http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1425554 Evo moja validacija.. Uspio bez problema i bez dizanja voltaze... u crysisu dobil +4-6 fpsa ja zadovoljan :P temp je u ful loadu oko 75 °C nego ova ht link mie preko 2000 mhz dal to kj steti? i da kak podesiti hladnjak da se brze vrti ? hvala!
Athlon 2 X4 620 overclock
- poruka: 183
- |
- čitano: 32.385
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
A max temp mu je 71c i on se na toj temperaturi gasi zbog zaštite od oštećenja procesora. Dakle ili provjeri temperaturu još jednom ili pod hitno downclockaj. Ja sam također na svom Athlonu jednom prilikom išao preko 70c i komp se automatski ugasio.
A max temp mu je 71c i on se na toj temperaturi gasi zbog zaštite od oštećenja procesora. Dakle ili provjeri temperaturu još jednom ili pod hitno downclockaj. Ja sam također na svom Athlonu jednom prilikom išao preko 70c i komp se automatski ugasio.
Imao si pravo.Nakon cca- 45 min gazenja mi se srusio i spustio sam s 270 na 265 i sad stabilno radi u full loadu je temp 65°C .
Dosao sam do 3.5 ghz i nestabilan je(1.45v),jednostavno se bsoda,sad mene zanima da li je to do ploce ili grijesim negdje drugdje,memorija radi na 830 mhz a konfa je pod moj pc.I ploca overvolta,u biosu pise da je ovom trenutnom taktu procesor na 1.39 volti,ikakvi savjeti?
Dosao sam do 3.5 ghz i nestabilan je(1.45v),jednostavno se bsoda,sad mene zanima da li je to do ploce ili grijesim negdje drugdje,memorija radi na 830 mhz a konfa je pod moj pc.I ploca overvolta,u biosu pise da je ovom trenutnom taktu procesor na 1.39 volti,ikakvi savjeti?
A da smanjis memory clock? I ovako ti radi iznad 800MHz.
Memorija normalno radi na 830mhz,mislis da joj smeta oc,tu u temi sam vidia da bez napona ide bez greske do 860 minimum :/
Memorija normalno radi na 800mhz,mislis da joj smeta oc,tu u temi sam vidia da bez napona ide bez greske do 860 minimum :/
Na tvom mjestu bi smanjio prvo pa onda vidio. Znam iz iskustva cim svoju stavim na malo iznad 800 uz oc, bsoda se u igrama.
Šta si ti radio sa procesorom da se ugrije do 70C ?
Šta si ti radio sa procesorom da se ugrije do 70C ?
Ko zna na kojem je naponu radia jadni athloncek,meni nikad priko 50 a ocan na 3.4 ghz na 1.45.Tomicu pomozi mi :P
Treba mu još napona. Što se tiče memorije trebaš testirati recimo sa P95 memoriju. Izoliraj memoriju i vrti Blned 2 sata, ako se nesruši tada je vrlo velika vjerojatnost da memorija može raditi na tom taktu.
Nikavi savjeti, nema smisla terat procesor prek stvarnih mogučnosti, osobno mislim da je 1.5V previše za takve athlone i znaci na 1.45 max mu je 3.3-3.4, ti ga fino drži na 3250 sa 1.38 i budi sretan, solidan primjerak. HT zaokruži što bliže na 2000 a memorija je ok 830. Znaci nategnut ti je proc ploča i memorija , ne treba pretjerivati.
Slažem se s tobom u biti oko clcokanja da nema smsila terat bezevze. Ali ako imađš dobaro hlađenje CPU može raditi na 1.5V bez po muke godinama isto ko i neki stock clcok CPU.
Ljeti na 35c u hladu sam ga overclockao na 3.6 sa stock coolerom i vrtio Prime
zoharbizo, ploča ti nije najbolji overclocker tako da se ne nadaj pretjerano visokom bus speedu. Množitelj je na 620 nizak pa treba više silovati ploču nego na novijim modelima počevši od 630. Pogledaj malo latencije, frekvenciju memorije, HT link (nemaš prevelike potrebe za više od defaultnih 2000).
Odvrti malo prime, usput snimi temperature i validaciju kad se vec hvališ a mogo bi to isto i itomic009 napravit sa svojim na 3.5 :P
ma čisto radi usporedbe i pomoći ostalim klokerima s tim procom
p.s. editirao si poruku baš kad sam pisao ;) ma eto to ti je idealno ako je 24/7 stabilno
Evo sad cu zalipit nakon 20 min u occtu sa temperaturama i validom sve
Ucitaj 5 HD klipova na youtubeu (bar 2 neka budu 1080p) i pokreni ih istovremeno - taj cpu test me nikad nije prevario, a ako je sustav nestabilan imat ces BSOD relativno brzo dok prime mozes vrtiti cijeli dan a da sve bude ok
evo ss svega i valid http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1894380
Odvrti malo prime, usput snimi temperature i validaciju kad se vec hvališ a mogo bi to isto i itomic009 napravit sa svojim na 3.5 :P
p.s. editirao si poruku baš kad sam pisao ;) ma eto to ti je idealno ako je 24/7 stabilno
Eto vam pa gledajte Komp na ovim postavkama može radit koliko god može i bilo koji prosječni procesor na stocku.
Da, procesor s mnoziteljem 15, sto bi znacilo da ti je sabirnica na 233MHz.
Meni treba 270MHz da dostignem 3.5GHz ali mi ploca neda vise od 240.
Eto vam pa gledajte Komp na ovim postavkama može radit koliko god može i bilo koji prosječni procesor na stocku.
Imas dosta vise temperature radi povecanog napona :) u mene je situacija drugacija,koci me ploca sta se tice stabilnosti,al zato su temperature bogovske kao sta se i vidi na slici.
Lool, pogledaj na koliko mi se vrti vent od Gaie. Moram gledat u kučište da vidim jel se vent vrti da bih znao da se vrti. To mi je najvažnije da su temperature daleko od toplih, a da je komp nečujan iako je clcokan . Inače nemam nikakvih ventova po kučištu, nestane mi stranica nazad na komp. Da zatvorim kučište i stavim dva 12cm venta bilo bi i hladnije.
Lool, pogledaj na koliko mi se vrti vent od Gaie. Moram gledat u kučište da vidim jel se vent vrti da bih znao da se vrti. To mi je najvažnije da su temperature daleko od toplih, a da je komp nečujan iako je clcokan . Inače nemam nikakvih ventova po kučištu, nestane mi stranica nazad na komp. Da zatvorim kučište i stavim dva 12cm venta bilo bi i hladnije.
Lako je bit sritan covik pa uhvatit gaiu dok je ima u linksa :P
Lool to sam bome potrefio.
Lool to sam bome potrefio.
dabogda ja ima toliko srice
Da bar mene hoće ta vaša sreća
Dobre su temperature zahvaljujuci GaJi , možda malo više idle ali to se rješi uključivanjem Q&Q-a.
Inace i ja koristim večinom Prime95 64bit i LinX za test stabilnosti a CPUID HW Monitor i AIDU64 za pračenje senzora, sa Speedfanom i Occtom nisam zadovoljan.
Da bar mene hoće ta vaša sreća
Dobre su temperature zahvaljujuci GaJi , možda malo više idle ali to se rješi uključivanjem Q&Q-a.
Inace i ja koristim večinom Prime95 64bit i LinX za test stabilnosti a CPUID HW Monitor i AIDU64 za pračenje senzora, sa Speedfanom i Occtom nisam zadovoljan.
ali imas los primjerak thubana?XD
to sam reko za temperature kod itomica, a što se tice mog tubana istina nikako da naterat na 4.1 ali ali..strpljenje čini čovjeka, javnost ce bit na vrijeme obavještena :D
to sam reko za temperature kod itomica, a što se tice mog tubana istina nikako da naterat na 4.1 ali ali..strpljenje čini čovjeka, javnost ce bit na vrijeme obavještena :D
6 jezgri na 4 ghz,mislim da ti je to dovoljno.
6 jezgri na 4 ghz,mislim da ti je to dovoljno.
Ljudima nikad nije dovoljno, uvijek hoće više. Hebiga, nemožeš protiv toga.