Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.737
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
dinos3 kaže...
Dali bi dobio sta na performansama ako bi digao proc na nekih 3.3 ili 3,2ghz ?
pogledajte Moj PC

koji cooler imas?

15 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
pogledajte Moj PC

Mozes ga dignuti na 3.5-3.6GHz bez ikakvih problema sa stock coolerom. Imao sam isti CPU. ;)

17 godina
dinos3 kaže...
pogledajte Moj PC

Vjerojatno če ič na 3.4ghz na defolt CPU naponu, valjda znaš klokat pazi na memoriju jel za klok veči od 400mhz moraš obavezno spustit memoriju na niže podešenje u Bios-u.{#}

Almin94 kaže...
dinos3 kaže...
pogledajte Moj PC

Mozes ga dignuti na 3.5-3.6GHz bez ikakvih problema sa stock coolerom. Imao sam isti CPU. ;)

U praksi to nije baš tak jer hardver nije isti,{#} dost ovisi o matičnoj ploči i čipsetu a njegova matična ima stari Nvidia čipset i nešto lošiju naponsku regulaciju.Vrlo vjerojatno če dobit 3.4ghz to sigurno, i to na defolt CPU naponu sve preko toga traži više napona.Ko drugo svi procesori nisu baš isti, neki se mogu kloknut više a neki manje imal sam ja taj Athlon II X2 240.{#}

U mom slučaju to je išlo sa defolt CPU naponom od 1.400V na 3.5ghz, ali moja matična je bolja nego njegova i čipset je znatno bolji to sigurno. Uglavnom ja sam dogural do 3.5ghz i niti makac više, matična je mogla povuč još dost ali proc više ne niti na 1.500V naponu. Kaj god da sam isprobal sve iznad 3.5 ghz u stres testu, baca grešku na jednoj jezgri i to je to proc je došel do zida no kog briga dobio sam 700mhz i nema problema.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
super, i nemam onaj jumper koji si stavi na reset_cmos polove da se resetira bios konfiguracija..
Mogu li umjesto toga dotaknuti polove sa sarafcigerom.. Netko mi je rekao da to funkcionira, a i jednostavnije je nego vađenje baterije..
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
dinos3 kaže...
pogledajte Moj PC

Vjerojatno če ič na 3.4ghz na defolt CPU naponu, valjda znaš klokat pazi na memoriju jel za klok veči od 400mhz moraš obavezno spustit memoriju na niže podešenje u Bios-u.{#}

Almin94 kaže...
dinos3 kaže...
pogledajte Moj PC

U praksi to nije baš tak jer hardver nije isti,{#} dost ovisi o matičnoj ploči i čipsetu a njegova matična ima stari Nvidia čipset i nešto lošiju naponsku regulaciju.Vrlo vjerojatno če dobit 3.4ghz to sigurno, i to na defolt CPU naponu sve preko toga traži više napona.Ko drugo svi procesori nisu baš isti, neki se mogu kloknut više a neki manje imal sam ja taj Athlon II X2 240.{#}

U mom slučaju to je išlo sa defolt CPU naponom od 1.400V na 3.5ghz, ali moja matična je bolja nego njegova i čipset je znatno bolji to sigurno. Uglavnom ja sam dogural do 3.5ghz i niti makac više, matična je mogla povuč još dost ali proc više ne niti na 1.500V naponu. Kaj god da sam isprobal sve iznad 3.5 ghz u stres testu, baca grešku na jednoj jezgri i to je to proc je došel do zida no kog briga dobio sam 700mhz i nema problema.{#}

Ja sam imao neku slabiju plocu - ASRock N68C-S UCC, i isao je na 3.6 GHz .

14 godina
Re: Overclocking AMD X4 procesora
samo da pitam, koja je siguran i oprimalna temp za maticnu (idle/load) ? btw imam aktivni 40mm cooler na NB...
uspio sam dobiti 3.4.. kasnije cu probati dalje..
14 godina
multi stavio na x14
rame x3.33
i cpu stavio na 3.4 ghz
I prvi put mi boota sve normalno i ja resetiram komp i on meni u post bootu kaze kao Please re-setting cpu freq in the cmos setup isto tako sam probao i sa 3.2 i 3.3 ghz nekad mi boota a nekad mi ovo izbaci
bootao mi je 3.5 ali sam dobio BSOD.
Sto sam krivo napravio ?
13 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

dali je ovo na slici u redu?

neznam kako dignuti HTlink na 2ooo i dali je to uopce potrebno

ovako sam prosao sve testove ok

clipper
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
@rambox mozes mi samo reci koju si maticnu imao kad si clockao athlona 240
13 godina
protjeran

na toj ploči nemoš

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Do koliko bi otprilike isao x4 925 limited edition na asrock 890gx extreme 4?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
laux kaže...

Do koliko bi otprilike isao x4 925 limited edition na asrock 890gx extreme 4?

ja sam svojeg phenoma na ploči pod moj pc držao neko vrijeme na 4.4ghz uz 1.35v, a na tom naponu ide i na 3.5ghz

R3MZ1
14 godina
neaktivan
Remzi kaže...

ja sam svojeg phenoma na ploči pod moj pc držao neko vrijeme na 4.4ghz uz 1.35v, a na tom naponu ide i na 3.5ghz

3.4GHz si mislio?

clock2much
17 godina
Unganged Dual DDR3?

{#}

Sorry za OFF, moze mi netko objasnit sta znaci "Unganged Dual DDR3"?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Unganged Dual DDR3?
Ganged je 1x128bit dual channel, a unganged je 2x64 bit dual channel.. Ako se ne varam
17 godina
OK, sta bi bilo bolje gang ili un-gang?
Da li ja to mogu mijenjat ili to ovisi o memoriji/ploci?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
dinos3 kaže...
pogledajte Moj PC

Almin94 kaže...
dinos3 kaže...
pogledajte Moj PC

Što se tog athlona II X2 240 tiče, ja sam nabasao na primjerak koji je išao do 4.2 GHz, nemam tu validaciju, zagubio sam ju, ali držao sam ga na 4004 MHz na 1.42V na ASUS M4A77 ploči, komp je letio, doslovce, veću brzinu kompa nisam imao u životu, još sam dizao NB na 2600 MHz što je rezultiralo velikim ubrzanjem sistema ^^

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
14 godina
Unganged je bolji za multi core aplikacije, a ganged je bolji za single core aplikacije.. Iako su to minimalne razlike..
Ne mozes mjenjati..
13 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

Što se tog athlona II X2 240 tiče, ja sam nabasao na primjerak koji je išao do 4.2 GHz, nemam tu validaciju, zagubio sam ju, ali držao sam ga na 4004 MHz na 1.42V na ASUS M4A77 ploči, komp je letio, doslovce, veću brzinu kompa nisam imao u životu, još sam dizao NB na 2600 MHzšto je rezultiralo velikim ubrzanjem sistema ^^

Kako si dizao NB frekvenciju ako nije black edition procesor?

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Remzi kaže...

3.4GHz si mislio?

Možda je bio na 4,4GHz ali ne s tim naponom.

13 godina
neaktivan

Malo sam gledao na internetu i vidio da je memory controler najaci bottleneck. Je li to zapravo NB? Ako dignem NB frekvenciju, hoce li mi se taj bottleneck smanjiti? Komp pod moj pc...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
$inke kaže...
AbeDomeNuS kaže...

Što se tog athlona II X2 240 tiče, ja sam nabasao na primjerak koji je išao do 4.2 GHz, nemam tu validaciju, zagubio sam ju, ali držao sam ga na 4004 MHz na 1.42V na ASUS M4A77 ploči, komp je letio, doslovce, veću brzinu kompa nisam imao u životu, još sam dizao NB na 2600 MHzšto je rezultiralo velikim ubrzanjem sistema ^^

Kako si dizao NB frekvenciju ako nije black edition procesor?

Lijepo, dizanjem FSB-a sam dizao i NB i HT link, jer se množi od FSB-a... :)

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
12 godina
neaktivan

Znal ko od vas momci de bi mogao kupiti FM2 AMD-ovu plocu i z akolike pare otprilikr.Hvala svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Off topic 2

sry za offtopic2 ali dali mi moze tko objasniti zasto mi je HTlink 1000MHz

inace sada drzim proc neclockan

clipper
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Off topic 2

Ploca ti nemoze vise max.Je 1000 za nju 2.0 prenos...

13 godina
neaktivan
TomislavZG-2 kaže...

Malo sam gledao na internetu i vidio da je memory controler najaci bottleneck. Je li to zapravo NB? Ako dignem NB frekvenciju, hoce li mi se taj bottleneck smanjiti? Komp pod moj pc...

Može ti biti usko grlo sam za memoriju ako je na 1600.Ali sve u svemu dizanjem cpu-nb freq. se provjereno dobija na performansama.

13 godina
neaktivan
$inke kaže...
TomislavZG-2 kaže...

Može ti biti usko grlo sam za memoriju ako je na 1600.Ali sve u svemu dizanjem cpu-nb freq. se provjereno dobija na performansama.

A na kolko da ga pokusam dignut? Komp pod moj pc...

13 godina
protjeran
TomislavZG-2 kaže...

Taj ide na 4 ghz ja bi rekao samo tako,kud je phenom x4 kud je BE verzija tako da ako imas neki aftermarket hladnjak bubni ga na 4 ghz i uzivaj...{#}

TL
13 godina
TomislavZG-2 kaže...
$inke kaže...
TomislavZG-2 kaže...

Na toj ploci ide bez problema na 4ghz i vise, ako imas dobar hladnjak.

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 21:53 (KrpaZG).
17 godina
dinos3 kaže...
@rambox mozes mi samo reci koju si maticnu imao kad si clockao athlona 240

Onda sam koristil Asrock A770DE+, a tu istu matićnu ploču imam i sad ništ nisam mjenjal kad nema potrebe i to je to.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice