Evo mene zanima do koliko mogu OC-at Phenom II X4 955 BE sa stock coolerom? Trenutno je OC-an na 3.6 sa 3.2 i temp mu je u full load-u (3 sata Black opsa sve na extra) bila max 55 °C.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo mene zanima do koliko mogu OC-at Phenom II X4 955 BE sa stock coolerom? Trenutno je OC-an na 3.6 sa 3.2 i temp mu je u full load-u (3 sata Black opsa sve na extra) bila max 55 °C.
A probavaj dokle ide, po meni je maks temperatura oko 80 stupnjeva, ne bih volio da je viša, al sve do 60-70 OK, bar po meni!?
Zapravo je max temp za njega 62 °C. Bio sam na ADM-oj stranici i tamo isao pogledat.
Zapravo je max temp za njega 62 °C. Bio sam na ADM-oj stranici i tamo isao pogledat.
pa da, to je najviša granica, ne znači da je dobro stalno toliko držat.
Dakle zanima me sljedeće - dali ja ne vidim dobro ili je jednostavno tako podešen BIOS .
Ne mogu uopce povećati voltažu niti multiplier . Imam ASrock m3a770de , te AMD Phenom II x4 840 (3.2) ali bi ga podigao na recimo 3.8 Ghz .
Dakle zanima me sljedeće - dali ja ne vidim dobro ili je jednostavno tako podešen BIOS .
Ne mogu uopce povećati voltažu niti multiplier . Imam ASrock m3a770de , te AMD Phenom II x4 840 (3.2) ali bi ga podigao na recimo 3.8 Ghz .
Tvoj procesor nije black edition i ne možeš povećati množitelj.Stavi bus speed na 240 i dobiti ćeš 3.8 GHz
Dobro , recimo da sam dibidus sto se toga tice :)
Zahvaljujem
pozdrav da li bi se dalo što napraviti od mog "siromaha" haha ploča je asus m2a-mx a proc je amd phenom triple core 2.1ghz odavno sam stavio aftermarket hladnjak jer je stock zaštekao...? hvala
Ma ok, ne ide, ne ide. Ne ograničava ga ref. clock, već CPU ne može brže i točka. Tih 3400 MHz možeš dobiti na različite načine. Nekad se sa manjim multijem, a većom ref. clockom može istisnuti još koji MHz pri istom naponu.
Ne moze se tebi dokazati.Jedini nacin da imas reference clock 300 jest da smanjis multi na 11 pa reference clock stavis na 300(3300mhz na 1.4V,i to samo bolji primjerci mogu).Ako ti se uopce boota sa tim postavkama.Kazem ti da na 1.4V sa neznam kojim postavkama nijedan Propus 620 nece ic na reference clock 300 za 24/7 ako mu das 1.4V i ostavis multi na max,recimo moj na x4 620 je 13,on trazi suludi napon od 1.55-1.6V za takav OC.
A ti bi puknuo tog Propuha-C2 na 3900Mhz? Pa to ni oni primjerci za testove od prij dvije godien nisu mogli. 300MHz je nepotrebna frekva za te procesore jer niti IMC ne moze bas raditi preko 2700MHz (x9) a HT ionako ne ide preko 2300M stabilno pa ga je bolje ostaviti sto nize 1800-2000 i to je previse za SC i ploce na kojima su.
No covjek kojem si citirao ima pravo sve ovvisi o ploci. Mozes ti na nekim plocama pumpat "lude napone" kako kazes no to ne znaci da ti ploca stvarno i moze dati stabilan napon preko 1.42V+VDROOP (ili kak se to vec zove) a i tu je vec na granchici.
Multiplier od NB frekve je na 8 ali od procesora na 13.BSODA se komp kad ga dignem vise od 2200 mhz(NB multi 10).
Dignes vise sto? NB? 2200/8 (kaj na kraju pises 10)??
Uglavnom fino ostavis tog C2 s x13 i spustis HT x9 i spustis NB x9 i pokusavas. nadam se da nisi zaboravil da NBfreq>HTfreq pa sad pricas kak se nece butat s 300MHz pa nisu za to napravljeni. Nego da AMd namlati para s ionak uvijek zakasnjelim procesorima. Jos ak uzmes da je ovaj Bljuvozer trebao bit ugledati svjetlo dana kad su trziste uspjesno zakrpali fenomenalcima II i kasnili sa svim moguci x4 athlonma skoro 9mjeseci. Pusti to dobar je to proc :hihihi:
Tvrdi ste ko kamen. Prestrašno. Nije mi jasno kako ne možete shavatiti. Smanjite multi na svemu i dižite clock. Max ref. clock nema nikave yebene veze sa procesorom. Itomic pcie se diže da bi se izvukao još kakav mhz ako već ciljaš maksimum.. Kakvih usranih 250, pa i lošije ploče sigurno mogu postići više od toga. Žohar šta se tiče 24/7 rada, ovisi jel od ploče do ploče. Kakvu memoriju imaš, koja nb frekvencija, koliko volti za koliko MHz itd. Treba naći najbolji omjer, a ne reći ma to ti je 250 jer tako itomic kaže. Uglavnom reference clock ovisi isključivo o ploči i nema nikave veze sa procesrom.
Al ti ne treba ni za aiix2 ni za aiix4 vise od tih 240-250Mhz ako imas ddr2 onda mu je mah frekva bez diranja NB napona 1066MHz prema specifikacijama a samo aiix4 imaju ddr3-1333 support a aiix2 samo ddr3-1066. Naravno Oc sve to rjesava al onda treba i pumpati napone u NB kaj ne?
Ne bi vjerovao sto sve losije ploce nisu u stanju postici :) Inace neke juberk3wl am2 ploce svojeg doba nisu mogle ici preko 220MHz ako im je HTmulti ostao na x5 (znaci max HT 1100M) a cooldbootova preko 260M ko u prici. A uzmesh shroteks plocu i ono HT-1400M bez problema (naravno malo doziranje chipseta naponom, dok ovaj "bolji model" to nije ni najmanje diralo)
Ma ok, ne ide, ne ide. Ne ograničava ga ref. clock, već CPU ne može brže i točka. Tih 3400 MHz možeš dobiti na različite načine. Nekad se sa manjim multijem, a većom ref. clockom može istisnuti još koji MHz pri istom naponu.
Ne moze se tebi dokazati.Jedini nacin da imas reference clock 300 jest da smanjis multi na 11 pa reference clock stavis na 300(3300mhz na 1.4V,i to samo bolji primjerci mogu).Ako ti se uopce boota sa tim postavkama.Kazem ti da na 1.4V sa neznam kojim postavkama nijedan Propus 620 nece ic na reference clock 300 za 24/7 ako mu das 1.4V i ostavis multi na max,recimo moj na x4 620 je 13,on trazi suludi napon od 1.55-1.6V za takav OC.
A ti bi puknuo tog Propuha-C2 na 3900Mhz? Pa to ni oni primjerci za testove od prij dvije godien nisu mogli. 300MHz je nepotrebna frekva za te procesore jer niti IMC ne moze bas raditi preko 2700MHz (x9) a HT ionako ne ide preko 2300M stabilno pa ga je bolje ostaviti sto nize 1800-2000 i to je previse za SC i ploce na kojima su.
No covjek kojem si citirao ima pravo sve ovvisi o ploci. Mozes ti na nekim plocama pumpat "lude napone" kako kazes no to ne znaci da ti ploca stvarno i moze dati stabilan napon preko 1.42V+VDROOP (ili kak se to vec zove) a i tu je vec na granchici.
Multiplier od NB frekve je na 8 ali od procesora na 13.BSODA se komp kad ga dignem vise od 2200 mhz(NB multi 10).
Dignes vise sto? NB? 2200/8 (kaj na kraju pises 10)??
Uglavnom fino ostavis tog C2 s x13 i spustis HT x9 i spustis NB x9 i pokusavas. nadam se da nisi zaboravil da NBfreq>HTfreq pa sad pricas kak se nece butat s 300MHz pa nisu za to napravljeni. Nego da AMd namlati para s ionak uvijek zakasnjelim procesorima. Jos ak uzmes da je ovaj Bljuvozer trebao bit ugledati svjetlo dana kad su trziste uspjesno zakrpali fenomenalcima II i kasnili sa svim moguci x4 athlonma skoro 9mjeseci. Pusti to dobar je to proc :hihihi:
Ti se mene uhvatio ko pijan plota.Kad stavim procesor na 3250 mhz(1.375v) znaci 250x13,onda northbridge multiplier stavim na 8(u tom slucaju nb freq 2000mhz) ili 9(u tom slucaju nb freq 2250mhz),sve preko trazi napon za NB,jer bez napona radi BSOD.I ono gore sa multiem 300 pricam o max ocu sa naponom od 1.55V.
evo ovako, dual core AMD X2 4600+ 2.41GHz , star 4 godine,.. maticna je gigabytova AM2 SOCKET..
Na koliko otprilike bi ga mogao clockat i kakvo hladjenje bi mi trebalo za max clockanje ? :)
Koja rev. F/G, ako je F2 neces bas puno vise od 2600, ako je G2 onda do 3200. Hoce ti to biti dosta?
Ti se mene uhvatio ko pijan plota.Kad stavim procesor na 3250 mhz(1.375v) znaci 250x13,onda northbridge multiplier stavim na 8(u tom slucaju nb freq 2000mhz) ili 9(u tom slucaju nb freq 2250mhz),sve preko trazi napon za NB,jer bez napona radi BSOD.I ono gore sa multiem 300 pricam o max ocu sa naponom od 1.55V.
To ti se samo cini, imas dosta postova u puno tema :wink: Znaci imas x4 620 koliko sam skuzio (al sam vidovit), no ne znam koja ploca (da je ne bih kupio slucajno)
Cek tebi radi bez diranja NB napona na 2250 i neces se igrati s tim? A koliki je napon? NB == IMC i nalazi se u procu i normalno je da radi hrpu BSODa i s prmalim ali i s prevelikim naponom trebas naci onaj koji mu odgovara. Plus ak je ploca "jako stabilna" onda zna zezat pod opterecenjem pa ti uslijed potrosnje proca cijeli smps koji je zbrda zdola na dosta ploca sam sljusne jel je trebalo napojiti core a za nb imas sam jedan rail. zato "prave ploce" imaju sve poduplano jel su pijani kinezi zaboravili kak napraviti proizvod koji radi kak treba, a da nema potrebe za 158^3 railova za napajanje procesora.
O čemu vi pričate ??? Kod Propus jezgre se NE clocka NB jel to nema baš nikakvog smisla !!!!
gljinoliga imam AM2+ plocu GA-M720 US3.OC na 3,25 ghz mi je dovoljan.A sad ti meni objasni sto dobijam overclockom NB-A kod propusa kad sve znas.
Ja bi volio dignut svoj cpu:Athlon 240 x2 2.8ghz,na 3.2ghz.Stavio bi Cooler SCYTHE Katana 3,ako je to uopce moguce na mojoj maticnoj(msi:k9n6m2-v2).
pozdrav,evo nakon 3 godine odlucio sam clockat procesor konfa je sljedeća. AMD 5200+ 2.7,GA-M56S-S3,4GB RAM KINGMAX, ASUS 8800 GS 384 MB 550 W napajanje.
znaci posto nemam iskustva sa time mozete mi u biosu opisat postupak kako da ga postepeno pojacavam,ako se može..citao sam negdje da se taj procesor nemoze clockat jel nije box,al vidio sam na youtubeu neki su uspjeli clockat..eto nadam se ak se može da ce te mi pomoc :)
Imam stari athlon, 2000+ ,sada mi je na 1666MHz (12.5x133) ali kada bi ga imalo više htio clockat dobijem black screen odmah pri restartu. Zašto? :'(
Imam stari athlon, 2000+ ,sada mi je na 1666MHz (12.5x133) ali kada bi ga imalo više htio clockat dobijem black screen odmah pri restartu. Zašto? :'(
To je prastari proc, neces ga se bas naclockati.
i jel moguce otkljucat da amd anthlon 7750 ima 3 ili 4 jezgre?
Našao sam na ebay-u athlon 2800+, najbolji koji bi pasao na A socket moje matične, lik traži 50kn za njega, dali se isplati uzimat?
Našao sam na ebay-u athlon 2800+, najbolji koji bi pasao na A socket moje matične, lik traži 50kn za njega, dali se isplati uzimat?
Mislim da de ne isplati tako staru platformu nadogradivat.
E jbga prijatelju stvar je u tome što nisu svi pri pari za dobar hardware a da ne govorim software. niš, neću zažalit za 50 kn, a Ubuntu mi je besplatan :D
Dakle imam procesor amd athlon x2 5000+
cpu vid control-default
chip vid control-default
ht voltage cont-default
npt vid control-auto
memory voltage-2,000V
npt fid control-auto
cpu frequency-200,0
pcie clock-121 mhz
amd k8 cool & quiet control auto
da li mi mozete reci sta da povisim kako bi overclockao svoj procesor?hvala unaprijed..
i da li je moguce da otkljucam cetiri jezgre?
Ja bi volio dignut svoj cpu:Athlon 240 x2 2.8ghz,na 3.2ghz.Stavio bi Cooler SCYTHE Katana 3,ako je to uopce moguce na mojoj maticnoj(msi:k9n6m2-v2).
Ja sam taj procesor (Athlon II X2 240) držao stabilno na stock naponu i stock cooleru na 3.90 GHz bez BSOD-ova i restartanja.
Izgleda da sam onda potrefio odličan primjerak procesora.
Nisam imao tu MSI matičnu kao i ti,nego sam imao ASUS M4N78,koja nije imala neke posebne OC mogućnosti.
moze odgovor molim vas
Dakle imam procesor amd athlon x2 5000+
cpu vid control-default
chip vid control-default
ht voltage cont-default
npt vid control-auto
memory voltage-2,000V
npt fid control-auto
cpu frequency-200,0
pcie clock-121 mhz
amd k8 cool & quiet control auto
da li mi mozete reci sta da povisim kako bi overclockao svoj procesor?hvala unaprijed..
i da li je moguce da otkljucam cetiri jezgre?
Jezgre ne mozes otkljucati, pcie clock bi trebao biti na 100 Mhz, a amd k8 cool & quiet na off. Overclock na tvom procu radis tako da dites takt sabirnice, koji ti je default na 200Mhz, recimo u koracima od 5 Mhz, pa spremis udjes u windowse i testiras. Imas sve ljepo objasnjeno na
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx
hvala ti puno,znaci samo cpu frequency sad dizem? po 5
Dali je netko ko ima 890gx i 1055t probao OC na 3.6 ili 3.8 ? Ja se borim kao lav sa time i 0 bodova , rusi se skroz i nestabilno do boga :S
Ako netko ima nekakvu pametnu ideju ili nacin kako da to napravim neka kaze ! ! !
e da dosad sam ga imao na 3.2 i sve je bilo oke , 3.6 pa na dalje nece