GPU overclock

poruka: 47
|
čitano: 6.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
GPU overclock

Mogu li overclockati GPU na svojoj grafičkoj XFX Nvidia GeForce 8600GT (512 MB)? Hoće li se pregrijati? Treba li mi novi hladnjak? Ako da, gdje nabaviti? Kako uopće overclockati GPU? Što preporučujete? Uff... jesam sva pitanja ispucao?

Matična: Asus M2N-E Procesor: AMD Athlon 4000+ X2 (2.00GHz) Grafička: Nvidia GeForce 8600 GT HDD: 160 GB RAM: 2 GB
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2008 20:35 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: GPU overclock

odgovori: mozes. ovisi koliko si jako clocko. isto kao i prethodno pitanje. u ducanu informaticke opreme. posto je nvidia, rivatuner. dizes frekvenciju po 5 mhz-a (prvo gpu, pa memory) i testiras u nekoj zahtjevnoj igri. ako se pojave artefakti smanji frekvenciju.

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
protjeran
GPU overclock

E, hvala. I još da pitam: do koliko mogu overclockati, a da se ne pregrije? I isplati li se više nabaviti još jednu istu grafulju i SLI most ili clockanje? I gdje mogu nabaviti SLI most?

Matična: Asus M2N-E Procesor: AMD Athlon 4000+ X2 (2.00GHz) Grafička: Nvidia GeForce 8600 GT HDD: 160 GB RAM: 2 GB
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2008 20:33 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU overclock

ko bi reko da 8800gts 320 može radit na 600/1600/2000 bez artefakta sa štok hlađenjem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...

E, hvala. I još da pitam: do koliko mogu overclockati, a da se ne pregrije? I isplati li se više nabaviti još jednu istu grafulju i SLI most ili clockanje? I gdje mogu nabaviti SLI most?

Ovisi, gledaj temperaturu. Ne isplati, radije tu grafu zamijeni s 8800GTS 512MB.
Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
17 godina
neaktivan

@ nadimak888

ne spamaj!

@ HappyD

mislim da bi trebo bez problema clockat na GPU/memory 700/1700 ako ne i vise... osobno mislim da ti se vise isplati clockat (ako nista drugo, jeftinije je). a kaj se tice pregrijavanja, sve ti ovisi o protoku zraka u kucistu i cooleru na grafickoj. uzmi si ovaj cooler i mislim da ces izvuc i vise od 700/1700!

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
protjeran
GPU overclock

Imam stock cooler, dva otvora na bokovima kućišta.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
kompotko kaže...
HappyD kaže...

Ovisi, gledaj temperaturu. Ne isplati, radije tu grafu zamijeni s 8800GTS 512MB.
 Ili neku jaču...? Recimo 8800 GT ili neku 9xxx?
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...
kompotko kaže...
HappyD kaže...

Ili neku jaču...? Recimo 8800 GT ili neku 9xxx?
 GT je slabija od GTS. 9800GTX je zapravo 8800GTS, samo clockana.
Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
17 godina
protjeran
GPU overclock

Aha... Nisam znao. Trebao bih se informirati prije rađenja glupih postova poput ovog...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Ako netko ima ovu grafu, može li mi reći kako clockati i do koliko mogu sa stock coolerom, a da se ne pregrije? Koje vrijednosti promijeniti? Matična je Asus M2N-E.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2008 14:00 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
GPU overclock

Definitivno si nabavi HD4850 karticu.

1200 kuna, brza je ko 9800GTX a kosta duplo manje. :)

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Eh, kad nemam para za to, živim sa roditeljima, maloljetan, tek nedavno počeo štediti, a to su prevelike pare da bi ih dobio.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HappyD kaže...

Ako netko ima ovu grafu, može li mi reći kako clockati i do koliko mogu sa stock coolerom, a da se ne pregrije? Koje vrijednosti promijeniti? Matična je Asus M2N-E.

Zna netko?
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...
HappyD kaže...

Zna netko?
 Možeš clockat s programom koji se zove RivaTuner. Kao što sam rekao, nitko ti ne može reći granicu. Pripazi na temperaturu i da nema artefakata.
I wanna be a mod too...
17 godina
protjeran
GPU overclock

A kolika bi temperatura otprilike bila previsoka?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Zna netko?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Bilo tko? Molim vas...?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU overclock

u loadu ja ne bi preko 70 isao nikako....

nekih 65 je vec dosta vruce.

E4600@2400MHz 1.16V, 8600GTS, 2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU overclock

E ovako. Maksimalna temperatura pod opterećenjem u pravilu nesmije biti veća od 90 stupnjeva, ali nemoj da ti ide preko 75. Znači kada clockas odvrti neku igru ili 3d mark na 15-ak minuta i vidi jeli ti temperatura presla 75 stupnjeva. Ako jest smanji clock ili kupi bolji cooler. temperature mozes pratiti pomocu jednog malog programčića koji se zove nvtray ( s njim je najzgodnije). Sretno

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
GPU overclock

Izmjerio sam temperature bez clockanja, i brinem se.

Bez opterećenja: 60°C

Pod opterećenjem: 67°C

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2008 10:15 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...

Izmjerio sam temperature bez clockanja, i brinem se.

Bez opterećenja: 60°C

Pod opterećenjem: 67°C

Zašto;to su prilično dobre temperature;kad ju clokneš neće ići preko 75C
17 godina
protjeran
GPU overclock

Eh, da, ali ova tempa pod opterećenjem je bila sa GTA: San Andreas. Kada sam se napokon sjetio koliko je to stara igra, zaigrao sam Crysis i temperature su se popele na 76°C nakon 20-ak minuta igre.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...

Eh, da, ali ova tempa pod opterećenjem je bila sa GTA: San Andreas. Kada sam se napokon sjetio koliko je to stara igra, zaigrao sam Crysis i temperature su se popele na 76°C nakon 20-ak minuta igre.

Previse malo.
Novi hladnjak ili ciscenje ovoga i nanosenje nove paste.

E4600@2400MHz 1.16V, 8600GTS, 2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12
17 godina
protjeran
GPU overclock

Probat ću, hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Još da pitam... Pošto nemam paste pri ruci, ako maknem hladnjak, trebam li nužno očistiti pastu i staviti novu? Gdje se ona može nabaviti i po kojoj cijeni? Postoji li posebna pasta za GPU ili je pasta k'o pasta za sve? Sry zbog glupavih pitanja, n00b sam u ovome... Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2008 12:18 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU overclock

Mene je uvijek zbunjivalo u programima za očitavanje senzora 2 stavke: 'GPU' i 'GPU diode'. GPU mi je pod full load-om u vrućoj ljetnoj sobi na nekih 81C (72C kad nije opterečen), ali GPU diode mi se popne i na 92C (82C kad nije opterečen). E sad mene zanima što je jedna, a što druga vrijednost (zašto je 'GPU diode' tak visoka temperatura), te koju od njih gledam kao 'default'-nu vrijednost o kojoj svi diskutiraju?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Mene je uvijek zbunjivalo u programima za očitavanje senzora 2 stavke: 'GPU' i 'GPU diode'. GPU mi je pod full load-om u vrućoj ljetnoj sobi na nekih 81C (72C kad nije opterečen), ali GPU diode mi se popne i na 92C (82C kad nije opterečen). E sad mene zanima što je jedna, a što druga vrijednost (zašto je 'GPU diode' tak visoka temperatura), te koju od njih gledam kao 'default'-nu vrijednost o kojoj svi diskutiraju?

GPU dioda ti je termalna dioda koja mjeri temperaturu na grafickoj kartici (zna se nac i kod nekih procesora). Skroz je normalno da temperatura GPU diode bude veca od GPU temperature (obicno je 5-15C veca). Naravno "defaultna" temperatura je ona GPU, temperatura graficke jezgre a ne GPU dioda.

P.S.    Temperatura GPU diode je ubiti tocnije ocitanje temperature graficke kartice jer mjeri temp u samoj GPU jezgri, ali u svim testovima i review-ima se NE gleda ta temperatura nego bas GPU temp.
Intel Core2Duo E6750 @ 3680MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | Kingmax 2x1GB DDR2-800 @ 920MHz 4-4-4-12 Gigabyte 8800GTX 768MB 640/2200MHz | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B |
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2008 9:42 (ch33ta).
17 godina
protjeran
GPU overclock

Eto, zamijenio stock pastu sa Arctic Silver Céramique, ali nije uspjelo, temperature su jednake, možda je razlika stupanj ili dva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2008 12:53 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Može li netko preporučiti koji dobar hladnjak za moju grafu? Model je XFX GeForce 8600 GT sa 512 MB RAM-a.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice