Najbolji hladnjak za CPU do 600kn?

poruka: 99
|
čitano: 23.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Najbolji hladnjak za CPU do 600kn?
DOMgas kaže...

Čovječe govorim kada rade na istoj brzini,također sam testirao zalmanove,corsairove i dakako noctuu

tako da ZALMAN CNPS10X Quiet kad radi na brzini od 1400 okr/min bolje hladi čak od

ZALMAN CNPS10X Extreme kad se vrti na 1400 okr/min(dakako da ga extreme i spire pobjeđuju

kad se vrte prilično brže)

spire(također ima dva ventilatora dok zalman ima jedan)

ZALMAN CNPS10X Extreme kad se vrti na 3200 okr/min postaje jedan

od najboljih hladnjaka(ali ko živ bi trpio buku od nevjerovatnih(LOL) 60 decibelaIzlanuo se

U tome i je razlika, Noctua je najtiša a svejedno je među najboljim, i ako nisam nešto pogriješio da je drži rekord u zračnom hlađenju, ili tako nešto, odnosno da je neki lik uspio upogonit Intel i5 6xx, onaj su otključanim množiteljem na 4.8 Ghz i da tako radi 24/7!?

15 godina
GimmieCorsair kaže...

A jeli se taj hladnjak (noctua) moze narucit iz opric informatike da ti dođe nakucnu adresu/postu?

Naravno da može.

14 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
DOMgas kaže...

Čovječe govorim kada rade na istoj brzini,također sam testirao zalmanove,corsairove i dakako noctuu

tako da ZALMAN CNPS10X Quiet kad radi na brzini od 1400 okr/min bolje hladi čak od

ZALMAN CNPS10X Extreme kad se vrti na 1400 okr/min(dakako da ga extreme i spire pobjeđuju

kad se vrte prilično brže)

spire(također ima dva ventilatora dok zalman ima jedan)

ZALMAN CNPS10X Extreme kad se vrti na 3200 okr/min postaje jedan

od najboljih hladnjaka(ali ko živ bi trpio buku od nevjerovatnih(LOL) 60 decibelaIzlanuo se

U tome i je razlika, Noctua je najtiša a svejedno je među najboljim, i ako nisam nešto pogriješio da je drži rekord u zračnom hlađenju, ili tako nešto, odnosno da je neki lik uspio upogonit Intel i5 6xx, onaj su otključanim množiteljem na 4.8 Ghz i da tako radi 24/7!?

Da upravo tako jer (Noctua NH-D14) je jedan od najboljih hladnjaka i taj LIK(svaka čast) je uspio protjerati intelov novi i5 čak malo više

od 4.8 .

Brzina od oko 1200 i 1300 obećava odlično hlađenje.

Dva problema:1. je cijena od 550 kn(zalman ipak za cijenu od 415 kn nudi samo 8 celzija topliji procesor)

2.Ljudi koji nemaju dobre ploče(1000 kn nadalje)njima je noctua prevelik zalogaj(oko 900 GRAMA!LOL)

Noctua je za one koji imaju novca i također mrcinu od matične(ne po veličini nego cijeni)mogu bit sigurni

da noctua ne razlomi(doslovno)matičnuIzlanuo se

15 godina
DOMgas kaže...

Da upravo tako jer (Noctua NH-D14) je jedan od najboljih hladnjaka i taj LIK(svaka čast) je uspio protjerati intelov novi i5 čak malo više

od 4.8 .

Brzina od oko 1200 i 1300 obećava odlično hlađenje.

Dva problema:1. je cijena od 550 kn(zalman ipak za cijenu od 415 kn nudi samo 8 celzija topliji procesor)

2.Ljudi koji nemaju dobre ploče(1000 kn nadalje)njima je noctua prevelik zalogaj(oko 900 GRAMA!LOL)

Noctua je za one koji imaju novca i također mrcinu od matične(ne po veličini nego cijeni)mogu bit sigurni

Ovo za matičnu je stvarno totalno pogrešno. Na svakakve smo ih matične ugrađivali do sad i nikad nije bilo nikakvih problema, čak ni sa onima od 400 kn.

Ima dosta ljudi koji uštede par sto kn na MB pa uzm jači proc i još ga klokaju koliko im matična da. I oni uzmu D14 i problma nema. Uostalom zato i postoji backplate sa noctuom koij se pobrine da je sve sigurno i da se niš ne dogodi.

15 godina
neaktivan
DOMgas kaže...

1. 8 stupnjeva u overclockerskom svijetu je puno, stupanj dva se jos moze prozvakat ali 8 je previse, sto se mene tice noctua DH14 je trenutno najbolji zracni cooler na trzistu i cijena mu uopce nije velika s obzirom na konkurentne highend coolere,

2. backplate osigurava da se ploca ne osteti pod tezinom, tako sto se toga tice nema nikakve veze jeli ona kosta 100 ili 3000kn i jedna i druga ce izdrzat noctua bez problema

Google is your friend
15 godina
neaktivan

Kolko sam i ja skužio, ako je sve dobro namontirano, ne bi trebalo dolazit do savijanja matične ploče, i sličnih problema, i kako neki tu kažu, ja isto mislim da je Noctua kralj zračnih hladnjak i prema tome je i cjena takva, ako nekom to neodgovara, mislim da ima i previše osrednjih i malo bolje od osrednjih hladnjaka po prihvatljivim cijenama, tako da nema problema!?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Da si se malo potrudio i napravio par klikova, shvatio bi da dotični forumaš već ima dotično hlađenje, i to kolko sam zapamtio, nedavno je išao na dodatni trošak da kupi dva bolja venta za to hlađenje, i mislim da ne traži bezveze bolji tip hlađenja, ili bolji hladnjak!?

A ovaj da Termalright MUX-120 bolji od Noctue NH-D14, prodavaj nekom drugom, i jaki ti link u kojem je Noctua NH-U12P bolja i to puno od NH-D14, jako vjerodostojno!?

Sad sam vidio da sam zaje... sa H50.

Nebi se ni mjeso, ali sam mislio da se u Hrv ne moze kupiti NH-D14 (sad sam vidio da se moze) pa sam covjeku htio dati zdravu alternativu.

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina

Točno tako...hvala na ispravci

14 godina
protjeran

Kolku buku stvara taj H50,jel se isplati dati 100 eura za njega?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Johnny Jump kaže...

Kolku buku stvara taj H50,jel se isplati dati 100 eura za njega?

Kakvih 100 eura?

594 kn u protisu.

Noctua je bolji hladnjak,ALI je preglomazan, zauzima priličan dio kućišta, dok je H50 manjih dimenzija i diskretan, a i nije toliko lošiji. pogledaj moj potpis.

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a -> http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1336396
17 godina

Kažeš da tko misli da je H50 loš da je u zabludi jer nije toliko lošiji od Noctue a pod "Moj PC" ti piše "i5 750 3.6 (ljeto je) a max oc 4.3" sa promijenjenim ventovima? Ja sa Noctuom nemam brige po ljeti, sad mi je i7 930 na 4.2, po zimi ću ga vrlo vjerojatno držat na 4.4, sa original Noctua ventovima... Takvo nešto sam mogao prije samo sanjat sa H50

clock2much
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znam da je OT ali zna li itko dostavljaju li ovi iz oprić informatike

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
VAPOR-X kaže...

Dostavljaju.

15 godina
VAPOR-X kaže...

A piše u drugom postu na ovoj istoj stranici...pa ljudi...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 22:23 (miki1981).
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
VAPOR-X kaže...

A piše u drugom postu na ovoj istoj stranici...pa ljudi...

sry

15 godina
neaktivan
Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Plahi kaže...

To je od ovog sa foruma,pitaj ga kako hladi.

Stisni HVALA nije teško.
16 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Nije. Noctua je trenutacno najbolji zračni hladnjak.

17 godina
Plahi kaže...

To je od forumasa s najjacim nickom - smrad :)

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
15 godina
neaktivan

Jedan OFF topic,

Koji je najviši množitelj na novom i5-760?

Ako je viši od 21, možda bih mijenjao svog.

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Jedan OFF topic,

Jedan viši od i5 750, to je 22.

15 godina
neaktivan
franky kaže...
Plahi kaže...

Jedan OFF topic,

Jesi 100% siguran?

16 godina
neaktivan
Plahi kaže...
franky kaže...
Plahi kaže...

Jedan OFF topic,

Jesi 100% siguran?

Sry, ipak je 21. i5 750 ima default 20 (133*20).

16 godina
neaktivan

šta mislite jel bolje čekat V6GT ili v8? razmišljam o noctui nh-14 već duže vrijeme, ali sad gledam, ovaj v6gt je predobar, a i nije prevelik...znači sada se dvoumim između v serije

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lupu6 kaže...

šta mislite jel bolje čekat V6GT ili v8? razmišljam o noctui nh-14 već duže vrijeme, ali sad gledam, ovaj v6gt je predobar, a i nije prevelik...znači sada se dvoumim između v serije

Evo prvo da ti kažem od ljudi koji su imali V8 i zamijenili ga sa d14 su rekli da su oduševljeni po pitanju i hlađenja i buke.

Što se tiče V6, imaš ovdje i ovaj review: http://www.guru3d.com/article/cooler-master-v6-gt-review/10

Provrti malo i stranice unaprijed pa vidi kako se slaže s onim što ti želiš od coolera. Inače dimenzijama je višlji od D14, a uži i kraći.

Kako stoji sa cijenom u HR neznam...a D14 je 597 kn.

16 godina
neaktivan

Ma sad gledam hladnjake max mi je 600kn, tj. nh-d14, al da vidim baš šta je malo slabije od nje (i malo manje Osmijeh) uzimam cooler prvenstveno zbog overclocka 4+GHz, za sad sam na 3.9GHz na stocku

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A to sam moraš procijenit da li će ti bit dovoljan V6 ili ne...teško je napamet govorit, Ako tražiš manje onda možda prolimatech MegaShadow ili Megahalems, upariš ih sa nekim tihim ventovima i na miru si, ja osobno ne b ipreporučio V&, iako napominjem to je za sad sam ona bazi subjektivnog razmišljanja jer ga još nisam probao. Ali po dosadašnjim iskustvu sa V10 i V8, i po onome što sam pročitao po netu ja ga za sebe nebi uzimao.

Jesi pogledao Coolink Corator DS? Best Buy u premium segmentu hladnjaka u prošlom VIDI-u, a cijena 395 kn.

http://www.coolink-europe.com/en/categories/15_32.html

16 godina
neaktivan

Jel imate u trgovini D14 ili se mora naručivat...bit ću u zgu sljedeći tjedan, malo vidjet, pa onda možda na kraju i uzmem d14

Probao sam ja V8 na q6600 i držao je 3.6GHz na 55°C u loadu, sad još razmišljam šta da uzmem -.-

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 20:22 (Lupu6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lupu6 kaže...

Jel imate u trgovini D14 ili se mora naručivat...bit ću u zgu sljedeći tjedan, malo vidjet, pa onda možda na kraju i uzmem d14

Probao sam ja V8 na q6600 i držao je 3.6GHz na 55°C u loadu, sad još razmišljam šta da uzmem -.-

D14 stiže tokom slijedećeg tjedna, Coratora ima na lageru i sad.

Ali to što ćeš bit u ZG ti ne pomaže baš puno, jer sam ja u Rijeci.

16 godina
neaktivan

corator je predobar,svaka preporuka,neces pozalit nimalo ako ga uzmes

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice