Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 961.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Stavio prst na faznu regulaciju vrela...u aidi mi pokazuje pod mcp 73c..dali če mi riknit ploča brzo,imam je več godinu dana i stalno je tako vrelo??čitao sam da me to mcp netreba zabrinjavat..temp matične je 22c

My way
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 18:31 (galinjo24).
13 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

onda daj mi nađi neku matičnu 125W

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Gigabyte 970A UD3 ili 990XA UD3

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
galinjo24 kaže...

Stavio prst na faznu regulaciju vrela...u aidi mi pokazuje pod mcp 73c..dali če mi riknit ploča brzo,imam je več godinu dana i stalno je tako vrelo??čitao sam da me to mcp netreba zabrinjavat..temp matične je 22c

Montiraj nekak jedan 8cm vent da ti puše po naponskom djelu procesora, a nadam se da imaš na stražnjem djelu kučišta jedan 12cm vent da ti izbacuje topli zrak van iz kučišta.{#}

Ak si klokal taj svoj procesor, i pri tome još povečaval napon procesora onda sve vrati na defoltne postavke ili samo digni frekvenciju procesora kolko se da sa stock CPU naponom to je najvažnije.Ak je i dalje prevruča fazna regulacija, onda jednostavno vrati proc na defoltne postavke pa još upali Qool&Quiet u Bios ak nije tak po defoltu i to je to onda bude ok.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina

baš sam testirao ista je temp i na stock frekv. i na 3.8..napon nisam nikad ni dizao....tak mi je več god.dana temp...ma imam vent al sam ga ugasio..otvorena mi je stranica uvijek(nemam problema sa prašinom)..sve komp su mi super hladne jedino to..

My way
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 18:50 (galinjo24).
14 godina

Pa nije baš dobro što je na 73C, ali neće još krepat. To riješiš tako da improviziraš neki vent da ti puše po regulaciji i dobro.

14 godina
neaktivan

Evo moj x2 545 @ 3.90 GHz

Zanimaju me vaša mišljenja,jel trebam što promjeniti u postavkama ?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2288978

X2 545 @ 3.90 GHz X2 545 @ 3.90 GHz
AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, trebaš smanjit napon jel bez potrebe siluješ CPU i ploču.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Da, trebaš smanjit napon jel bez potrebe siluješ CPU i ploču.

Na koliko da stavim?

Na 1.45v ?

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
14 godina

Pa to je otprilike ono što se uglavnom preporuča za 24/7 upotrebu. Neće njemu ništa ni ploči biti ni na 1.5V. Alu je srtes dosta viši i potrošnja za minimalan neki napredak u performansama. To što ti piše pod Moj PC nije loše ( napon i takt procesora ).

13 godina

Evo moj Athlon x3 455 na 3.8Ghz.

Prijedlozi?

Temp su mi odlicne :D

Dalje necu ici jer ploca ima 4+1 regulaciju...

http://img641.imageshack.us/img641/9176/testoverclocka.jpg

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 0:18 (KrpaZG).
13 godina
neaktivan

Bok,bio sam gledao da je neko otkljucao x3 450 u phenoma II i dobio 6mb L3 chache. Ja sam svoj x3 455 otkljucao no nema mi L3 chache. Zanima me dali je to uopce bitno,i dali je moguce to nekako otkljucati?

13 godina
Lovro2209 kaže...

Bok,bio sam gledao da je neko otkljucao x3 450 u phenoma II i dobio 6mb L3 chache. Ja sam svoj x3 455 otkljucao no nema mi L3 chache. Zanima me dali je to uopce bitno,i dali je moguce to nekako otkljucati?

Ma budi sretan sta ti je quad sad nece ti taj cache nis znacit u igrama...moj 455 nece 4 otkljucat :( Kakve su ti temp? Nemoj nista dalje clockat jer ti je maticna slaba...300kn je u protisu...

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 0:16 (KrpaZG).
14 godina

Pa naravno da je L3 cache bitan, ali ako ga tvoj chip nema ništa se tu ne može napraviti.

17 godina
KrpaZG kaže...

Evo moj Athlon x3 455 na 3.8Ghz.

Prijedlozi?

Temp su mi odlicne :D

Dalje necu ici jer ploca ima 4+1 regulaciju...

http://img641.imageshack.us/img641/9176/testoverclocka.jpg

Matična sa 4+1 naponskom regulacijom, je i više nego dost za klokat 95W ko taj tvoj X3 proc poanta je da ne dižeš cpu napon više od 1.4500V. U praksi tak je najbolje kaj drugo, pa kolko dobiješ frekvenciju prema gore nema frke diži dokle ide s tim naponom pa kaj bude.{#}

Lovro2209 kaže...

Ak je taj tvoj Athlon X3 455 Propus jezgra, onda niti nema L3 Cache i nemaš kaj otključat budi sretan i zadovoljan kaj si dobil još jednu jezgru badave fučkaš L3 Cache. Ja sam prije par dana isto uzel Athlon X3, ali 450 model opet Propus jezgra i otključal uspješno četvrtu jezgru i nema problema.{#}

14 godina
neaktivan

Ja sam uspio otključati 4. jezgru na Athlon II x3 425 te je sada Phenom II X4 B25  i dignuo sam ga sa 2700 mhz na 3200 mhz. Napon sam ostavio na auto i on mi ne prelazi 1,360 V. 

Probao sam ga stavit na 3400 mhz i napon na 1,4 V ali nije prolazio neke testove. 

Dali još netko ima isti procesor a da je otključao 4. jezgru i dizao Mhz,te do koliko je stigao dignuti??

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bobo16 kaže...

Može normalno kaj drugo nema frke,{#} no zakaj tak navaljuješ čemu to pa imaš matičnu i kaj joj fali ništa koristi to kaj imaš i rješeno. Ne moraš taj svoj proc klokat u nebesa, jer je ionak besmisleno digni ga za recimo 400mhz prema gore ali ne diži CPU napon više od 1.450V i onda bude ok.{#}

Bolje si kupi neki bolji hladnjak za proc, sa 12cm ventilatorom trebat če ti itekako a ne nepotrebno ulupat lovu u novu matičnu.Nova matična ti nije prioritet sigurno, osim ak je stara pokvarena i da ti na svom procu nemaš kaj otključat imaš samo 4 jezgre.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/unlock-athlon-ii-x3-phenom-ii-x2-x3-procesora/99959.aspx?page=19&jumpto=2739405&sort=asc&view=flat

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

A i ovako ta Giga ima isto faza kao i asrokica tako da ti se neisplati, ako već daješ toliko daj za bolju 970a ud3 a ne tu 4+1

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji program je najbolji za brzi test nakon overclocka??  

Nakon šta dignem brzinu procesora želi bi na brzinu (u nekih 10 min) vidjeti dali mi je sistem donekle stabilan,a kasnije bacim neki duži test da vidim dali je full stabilan.

Hvala.

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

OCCT

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

samo sam vas pito jer tamo pise am3+ a moja je am3

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
TriP kaže...

Nakon šta dignem brzinu procesora želi bi na brzinu (u nekih 10 min) vidjeti dali mi je sistem donekle stabilan,a kasnije bacim neki duži test da vidim dali je full stabilan.

Hvala.

Ništa ispod 1h ti neće reći da je procesor stabilan, pa čak i više vremena treba.

Meni je npr i3 540 na 1.28v 4GHz na OCCT-u na 1h prošao bez greške, ali kada sam stavio na 2h, nakon 1h i 20m >BSOD!

13 godina
protjeran
bobo16 kaže...

samo sam vas pito jer tamo pise am3+ a moja je am3

Giga ma78lmt s2p je i AM3+ i AM3 :)

13 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
oprosti ako sam vam dosadan dali ce igrati moj amd x4 975 (am3) na Asrock 970 Extreme3
14 godina

Ploča je dobra i možeš radit šta god hoćeš sa Phenomom na njoj. I moram ti reć da si pomalo naporan stalno na forumu jel pitaš iste stvari 20 puta !! Kakvo ti je to napajanje od 350W ??

13 godina
protjeran

ma to napajanje je šrot ali mislim uzeti sada kada i matičnu neko napajanej ciljano corair GS 600w

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bobo16 kaže...

ma to napajanje je šrot ali mislim uzeti sada kada i matičnu neko napajanej ciljano corair GS 600w

Imaš temu o sklapanju konfiguracija.

Ova je za overclocking.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
13 godina
protjeran

pa pito me kolega koje napajanje imam i ja sam mu odgovorio........UREDU

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MARKOZD15 kaže...
TriP kaže...

Hvala.

Ništa ispod 1h ti neće reći da je procesor stabilan, pa čak i više vremena treba.

Meni je npr i3 540 na 1.28v 4GHz na OCCT-u na 1h prošao bez greške, ali kada sam stavio na 2h, nakon 1h i 20m >BSOD!

Kak si ti siguran da je baš zbog procesora bio BSOD jesi provjeril koji je bio uzrok za plavi ekran ak nisi onda slaba korist od tog svega. OCCT recimo odma javi ak nekaj na procu ne štima, i onda nemaš kaj niti testirat jer prekida test i gotovo sve je jasno kaj ne štima.{#}

Evo dole jedan primjer mog prošlog proca, Athlon II X2 240(2.8ghz) koji je imao Zid na 3.5 ghz i iznad toga više neče bez obzira na napon proca odma mu padne mrak na oči i gotovo.{#}{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice