q kakvog utjecaja na gaming? dal dolazi do framedropa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 21:08 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo malo sam guglo i nasao ovo i siguran sam da je to problem tako da cu sutra opet reinstalirat cooler ali jako ocistit cpu :D

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nema utjecaja. I Intel ima istu stvar, samo se nezove QnQ. Pa kao da su djeca dizajnirala te chipove pa oni neznaju šta rade.

13 godina

Evo prime95 je prosao prek noci i occt 6sati i 10 ciklusa intel burn testa je proso i upalim cod4 multiplayer i bsod mi baca...zaastoo???? kak?

Krpa
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

Evo prime95 je prosao prek noci i occt 6sati i 10 ciklusa intel burn testa je proso i upalim cod4 multiplayer i bsod mi baca...zaastoo???? kak?

Hmmm..ja ti nebih znao to objasnit ali baš me zanima šta će iskusni reći o tome. {#}

www.fotoprizma.com
14 godina
odjavljen
KrpaZG kaže...

Digni NB napon!

Ista stvar mi se na toj ploči dešavala, digao malo NB napon i radi kako treba!

I want to taste you but your lips are venomous poison!
13 godina
MARKOZD15 kaže...
KrpaZG kaže...

Digni NB napon!

Ista stvar mi se na toj ploči dešavala, digao malo NB napon i radi kako treba!

Na kolko tebi radi NB? i napon NB-a? I dal ti je NB prevruc da drzis prst duze od par sec pod opterecenjem? Kakvo hladenje imas? (ventovi u kucistu) ?

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 22:52 (KrpaZG).
14 godina

A na kojem taktu ti je RAM ???

13 godina

Blizu stocka 1333 malo iznad

Krpa
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Da vidiš miline kad se probudiš ujutro i mrdneš miš, a ona P95 se vrti 8 sati i svi workeri zeleni {#}.

{#} Hell yeah!!!  {#}  

www.fotoprizma.com
14 godina

Hahahah, ajd priznaj da si bio sretan ko mala beba kad si to vidio {#}.

14 godina
neaktivan

Priznajem. {#}

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hm jedino u cijeloj toj priči kaj smo zaboravili napomenut je ako se clocka cpu nb freq a Q&Q pošto smanjuje frekvenciju proca bi mogao utjecat na stabilnost rada sistema jer u teoriji frekvencija nb-a ima svoj ekvivalent odgovarajuće frekvencije procesora za stabilan rad.Treba testirat pa vidjet.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

kupio sam radeon HD 7970 i mnogi su rekli da je možda Phenom II X4 925 slab za nju i savjetovali me da ga malo clockam... procesor radi na 2.8Ghz a ja bih htio barem nekih 3.2-3.4Ghz clock... problem je u tome što do sada nisam imao nekog iskustva u clockiranju pa sam malo istraživao naokolo... uglavnom skužio sam da se to najčešće radi preko biosa (najčešće onih koji već imaju tu opciju)

matična mi je Gigabyte GA-MA770T-UD3P i u biosu postoji opcija MB Intelligent Tweaker koji prema opisu služi za clockanje pojedinih komponenta računala i kontroliranje voltaže... evo kako to otprilike izgleda:

CPU clock ratio iznosi 2800Mhz

CPU northbridge freq. iznosi 2000Mhz

CPU Frequency  je 200

Memory clock        x6.66           1333Mhz

CPU clock i northbridge mogu mijenjati opcijama od x5 pa do x14... međutim kada stavim x14 takt iznosi 2800Mhzšto je predpostavljam tvornički maksimalno, ali kada počnem povećavati opciju ispod CPU Frequenzy od 200 pa nadalje (maksimalno ide do 500 što dovodi do takta 7000Mhz što mi nepada na pamet XD), takt se povećava ali isto tako se povećava i takt ram memorije (Memory clock) ... predpostavljam da je to što povećavam FBS... uglavnom, još uvijek nebih htio previše čačkat i save-at opcije dok ne dobijem par savjeta.. što se tiče temperature za to sam instalirao AIDA64 pa onda mogu da motrim koliko se komponente zagrijavaju pri overclockanju i povećavanju voltaže... uglavnom trebalo bi mi još par savjeta od vas... unaprijed hvala..!

MB Intelligent Tweaker MB Intelligent Tweaker
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 20:30 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sylar951 kaže...

kupio sam radeon HD 7970 i mnogi su rekli da je možda Phenom II X4 925 slab za nju i savjetovali me da ga malo clockam... procesor radi na 2.8Ghz a ja bih htio barem nekih 3.2-3.4Ghz clock... problem je u tome što do sada nisam imao nekog iskustva u clockiranju pa sam malo istraživao naokolo... uglavnom skužio sam da se to najčešće radi preko biosa (najčešće onih koji već imaju tu opciju)

matična mi je Gigabyte GA-MA770T-UD3P i u biosu postoji opcija MB Intelligent Tweaker koji prema opisu služi za clockanje pojedinih komponenta računala i kontroliranje voltaže... evo kako to otprilike izgleda:

CPU clock ratio iznosi 2800Mhz

CPU northbridge freq. iznosi 2000Mhz

CPU Frequency  je 200

Memory clock        x6.66           1333Mhz

CPU clock i northbridge mogu mijenjati opcijama od x5 pa do x14... međutim kada stavim x14 takt iznosi 2800Mhzšto je predpostavljam tvornički maksimalno, ali kada počnem povećavati opciju ispod CPU Frequenzy od 200 pa nadalje (maksimalno ide do 500 što dovodi do takta 7000Mhz što mi nepada na pamet XD), takt se povećava ali isto tako se povećava i takt ram memorije (Memory clock) ... predpostavljam da je to što povećavam FBS... uglavnom, još uvijek nebih htio previše čačkat i save-at opcije dok ne dobijem par savjeta.. što se tiče temperature za to sam instalirao AIDA64 pa onda mogu da motrim koliko se komponente zagrijavaju pri overclockanju i povećavanju voltaže... uglavnom trebalo bi mi još par savjeta od vas... unaprijed hvala..!

Ovako memory clock stavi na x4 i cpu nb spusti na 8x ili 9x i ht na 8 ili 9x a cpu host control stavi na 230 i cpu voltage digni za 0.040

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
13 godina
Bulldozer kaže...

Ovako memory clock stavi na x4 i cpu nb spusti na 8x ili 9x i ht na 8 ili 9x a cpu host control stavi na 230 i cpu voltage digni za 0.040

misliš ovako kao na slici dole...

CPU Voltage control se može dignuti ili na +0.025 ili +0.050 a ovo ht te nisam dobro skužio što je... ako si mislio na HT link frequency tu nema X neki broj nego samo neke mjere u Mhz/Ghz...

13 godina
protjeran

misliš ovako kao na slici dole...

CPU Voltage control se može dignuti ili na +0.025 ili +0.050 a ovo ht te nisam dobro skužio što je... ako si mislio na HT link frequency tu nema X neki broj nego samo neke mjere u Mhz/Ghz...

Stavi na +0.050 i ht, nb i to nek ti bude 2000mhz maximum

13 godina

evo.. nešto sam sklepao...

CPU core voltage sam digao za 0.050V a CPU frequency na 242 što je rezultiralo CPU clock ratio 3402Mhz a original clock je 2800Mhz... rami rade na nekih 1250Mhz ali spušteno sa x6.66 na x5.50... isto tako CPU northbridge je spušten na X9 pa sada radi na nekih 2020Mhz

temperatura u idleu je nekih 35°C a u loadu se digne max. na 55°C

poboljšanje u performansama su vidljive.. npr u skyrimu u gradu markath na tornju gdje su prije clocka fps-ovi znali past i do 28 sada ne idu ispod 37... inače na drugim mjestima igra ide na 60fps... max što mi je fraps izmjerio...

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 16:51 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

s tom grafom imas takve FPS???

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Polako :) Treba dio po dio uzimat :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice