Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 962.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

AMD ATHLON 7850 BE 

GA-M52L-S3P 

4GB ram kingmax 800mhz 

radeon 4850 ddr3 512mb

HDD maxtor 250gb 

powersupply 400atx

Eto ja bi sebi ovaj cpu malo clockao da ga ba ne ostecuje jako.. Koliko bi ga mogao dignuti i jel dobar ovaj proc za clockanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ovako:

Pošto sam se nedavno tek uhvatio malo u koštac sa klokanjem i tim stvarima interesira me može li mi itko pomoći da podesim postavke u UEFI biosu za klokanje mog rama i cpu-a.

Pokušavao sam razne načine bez dizanja voltaže i jednostavno nemogu dobiti veću brzinu rama ako dižem cpu.

Pošto se prvi put susrećem sa UEFI biosom molio bih za pomoć.

Na internetu nisam uspio naći ništa korisno (doduše nisam puno ni tražio jer sam kratak sa vrimenom).

Moja knfiguracija je u linku.

Hvala svima unaprid.

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ajde da ne otvoram novu temu koliko se dobiva klokanjem RAM-a i kako se clocka RAM:

Dont Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

apsolutbo nista u igrama. a niti se osjeti....vise za benchanje....

Krpa
14 godina
WrongType kaže...

Ajde da ne otvoram novu temu koliko se dobiva klokanjem RAM-a i kako se clocka RAM:

U ram benchevima se dobije dosta a to ti je nebitno.U igrama nema razlike izmedu 4GB DDRII i 4GB DDRIII memorije(takt nebitan).Bitna je samo kolicina memorije.

Clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 14:30 (zoharbizo).
14 godina
protjeran
bok forumasi zanimalo bi me dal je ovo dobro klokano s obzirom da nemam poima klokat. Procesor mi je AMD Athlon X2 260 normalni takt 3.2 klokao na 4.0 e sad me zanima dal je voltaza dovoljna za tu brzinu ili da podignem i koliko ovako je vec 2 dana i nema blue screen ako uzmem IES (inteligent energy saver) i ukljucim sednju energije, nakon nekoliko sec. mi dode blue screen inace maticna je : asrock N68C-S UCC
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
civo94 kaže...
bok forumasi zanimalo bi me dal je ovo dobro klokano s obzirom da nemam poima klokat. Procesor mi je AMD Athlon X2 260 normalni takt 3.2 klokao na 4.0 e sad me zanima dal je voltaza dovoljna za tu brzinu ili da podignem i koliko ovako je vec 2 dana i nema blue screen ako uzmem IES (inteligent energy saver) i ukljucim sednju energije, nakon nekoliko sec. mi dode blue screen inace maticna je : asrock N68C-S UCC

pa dode ti blue screen jer ti se smanji voltaza procesora, a za 4 ghz moras bar malo dignut voltazu.

14 godina
neaktivan
civo94 kaže...

Moraš dignut voltažu, nemože do 4.0 na stocku.

I ne preporučavam ti toliko clockanje na takvoj ploči ( 3+1 fazna regulacija )

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
14 godina
protjeran
voltaza je podignita za jedan vise
sad testiram 2 sata sa prime 95 i nema errora. temperatura je uredna 46 stupnjeva. zasto da neklokam na toj maticnoj kad ima mogucnost klokanja i imam dobro hlađenje .
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
civo94 kaže...
voltaza je podignita za jedan vise
sad testiram 2 sata sa prime 95 i nema errora. temperatura je uredna 46 stupnjeva. zasto da neklokam na toj maticnoj kad ima mogucnost klokanja i imam dobro hlađenje .

Nema dobru faznu regulaciju, koja ti je sad voltaža?

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
14 godina
protjeran
v 1,4250. testirao sa prime 95 na 3 sata i nigdje greske
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
evo i slike. Inace vrtim windows 8 Consumer prewiev ;)
1 1
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

ma okani se iceg na toj ploci....slusaj ljude...clockanje ti se ne osjeti u igrama mozda 3-5fps-a a pogotovo se ne osjeti u svakodnevnim applikacijama....ostavi na stock kak je i budi zadovoljan...

Krpa
14 godina
protjeran
a sta da klokam mozda na 3.7 ghz sa stock voltažom tad radi sve ok
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
civo94 kaže...
a sta da klokam mozda na 3.7 ghz sa stock voltažom tad radi sve ok

Skurit ćeš ploču a naćeš ništa dobit.

Poslušaj ljude, vrati na stock.

14 godina
neaktivan
civo94 kaže...
evo i slike. Inace vrtim windows 8 Consumer prewiev ;)

Ne isplati ti se držat proc na tom taktu kad ništa osim veće potršnje i više zagrijavanja nećeš dobiti ,a možda i spališ ploču.
Lijepo vrati na tvorničke postavke i neka stoji tako,tako je najbolje. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
14 godina
protjeran
evo vratio sam na stock postavke. imace razlika se osijeti u igranju gta 4 sa 3.2 na 4.0 ghz
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
civo94 kaže...
evo vratio sam na stock postavke. imace razlika se osijeti u igranju gta 4 sa 3.2 na 4.0 ghz

Ostavi slobodno procesor na 4GHZ i 1.4V za 24/7.Ploci nece nista biti,radi se o dual core procesoru.

Clock2much
14 godina
neaktivan

U zadnje vrijeme dosta čitam o overclocku i svugdje spominju matične ploče i 3+1 ,4+1, 8+2 fazna regulacija...i shvatio sam da je za overcock puno bolja 8+2 (da sam barem to znao kad sam kupovao ploču {#}),ali hebi ga,za sada imam ovu koju imam i to je to. Nego,pošto moja ploča ima 4+1 a ja sam clocnuo proc dali postoji kakva opasnost da spržim ploču??

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
TriP kaže...

U zadnje vrijeme dosta čitam o overclocku i svugdje spominju matične ploče i 3+1 ,4+1, 8+2 fazna regulacija...i shvatio sam da je za overcock puno bolja 8+2 (da sam barem to znao kad sam kupovao ploču {#}),ali hebi ga,za sada imam ovu koju imam i to je to. Nego,pošto moja ploča ima 4+1 a ja sam clocnuo proc dali postoji kakva opasnost da spržim ploču??

Neće joj ništa biti, imaš dobru ploču!

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Neće joj ništa biti, imaš dobru ploču!

Ja se nadam da neće. {#}

Ma znam da mi ploča nije tako loša,ali svugdje preporučuju 8+2 matične za overclock a moja je 4+1. Zbog čega su matične sa 8+2 faznom regulacijom bolje za OC?? Postižu veći OC ili su stabilnije ili???

www.fotoprizma.com
14 godina

Napiši na kojem naponu držiš CPU ?? Takt je sporedna stvar po ovom pitanju, jel nemožeš ti dić takt u neke visine opasne ako nediraš napon. Dakle, napon je glavna stvar zbog koje ćeš možda shebat CPU ili ploču.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Napiši na kojem naponu držiš CPU ?? Takt je sporedna stvar po ovom pitanju, jel nemožeš ti dić takt u neke visine opasne ako nediraš napon. Dakle, napon je glavna stvar zbog koje ćeš možda shebat CPU ili ploču.

Sada mi je na 1,42 V.  Inače sam probao još dignut napon ali nikako ne želi preko 3400 mhz,tako da je ostalo na tom naponu.

www.fotoprizma.com
14 godina

To je taman clock za taj CPU, koči te i niži množitelj, jel AMD čipovi se neclockaju baš kao Intelovi sa visokim FSB-om ( ili kod AMD-a referentnim taktom ). Neće ploči niti procesoru bit ništa sa 1.42V i 3,4Ghz i najbolje ti je tako i ostaviti.

14 godina
odjavljen
TriP kaže...
itomic009 kaže...

Sada mi je na 1,42 V.  Inače sam probao još dignut napon ali nikako ne želi preko 3400 mhz,tako da je ostalo na tom naponu.

Samo ne idi preko 1.45v, inače baš takve ploče overvoltaju ko lude, tako da ne dižeš iznad toga!

13 godina
neaktivan

Ovako imam jedno pitanje,imam procesor amd phenom II 560 BE i zelio bi dogurati do stabilnih 4Ghz pa me zanima koliko mogu dici napon procesora dok ne postane opasno,i jel uopce moguce postic tu frekvenciju stabilno bez ekstremnih napona,komp pise dole u moj pc,koji je a hladnjak je corsair air series a50

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 23:52 (corsair).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trebao bi moći sa lakoćom doć do 4.0Ghz samo sa dizanjem množitelja. zavisi od chipa i matične, ali oko 1.4V pa na više računaj da treba za 24/7 stabilan rad na 4.0Ghz. Sve do 1.45V je potpuno uredu što se tiče napona procesora. GLedaj da temperature jezgara ne dođu do 60°C, a što niže to je naravno bolje.

14 godina
protjeran
imace kad vratim na 3.2 ghz osijeti se bas razlika. cuj ako stavim na 4 ghz je dovoljno v 1.250 i dali ima sansa da skurim maticnu iako imam dobro hlađenje inace temperature kad je na 4 ghz nepenju se iznad 58 stupnjeva. E da vam kazem da je dual core ne single core. imao single core al nema nista od toga, za single imate pravo da se nekloka jer nema nis od toga al ipak kupio si dualaca pa bi probao malo se poigrat samo da me nebi stajalo novaca popravka maticne koja dode oko 300 kn a i imam garanciju 2 godine.
13 godina
neaktivan

Nisam otkljucavao dodatne jezgre,proc je doso na 1.4v znaci do 1.45 je ok,bum to danas probo jer mi na 4ghz proc ne radi stabilno.E da i jel napon u AMD Overdriveu dizem pod cpu vid ili cpu over volt??

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 20:36 (corsair).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
EVO CPU JE NA 4 GHZ TEMERATURE SU UREDNE. AL IMAM JEDNO PITANJE. DALI RASTE TEMPERATURA CHIPSET-A KAD SE KLOKA TAKT I KAD SE POVEXCAVA VOLTAZA INACE TEMPERATURA JE VELIKA AL NEPOKAZUJE PROGRAMOM NEGO OSJETIM NA DODIR PRSTOM INACE NAMJERAVAM KUPIT Thermalright HR-05 IFX Northbridge E SAD DAL DA KUPIM ILI NE AL IPAK SAM ZA DA.
Moj PC  
0 3 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice