Dobro čovjek kaže gore nema potrebe za isključivanjem c&q opcijom,možda kod visokih clockanja proca ali za neku normalu ne,meni je takođe sb na 1,10 po defaultu a sb core dižeš samo kad nemaš BE verziju procesora i clockaš busom,kad dižeš samo multi i napon proca sb je na defaultu ok, e a sad što se tiče llc-a kod mene je na 1/4 postavci(imam r2 asrock ext 3 pa je ta opcija u biosu drugačija ali u principu ista spika) jer sa svim drugim opcijama sam imao velike oscilacije u naponu proca a i samim time nestabilan clock tako da mi je to najbolja varijanta a spread spectrum također imam isključen jer ta opcija utječe na freq proca pa je imam isključenu i zadnje da napomenem probaj clockati nb freq na 2400-2600 s tim da moraš dizati napon cpu nb-a jer na taj način češ u pravom smislu iskoristiti svoj otključani phenom.
"probaj clockati nb freq na 2400-2600 s tim da moraš dizati napon cpu nb-a jer na taj način češ u pravom smislu iskoristiti svoj otključani phenom."
OC NB-a? i dizanje voltaze NB-a? Kolko ja znam to nis ne koristi i ja sam uvjek NB vraco na stock.
EDIT : evo sad sam malo citao po internetu...ekipa pise da se ne OC-A NB nego cpu-nb znaci memorijski kontroler unutar cpu-a da se dobi veca propusnost, a ne bas NB na mbo. (ispravite me ako grijesim).
i jos jedno pitanjce... dali se isplati staviti vent da puse na regulaciju napona? jer se ona ponajvise grije i na NB nemrem drzat prst duze od par sec na njemu, pa dal se isplati stavit vent i na njega?