AMD athlon II X4 620,stock napon,stabilan na 3340 mhz.Validacija.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ploca overvolta?
Evo, bacio neki testić na brzinu, LynX stabilan na "stock" naponu, na 3,8GHz (e sad moram natrag na posao...)
Validacija: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1998866
I nije neki OC
Ma tek sam počeo Ovo je bilo više zbog toga što je povukao 3,8 GHz, na ploči koja downvolta, sa tvorničkim naponom!
Ići ću polako da vidim dokle ga mogu povuć, vratit ću se s drugim rezultatom (valjda boljim)!
Ploca overvolta?
1.41 overvolt,stock napon 1.40.
evo necega zanimljivog iz AMD-a novi AMD FX http://blog.gsmarena.com/a-desktop-amd-fx-cpu-wins-the-guiness-overclocking-world-record-hits-a-staggering-8-429ghz-video/
evo necega zanimljivog iz AMD-a novi AMD FX http://blog.gsmarena.com/a-desktop-amd-fx-cpu-wins-the-guiness-overclocking-world-record-hits-a-staggering-8-429ghz-video/
Outdated informacija
klokao sam procesor na 3,9 GHz i sad je stabilan na 1,425 V. 3,9 na 1,4 i 1,4125 nije uspjelo. zanima me onda do koliko bi mogao dizati voltažu, a da ne ugrozim zdravlje procesora?
dizao sam samo množitelje, ima li još koji način za dizanje frekvencije?
i da, cool n quiet mi je uključen, ali ne radi. i kad je u idleu proc je na 3,9 ghz. jel to možda zbog klokanja?
Do 1,45V je bezopasno ako imaš dobar hladnjak i ploču. Inače su neke preporuke do 1.5V za 24/7 maximala.
Kad sam clockao proc,zasto u Propertiesu racunala pise da je jos uvijek 2.8 ko na stocku.. lol.... probo sam ovaj experience index refresh,isti kur*. Kaj moram reinstall winse predpostavljam,ili ima neki drugi nacin? Puno ljudi zali se na to.
Slika.
Kad sam clockao proc,zasto u Propertiesu racunala pise da je jos uvijek 2.8 ko na stocku.. lol.... probo sam ovaj experience index refresh,isti kur*. Kaj moram reinstall winse predpostavljam,ili ima neki drugi nacin? Puno ljudi zali se na to.
Slika.
Ako si clockao s programom u Windowsima, onda većinom programi ne vide te clockove kako treba.
Preko 3.3 ne očekuj stabilno.. Ograničenje tih procesora, ništa više.
Onda ga necu ni dirati
Pametno.
Da ima bolju ploču mogao bi do 3.5 sigurno, jer ja sam sa AMD Athlon X2 5400+ mogao na 3.3 sa dignutim naponom za 0.025 na GIGABYTE MA78GM-S2H
Da ima bolju ploču mogao bi do 3.5 sigurno, jer ja sam sa AMD Athlon X2 5400+ mogao na 3.3 sa dignutim naponom za 0.025 na GIGABYTE MA78GM-S2H
Teško osim s vodom...
3.4 već počinje nestabilnost.
AOD790GXH/128M -> 6000+ X2 MAX 3.4 prime 95 nestabilno.
GA-MA790X-UD4P -> 6000+ X2 MAX 3.3 prime 95 nestabilno.
Teško osim s vodom...
3.4 već počinje nestabilnost.
AOD790GXH/128M -> 6000+ X2 MAX 3.4 prime 95 nestabilno.
GA-MA790X-UD4P -> 6000+ X2 MAX 3.3 prime 95 nestabilno.
A i s tih smijesnih 500 MHz neces nista osjetiti, a bacit ces pare na cooler.
Ma nista ne diram i vako vrti super za svoje godine. Nose ga ne izbalansirane komponente
Bi se moglo...
AMD Phenom X4 9500 2,2GHZ
4gb RAM
Gigabyte M61PME-S2 maticna
ATI Readon HD 4600 grafa, 1 GB
---
Bez dodatnog collera, do koliko bi se moglo?
Rekli su mi da graficna nesto ne valja, u staroj temi, tu se javljam da mi objasnite kak' da clockam ovo. Novi sam, pa ono... Ako ima i program, jos bolje, pa mi po njemu objasnite, plz.
THX!
Ako nemjenjaš grafu, besmisleno ti je dirat uopće taj CPU što se tiče igranja.
Ta grafa ne valja, ili?
Mislim, reci mi, plz.
Ta grafa ne valja, ili?
Mislim, reci mi, plz.
Pa to je stara i jako slaba grafa.
Kako stara, ima 1 GB memorije =S
I vrtim sve na high =S
I vrtim sve na high =S
Pa kakve to veze ima ako je GDDR2?
Sta je to sve?
I vrtim sve na high =S
Ima gigu spore memorije,malu sirinu sabirnice,uglavnom ok je za male rezolucije a za ista novije igre sra***.
''sve'' je:
CoD 4, CoD6, DiRT 2, DiRT 3, F1 2010, FIFA 12 Demo, PES 12 Demo, Fifa 11, PES 11, Euro Truck Simulator.
Sve sto sam do sad igrao, nove igre, nije bilo problema (igram na 1440x900 rezoluciji)
Da ne idemo u OFF, kakvim se programom moze clockat taj proc (pise u temi proc, ova stranica)
''sve'' je:
CoD 4, CoD6, DiRT 2, DiRT 3, F1 2010, FIFA 12 Demo, PES 12 Demo, Fifa 11, PES 11, Euro Truck Simulator.
Sve sto sam do sad igrao, nove igre, nije bilo problema (igram na 1440x900 rezoluciji)
Da ne idemo u OFF, kakvim se programom moze clockat taj proc (pise u temi proc, ova stranica)
Pa to onda nije sve.
Ne kloka se s programom nego u BIOSu, ulazis u njega pomocu tipke Delete dok se kopmp pali. Slikaj BIOS malo pa ce bit lakse objasnit, al ne nadaj se prevelikom OCu jer taj proc nije bas za OC.
Ok...
Hvala.
I da, to su sve novije igre, znaci graficka je ok.
Može li mi tko reći čemu služi onaj AMD C1E Support, odnosno treba li ga uključiti ili isključiti prilikom clockanja
Može li mi tko reći čemu služi onaj AMD C1E Support, odnosno treba li ga uključiti ili isključiti prilikom clockanja
Za stabilnost kod clockanja ga je bolje isključiti.
Radi se o tehnologiji štednje energije, koje se vole tući sa OCanjem.
evo, klokano na 3,9.
može neko reći zašto je ram speed na 668 mhz? ne bi trebalo biti 1333 mhz?