Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 970.051
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

To možeš podesit u BIOS-u po onim levelima za vent. Stavi na 3 ili 4 i biti će ti na pola okretaja dok nebude trebalo više.

15 godina
itomic009 kaže...

To možeš podesit u BIOS-u po onim levelima za vent. Stavi na 3 ili 4 i biti će ti na pola okretaja dok nebude trebalo više.

Mozes mi reci di tocno da to podesim?

I dali ce mi onda temperature biti vece u idleu?

jel od silnog proteina smanjila mi se kara,al glavno da je na bicepsu pukla kapilara|||http://www.youtube.com/watch?v=h1KDYOvecl0&feature=player_embedded#at=60|||
14 godina

Ma neće biti bitne razlike u Idleu jel kad je komp u Idleu on mora biti "hladan" i kad se vent vrti na malo okretaja. A traži tamo HW Monitor  ili PC health ili tako neš  i vidjeti ćeš to  sa levelima negdje. Imaš target CPU temperature i to sa levelima. Potraži u BIOS-u.

15 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Kako ti da mi nije to bilo podeseno sa stoc coolerom?

I dali je pozeljno da stavim takvu regulaciju ili ?

jel od silnog proteina smanjila mi se kara,al glavno da je na bicepsu pukla kapilara|||http://www.youtube.com/watch?v=h1KDYOvecl0&feature=player_embedded#at=60|||
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

To zavisi od matične kako je podešeno u  startu. Pa inače nemaš se oko čega brinut ako tako sad podesiš da je na 4 ili 5, jel je to normalno i tako bude inače i sa stock smećem a kamoli sa boljim hladnjacima.

15 godina
itomic009 kaže...

To zavisi od matične kako je podešeno u  startu. Pa inače nemaš se oko čega brinut ako tako sad podesiš da je na 4 ili 5, jel je to normalno i tako bude inače i sa stock smećem a kamoli sa boljim hladnjacima.

Hvala ti, stavio sam na 5 te mi sad u idleu bude Fan speed na 1180rpm, jos sam stavio da mi na 45°c pocne povecavati brzinu.

Ja zadovoljan, Hvala!

14 godina

Nema na čemu.

15 godina
neaktivan
probao sam overlockat phenom X6 1090T, digao na 3800, imam 16gb rama 1600, kojim sam digao frekvenciju na1720, sve to radi, temperature su ok, ali ne vidim baš razlike u performansama, meni je bitna obrada videa, ima li tko iskustva s tim?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima,zanima me kolko bi moj procesor moga ic a da je stabilan,u mom pc pise koji procesor i koji je hladnjak,molija bi da mi neko predlozi postavke da bi moga namistit u biosu,hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Cao svima {#}

Imam AMD Athlon x2 5000+ 45nm, 1.264 V, Multiplier x11, Bus Speed 200 MHz i clocko sam ga sa 2200 MHz na 2640 MHz...

Temperature na maximumu su oko 40 stepeni... Samo sam poveco Bus Speed na 240 MHz...

Zanima me bili mogo ic i vise uz mozda promjenu i voltaze? Bios je neki u kojem nema bas puno opcija za mijenjat :/ Pa me zanima sta bi mogo jos ucinit?

ako treba jos podataka slobodno pitajte. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cobralion kaže...

Cao svima {#}

Imam AMD Athlon x2 5000+ 45nm, 1.264 V, Multiplier x11, Bus Speed 200 MHz i clocko sam ga sa 2200 MHz na 2640 MHz...

Temperature na maximumu su oko 40 stepeni... Samo sam poveco Bus Speed na 240 MHz...

Zanima me bili mogo ic i vise uz mozda promjenu i voltaze? Bios je neki u kojem nema bas puno opcija za mijenjat :/ Pa me zanima sta bi mogo jos ucinit?

3.0 - 3.3 ghz sa default voltažom, tako su neki uspjeli, ovisi o matičnoj plus tvom procu koliko ćeš dobit stabilno..

kod amd platforme clock ti ovisi i ram memoriji, osim ako je black edition procesor

ako su ti temperature oko 40 to je i više nego u granicama normale..

probaj ti još dizat fsb pa vidi dokle će ići, kad nebude post-ao ili boota-o znaš da si došo do kraja

druga stvar moraš ili memoriji dat više voltaže il procesoru ako ga želiš maximum

probaj mu dodat 0.25v ako bude nestabilan (to je uvijek siguran korak) da ga nespališ

ps- ako se nevaram taj model procesora se otključava u phenoma fx5000 sa 4 jezgre i 6mb l3 cachea...kao što je sempron l140 najeftiniji dual core kad se otključa, tako je tvoj proc najeftiniji phenom odnosno quad core

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 11:34 (oly570).
14 godina
neaktivan
oly570 kaže...
Cobralion kaže...

Cao svima {#}

3.0 - 3.3 ghz sa default voltažom, tako su neki uspjeli, ovisi o matičnoj plus tvom procu koliko ćeš dobit stabilno..

kod amd platforme clock ti ovisi i ram memoriji, osim ako je black edition procesor

ako su ti temperature oko 40 to je i više nego u granicama normale..

probaj ti još dizat fsb pa vidi dokle će ići, kad nebude post-ao ili boota-o znaš da si došo do kraja

druga stvar moraš ili memoriji dat više voltaže il procesoru ako ga želiš maximum

probaj mu dodat 0.25v ako bude nestabilan (to je uvijek siguran korak) da ga nespališ

ps- ako se nevaram taj model procesora se otključava u phenoma fx5000 sa 4 jezgre i 6mb l3 cachea...kao što je sempron l140 najeftiniji dual core kad se otključa, tako je tvoj proc najeftiniji phenom odnosno quad core

Hvala puno !

Iso sam na 2.7 bez mijenjanja voltaze i sa automatskim postavkama za RAM... preko ovog ne ide ovako... Temperature mislim nisu problem, solidne su...

Kod povecanja voltaze imam u biosu u postocima, trebo bi izracunat da mi voltaza bude otprilike 1.5 v? i ta ostavim da mi na ramu bude AUTO postavke za MHZ? ili da sam postavim na max, mislim da je 553 max, ili se varam..

gledo sam negdje da je moguce i otkljucat na 4 jezgre, pa bil mi mogo objasnit kako ili sa cim?

14 godina
demonter kaže...
probao sam overlockat phenom X6 1090T, digao na 3800, imam 16gb rama 1600, kojim sam digao frekvenciju na1720, sve to radi, temperature su ok, ali ne vidim baš razlike u performansama, meni je bitna obrada videa, ima li tko iskustva s tim?

Neces osjetit razliku bas tako,sigurno je nesto brzi,pokusaj jos dignit frekvenciju procesora.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
protjeran

Ljudi hocu ovecrlockat svoj procesor athlon tm 64 3800 +

2 .4 ghz

Iksreno neam pojma o overclockanju ...znam da treba tam nesto u biosu ...

moze pomoc :S

Antonio

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xplain kaže...

Ljudi hocu ovecrlockat svoj procesor athlon tm 64 3800 +

2 .4 ghz

Iksreno neam pojma o overclockanju ...znam da treba tam nesto u biosu ...

moze pomoc :S

tutoriale procitaj.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran

sta je to

Antonio

0 0 hvala 0
16 godina

Otiđeš u bios, zatim otiđeš tamo di se overclocka procesor.. i pomali dižeš.. nediraj voltažu ako nisi iskusan.

Samo diži bus speed i množitelj... 

znači npr ako ti je default : 180x14 = 2520 mhz..

Overclock : 240x14 = 3360 mhz

Uglavnom to ti tako ide.

i naravno kad clocknes provjeri stabilnost s PRIME95

EDIT :preporučava se da imaš i dobar hladnjak za CPU

Još svojom bodriš me lepotom za druge slep sam o tom potom jer znam, zauvek blizu si =)
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 16:49 (jukiii).
15 godina
neaktivan

Zanima me ovo, ako se procesoru diže samo takt (znači ne i voltaža) dali se onda procesor zagrijava jednako kao da radi na stock brzini?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Zanima me ovo, ako se procesoru diže samo takt (znači ne i voltaža) dali se onda procesor zagrijava jednako kao da radi na stock brzini?

Naravno da ne.

14 godina

Pa zar ti nije logično da se treba zagrijavati više? Samo dok nedižeš napon, taj rast zagrijavanja nije osjetan u velikoj mjeri.

15 godina
neaktivan

Eto ipak nije osjetno zagrijavanje kad se samo takt diže.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Praetorian1 kaže...

Jel se to jede?{#}

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 10:04 (Hyperion).
17 godina
Hyperion kaže...
Praetorian1 kaže...

Jel se to jede?{#}

Aha, Engleski specijalitet {#}

Dobro šta ćeš svaki put kad netko kaže "voltaža" pitati dali se to jede{#}

Shvatili smo,  da se tako ne govori, ali eto, "udomačio se" {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
rooswelt1991 kaže...

Aha, Engleski specijalitet {#}

Dobro šta ćeš svaki put kad netko kaže "voltaža" pitati dali se to jede{#}

Shvatili smo,  da se tako ne govori, ali eto, "udomačio se" {#}

Dok vas nevratim na pravu stazu neću prestat {#}

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
14 godina
neaktivan

Molim savjete za overcock amd phenom ii x6 1075

ploca je asrcok 870 extreme 3 ram gskill f1 1333

zeli zadrzat cool n quiet opciju i bez dizanja napona koji mi je max oc potencijal

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@forthdancer ja imam Phenom II x6 1055 na 3.9ghZ,napajanje 550w corsair....

Flasho sam bios ( najnoviji stavio) i on ima automatski OCZ overcloacking sto znaci,imas 15%,20,30,50.... max gHZ 4.3

Temperatura trenutno 23 :D

Cooler: Zalman CNPS10xQuiet

Motherb: Asrock m3a770de

Kakve su temp.? sta   vi mislite?

Onaj ko želi nešto naučiti-naći će način,ko ne,naci ce izliku.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne kuzim kak imas takve temp, meni je na stocku max napon 1.34

cooler gore zalman cnpsx flex dual fan setup 135orpm 31c ma idle

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 22:29 (forthdancer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na bocnoj stranici ( od plexya) su 4x120mm ventovi ,2 uvlace 2 izvlace,plus odozgo isto tako ( samo 2 ,1uvlaci 1 izvlaci)....

Kad igram recimo Crysis2 na maxed out,27 uvrh glave.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja imam thermaltake spedo

top 230mm, front 140, dual 120 rear exaust, bottom 120, motherboard tray 120 za bracket,

mount unutar kucista da puse po grafici ili procu ili oboje 120 i bocni 230

max temp u igranju recimo crysis 42c

ponteciometar mi pokazuje temp u kucistu 28c kad je idle 32 igranje ili solid works, autocad

di ti drzis kuciste u frizideru...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 22:34 (forthdancer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam :S

Al kod prozora mi je   xD

Nezz ako nevjerujes dodi na TeamViewer uvjeri se :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice