To možeš podesit u BIOS-u po onim levelima za vent. Stavi na 3 ili 4 i biti će ti na pola okretaja dok nebude trebalo više.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To možeš podesit u BIOS-u po onim levelima za vent. Stavi na 3 ili 4 i biti će ti na pola okretaja dok nebude trebalo više.
Mozes mi reci di tocno da to podesim?
I dali ce mi onda temperature biti vece u idleu?
Ma neće biti bitne razlike u Idleu jel kad je komp u Idleu on mora biti "hladan" i kad se vent vrti na malo okretaja. A traži tamo HW Monitor ili PC health ili tako neš i vidjeti ćeš to sa levelima negdje. Imaš target CPU temperature i to sa levelima. Potraži u BIOS-u.
Kako ti da mi nije to bilo podeseno sa stoc coolerom?
I dali je pozeljno da stavim takvu regulaciju ili ?
To zavisi od matične kako je podešeno u startu. Pa inače nemaš se oko čega brinut ako tako sad podesiš da je na 4 ili 5, jel je to normalno i tako bude inače i sa stock smećem a kamoli sa boljim hladnjacima.
To zavisi od matične kako je podešeno u startu. Pa inače nemaš se oko čega brinut ako tako sad podesiš da je na 4 ili 5, jel je to normalno i tako bude inače i sa stock smećem a kamoli sa boljim hladnjacima.
Hvala ti, stavio sam na 5 te mi sad u idleu bude Fan speed na 1180rpm, jos sam stavio da mi na 45°c pocne povecavati brzinu.
Ja zadovoljan, Hvala!
Nema na čemu.
Pozdrav svima,zanima me kolko bi moj procesor moga ic a da je stabilan,u mom pc pise koji procesor i koji je hladnjak,molija bi da mi neko predlozi postavke da bi moga namistit u biosu,hvala
Cao svima
Imam AMD Athlon x2 5000+ 45nm, 1.264 V, Multiplier x11, Bus Speed 200 MHz i clocko sam ga sa 2200 MHz na 2640 MHz...
Temperature na maximumu su oko 40 stepeni... Samo sam poveco Bus Speed na 240 MHz...
Zanima me bili mogo ic i vise uz mozda promjenu i voltaze? Bios je neki u kojem nema bas puno opcija za mijenjat :/ Pa me zanima sta bi mogo jos ucinit?
ako treba jos podataka slobodno pitajte. Hvala
Cao svima
Imam AMD Athlon x2 5000+ 45nm, 1.264 V, Multiplier x11, Bus Speed 200 MHz i clocko sam ga sa 2200 MHz na 2640 MHz...
Temperature na maximumu su oko 40 stepeni... Samo sam poveco Bus Speed na 240 MHz...
Zanima me bili mogo ic i vise uz mozda promjenu i voltaze? Bios je neki u kojem nema bas puno opcija za mijenjat :/ Pa me zanima sta bi mogo jos ucinit?
3.0 - 3.3 ghz sa default voltažom, tako su neki uspjeli, ovisi o matičnoj plus tvom procu koliko ćeš dobit stabilno..
kod amd platforme clock ti ovisi i ram memoriji, osim ako je black edition procesor
ako su ti temperature oko 40 to je i više nego u granicama normale..
probaj ti još dizat fsb pa vidi dokle će ići, kad nebude post-ao ili boota-o znaš da si došo do kraja
druga stvar moraš ili memoriji dat više voltaže il procesoru ako ga želiš maximum
probaj mu dodat 0.25v ako bude nestabilan (to je uvijek siguran korak) da ga nespališ
ps- ako se nevaram taj model procesora se otključava u phenoma fx5000 sa 4 jezgre i 6mb l3 cachea...kao što je sempron l140 najeftiniji dual core kad se otključa, tako je tvoj proc najeftiniji phenom odnosno quad core
Cao svima
3.0 - 3.3 ghz sa default voltažom, tako su neki uspjeli, ovisi o matičnoj plus tvom procu koliko ćeš dobit stabilno..
kod amd platforme clock ti ovisi i ram memoriji, osim ako je black edition procesor
ako su ti temperature oko 40 to je i više nego u granicama normale..
probaj ti još dizat fsb pa vidi dokle će ići, kad nebude post-ao ili boota-o znaš da si došo do kraja
druga stvar moraš ili memoriji dat više voltaže il procesoru ako ga želiš maximum
probaj mu dodat 0.25v ako bude nestabilan (to je uvijek siguran korak) da ga nespališ
ps- ako se nevaram taj model procesora se otključava u phenoma fx5000 sa 4 jezgre i 6mb l3 cachea...kao što je sempron l140 najeftiniji dual core kad se otključa, tako je tvoj proc najeftiniji phenom odnosno quad core
Hvala puno !
Iso sam na 2.7 bez mijenjanja voltaze i sa automatskim postavkama za RAM... preko ovog ne ide ovako... Temperature mislim nisu problem, solidne su...
Kod povecanja voltaze imam u biosu u postocima, trebo bi izracunat da mi voltaza bude otprilike 1.5 v? i ta ostavim da mi na ramu bude AUTO postavke za MHZ? ili da sam postavim na max, mislim da je 553 max, ili se varam..
gledo sam negdje da je moguce i otkljucat na 4 jezgre, pa bil mi mogo objasnit kako ili sa cim?
Neces osjetit razliku bas tako,sigurno je nesto brzi,pokusaj jos dignit frekvenciju procesora.
Ljudi hocu ovecrlockat svoj procesor athlon tm 64 3800 +
2 .4 ghz
Iksreno neam pojma o overclockanju ...znam da treba tam nesto u biosu ...
moze pomoc :S
Ljudi hocu ovecrlockat svoj procesor athlon tm 64 3800 +
2 .4 ghz
Iksreno neam pojma o overclockanju ...znam da treba tam nesto u biosu ...
moze pomoc :S
tutoriale procitaj.
sta je to
Otiđeš u bios, zatim otiđeš tamo di se overclocka procesor.. i pomali dižeš.. nediraj voltažu ako nisi iskusan.
Samo diži bus speed i množitelj...
znači npr ako ti je default : 180x14 = 2520 mhz..
Overclock : 240x14 = 3360 mhz
Uglavnom to ti tako ide.
i naravno kad clocknes provjeri stabilnost s PRIME95
EDIT :preporučava se da imaš i dobar hladnjak za CPU
Zanima me ovo, ako se procesoru diže samo takt (znači ne i voltaža) dali se onda procesor zagrijava jednako kao da radi na stock brzini?
Zanima me ovo, ako se procesoru diže samo takt (znači ne i voltaža) dali se onda procesor zagrijava jednako kao da radi na stock brzini?
Naravno da ne.
Pa zar ti nije logično da se treba zagrijavati više? Samo dok nedižeš napon, taj rast zagrijavanja nije osjetan u velikoj mjeri.
Eto ipak nije osjetno zagrijavanje kad se samo takt diže.
Jel se to jede?
Jel se to jede?
Aha, Engleski specijalitet
Dobro šta ćeš svaki put kad netko kaže "voltaža" pitati dali se to jede
Shvatili smo, da se tako ne govori, ali eto, "udomačio se"
Aha, Engleski specijalitet
Dobro šta ćeš svaki put kad netko kaže "voltaža" pitati dali se to jede
Shvatili smo, da se tako ne govori, ali eto, "udomačio se"
Dok vas nevratim na pravu stazu neću prestat
Molim savjete za overcock amd phenom ii x6 1075
ploca je asrcok 870 extreme 3 ram gskill f1 1333
zeli zadrzat cool n quiet opciju i bez dizanja napona koji mi je max oc potencijal
@forthdancer ja imam Phenom II x6 1055 na 3.9ghZ,napajanje 550w corsair....
Flasho sam bios ( najnoviji stavio) i on ima automatski OCZ overcloacking sto znaci,imas 15%,20,30,50.... max gHZ 4.3
Temperatura trenutno 23 :D
Cooler: Zalman CNPS10xQuiet
Motherb: Asrock m3a770de
Kakve su temp.? sta vi mislite?
Ne kuzim kak imas takve temp, meni je na stocku max napon 1.34
cooler gore zalman cnpsx flex dual fan setup 135orpm 31c ma idle
Na bocnoj stranici ( od plexya) su 4x120mm ventovi ,2 uvlace 2 izvlace,plus odozgo isto tako ( samo 2 ,1uvlaci 1 izvlaci)....
Kad igram recimo Crysis2 na maxed out,27 uvrh glave.
Ja imam thermaltake spedo
top 230mm, front 140, dual 120 rear exaust, bottom 120, motherboard tray 120 za bracket,
mount unutar kucista da puse po grafici ili procu ili oboje 120 i bocni 230
max temp u igranju recimo crysis 42c
ponteciometar mi pokazuje temp u kucistu 28c kad je idle 32 igranje ili solid works, autocad
di ti drzis kuciste u frizideru...
Nisam :S
Al kod prozora mi je xD
Nezz ako nevjerujes dodi na TeamViewer uvjeri se :P