Trebao si odmah ici na njih :) Ako želiš za prvu ruku odličan ram možeš kupit Team Extreem za 500kn, 1866 8-8-8-24, 2x1gb, to je Micron GTR, 1600 6-6-6-18 ali sa velikim naponom ako ti ne smeta, oko 2.0V, ja sam takve chipove ganjao na 2.35V koliko mi matična maksimalno daje :) Oko 1760 6-6-6-18 max... Nepoderivi su...
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)
- poruka: 5.818
- |
- čitano: 964.975
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda dobijem za dobru cijenu Silicon Power 1800+MHz za male pare...
pitanje za vas koji se više kužite u clocking itd.
koliko bi ja ustvari dobio sa dizanjem moga phenoma na 3.6 ili 3.8 u igrama koje su žedne procesora poput bc2,gta4 ili company of heroesa???
ako se radi o nekih 5 fps-a onda nebi ništa klokirao
hvala
prvo,i dvojezgreni proc bi zadovoljio te igre,stoga ovaj ni netrebas clockati jer je prava masina,a clockanjem nebi dobio nista osim vise grijanja
prvo,i dvojezgreni proc bi zadovoljio te igre,stoga ovaj ni netrebas clockati jer je prava masina,a clockanjem nebi dobio nista osim vise grijanja
ok.hvala.sačekat ću još "second opinion"
pitanje za vas koji se više kužite u clocking itd.
koliko bi ja ustvari dobio sa dizanjem moga phenoma na 3.6 ili 3.8 u igrama koje su žedne procesora poput bc2,gta4 ili company of heroesa???
ako se radi o nekih 5 fps-a onda nebi ništa klokirao
hvala
Nebi dobio ni 2 fps-a.
Pa šta sam neprovjeriš? Recimo uzmi si par igara koje imaju svoj benchmark i onda si piši rezultate...
npr.
Crysis:
CPU stock, GPU stock - **** fps-a
CPU stock, GPU 800/1000MHz - **** fps-a
CPU 3.4GHz, GPU stock - **** fps-a
CPU 3.4GHz, GPU 800/1000MHz - **** fps-a
CPU 3.6GHz, GPU stock- **** fps-a
CPU 3.6GHz, GPU 800/1000MHz - **** fps-a
CPU 3.8GHz, GPU stock - **** fps-a
CPU 3.8GHz, GPU 800/1000MHz - **** fps-a
(kod crysisa ćeš se razočarat ako budeš testirao, jer u odnosu na 3.2GHz sa clockanjem na 3,8GHz nedobiješ niti 1 čitavi fps jer je više gpu bond igra,ali u gta 4 je druga priča i nekim igrama)
i tako za svaku igru koju želiš,a možeš i 3DČmark.
Jest da treba za to jedan cijeli dan,ali to su ti najpouzdaniji rezultati koje možeš dobiti, a da ti trud se isplati postaš rezultate u neku temu, vjerujem da bi mnoge zanimalo.
Osobno mislim da je HD4870 već iskorištena sa phenomom II x4 na 3.2-3.4GHz, jer sam imao HD4870.
EDIT : aha tebi već je clockan na 3.6GHz
bi,ali je velika razlika izmedju dvojezgrenog i cetverojezgrenog procesora bas zato sto te igre koriste sve jezgre moguce
ok.hvala.sačekat ću još "second opinion"
po mom iskustvu ne dobije se puno ali do 10 fpsa,konkretno u gta4 sam nakon clocka s 2.9 na 3.4 dobio oko 6 fpsa,ali najveca razlika koju sam primjetio je ta sto nisam vise imao cestih framedropova,znaci bio mi je konstantniji fps nego prije clocka...sad neka netko ko ima vise iskusva to jos malo poblize objasni
Probao sam malo gta na 3.8 i mogu reći da se poboljšanje osjeti ali ne toliko da bi žrtvovao 15-ak stupnjeva jer još kada dodje ljeto bit će belaja.
vratit ću ga na 3.4.za to se netreba povećavat voltaža tako da će i temp biti iste kao na 3.2
Probao sam malo gta na 3.8 i mogu reći da se poboljšanje osjeti ali ne toliko da bi žrtvovao 15-ak stupnjeva jer još kada dodje ljeto bit će belaja.
vratit ću ga na 3.4.za to se netreba povećavat voltaža tako da će i temp biti iste kao na 3.2
Oš zdilat Mugen?
Oš zdilat Mugen?
Jok
Oš zdilat Mugen?
Jok
A daj.. Dobiš AC Freezer i doplatu koliko oćeš...
Ionako nisi extremni overkengur...
ja trazim ac freezer
Meni nikada nije prešao 55C, čim dođe do te temperature digne broj okretaja sa 550rpm-a na 700-800 i temp. se spusti na 45C (to govorim za 3.6GHz/1.45V u biosu,ali overvolt na 1.488 do 1.525 u prime 95), a ti si igrao gta 4 ,a zna se da igre nikad neće opteretit procesor kao neki stress alat.
Vidio sam da se mosfet počeo grijat užasno pri testiranu sa prime 95, pa sam stavio jedan vent od 500rpm-a da blago puše odozada po njemu. Sada su OK, rekao bih 35C od oka nisu ni topli ni hladni onako taman.
EDIT: izdržao je 3h testiranja i nešto malo sam još probao custom postavke da koristi 3.5GB ram-a tako da je skoro sav bio zauzet. Onda sam isključio ventove i vidio na kojoj temperaturi ću dobit BSOD, to je bilo 67-68C.
I super u vezi ovog coolera što se treba načekat da se ugrije do tih 68C, a kod stock coolera za 5sec evo njega već na 60C.
Ovakav sada ostaje 24/7:
Nije išao iznad 2.8 ghz zbog crasha na postu,a uzrok je low end matična (ga-m720-us3) i ram (buffalo 800 mhz). HTT wall se pojavio već na 246,a memorijski množitelj u biosu nije baš radio.
Ukratko, došao sam u top15 overclocka tog procesora i 1. mjesto u overclecku matične.
Nije išao iznad 2.8 ghz zbog crasha na postu,a uzrok je low end matična (ga-m720-us3) i ram (buffalo 800 mhz). HTT wall se pojavio već na 246,a memorijski množitelj u biosu nije baš radio.
Ukratko, došao sam u top15 overclocka tog procesora i 1. mjesto u overclecku matične.
Si baš siguran da je matična ili procesor?
Ja sam na 770-ds3 potegnuo bar 260-280MHz HTT, a sa athlonom x2 5000+ BE, čak 300MHz (ali stabilnih 280MHz)
A matične su slične po potezanju, za phenoma koji radi na 2.3GHz super score.
Pa mogao si je stavit na 533MHz, i jesi stavio najnoviji bios na nju?
Kad mognem stavit ću slike,a šta je zanimljivo bio je stabilan s 2.8 ghz sve do superPI 32M
Kad mognem stavit ću slike,a šta je zanimljivo bio je stabilan s 2.8 ghz sve do superPI 32M
Ja sam napisao 533MHz ne 667Mhz.
S množiteljom x3.33 je takt bio oko 815-840 mhz (stock 800),al pošto je se bootao s množiteljem x4,takt rama je bio oko 950-1000 mhz,pa se rušio
šta je.tu je (slike stavljam kad se dočepam laptopa)
Evo ovako imam procesor AMD Athlon II X3 425 , takt mu je 2,7GHz bili ga mogao ikako dignit na 3,0GHz temperature su oko 20C sad se nemogu sitit tocno ali nisam doma pa kad dodem onda cu vam reci.
Hvala
Naravno da bi ga moga kloknuti na 3 ghz, nije to veliki clock...
nov sam u ovome,
jel moze itko pls skoknit na ovaj link na ovom forumu:
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/sitan-overclocking/53027.aspx
da nepisem ovdje sve ponovo
pls
nadam se da necu dobit ban ili nesto :)
hvala :P
Naravno da bi ga moga kloknuti na 3 ghz, nije to veliki clock...
problem je sta ja neznam kako ;) otic cu u bios pa cu ti rec kakav je
Temperature: 30C :S stock cooler sad ko zna koliko ce bit kad ga dignem na 3.0 GHz
Si baš siguran da je matična ili procesor?
Ja sam na 770-ds3 potegnuo bar 260-280MHz HTT, a sa athlonom x2 5000+ BE, čak 300MHz (ali stabilnih 280MHz)
A matične su slične po potezanju, za phenoma koji radi na 2.3GHz super score.
Ram je neki Meclo,a drugi stick je Buffalo (izvadio):
evo validacija
Maximus-HWG mi je nick na HWGurus
Hej hej hej, i ja sam sudjelovao
Djelomice (nisam bio prisutan cijelo vrijeme psihički i fizički)
Ram ćemo naći, samo ti reci šta ti triba. Onaj od 1gb ti je apacer 800mhz
Btw idemo u sub pokušati još više, a i nisi mi rekao da sam 1. u oc matične
Takt,wprime i superpi su stavljeni
Kakav (tip,brzina,marka) ram ima jopa? Tribaš stavit novi bios za matičnu jer ovaj ima problem s množiteljem ram-a
Di si bio do one dobi?!
Pa šta lijepo nisi pogledao kutiju. nema veze
Jopa ima ja mislim Kingmax ili Kingston. To on zna
HDD još nisam dao bratu pa ćemo moći na njemu eksperimentirati :)
Kad si ti otišao ja sam taman došao, ma ona je falila kad počinje, počelo je 1h poslije
Prije par stranica sam pisao kako mi se komp mrzne na occt procesor testu .
To sam riješio sada tako što sam stavio napon na 1.41v i stock frekvencije.
Zna li netko zbog čega neće radit na voltaži na kojoj treba radit(na stock fekvenciji) kao svi ostali phenomi 955-ice a to je stock frekvenncija 3.2 i 1.35 v???
Imate savjet za OC ovog procesora?
Zafrkava me voltaža u BIOSU-.daje mi samo opcije +50 i +100mv ako san dobro zapantija oznaku.