Mogu li overclockati GPU na svojoj grafičkoj XFX Nvidia GeForce 8600GT (512 MB)? Hoće li se pregrijati? Treba li mi novi hladnjak? Ako da, gdje nabaviti? Kako uopće overclockati GPU? Što preporučujete? Uff... jesam sva pitanja ispucao?
odgovori: mozes. ovisi koliko si jako clocko. isto kao i prethodno pitanje. u ducanu informaticke opreme. posto je nvidia, rivatuner. dizes frekvenciju po 5 mhz-a (prvo gpu, pa memory) i testiras u nekoj zahtjevnoj igri. ako se pojave artefakti smanji frekvenciju.
E, hvala. I još da pitam: do koliko mogu overclockati, a da se ne pregrije? I isplati li se više nabaviti još jednu istu grafulju i SLI most ili clockanje? I gdje mogu nabaviti SLI most?
ko bi reko da 8800gts 320 može radit na 600/1600/2000 bez artefakta sa štok hlađenjem
E, hvala. I još da pitam: do koliko mogu overclockati, a da se ne pregrije? I isplati li se više nabaviti još jednu istu grafulju i SLI most ili clockanje? I gdje mogu nabaviti SLI most?
@ nadimak888
ne spamaj!
@ HappyD
mislim da bi trebo bez problema clockat na GPU/memory 700/1700 ako ne i vise... osobno mislim da ti se vise isplati clockat (ako nista drugo, jeftinije je). a kaj se tice pregrijavanja, sve ti ovisi o protoku zraka u kucistu i cooleru na grafickoj. uzmi si ovaj cooler i mislim da ces izvuc i vise od 700/1700!
Imam stock cooler, dva otvora na bokovima kućišta.
Aha... Nisam znao. Trebao bih se informirati prije rađenja glupih postova poput ovog...
Ako netko ima ovu grafu, može li mi reći kako clockati i do koliko mogu sa stock coolerom, a da se ne pregrije? Koje vrijednosti promijeniti? Matična je Asus M2N-E.
Definitivno si nabavi HD4850 karticu.
1200 kuna, brza je ko 9800GTX a kosta duplo manje. :)
Eh, kad nemam para za to, živim sa roditeljima, maloljetan, tek nedavno počeo štediti, a to su prevelike pare da bi ih dobio.
Ako netko ima ovu grafu, može li mi reći kako clockati i do koliko mogu sa stock coolerom, a da se ne pregrije? Koje vrijednosti promijeniti? Matična je Asus M2N-E.
A kolika bi temperatura otprilike bila previsoka?
Zna netko?
Bilo tko? Molim vas...?
u loadu ja ne bi preko 70 isao nikako....
nekih 65 je vec dosta vruce.
E ovako. Maksimalna temperatura pod opterećenjem u pravilu nesmije biti veća od 90 stupnjeva, ali nemoj da ti ide preko 75. Znači kada clockas odvrti neku igru ili 3d mark na 15-ak minuta i vidi jeli ti temperatura presla 75 stupnjeva. Ako jest smanji clock ili kupi bolji cooler. temperature mozes pratiti pomocu jednog malog programčića koji se zove nvtray ( s njim je najzgodnije). Sretno
Izmjerio sam temperature bez clockanja, i brinem se.
Bez opterećenja: 60°C
Pod opterećenjem: 67°C
Izmjerio sam temperature bez clockanja, i brinem se.
Bez opterećenja: 60°C
Pod opterećenjem: 67°C
Eh, da, ali ova tempa pod opterećenjem je bila sa GTA: San Andreas. Kada sam se napokon sjetio koliko je to stara igra, zaigrao sam Crysis i temperature su se popele na 76°C nakon 20-ak minuta igre.
Eh, da, ali ova tempa pod opterećenjem je bila sa GTA: San Andreas. Kada sam se napokon sjetio koliko je to stara igra, zaigrao sam Crysis i temperature su se popele na 76°C nakon 20-ak minuta igre.
Probat ću, hvala!
Još da pitam... Pošto nemam paste pri ruci, ako maknem hladnjak, trebam li nužno očistiti pastu i staviti novu? Gdje se ona može nabaviti i po kojoj cijeni? Postoji li posebna pasta za GPU ili je pasta k'o pasta za sve? Sry zbog glupavih pitanja, n00b sam u ovome...
Mene je uvijek zbunjivalo u programima za očitavanje senzora 2 stavke: 'GPU' i 'GPU diode'. GPU mi je pod full load-om u vrućoj ljetnoj sobi na nekih 81C (72C kad nije opterečen), ali GPU diode mi se popne i na 92C (82C kad nije opterečen). E sad mene zanima što je jedna, a što druga vrijednost (zašto je 'GPU diode' tak visoka temperatura), te koju od njih gledam kao 'default'-nu vrijednost o kojoj svi diskutiraju?
Mene je uvijek zbunjivalo u programima za očitavanje senzora 2 stavke: 'GPU' i 'GPU diode'. GPU mi je pod full load-om u vrućoj ljetnoj sobi na nekih 81C (72C kad nije opterečen), ali GPU diode mi se popne i na 92C (82C kad nije opterečen). E sad mene zanima što je jedna, a što druga vrijednost (zašto je 'GPU diode' tak visoka temperatura), te koju od njih gledam kao 'default'-nu vrijednost o kojoj svi diskutiraju?
Eto, zamijenio stock pastu sa Arctic Silver Céramique, ali nije uspjelo, temperature su jednake, možda je razlika stupanj ili dva.
Može li netko preporučiti koji dobar hladnjak za moju grafu? Model je XFX GeForce 8600 GT sa 512 MB RAM-a.